Dagens Dubbel 11/10

2018-10-11 15:54

Kändes som att man var och smakade på miljonerna igår.. Fick tyvärr plocka bort några hästar när inte alla andelar blev sålda vilket gjorde att Ivan Pavlov A.T. hamnade utanför systemet samtidigt som den fräcka spiken i avslutningen kom tvåa som knappt slagen efter en mycket bra insats.

Men nära skjuter ingen hare så vi tar nya tag mot pengar och börjar med en fin DD idag på Gävle!

DD-1:

Ett kallblodslopp där propostionen är utskriven med fördel för ston. Det gör att 1 Tangen Tia står fantastiskt bra inne i loppet då hon har tjänat lika mycket pengar som de som står på tillägg. Hon har även visat bra form på slutet och tiderna hon gått i Norge står sig mycket bra, faktiskt bättre än många som startar med tillägg. Lägg dessutom till att banorna i Sverige överlag är mycket snabbare än i Norge och att kallblod i regel tänder till extra när man får använda körspö (förbjudet i Norge). Nu slänger man dessutom på henne ett helstängt huvudlag för att få henne lite alertare i ledningen och hon kommer nog att springa en låg 1.24-tid (om inte ännu snabbare) där framme på Gävles snabba bana. Det betyder om man räknar tider att de på tillägg ska gå neråt 1.22,5-1.23 ute i spåren… och det finns det ingen som gör i det här loppet! I skrivande stund står Tangen Tia i 9% på V64 även om det nog kommer att öka under kvällen då jag tycker att hon tveklöst borde vara en av favoriterna i loppet.

DD-2:

Ett kortlopp på Gävles spetsbana, det låter väl upplagt för startkatapulten M.T.Insider som blir storfavorit? Njaa riktigt så enkelt är det inte! M.T.Insider var riktigt dålig i sina två senaste starter och fick därför en viloperiod inför det här loppet. Historiskt sett så har han inte alls gillat att starta efter vila och behöver ofta något lopp i kroppen (1 seger på 23 starter efter vila). Sedan finns det många så kallade ”årstidshästar” som antingen trivs bra på sommaren när det är varmt i luften och banorna är snabba, eller på hösten och vintern när luften blir kallare och banorna kanske lite tyngre. Det här är precis en sån häst som tagit samtliga sina segrar under sommaren. Under hösten och vintern har det inte blivit en enda seger på 22 starter.

Lägg där till att han kommer att få ordentlig press i startögonblicket idag då man kommer att ladda precis allt som går med 4 Colbert. Det är alltså en hel del som talar emot och jag väljer istället att spela DD med två andra hästar.

Nyss nämnde 4 Colbert är en riktigt bra häst i grunden som har haft stora skadeproblem och inte kunde göra en enda start under 2017. Nu har hästen fått starta igång lite försiktigt och formen kommer mer och mer. Hästen känns riktigt bra i jobben och nu kommer man att rycka alla skorna för andra gången i livet. Tränaren tror att man kan ta en längd på favoriten i starten men just det tror jag blir svårt. Jag är blir dock inte alls förvånad om han vinner det här loppet från dödens och jag hoppas att han äntligen ska få visa sin kapacitet idag.

Den som skulle gynnas mest om det blev körning i inledningen och min tipsetta i loppet är 9 Valley Brodde! Det här är också en ruskigt kapabel häst som inte har fått visa upp hela sin kapacitet ännu. Han har varit ute mot riktigt tufft motstånd och för att ta ett exempel så var han för ganska precis ett år sedan trea knappt slagen av Cyber Lane och Love Matters! Nu har han fått ett lopp i kroppen efter vila och han såg fin ut i en snabb avslutning senast. Formen är nog framflyttad till den här starten och med bästa startryggen så kommer han att sitta fint till direkt. Med minsta möjliga klaff så sänker han samtliga över upploppet idag.

DD: 1-9 350kr
DD: 1-4 150

Jimmie Ingo

Jag har spelat ishockey hela livet och travintresset växte fram för ett par år sedan genom travintresserade medspelare. Nu är travet en stor del av livet och det går inte en dag utan att jag ser på trav. Bor i Norge och känner bra till de norska hästarna, vilket gör det extra intressant när V75 går i Norge.

Sedan några år tillbaka har jag och min bror drivit ett privat V75 lag på ATG-Tillsammans där våra andelar spelat in ett par sexsiffriga vinster de senaste åren.

V75 spelar man mot andra spelare! Jag har därför alltid lagt extra vikt på egna idéer och att våga gå min egen väg och struntar i vart ”alla” andra spikar eller garderar. Jag lägger ner många timmar i veckan på att analysera loppen och hur de kommer bli körda. Direkt när startlistorna släpps på söndagarna så sätts arbetet med systemet igång. Jag börjar med att jobba med det lopp som jag tycker ser svårast ut på förhand. Sedan går jag igenom ett lopp om dagen fram till lördagen.

Jag vinner hellre 100 000 kr en gång, än att vinna 10 000 kr nio gånger! Jag kommer alltid att lägga system med potential för hög utdelning och målet är att vi någon gång ska vara ensamma med alla rätt. No Ingo No Bingo !

Mer från Jimmie Ingo