Dagens Dubbel Åby 25/4

2019-04-25 14:27

Riktigt fina lopp ikväll på Åby med flera högklassiga uttagningslopp. Det ser väldigt favoritbetonat ut på förhand men DD-loppen är något öppnare än övriga.

DD-1

5 Racing Brodda var enorm i sin årsdebut när hon plockade ner A Sweet Dance via 08,3 sista 800. Hon har dock varit lite ostabil och det är väldigt sällan hon levererat två gånger på rad. Hon är inte heller snabb ut och det kan bli långt fram till den som sitter i spets till slut.

Till ledningen tror och hoppas jag att 2 Zeta Kronos kommer ganska smärtfritt. Hon gör debut för Björn Goop här och det låter verkligen påställt från stallet. Hon svarade för en enorm prestation i uttagningen till Oaks ifjol men fick sedan ett omöjligt lopp i finalen. Många siktar på att ”bara” ta sig till final i det här loppet och kommer nog inte köra sönder sina hästar. Då kan Björn få sitta ostört i ledningen och då ska det vara mycket bra chans att rinna undan till slut.

Vill man spela för skräll så tror jag 11 S.G.Maleficent kommer vara väldigt långt fram trots spåret. Var riktigt bra senast då hon kördes fram utvändigt om Conrads Rödluva och höll mycket bra till andraplatsen efter 09,5 sista 800. Det ser ut att finnas mycket utveckling i den här hästen som är på väg uppåt. Blir det körning i loppet så kan hon fälla alla till slut!

DD-2

Två hästar sticker ut både på spelet och kapacitetsmässigt. 5 Fanny Chenal gör även hon årsdebut för Björn Goop och hon har övervintrat väl efter ett fint fjolår. Man påpekar dock från stallet att det är en stor häst som lär behöva lopp i kroppen för att få upp tempot.

Jag väljer därför att ta ställning för 4 Felicity Shagwell där rapporterna verkligen går i dur inför den här starten. Hon känns som en studsboll i träning och Eklund menar att hon är klar för en riktigt bra prestation på en gång. Hästen är mycket startsnabb och har riktigt bra spetschans initialt. Oavsett om André väljer att köra i spets eller släpper till Björn så ska segerchanserna vara goda. I ledningen har hon tagit 5 segrar och 1 andraplats hittills på 7 försök. Skulle man släppa så tror jag man ska ha bra chans att spurta förbi till slut ändå på Open Stretch då det låter som att det saknas tempo i Björns häst.

Bakom där låter det bra på 9 Fast Moving Cash som ska gå både barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången. Bra startrygg och skulle favoriterna köra mot varandra lite där framme kan Örjan blåsa förbi de till slut.

Spelförslag:

Spelar med en rak dubbel idag då oddsen inte blir skyhöga. Oddset på den raka dubbeln ligger just nu på 17.00 och jag hoppas det inte sjunker för mycket innan spelstopp.

DD: 2-4 x 500kr

Jimmie Ingo

Jag har spelat ishockey hela livet och travintresset växte fram för ett par år sedan genom travintresserade medspelare. Nu är travet en stor del av livet och det går inte en dag utan att jag ser på trav. Bor i Norge och känner bra till de norska hästarna, vilket gör det extra intressant när V75 går i Norge.

Sedan några år tillbaka har jag och min bror drivit ett privat V75 lag på ATG-Tillsammans där våra andelar spelat in ett par sexsiffriga vinster de senaste åren.

V75 spelar man mot andra spelare! Jag har därför alltid lagt extra vikt på egna idéer och att våga gå min egen väg och struntar i vart ”alla” andra spikar eller garderar. Jag lägger ner många timmar i veckan på att analysera loppen och hur de kommer bli körda. Direkt när startlistorna släpps på söndagarna så sätts arbetet med systemet igång. Jag börjar med att jobba med det lopp som jag tycker ser svårast ut på förhand. Sedan går jag igenom ett lopp om dagen fram till lördagen.

Jag vinner hellre 100 000 kr en gång, än att vinna 10 000 kr nio gånger! Jag kommer alltid att lägga system med potential för hög utdelning och målet är att vi någon gång ska vara ensamma med alla rätt. No Ingo No Bingo !

Mer från Jimmie Ingo