Inför Spets & Slut V75 Rättvik 1/8

2020-08-01 10:16

I tisdags fick vi V75 under Hugo Åbergs kvällen på Jägersro, vilka fina tävlingar vi fick se! Stort grattis till Stall Zet, tränaren Daniel Redén, Örjan ”Gubben i lådan” Kihlström & inte minst världens bästa sto, Double Exposure! Vilken insats, spets & slut. Inte nog med att hon vann som enda sto i fältet mot dom andra elithästarna, hon krossade dom andra & vann med hela 3 längder på den imponerande tiden 1.09,2.

Men nu till lördagens V75a på Rättvik. Det som är den sista omgången för sommartravet & tillika så avslutas V75an med just loppet, Sommartravets Final. Rättvik är en härlig sommarbana & den hoppas jag få besöka någon gång framöver. Man hann även införa ett minneslopp (V75-6) till den allt för tidigt bortgångna Jim Frick & att han fått ett minneslopp på just Rättvik där allt startade för honom en gång tycker jag är väldigt fint. Rättviksbanan i sig sticker inte ut något sett till dom andra banorna i Sverige, banovalen mäter 1000m & upploppet är på 187m vilket är runt medel på våra svenska banor. Till denna starten kommer ni få bästa spiken i omgången, spelvärda spiken, loppet jag låser på två hästar, samt några av hästarna som jag tycker är överspelade & kommer gardera eller släppa helt på systemet. Länk till systemet hittar ni under min analys, en andel kostar 85kr & ni hittar även grund-/preliminära via den länken. Dags för analysen!

Omgångens bästa spik

V75-6 Jim Fricks Minne / Silverdivisionen, 2140m Autostart.

Här hittar vi några startsnabba hästar & en av dom som jag tror kan utmana 2.Highspirit om ledningen efter en bit är 6.Jaques Noir. Hästen har 1 seger & en andraplats på säsongens 6 starter men här lyser det form om hästen. Satt fast med allt sparat senast över 2640m på Bollnäs & jag tror man får sin revansch nu när distansen är rätt, samt startspåret är perfekt. Hästen har en fin styrka, startsnabb & framför allt en härlig avslutning att tillgå. Möter några tuffa hästar, men till 12% i skrivande stund vill jag gå rakt ut & hoppas ta betalt på Timo Nurmos häst. Största utmanaren är nog ändå 3.Macelleria tycker jag, 15% just nu & tredjerankad sett till procenten i loppet. Jag imponerades för två starter sedan på Solvalla (2640m) då Jaques Noir tog hand om ledningen lätt bakom bilen efter han följt vingen klockrent, sedan släppte man till Vikens High Yield efter ca 350m. Gick sedan i rygg på ”Vikens” fram till upploppet & som Nurmos häst gick på upploppet efter man gått ut i andraspår, tuggade in i det längsta & föll på mållinjen tyvärr. En sådan häst som Vikens High Yield finns inte heller i detta loppet. Jag hoppas Rikard N Skoglund kör som han sitter med bästa hästen, då ska han vara med där framme & förhoppningsvis får han idag sin revansch! Man låter riktigt optimistiska i stallet om chanserna här. Man ändrar inget i utrustningen utan det blir barfota runt om, blinkers huvudlag & amerikanskvagn.

Bästa spiken: 6.Jaques Noir – Rikard N Skoglund.

Motbud: 3.Macelleria, 8.M.S. Triple J, 10.Man At Work, 7.Giant Shadow.

Andra spiken hittar vi direkt i V75-1

V75-1 Bronsdivisionen, 2140m Autostart.

Här tror jag på överpace i loppet & det gynnas min spik 8.Marvellous Tooma (21%) utav. Hästen är van att möta än tuffare hästar än vad man gör idag, senast i Sverige mötte man bla Don Fanucci Zet & Aetos Kronos. Gången innan det mötte man Fort Knox & Guzz Mearas då man vann från det tuffa spår 10. Oavsett så är jag helt övertygad om ännu en stark insats från Frode Hamre’s maskin. Hästen är inte så startsnabb men tål där emot att göra jobbet & sitter på en vass avslutning. Jag vet inte riktigt hur bra 1.Van Gogh Z.S. öppnar bakom innerspåret bakom bilen, hade han haft spår längre ut i banan hade jag varit mer övertygad på att han kunnat ta spets. Men tror man utmanas av främst 3.Jackpot Vrijthout & 6.Mr Clayton J.F. Tycker det borde öppna för att Ulf Ohlsson hittar en bra rygg/läge att gå i direkt. Att spika ifrån spår 8 direkt i inledningen på V75 är såklart lurigt men jag tycker detta är bästa hästen i loppet & ”endast” läget emot. Sitter man i en bra position inför det sista varvet tror jag vi får se Ulf Ohlsson börja vandra på bortre långsidan & att man ska vara med där framme sen. Barfota runt om, helstängt huvudlag & amerikansk vagn som senast.

Spik: 8.Marvellous Tooma – Ulf Ohlsson.

Motbud: 1.Van Gogh Z.S, 4.My Dream Art, 3.Jackpot Vrijthout, 12.Athos Race.

Tvåhästarslåset

V75-4 DalaTravets Femårselit / Kallblod, 2140m Voltstart.

Kallblodslopp tycker jag allt som oftast kan vara lite krångliga att lösa. Tider spelar givetvis in en hel del när det kommer till dessa hästar men tror hårt på just två hästar & därför ska jag inte krångla till det för mig själv här. Här ser tre tillägg & hästarna 1 – 4 står på start, 5 – 6 startar med 20m tillägg & hästarna 7 – 10 startar med hela 60m tillägg.

6.Lome Storm – En häst som tagit flera kliv & nu är ”tillbaka” på medeldistans efter några långlopp över lång distans som hann vunnit i klar stil. Då lite enklare emot än idag & då tänker jag främst på hästarna som står på 40m tillägg bakom Lome Storm. Men man låter optimistiska från stall Robert Bergh & säger att dom där bak inte får ha en halvdålig dag för då tar dom inte ikapp något på Lome Storm. Man säger även att detta är stallets bästa chans för dagen. Får vi se en rekord-tid för Lome Storm i eftermiddag tro. Utrustningen blir densamma som innan med skor runt om, öppet huvudlag & vanlig vagn.

7.Våler Nikolaj – Öystein Tjomsland äger denna härliga 5åringen. Hästen har gjort det bra i samtliga femåringslopp denna säsongen & tycker man är skriven bland topp 3 i mål redan på förhand här. Senast galopperade man visserligen direkt bakom bilen men det berodde på att man var för laddad samt ett felsteg & inget annat sa tränaren själv i en intervju till Travronden. Normalt sett så är det inte någon galopprisk på denna hästen. Efter galoppen senast så gick han ju otroligt snabbt & detta är en häst som klarar de flesta upplägg på loppen. Till denna starten hittar vi ju även Björn Goop i sulkyn igen vilket är ett givet plus i sulkyn. Det blir barfota runt om, blinkers huvudlag & amerikansk vagn som vanligt.

Låset: 6.Lome Storm – Robert Bergh / 7.Våler Nikolaj – Björn Goop.

Motbud: 9.B.W. Rune, 8.Eld Rask, 1.Mjölner Apollo.

Överspelade hästar i omgången

Detta är hästar som jag tycker samlat på sig lite väl höga procent sett till chans & trots det så kan givetvis dessa hästar bara vinna en bra dag. Men lite olika faktorer kan spela in & då kan dessa garderas eller till & med släppas helt på mitt system.

V75-1: 1.Van Gogh Z.S (22%) – En häst e.Love You säger det mesta. Stark, hyfsad startsnabb & en allmänt fin häst som jag gillar skarpt. Tycker dock inte formen är lika bra som i början på året/våren då man vann en hel del lopp & gick fina tider. Senast rullade man över i galopp & nu nästan 2 veckor sedan förra starten. Bergh’s hästar känns som vassast när dom går vecka vecka & jag tror hästen behöver detta loppet.

V75-2: 5.Jackson Avery (22%) – Två starter på svensk mark som resulterat i en seger & en femteplats. Då i billiga lopp förra året. Tycker det finns spännande motbud i V75-2 med flera spännande ändringar. 22% är lite i överkant tycker jag.

V75-3: 1.Heavy Sound (57%) – Spår 1 är lite lurigt & risk för att man blir över från innerspåret när det är 1640m. Men kommer man loss så är detta en Elitloppshäst i grunden & bästa hästen i loppet.

V75-4: 1.Mjölner Apollo (11%) – Att detta är en högkapabel häst är det ingen tvekan om. Men jag tror att Lome Storm på 20m tillägg är snabbt på det där framme & frågan är om man inte släpper ledningen då.

V75-6: 7.Giant Shadow (30%) – En otroligt fin häst hos Björn Goop. Hästen har vunnit 12 av sina 20 starter i karriären vilket är imponerande. Man möter ett gäng hårda hästar & hästen startar med god chans givetvis men med startsnabba invändigt är det risk att man blir över.

Här har ni fått grunden till mitt system ”spets & slut”. Hoppas ni vill rygga mina ideér & att ni hänger med på en andel för 85kr. Dags för en ny sjua för systemet & hoppas den kommer redan idag på Rättvik! Länk till systemet kommer här nedan, där ni även får se den preliminära raden för att ni själva ska ha chansen att få se vad ni köper. Givetvis kan några små ändringar ske beroende på hur dagen utveckla sig. Håll igång!

Spets & Slut: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/102707_V75_2020-08-01_24_5

Väl mött!

//Jonas Jojo Johannesson

Andelsspel

Spel

Lag

Spelform

Andelar

Pris

In med bollen! Torsviks Tobak ToppTipset 10 81 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, , årgång -91 och värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
In Med Pucken Torsviks Tobak PowerPlay 8 150 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, , årgång -91 och värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Spets och Slut! Torsvik Tobak V75 10 85 Visa andel
  • Smeknamn Jojo
  • Högsta vinst 32 500,00 SEK

Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, , årgång -91 och värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en hingst efter Yarrah Boko.

Läs mer
Jonas Johannesson

Jag heter Jonas Johannesson, , årgång -91 och värmlänning som varit sportintresserad sedan barnsben. Intresset för att spela & tippa matcher har funnits med ett tag men har ökat de senaste åren, då man framförallt lagt ned mer tid & gått igenom omgångar.

Har själv spelat hockey i stort sett hela livet varav flera år i Hockeyettan. Följer som sagt främst hockey, där SHL & NHL följs dagligen.

Inom fotbollen är det Premier League & Serie A som jag håller den största kollen på.

Trav är även något som jag verkligen fått upp ögonen för de senaste 4-5 åren, där jag fortfarande jagar den riktigt stora vinsten. Travintresset har växt sig så stort att jag i mitten av 2019 blev delägare i en hingst efter Yarrah Boko.

Mer från Jonas Johannesson