DD Axevalla Tisdag 12/5

2020-05-12 17:16

Denna tisdag hittar vi DD-spelet på Axevalla, Sveriges 4e största travbana & som även är känd för att man har landets längsta upplopp på 227m. Visst att vi nu börjar få snabba banor i Sverige men med ett såpass långt upplopp får man ha i åtanke att ekipagen bakifrån kommer bli inbjuda över upploppet. Spelstopp till Dagens Dubbel är kl.20.56, nu till min analys.

DD-1:

Vi inleder DD-spelet med 2140m Voltstart & jag väljer att spika mig ur loppet med Eric Martinssons 11.Milord, som körs i vanlig ordning av CJ Jepson. Man har 4 segrar på 7 starter denna säsongen & denna hästen har även en riktigt vass spurt att tillgå. Man har även startat på V75 två gånger denna säsongen, en tredjeplats som bäst & den oplacerade starten fick man punka på ena däcket. Hästen står på 20m tillägg, men är van voltstart så det ska inte vara något problem att komma iväg, spåret är inte det bästa men jag tror man löser detta fint. Jag tror även att dom tre hästarna på framvolten får det tufft att hålla emot dom andra ekipagen på 20m tillägg & vill man gardera här varnar jag främst för 5.The Real Star. Två lopp i kroppen nu & Peter Ingves vet vi sedan innan gillar att gå offensivt i loppen. Vid bredare gardering tycker jag även att man ska ha med 12.Moneykeeper & 13.Super Grabben. Den sistnämnde bjöd på en riktgt vass avslutning i förra starten & vid rätt ryggar här så kan en liknande avslutning räcka långt här, även drag till platsspel/tvilling för er som gillar den spelformen. DD-SPIK: 11.Milord.

Rank vid gardering: 11, 5, 13 & 12.

DD-2:

2140m Autostart & här ska det bli spännande att se Björn Goop upp bakom 1.Västerbo Exact. Perfekt läge denna gången & min klara spetsfavorit i loppet. Från spets har man en fin statistik & där ifrån blir hästen riktigt svår att slå, samt nu med världens bästa kusk i sulkyn. Jag väljer dock att plocka med flera hästar här, 8.Floris Baldwin tycker jag är given på kupongen & min knappa förstahäst i loppet. På sju starter denna säsongen har man två segrar & som sämst blivit trea, imponerande! Jag vill även ha med Jeppe Juel’s 6.Forecast på kupongen. Denna hästen har fina fartresurser & kan väldigt mycket när hästen har en bra dag. Galopperade i sista sväng i årsdebuten, tränaren själv säger att han blev besviken över galoppen & vet inte vad som hände mer än att hästen tappade travet på två steg. Utan galopp hade man blivit som sämst 2a, säger även Juel. Den sista hästen som jag plockar med är 5.Eldorado B. Man har gått fina tider mot bra motstånd, men inte riktigt fått det att lossna i nya regin hos Joakim Lövgren ännu. Startsnabb häst som kommer utmana om ledningen & tar han sig dit, då kan hästen en hel del. Bara en tidsfråga innan denna hästen sticker nosen först över mållinjen är min tro! 

Rank: 8, 1, 6 & 5.

RAK DD: 11 mot 8.

GARDERAD DD: 11 mot 1, 6, 5 & 8.

Lycka till vid spel! (Spelstopp DD kl.20.56)

//Jonas ”Jojo” Johannesson

Andelsspel

Spel

Lag

Spelform

Andelar

Pris

In med bollen! Torsviks Tobak ToppTipset 10 81 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
In Med Pucken Torsviks Tobak PowerPlay 8 150 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Spets och Slut! Torsvik Tobak V75 10 85 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, en 28-årig värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en 1-årig hingst efter Yarrah Boko.

Mer från Jonas Johannesson