Speltips

V75 Mantorp – Uppstickarens analys

V75 ® 7 januari, 2022 Tips av: Uppstickaren
Tips av: V75 Mantorp - Uppstickarens analys

V75-1

Bronsdivisionen, 2640 auto

Här blir 8 CHAMP LANE (36%) klar favorit, vilket är befogat. Timo Nurmos nyblivne 6-åring agerade något segt senast vilket inte gillas. Enligt Timo hade hästen stått över jobb inför den starten pga vaccinering och avmaskning och borde rimligtvis gå framåt med den starten. Även läget sätter ner chanserna här. Det är inte helt säkert att han kan nå ledningen härifrån men öppnade ändå 07,4 för tre starter sedan och får ändå gälla som spetsfavorit här då jag inte tror att Örjan backar. Vi vet som bekant att det brukar vara ”Örjan från början” på V75. CHAMP LANE är obesegrad från spets efter fem försök men kan även vinna från andra positioner. Tänkbart singelstreck för den som spelar ett mindre system men då jag ändå sätter ett frågetecken gällande formen så kommer jag att gardera favoriten.

7 CHESTNUT BOJJE (22%) startade senast i Sylvesterloppet på nyårsafton men återföll till gamla synder och galopperade. Hästen har annars varit fin innan dess och gillar dessutom distansen. Formen borde vara intakt och han är inte helt oäven från start men håller han ut CHAMP LANE och vill Bergharn köra i spets om han få chansen? Hästen är ny i klassen och den som har minst intjänat i hela fältet.

Löser det sig från innerspåret för 1 AMORCER LEVALLO (16%) så är den med och gör upp här. Vann senast på ett enkelt sätt med skorna på och norsken och rycktussarna oryckta. Här gäller det för Hanna Lähdekorpi att inte bli fast från start. Det pratas om helstängt huvudlag. Pass upp!

Garderar man vidare så ska man inte glömma 4 IMAGE RAPIDA (7%) där nu Kevin Oscarsson sitter upp bakom och som dessutom tål distansen bra. 5 OTTILIA FRI (5%) är fältets enda sto men är på intet sett chanslös här. Hon trivs med skorna på och faktum är att samtliga åtta segrar har tagits med skorna på. Man siktar mot stoeliten med henne och även mot Frankrike i slutet av året. Även 6 STEPPING MONEYBOY (4%) är intressant om favoriten kommer bort. Inte helt oäven från start och kanske kan komma till ledningen här om favoriten kommer bort. Slog AMORCER LEVALLO från spets för fem starter sedan.

För den som letar skräll kan 11 SATO (2%) vara ett roligt streck på ren kapacitet och kunnande.

TIPS: 8-1-7 Outs: 4

V75-2

Klass II, 2140 volt

Här är jag part i målet då jag är med och äger en hov på den mycket trevliga och sympatiska 9 OSKAR OF SAND (45%). Hästen har gjort allt rätt i sin karriär så här långt och har helt rätt inställning till detta. En okomplicerad och fullt reglerbar häst som gör det som kusken ber om. Att han fick sträcka vapen mot en sådan pass bra häst som I CAN STEEL senast är honom förlåtet. OSKAR OF SAND hade inte startat på fyra månader och fick nu gå utvändigt om denna sista 1400. Ett rätt tufft upplägg i sin comeback! Han blev även knappt slagen av V75-vinnaren JANO DI QUATTRO som fick en betydligt bättre resa. OSKAR OF SAND har tagit loppet bra och bör gå rejält framåt med detta. Jag tror att han bara vinner detta lopp. Jag hittar ingen I CAN STEEL i denna startlista. ”Vi” har dessutom bästa kusken! Då många kommer att vilja fälla ”min” häst så tror jag att procenten går ner fram till start. Kan vi få 40%? Jag spikar rakt ut utan att darra på manschetten.

1 OPTIMUM BANKROBBER (19%) är den jag tror är värst emot men jag tror inte att den når ledningen från bricka 1 och då kan det bli strul. Ledningen tar förmodligen hemmahästen 6 NYDALENS FINITY (2%) men Ralf Karlstedt vill släppa så då blir det förmodligen 7 DANILO H.B. (15%) med Johan Untersteiner i vagnen som får överta. Men på den säger jag blixtsyn! Vann från rygg ledaren senast och gav sig från ledningen gången innan då den fick lite press efter att den fått bestämma en bit. Nja.

För den som garderar OSKAR OF SAND så förordar jag 8 POINT TO POINT (6%) som verkligen har formen på topp! Läget dock inte det bästa.

TIPS: 9-8-1 Outs: 7

V75-3

Gulddivisionen, 2140 auto

Här blir 6 LUCIFER LANE (45%) klar favorit.  Visst står han för klassen i gänget men jag gillar inte att han hetsade upp sig senast och med 7 DISCO VOLANTE (16%) på utsidan så kan det bli likadant igen. Därmed tycker jag att LUCIFER LANE blir för stor favorit. Rygg på ledaren lär 1 REMARKABLE FEET (12%) få. Denna får nu Örjan i vagnen. Gick i mål med sparade krafter senast och fin i träningen enligt Westholm. Form. Läge, och Örjan i en klen gulddivision. Ett måstestreck!

7 DISCO VOLANTE är svårbedömd. Mycket oroväckande att han galopperade senast, vilket han inte brukar göra. Starten innan det kan vi glömma. Då blev det omstartsdebacle. Innan det avslutande han bra bakom BROTHER BILL. Vad gör Ulf Ohlsson från start här med DISCO VOLANTE som brukar dra iväg av sig själv? Hästen har även varit ifrån nästan en och en halv månad. Rankas ner.

4 SNOWSTORM HANOVER (19%) vinner inte ihjäl sig och jag är tveksam till hästens skalle och vinnarinställning. Känns dock klart uppåt för dagen och kanske att Mats E Djuse kan lura honom först över linjen i en tunn gulddivision? Passas ska även 9 VALOKAJA HINDÖ (3%). Denna har varit hos Bazire och kan mycket väl duga om den skulle få det serverat här.

TIPS: 6-1-4 Outs: 9

V75-4

Diamantstoet, 2140 volt

Öppet lopp. Ta med så många ni har råd med!

15 FLORIST (13%) lyser det toppform om! Fast med rubbet sparat sist och i starten innan slog hon en sådan pass bra häst som Nero Maximus från dödens på en fin tid. Dubbla tillägg här men det finns ett par fina ryggar hon kan lifta med i under slutrundan och sedan blåsa ner dem till slut. Mantorps upplopp mäter dock bara 177 meter och det är fördel täthästarna. Men formen är iaf på topp och hon passas mycket tidigt! Litet minus dock att biken åker av nu.

Dem fina ryggarna som jag nämnde ovan är 12 LA PARADETA (4%) och 13 PASTORNS LADY (11%) som startar 20 meter före FLORIST. LA PARADETA får Johan Untersteiner i vagnen denna gång och tränaren menar på att toppformen sitter där. LA PARADETA har vunnit på V75 tidigare men dock är det ett kraftigt minus på att biken åker av. Hästen har aldrig vunnit med vanlig vagn och rankas därför ner. PASTORNS LADY streckas dock tidigt då hon är van värre motstånd än detta och går ner lite i klass nu.

Streckas tidigt gör 8 DREAM OF MONEY D.E. (14%). Har nu två lopp i kroppen efter vila och satt fast med sparade krafter senast. Slog en sådan bra häst som NYMKE BRGADOON när hon vann på V75 i somras.

Streck även för 5 NIKITA VRIJTHOUT (17%) som blir farlig om hon klarar spåret och om hon kan komma till ledningen. Dock aldrig vunnit med skor på eller någon annan position än ledningen. Rankas därför ner. Streckas gör även 2 CHANTAL JET (13%). Kan vara tufft för en nybliven fyraåring att möta tuffa märrar som FLORIST och PASTORNS LADY men CHANTAL JET har ändå gjort det bra bakom fina hästar som CRAK DI GIRIFALCO och INDY ROCK. 3 CHICLET (16%)får Örjan Kihlström i vagnen för första gången. Hon tog sin första seger senast på ett överlägset sätt i hennes 23:e start. Gången innan gjorde hon ett bra slutvarv. Form slår klass. Passas!

Rysaren är 6 QUITE A BARBARA (1%). Hästen vinner inte ihjäl sig men kan få vinnarhålet här och i ett jämnt lopp så lär det bli löpningsförloppet som avgör.

TIPS: 15-8-13 Outs: 12

V75-5

Klass I, 1640 auto

Här tror jag mycket på 4 MOJO EXPRESS (25%) som kommer från formtoppade Roger Walmanns stall. Örjan upp senast bakom denna Readly Express avkomma och det blev enkel seger från dödens. Örjan upp igen och hästen är inte oäven från start och lär hamna bra på det härifrån. Tippas!

Något som gynnar min tipsetta är att det ser ut som om det kan bli körning mellan hemmahästen 3 CLAW (23%) och 5 BANDIT FRONTLINE (17%). Skulle det bli så är chansen stor att vi får se ”gubben i lådan” korsa mållinjen först. Skulle någon av dessa komma till ledningen relativt enkelt så utgör de ett allvarligt hot mot min tipsetta. Fördel Claw i spetsstriden.

Någon som också gynnas av överpace är 9 FEDERER (3%) och 10 WOODBURY WINE (3%). Den senare har varit ute mot årgångstoppar och kvalade bland annat in till finalen av Breeders Crown. Ska smygas nu. Farlig vid klaff.

Betrodd blir även 2 GLOBAL VIRGIN (19%) då hon stod för en fin insats senast men mötte då mestadels ston. Tuffare emot nu och jag rankar ner henne då jag inte tycker att hon är jätterolig till 19%.

TIPS: 4-3-9 Outs: 10

V75-6

Diamantstoet, 2140 volt

Är det dags nu för lillasystern till självaste BOLD EAGEL? Kolgjinis brukar vara framgångsrika på Mantorp och när dessutom 3 IT’S A GIRL (9%) ser fin ut för dagen och startar med passande förutsättningar så kan det vara en chansspik.

Annars ett öppet lopp och jag råder er att strecka så många som ni har råd med. Jag vill ha med 9 JUVELENS MISS F. (1%) till den procenten. Hon är nyttig och rejäl och kommer med all säkerhet fälla många till slut.

Fint stammad är även 5 MACHI (14%) efter Maharajah, undan Miss Shape. Mycket fin som tvåa senast. Knepigt spår men det är bara sex hästar på starvolten och det finns i korten att hon kan komma till ledningen här. Ledningen tror jag annars att 6 ZALLY GEL (3%) tar men Kajsa Frick ser helst sin häst i ryggar och därför kanske Johan Untersteiner kan köra sig till ledningen med MACHI? Om MACHI kommer bort så borde det vara bra chans för Dante Kolgjini att köra sig till ledningen med IT’S A GIRL.

20 meter bakom så startar Johan Untersteiners andra häst i loppet 7 KIRSI BOKO (32%). Hon vann efter en fin resa senast och har riktigt fin fart för klassen. Örjan upp nu. Se upp!

Streck även för starka 10 AURORA SHOW (15%) som tål att göra en hel del själv under loppen samt för 11 DONNA SUMMER (16%) som fortsätter att utvecklas och som håller toppform! Dock är segrarna tagna från ledningen och hon har tjänat snabba pengar. Hon startar nu 20 meter bakom IT’S A GIRL och MACHI.

TIPS: 3-5-7 Outs: 11

V75-7

Silverdivisionen, 2140 auto

Här tror jag att det står mellan 2 FOUR GUYS DREAM (33%) och 4 SWEETMAN (43%). FOUR GUYS DREAM har verkligen varit urläcker på sistone men han går upp i klass nu och möter SWEETMAN där sulkyvirtuosen, Elegante Johnny, lär köra sig till ledningen. SWEETMAN har bara vunnit från den positionen och trivs ypperligt där. Nu har man läget och den chansen lär man ta annars ger de bort segern. Även mycket möjligt att Stefan Persson bakom FOUR GUYS DREAM är nöjd med ryggen på SWEETMAN med tanke på att FOUR GUYS DREAM är ny i klassen. Jag tar ställning och spikar SWEETMAN. Visst vore det häftigt om V75 avslutas med att Elegante Johnny får vinna V75 hemma på mammas gata?

TIPS: 4-2-5 Outs: 1

LYCKA TILL!

/Uppstickaren

Uppstickaren's andelsspel

Se fler andelsspel från Uppstickaren