Dagens Dubbel Solänget 19/5

2020-05-19 20:27

Denna tisdagen ska vi ta oss an kvällstävlingarna uppe i Västernorrland, närmare exakt 8km sydväst om Örnsköldsvik & där hittar vi en ort vid namn Svedjeholmen, där vi även har Solängets travbana. Solänget är en bana som främst har sina tävlingar under sommarhalvåret & vad jag har läst mig till så ska detta vara en väldigt trevlig ”landsortsbana” som man borde besöka någon travdag/kväll under sommaren om tillfälle ges framöver. Banan mätte förr 1004m, men efter man har fixat & ändrat med banbelysningen så mäter nu banan 1000m (i vanlig ordning) & har ett upplopp som är 193m lång, lite längre än medellängden på våra svenska banor alltså. Nu till mina DD-tips & spelstopp för Dagens Dubbel är 20.56.

DD-1:

Vi inleder med ett kallblodslopp över 2640m Autostart. Ett spännande lopp att ta sig an då jag tycker det finns några spelvärda hästar här med tanke på att favoriten har en allt större uppgift om några veckor i sikte, Elitkampen. Befogad favorit, mitt förstastreck & min spetsfavorit i loppet är 7.Tangen Haap. Björn Karlsson har form på grejerna & jag blir inte förvånad om man bara går ut & vinner detta. Men man ska ha med sig att man inte laddar för detta loppet, utan hade man fått välja hade man velat ha ett spår längre bak för att låta hästen få ett rygglopp inför Elitkampen. Men med läget som är nu borde man kunna sitta i ledning tidigt & frågan är hur hårt man vill köra där om någon väljer att sätta press på favoriten i ett sådant skede. Jag väljer därför att även plocka med, som mitt andrastreck här, 6.Björs Frej. Man kommer från en bra insats senast då man slutade 3a bakom Månprinsen A.M. & man vann även SM i höstas över just denna distansen. Vi hittar även den store talangen Magnus A Djuse i sulkyn bakom Björs Frej för första gången, spännande. Mitt sista & tredjestreck i loppet blir 9.Pydin. Man har ett fint läge här, då det endast är nio hästar i fältet & man kan få loppet serverat här ifrån. Hästen har inget problem med distansen, även om man ser honom som kanske allt mer en ”sprinter” men med rätt ryggar så kan han komma att flyga fram över upploppet.

Rank: 7.Tangen Haap, 6.Björs Frej, 9.Pydin.

Outsider/drag: 1.Faks Nils.

DD-2:

2140m Autostart & jag tror det kan bli tempo i detta loppet. I grund & botten så är väl kanske bara 2.Esprit Sisu bara bäst här i slutändan. Men jag chansar & spelar emot favoriten här. Då man galopperade senast & nu drar på skorna runt om så känns det lite väl låga odds för att gå rakt ut på honom. Man ville ha ett enklare lopp, men detta loppet blev lite tuffare än vad man tänkt (även om det är lättare än innan). Jag går här istället på min spetsfavorit i loppet, 1.Angle Of Attack. Jan Norberg som sitter upp bakom Bergh’arns raket kommer inte tumma på något från start. Då Solänget påminner lite om Jägersro när det kommer till spetsvinnare så väljer jag att chansa rakt ut här på detta ekipaget. Gasa Janne!! Men på min garderade kupong samt ett platsspel på sidan av DD-spelet så ska jag ha med 3.Voulez Vous & Ove A Lindqvist. Denna hästen har jag ett gott öga till & trots att denna 10-åringen nu gör årsdebut så tror jag att med sin härliga avslutning kan skrälla här. Skulle gjort årsdebut för någon vecka sedan men ströks då. Skor runt om är hästen van att gå med & fina tider på det allt som oftast, roligt bud i detta loppet!

Rank: 1.Angle Of Attack (spik), 3.Voulez Vous.

Motbud: 2.Esprit Sisu, 5.Queer Fish.

DD-Förslag:

Rak DD: 7 mot 1.

Garderad DD: 6, 7, 9 mot 1, 3.

Lycka till vid spel! Spelstopp Dagens Dubbel 20.56.

//Jonas Jojo Johannesson

Andelsspel

Spel

Lag

Spelform

Andelar

Pris

In med bollen! Torsviks Tobak ToppTipset 10 81 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
In Med Pucken Torsviks Tobak PowerPlay 8 150 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Spets och Slut! Torsvik Tobak V75 10 85 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Mer från Jonas Johannesson