Speltips

Stänkarns V75-analys till Boden 18/6

V75 ® 18 juni, 2022 Tips av: Patrik Ahl
Tips av: Stänkarns V75-analys till Boden 18/6

Givetvis borde jag haft med Vernissage Grif på fem hästar senast, men då vi jagar större utdelningar så kanske vi kan leva med det? Då skorna åkte på så jagade jag mindre streckade hästar och ”roligare” streck. Sedan var det även svårt att förutse att MISTER HERCULES skulle galoppera samt att SELECTED NEWS skulle få det lopp som han fick. Nog med ursäkter. Nu blickar vi framåt. Vi har en jackpot att se fram emot. ATG räknar med att det kommer att ligga runt 50 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt.

Boden står som värd för dagens V75 och det är midnattstrav och därmed har vi mer tid på oss att komponera systemet. V75 startar kl. 20.30 ikväll.

Omgången ser något skiktad ut och innehåller ett par klara favoriter. Det är därför tacksamt att potten är kryddad med jackpot. Vi måste försöka att fälla någon/några av favoriterna för att vi ska få ihop ett system med fin potential.

Mot Boden! Mot sju rätt! Häng på!

Systemet kommer att lämnas in runt kl. 20.15 och kan komma att skilja sig rätt mycket från texten nedan eftersom vi vill få ett slagkraftigt system med potential till att ge bra betalt.

V75-1

Bronsdivisionen, 2140 auto

5 DEVILS TONGUE (46%) är snabb från start och har vunnit de tre gånger som han har kommit till spets. Här ser det ut som om det bär av till spets igen. Han galopperade dock från start senast då han fick starbilsvingen i huvudet. Spår fem är dock bättre än det han hade senast. Detta är en tänkbar spik. Hästen var trea i fyraåringseliten och detta gäng ska han normalt slå. Jag bedömer vinstchansen till 50% och då spelprocenten är lägre än så, kan detta vara en bra jackpotspik att inleda med.

TIPS: 5-3-9 Outs: 12

V75-2

Kallblodsdivisionen, 2140 volt

13 TANGEN FRIKK (28%) har både styrka och snabbhet och tål således att göra en hel del själv under loppen. Hästen är med och slåss om segern om det inte strular för mycket från detta läge. Hästen går ner i klass nu då han är van betydligt tuffare motstånd som t ex MÅNLYKKE A.M. Senast avslutade hästen 18,5/400 som trea bakom PHILIP ESS. Näst senast så hade han förmodligen slagit V75 vinnaren KALMAR om det inte hade blivit galopp 175 meter kvar. Detta är en tänkbar spik i ett annars streckkrävande lopp. Det är många att runda och hästen är inte helt travsäker. Nu har han knepiga spår fem i volten.

6 KÄLLSJÖVIKING (5,3%) skulle kunna leda detta lopp runt om ifall om favoriten skulle komma bort. Han bör få överta ledningen i ett tidigt skede här och från den positionen har hästen bra statistik, sju segrar av 14 möjliga. KÄLLSJÖVIKING står perfekt inne i loppet och har siktats hit.

10 FORSPÄRLA (7%) är loppets enda sto men blir kraftigt kuskförstärkt nu i form av Erik Adielsson. Hästen är tuff och avslutar ofta bra och hon visade fin form senast. Formkurvan pekar uppåt. Passas!

11 BUSKA BLYG (17%) gynnas om det skulle bli lite tempo på loppet då hästen är mera stark än snabb. Han fullföljde bra senast i spåren via 22/800 och gav ett bra intryck. Bergharns val av två hästar i loppet.

15 KRINGLERS VIKTOR (9,1%) reser dåligt enligt stallet så långresan är därmed inget plus. Hästen är annars i bra form men uppgiften är svår här.

TIPS: 13-6-10 Outs: 11

V75-3

Silverdivisionen, 2640 auto

6 AMALENCIUS B.B. (50%) var mycket bra som trea bakom DIABLE DE VAUVERT och SELECTED NEWS i Harper Hanovers lopp senast, där han fick gå först i tredjespår 1200 meter kvar. Hästen blir givetvis svårstoppad här. Nu blir det åter Örjan i vagnen och hästen får även på sig en amerikansk vagn, som han trivs i. Det är dock en lång resa till Boden och här luktar det väl ett löpningsförlopp utvändigt om HENRY FLYER SISU? Hästen har en galopphistorik och Örjan måste köra hästen på säkerhet. AMALENCIUS B.B. blir väl stor favorit och då vi har klara favoriter i omgången så måste vi gardera upp här.

2 HENRY FLYER SISU (17%) är inte mycket sämre än favoriten, han kanske t o m är bättre än denna? HENRY FLYER SISU hade förmodligen vunnit Kriteriet mot kanoner som BRAMBLING och SAN MOTEUR om han inte tappat travet på upploppet. Hästen var även finalist i Derbyt. HENRY FLYER SISU är nu i regi Petr Salmela så nu är det hemmaplan och hästen står perfekt inne i silverdivisionen. Räkna med att man har siktat hit. HENRY FLYER SISU är snabb från start och han är den troliga ledaren av detta lopp. Hästen såg fin ut i sin årsdebut på Solvalla i april. Då fastnade han med rubbet sparat bakom MISTER HERCULES och avslutade 11,2/800 med norsken oryckt.

5 IVORY DI QUATTRO (11%) fick vinna senast efter långt uppehåll och även om det var i ett billigt gäng så var intrycket mersmakande. Bergharn är uppåt inför det här och jag blir inte förvånad om planen är att vara offensiv från start och sätta press på Mika Forss om HENRY FLYER SISU kommer till spets. IVORY DI QUATTRO är både stark och snabb och gynnas av distansen, och ska planenligt gå framåt en hel del med senaste loppet. Täta starter är ett plus som för så många av Berghs hästar, och får han bara ett bättre lopp än favoriten kommer han tveklöst att ge honom en match.

TIPS: 6-2-5 Outs: 8

V75-4

Diamantstoet, 2140 volt

8 ENDLESS STORY (23%) gör bra lopp hela tiden och hon går dessutom bra från alla positioner. Den här kan bli för tuff att stå emot för favoriten. Senast var hon rejäl då hon vann från dödens. Hon har 13 vinster på 24 starter. Jag skulle kunna tänka mig att chansspika denna om det inte vore för kusken. Niko Jokela har bara kört tre lopp på svenska V75 och nu har han ett snävt femtespår i volten.

1 AMIE NESS (25%) Har inlett med fyra segrar på fem starter. Senast vann hon med till synes gott om krafter sparade. Nu hårdnar dock motståndet och det lär krävas en rekordsänkning för att vinna nu. Hon har bara fem starter innanför västen och frågan är om hon är tillräckligt tuff för att vinna på V75? Nu är det upp till bevis. Favorit i fara.

5 CARROTY (12%) möter betydligt enklare hästar nu men hon blandar och ger i sina prestationer. Kapacitet finns dock för att vinna detta lopp.

14 AVA (9,4%) står hopplöst till men har bra form. Senast blev det seger från ledningen men har som sagt ett helt annat utgångsläge nu men hon är tuff och går bra bakifrån.

TIPS: 8-1-5 Outs: 14

V75-5

Klass II, 2140 volt

6 FROZEN A.F. (34%) får ett rejält kuskplus i form av Örjan Kihlström. Hästen öppnar bra och från springspår så är chansen god att hästen hittar till ledningen här och då bör segerchansen vara bra. FROZEN A.F. provade lyckan på V75 näst senast och gjorde det bra som trea mot bättre hästar än detta och gick då i mål med sparade krafter. Bra segerchans här.

2 AYAH DE LUX (18%) vinner inte ihjäl sig men har två lopp i kroppen nu efter längre vila och formen bör vara i antågande.

1 ONE TOUCH (8,9%) imponerade senast då han svepte fältet på sista bortre långsidan och gick undan till en enkel seger. Hästen måste med från detta läge då det luktar rygg ledaren.

3 HOLY MOSES MEARAS (18%) är en välstammad sak som lär ha bäst kapacitet i detta gäng. Senast vann han överlägset utan att vara tom. Här vill man ner på innerspår med hästen då han har en del problem med kurvorna. Han är ingen blixt från start, så det kan bli svårt att komma ner på innerspår. Sandra Eriksson ligger rätt lågt angående segerchanserna.

4 GRAPPELLI (11%) ska tävla barfota runt om nu. Han vann enkelt senast med sparade krafter. Formen är med andra ord bra och han blir segerfarlig här. Dock så föreligger det galopprisk från spår fyra.

TIPS: 6-2-1 Outs: 3

V75-6

Klass I, 1640 auto

8 L.L.LABERO (16%) sänds förmodligen till front av Bergharn och han lär ta emot favoriten med varma servetter över korta häcken. Senast räckte han inte till från ledningen över full distans då han blev pressad redan 800 kvar och loppet vanns av Gocciadoros BORN TO RUN. Nu blir det täta starter, vilket är ett plus för hästen. Han har aldrig varit utanför pallen på nio starter med intervallet 3–10 dagar mellan loppen. Det har blivit fyra segrar med det intervallet. Distansen passar även betydligt bättre. Spets och slut?

7 L.A.BOKO (39%) går upp i klass nu och den korta distansen är knappast någon fördel. Härifrån kan han hamna på vingel och då kan det bli tufft mot hästar som enkelt springer 11-tider. L.A.BOKO var dock grym som tvåa på 11,5 bakom KENTUCKY RIVER i Klass II finalen på Solvalla senast. Formen är på topp och visst kan han vinna detta från dödens.

1 BLACK AND QUICK (19%) är nog inte en sämre häst än favoriten. Hästen var bland annat med i Kriteriet. Nu blir det barfota runt om och helstängt huvudlag och läget är bra. Stallet är optimistiska.

5 SOLEIL D’INVERNE (11%) har toppform och har siktats hit. Hästen är kraftigt kuskförstärkt nu då Erik Adielsson sköter tömföringen denna gång.

TIPS: 8-7-1 Outs: 5

V75-7

Gulddivisionen, 2140 auto

8 DON FANUCCI ZET (83%) var spelad till 1,78 i finalen till Elitloppet. Enough said! Hästen vinner detta lopp nio av 10 gånger. Allt under 90% på strecken är ett fynd. Örjan behöver inte vara med i någon spetskörning här utan det är bara att köra på safety och glida fram när positionerna har intagits. Kan han vinna ett försök till Elitloppet från spår åtta så är ju inte detta någon match med två strukna hästar i loppet. Vem kan ta emot? Konkurrenterna lär sikta in sig på andrapriset, som är 400 tkr. Vi bankar in spiken och nöjer oss så.

TIPS: 8-6-9 Outs: 4

TÄNKBARA SPIKAR: DEVILS TONGUE (V75-1), TANGEN FRIKK (V75-2), ENDLESS STORY (V75-4), FROZEN A.F. (V75-5), DON FANUZZI ZET (V75-7)

SKRÄLLARNA: KÄLLSJÖVIKING (V75-2). Övriga tänkbara skrällar som inte har nämnts ovan är: ICELAND RADIO (V75-1), XANTHIS COKTAIL (V75-3)

MÅSTESTRECK: HENRY FLYER SISU (V75-3)

LYCKA TILL!

/Stänkarn

Patrik Ahl's andelsspel

Se fler andelsspel från Patrik Ahl