Speltips

GS75 Axevalla 11/2-24 med Axevalla-Carlson

GS75 ® 11 februari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: GS75 Axevalla 11/2-24 med Axevalla-Carlson

Söndagens GS75-omgång avgörs på hemmabanan Axevalla och det är en riktigt trevlig och kul omgång. Det finns många intressanta hästar idag och känslan är att det kan bli bra betalt idag.

Axevalla upprepar denna dag fjolårets succé ”Pannkakssöndag”. Det var fullt på restaurangen den dagen förra året och det pekar mot en ny succé i år. Kul när banorna gör något för att locka dit publiken!

Nu kör vi!

GS75-1, 2140a:

Jag går ut stenhårt här med en spik direkt och det på 9 Bingo Pop. Han visade under Stochampionatshelgen förra året vilken bra häst han är och han avslutade året med kval till Kriteriet. Nu gör han årsdebut och Maria Törnqvist meddelar att hästen har tränat enormt bra, ”känns som en helt annan häst” och kändes väldigt fin i måndagens jobb. Jag tror han gör en lysande årsdebut och brottar ner det här ganska så bleka gänget till slut. Bingo Pop ska bli spännande att följa i år!

Rank: A: 9 B: 12-3-5-4 C: 2-6-10-7 D: 11-8-1

GS75-2, Stolopp, 2140:

1 Crazy All Over har gjort två starter efter ett långt skadeuppehåll och jag kommer ihåg vad Jörgen Åsén sade inför comebacken näst senast: ”det här är en riktigt bra häst”. Då satt hon fast med allt kvar, senast fick hon en fin resa och avgjorde på ett bra sätt till slut. Håller hon upp ledningen här kan hon bli svårslagen. Hon utmanas dock redan från start av 6 Just Enough DK som är i bra form och snabb ut. Vann på ett bra sätt från ledningen näst senast, men i onsdags blev det galopp direkt i starten. Träffar man rätt från start kan hon spetsa och då blir det hon som kan bli svårslagen. Från tillägg har vi dessutom 9 Zmarta Tim som var mycket bra senast och såg fin ut. Formen sitter där och hon går riktigt starkt till slut. Bästa hästen är dock 12 Sahara Silvio som inledde karriären bra men tappade formen i de sista starterna. Har tränat bra inför årsdebuten och är hon inte alltför ringrostig så är hon med i segerstriden här.

Rank: A: 1-6-9-12 B: 11-7-2 C: 10-5-3 D: 8-4

GS75-3, 2140:

Nu blir det lurigt på riktigt med orutinerade hästar som inte vunnit så många lopp än. Jag tar den säkra vägen och streckar alla… Tipsettan till 10 Sweet Day som höll bra från dödens i senaste starten. Det var för två månader sedan så formen är ändå svårbedömd, men löper hon upp till vad hon kan ska hon vara med i segerstriden. 4 Conrads Tyra galopperade direkt i starten senast men gick bra efter det och visade form direkt. Fick tyvärr samma läge igen och galopprisken är stor, men felfri är hon med och kämpar om segern. 8 Vikens Whoknow kommer mer och mer för varje start och är inte så tokig. Kan få en fin resa här och hon kan avsluta helt ok. 7 Optimum Relight avgjorde på ett bra sätt senast och såg fin ut. Är kanske ingen raket från start men går starkt till slut och ska kunna vara med där framme igen. 6 Nyatrix galopperade dubbelt senast men avslutade bra i skymundan och visade form. Laddas mot ledningen och Thomas dalborg är lite optimistisk. Men som sagt, det är orutinerade hästar och allt kan hända…

Rank: A: 10-4-8-7 B: 6-1-12-11 C: 3-2-9-5

GS75-4, 2140:

Här har vi lite mer ärrade kämpar och jag väljer att spika 8 Bransbys Juke Box. Han avslutade bra senast och är i fin form. Trots 40 meters tillägg så låter det som att Crebas kommer ladda mot ledningen i ett tidigt skede och därifrån blir han svårslagen. Kan ju dock avsluta vasst också så blir det en annan taktik är han inte borta för det. Motståndarna är inte i form ännu och därför är det rätt vettigt ändå med spik på den elvaårige hemmahästen.

Rank: A: 8 B: 3-5-7 C: 6-2 D: 4

GS75-5, Axevallas ungdomsserie, 2140a:

4 JS Camaro är i bra form och fick ett fint läge här. Laddas mot ledningen och hittar han dit kan han bli svår att nå. Men det är hyggligt motstånd och med ett gäng ungdomar kan det hända vad som helst. 2 ID Got A Colt gör årsdebut och är en riktigt bra häst. Kan även han öppna bra och lär få en fin resa. Kan visa sig vara bäst direkt och är ett hett segerbud. 6 Adthemission var trög och ovillig senast och galopperade dessutom i sista kurvan. Lär vara bättre än så nu och har bra fart i sig. Kan avsluta vasst och är inte borta. 5 Timotejs Jackpot hade en omöjlig uppgift senast och hade lite sparat över mål. Är på väg uppåt i form och har ett starkt slutvarv att tillgå. Ska inte glömmas bort. 7 Cheeky Doc fick en drömresa senast och avgjorde kort före mål efter en vass avslutning. Han går starkt till slut och gynnas av det långa upploppet. Kan fälla alla igen.

Rank: A: 4-2 B: 6-5-7 C: 8-10-1 D: 3-11-9

GS75-6, 2140a:

4 Deon W var ute på V75 senast och fick helt fel lopp för hans del. Han växer fem klasser i ledningen och har en bra chans att ta sig dit idag. Jag tror han är helt klar därifrån och spikar utan att tveka.

Rank: A: 4 B: 3-6-2-8 C: 1-7-5-9 D: 11-12-10

GS75-7, Stolopp, spårtrappa, 1640a:

Ett mycket lurigt lopp avslutar och jag kan inte utesluta någon faktiskt. Så jag går den fega vägen igen och streckar alla. Tipsettan till 1 Honey Dun Girl som är i bra form och startsnabb. Lyckas hon hålla upp ledningen kan det hålla hela vägen, trots att hon möter tufft motstånd. 6 Gelato Pellini avslutade riktigt bra senast och visade att hon minsann kan gå bakifrån också. Är även hon väldigt startsnabb och laddas mot ledningen. Bra chans därifrån, men det får inte bli någon toköppning, då kan i stort sett vem som helst bjudas in i loppet. 10 Damore Mail har bra fart i sig och gjorde det ok senast. Kan avsluta vasst och är med i striden även här. Men som sagt, jag blåser på med alla…

Rank: A: 1-6-10 B: 3-4-11-7-5 C: 9-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons GS75” och säljs i 10 andelar á 255:- och varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons GS75” – systemet:

Häng med och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson