Betfair Exchange Spelbörsen

- Ta del av allt här!

Betfair Exchange Spelbörsen är där du möter andra spelare för att betta på t.ex. trav, fotboll, hockey, tennis och många fler sporter. Exchange / Spelbörs är ett nytt koncept där du inte möter huset, utan istället lägger sina spel mot andra tippare. Här kan du läsa, se och lyssna på våra tippares speltips till spelbörsen samt lära dig hur spelbörsen fungerar.

För att ta del av vår startbonus på 450 kr på Betfair Exchange, så klicka här!

Betfair Exchange

Betfair Exchange Spelbörsen är spelsidan där du inte möter huset utan istället andra spelare. Här får du bättre odds, blir inte limiterad och har ett stort utbud av sporter att välja att spela på. Trav ligger såklart oss varmast om hjärtat då MinAndel började med andelsspel på trav. Vi kan säga efter att våra tippare spelat en tid hos Betfair Exchange, att det finns ett enormt övervärde för den som är duktig på trav.

Spelbörsen

Spelbörsen som spelform

Spelbörsen är egentligen i grunden något som liknar t.ex. upplägget för poker. Du spelar inte mot huset, utan du möter och mäter dina kunskaper mot andra spelare. Men till skillnad från poker så väljer du själv dina odds och dina spelobjekt. Här är det kunskap och spelkänsla som vinner i längden. Men du kan också som nybörjare hitta otroligt spelvärda odds.

Vi ska titta närmare på dom spelmöjligheter du kan välja mellan på Betfair Exchange Spelbörsen. Dessa heter ”Boka” och ”Backa” och handlar om du tror att ett spelobjekt ska vinna, eller inte vinna, kan man förenklat säga.

På den blåa sidan backar du en specifik häst (vinnarspel) och på den rosa sidan bokar du en häst (tror på förlust).

Hur fungerar Betfair Exchange

Att backa ett spel

När du väljer att backa ett spel på Betfair Exchange spelbörsen så ska du använda den blåa kolumnen  fungerar det ungefär som vanligt när du lägger ett vinnarspel på t.ex. en häst. Skillnaden är att du kan välja själv vilket odds du skulle vilja ha, eller välja nått som redan finns erbjudet av andra spelare. Det betyder att du kan välja ett mycket högre odds än vad de olika spelbolaget gör. Om det finns någon spelare där ute som är villig att acceptera ditt odds och boka ditt spel, så blir ditt spel matchat och aktivt.

Eller så väljer du ett befintligt odds som någon annan spelare erbjuder, som inte tror på hästen. Här gäller det såklart att få ut så högt odds som möjligt.

Om du klickar på den blåa raden så vill du backa en viss häst som du tror vinner. Du kan antingen ta oddset som redan erbjuds av andra spelare som tror hästen inte kommer vinna. Eller så klickar du och sen ändrar oddset till det du vill ha. Så får du se om någon annan spelare nappar och bokar ditt spel.

Backa på spelbörsen

Att boka ett spel

Att boka ett spel gör du när du INTE tror på t.ex. en häst eller ett lag. Kanske är det en favoritspelad häst som du tror i verkligheten kommer få väldigt svårt att vinna. Då kan du spela på det genom att boka spel på hästen. Du agerar då bookmaker och kan dubbla din insats. Däremot så ger du då ett odds till den andra spelaren som tror på hästen. Antingen bestämmer du själv vilket odds du vill erbjuda de andra spelarna eller så bokar du ett befintligt spel med satt odds från en annan spelare.

Boka på spelbörsen

Här gäller det att tänka sig för så att man inte tar på sig för högt odds, då du riskerar att betala ut spelarens insats gånger oddset. Du måste också ha täckning för den potentiella försluten på ditt konto för att kunna genomföra spelet.

När du ska boka ett spel så använder du den rosa tabellen på Betfair Exchange Spelbörsen.

 

Vanliga frågor och svar om Betfair Exchange Spelbörsen

❓Hur fungerar Betfair Exchange

På Betfair Exchange kan du agera spelare eller spelbolag och spelar alltid mot andra spelare. Förenklat kan man säga att antingen spelare du på att något ska hända. Te.x. ett vinnarspel. Det kallas att backa.

Eller så tror du att något inte ska hända. T.ex. att en häst inte vinner ett lopp. Då kan du Boka ett spel och du vinner om någon annan häst vinner loppet. Läs mer om hur det fungerar här!

❓ Vad betyder att backa på Betfair Exchange

Att backa ett spel betyder att du vill lägga ett spel på att något ska hända, t.ex. att en specifik häst ska vinna ett specifikt lopp. Du väljer insats och odds du vill ha. Sen är det upp till andra spelare att plocka upp ditt spel (boka) om de vill. Då blir ditt spel matchat och aktivt.

Läs mer om hur det fungerar här!

❓ Vad betyder att boka på Betfair Spelbörsen

Att boka ett spel betyder att du agerar bookmaker och tar emot någon annans spelares vinnarspel. Du kan vinna insatsen men riskerar att förlora insatsen gånger det odds de fått på deras spel.

❓ Vad är spelbörsen

Spelbörsen är en spelform där spelare möter spelare och kan välja om de vill agera spelare eller bookmaker. Spelsidan är inte involverad i spelet men tar en provision på varje vinst. Det finns olika spelsidor som erbjuder spelbörsen. Betfair är en av dem.

Läs mer hur det fungerar här!