Speltips

Big 9 13/1-24 med Axevalla-Carlson

BIG 9 ® 12 januari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: Big 9 13/1-24 med Axevalla-Carlson

Jag är en fotbollstok uti fingerspetsarna och ser minst tre-fyra matcher i veckan, främst då från England. Jag vet att Big 9 inte har något bra rykte om sig hos travfolket och det är tråkigt, eftersom det är ett riktigt kul och spännande spel. Det räcker oftast med två, tre skrällar så blir det bra betalt till slut, det behövs inte mer än så. Jag drar därför igång ”Carlsons Big 9” den här veckan och jag hoppas att du hänger på. Nu kör vi!

Newcastle har en fortsatt lång skadelista och startspelarna får slita riktigt hårt. Slog ut rivalerna Sunderland i ett hett derby i FA-cupen förra veckan med klara siffror och man var det klart bättre laget, det märktes att det skiljer en division mellan dem. Alexander Isak är i fortsatt målform och det är glädjande för oss svenskar. Newcastle är väldigt starka hemma (8 segrar på 10 matcher) och just hemmafördelen kan göra att de kan skaka om Manchester City idag. City har haft ett lite enklare spelschema med VM för klubblag som man vann och ganska så enkla matcher i Premier League och FA-cupen. De Bruyne gjorde comeback förra veckan och såg väldigt spelsugen ut efter en lång frånvaro. Dessutom har man dynamon Rodri på mitten som man nästan aldrig förlorar med när han är på plan. Haaland dock fortsatt skadad och är troligen inte med här. Jag trycker den här matchen är svårtippad och utnyttjar Wildcardet direkt.

Bottenmöte i Italien mellan två lag som har rätt så usel form. Båda ligger på nedflyttningsplats och det är således en enormt viktig match för båda lagen. Verona är rätt svaga hemma, medan Empoli är ganska så svaga på bortaplan. Det är inga målglada lag heller och Verona har sitt anfallsess Lazovic avstängd efter ett rött kort senast. Jag tror det blir oavgjort här då ingen vill förlora men slänger in en Empoli-chans eftersom de har lite mer att spela för. Målsnålt lär det bli i alla fall!

Serieledarna Inter på besök i Monza och normalt sett ska det vara en munsbit. Men Inter har ibland lite attitydproblem och tycker de är överlägsna redan från start, vilket kan ställa till det emellanåt. Bortamatchen mot Genoa näst senast ett sådant exempel. Men man har också den överlägsne ledaren av skytteligan i form av Lautaro Martinez och det är ingen vild gissning att han utökar den ledningen i helgen. Monza överraskar genom att hålla sig en bit ifrån nedflyttningsstrecket men är inte särskilt målfarliga. Lär försöka hålla tätt bakåt så länge det bara går och ju längre de håller emot, desto mer desperata blir Inter. Skrällspelet är ett kryss såklart, men får Inter ett tidigt ledningsmål kan det rinna iväg rejält.

Två lag som slåss för att undvika nedflyttning och liten hemmafördel för Mallorca som bara förlorat en match hemma under säsongen. Celta har bara vunnit en bortamatch, så utgångstipset är en hemmaseger, men här kan det hända lite vad som helst. Över 2,5 mål bör det bli, för det är ganska risiga försvar i båda lagen.

Bilbao är med i toppen av ligan och är i fin form med fyra raka segrar. Riktigt starka hemma och dessutom målglada. Sociedad har även de en bra säsong och ligger sexa i ligan. Inte lika målglada som Bilbao men inte långt därifrån. Utgångstipset är en hemmaseger, men Sociedad viker sig sällan och kan nog kämpa till sig ett kryss. Många mål lär det bli!

Granada har det tufft i ligan och ligger näst sist. Har skrapat ihop två segrar under säsongen och deras sejour i högsta ligan lär nog bara bli ettårig. Betis är å sin sida starka hemma och normalt sett ska det vara stor klasskillnad mellan lagen. Given etta medan det inte är helt givet med målen…

Omstart i Bundesliga och Dortmund har en munsbit framför sig. Det borde vara det i alla fall, men man har spelat bort chanserna till en topplacering i ligan och avslutade fjolåret med sex raka matcher utan seger. Men mot bottenlaget Darmstadt ska det vara spel mot ett mål. Hur många de får in i mål är en annan sak, det kan bli lite vad som helst…

Cardiff åkte på en rejäl käftsmäll förra veckan då man förlorade mot bottenlaget Sheffield W med hela 0-4. Leeds å sin sida studsade tillbaka med en säker seger över Birmingham innan man enkelt avfärdade Peterborough i FA-cupen. Ingen tvekan om att Leeds är det bättre laget, men bortaspelet har varit sisådär under säsongen och kanske att Cardiff kan kämpa till sig ett kryss. Mål lär det bli, då det är två målglada lag.

Toppen mot botten i Championship och det borde bli en klar seger för Southampton som siktar mot Premier League-spel nästa säsong. Sheffield W nitade som sagt dit Cardiff rejält senast och det har säkert gett de en rejäl boost inför den avslutande halvan av säsongen. Nu gäller det att se till att inte åka ur och de lär kämpa med allt vad de har. Kan bli en tight match och jag tar alla tecken som finns…

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 123:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande lördagseftermiddag!

/Niclas

Se fler andelsspel från Niclas Carlson