Speltips

Stänkarns V75-analys till Solvalla 5/2

V75 ® 4 februari, 2022 Tips av: Patrik Ahl
Tips av: Stänkarns V75-analys till Solvalla 5/2

Oskar J Andersson lyckades inte hålla fast GLADIATOR MEARAS, Som fick luckan och gick förbi vår spik, RULLE ROC. Förutsättningarna visade sig vara tuffa för andra spik, BLACK AND QUICK. Det var skor runt om från ett byngligt utgångsläge. Han tog inte heller nämnvärt till slut och var inte som bäst för dagen. Därmed missade vi båda våra spikar. Surt!

Det är bara hem och göra läxan och ta nya tag!

Vi har fina tävlingar med V75-finaler på Solvalla att se fram emot. Dessutom är omgången kryddad med ett lopp från Margaretas tidiga unghästserie. Kul!

Mot Solvalla. Mot sju rätt! Häng på!

V75-1

Silverdivisionen, 2140 auto

2 SWEETMAN (36%) har återigen perfekta förutsättningar. Här är det ledningen som gäller. Från ledningen har han 12 segrar på 14 försök, och har aldrig slutat sämre än trea från den positionen. Senast fick han en het häst på utsidan men höll undan före FOUR GUYS DREAM ändå. Han har gått med broddskor i sina två senaste starter, så det är inga problem om det skulle krävas brodd på lördag. Tänkbart spikförslag!

6 EDDY WEST (19%) är verkligen jättefin då han får de rätta ryggresorna. Senast blev han fint framdragen och vann lätt. Då avslutade han 09,2/700. Starten innan avslutade han strålande i silverfinalen på Solvalla. Han avslutade då 08,9/600 och utmanade vinnande EMOJI rejält. Toppform! Läget är dock bekymmersamt då han har många startsnabba hästar innanför sig, men får han som sagt de rätta ryggarna så blir han mycket giftig över Solvallas utslagsgivande upplopp.

5 FOUR GUYS DREAM (21%) var nära att hinna förbi SWEETMAN från vinnarhålet då dessa två möttes på Mantorp 8/1. SWEETMAN hade då fått en het häst utvändigt om sig, men FOUR GUYS DREAM är i strålande form för dagen och är med och gör upp om det här. Inte oäven från start och får en fin resa härifrån. Passas!

Loppet känns heltäckt med dessa tre, men för den som letar kantbollar så förordar jag 11 NERO MAXIMUS (7%). Hästen var lite bortglömd senast då han startade från svårt utgångsläge mot tuffa konkurrenter. Han avslutade 10,1/700 och fångade in FOUR GUYS DREAM kort innan mål. Han har gått bra även innan det loppet och har dokumenterad form. Conrad Lugauer är också en duktig skrällkusk.

8 BARITONE ARTIST (6%) är också en häst med dokumenterad toppform. För tre starter sedan så vann hann ett 100 000 kronors lopp till över 100 gånger pengarna. Nu får han Örjan Kihlström i vagnen för första gången. Örjan från början! Dock ett svårt spår längst ut på vingen, även om han är startsnabb. Öppnade 02,6/200 på Örebro 29/12 då han spetsade och släppte för att sedan vinna loppet!

1 BEARTIME (4%) från vinnarhålet?

TIPS: 2-6-5 Outs: 11

V75-2

Klass II, 2140 auto

4 PIEMONTE (59%) blir stor favorit här. Hästen besitter stor kapacitet och har varit helt obrukad i sina två senaste starter. Dock är det första långresa nu samt att han inte är så snabb ut och förmodligen tappar han lite från start. Joakim Lövgren är inte helt att lita på vad gäller att ratta in favoriter. Denna ska vi fälla!

Vi har inte givit slaget förlorat med vår 10 OSKAR OF SAND (10%). Uffe Ohlsson vill testa bike på för första gången. I träningen har OSKAR OF SAND svarat mycket bra på urryckarna och träningsrapporterna är goda. Härifrån kan hästen få en fin ryggresa och slippa göra grovjobbet i dödens denna gång. Ulf Ohlsson trodde att han skulle slå DANILO H.B. utvändigt senast. Men den senare kunde komma enkelt till ledningen och få maska bort en del av loppet, och höll därmed undan med en hals. Med ett längre upplopp går OSKAR OF SAND förbi. OSKAR OF SAND är med och fightas om segern här!

5 IMMIGRANT AM (3%) har nu lottats till ett bra spår. Då hästen är startsnabb så tror jag att han tar ledningen här och då kan han bli svårfångad till slut. Avslutade bra bakom DANILO H.B. och OSKAR OF SAND på Mantorp från spår 10 den 8/1. Senast avslutade han 11/800, återigen från spår 10, och avgjorde säkert. Formen sitter där och ska inte nonchaleras här.

3 EQUAL TO NONE (14%) står för Björn Goops enda tränarseger så här långt i år. Rally-Calle får förnyat förtroende bakom. Visar bra uppfattning då han fångade in GLOBAL CLASSIFIED senast, även om den senare borde ha hållit undan. Han öppnar dock inget vidare men det blir återigen rycktussar på, vilket han svarade bra på senast då han kunde växla tempo över upploppet och precis slå av GLOBAL CLASSIFIED.

1 NO LIMIT EXPRESS (7%) är garanterad en fin resa från innersniffen. Dock finns risk att han blir över härifrån. Han har fått gå i dödens med varvet kvar i sina två senaste starter, så han blir intressant om det löser sig från innerspåret. Första med ryckhuva nu men missgynnas om det skulle behövas brodd i hovarna.

TIPS: 4-10-5 Outs: 3

V75-3

Margaretas Tidiga Unghästserie, 2140 auto

FORT KNOX lillebror, 9 ICON MEARS (13%), kommer med sex raka segrar, samtliga tagna från ledningen. Har dock en bra rygg här och kommer att få ett fint lopp. Hästen har gjort allt rätt och visar på en bra inställning. Fart och styrka finns också. Erik Adielsson upp nu i stället för Ulf Ohlsson. Kommer att vara med i den främre träffen.

12 PARVENNY (13%) är obesegrad efter fem starter. Tråkigt spår nu, men hästen har vunnit bakifrån tidigare och han kan avsluta snabbt. Har två lopp i kroppen efter lite längre uppehåll. Är med och gör upp om segern här.

4 CIAK BI (13%) tror jag är den som spetsar initialt. Sedan får vi se om Jorma väljer att släppa. Hästen har nu ett lopp i kroppen efter uppehåll, och kanske väljer Jorma att köra i ledingen nu? Timo Nurmos har siktat på det här loppet med hästen. Han hade krafter kvar senast och det är mer passande distans nu. Hästen har dock svikit från ledningen förr och hästen kan bli lite vass. Detta talar för att man söker ryggresa. Han är anmäld med amerikansk sulky. Passas!

2 KEE KEEPER (21%) utmanar CIAK BI om ledningen. Dessa båda möttes på Solvalla 26/1 och då tog CIAK BI hand om ledningen för att sedan släppa till KEE KEEPER. KEE KEEPER laddades dock inget nämnvärt från start då och kan öppna bättre. Från ledningen vann sedan KEE KEEPER loppet enkelt och med krafter kvar i behåll. Blir givetvis att räkna med här också, särskilt om han kommer till spets. Man fortsätter med murphybländaren på, vilket gjorde att hästen sprang väldigt rakt och fint senast.

1 RUGER (14%) kommer med fyra raka segrar. Han öppnar dock inget speciellt och han kan bli över härifrån. Man provar att sätta på ett open eye till denna start då han är lite flegmatisk med öppet huvudlag.

TIPS: 9-12-4 Outs: 2

V75-4

Diamantstoet, 2140 volt

15 QUARCIA (21%) är bättre än någonsin! Givetvis är det en tuff uppgift att stå med 40 meters tillägg. Hon är dock väldigt snabb och jag tror att hon är i fatt hästarna på mellanvolten tämligen omgående. Får hon rygg på till exempel CRASHED EGGS eller SO SUPRB, så tror jag bara hon spurtar ner allt över Solvallas upplopp!

3 IT’S A GIRL (15%) öppnar inte speciellt bra men det finns en möjlighet att lillasystern till självaste BOLD EAGLE kan köra sig till ledningen i ett andraskede. Hon var klart bra när hon vann på Mantorp 8/1 från dödens. Hon gick då 11,4/800. Tuffare emot nu men tidig på kupongen.

6 VILJA T.Y.C. (28%) var strålande senast med det norska huvudlaget. Hon bara dansade undan efter att ha blivit serverad ett lopp i rygg på ledaren. Tuffare motstånd nu. Har dock ett bra spår och hon gäller som spetsfavorit. Hon är lite vansklig i voltstart, även om hon gick i väg senast. Tre raka startgalopper innan det.

4 CHANTAL JET (10%) var fullständigt överlägsen från ledningen i sitt försök på Mantorp 8/1. Efter det så har man siktat hit och allt är fortsatt bra med hästen och stallet är optimistiska. Dock blir det ingen ledning härifrån.

13 CRASHED EGGS (12%) kom med som sista häst på mitt V75-system på Gävle. Hon hade då en seger på 29 starter men sex andraplatser. Jag har lite svårt att gå i gång på sådana ”icke-vinnare”. Dock vann hon såklart denna gång och hon var dessutom jättebra då hon fick göra grovjobbet sista 700 och avslutade 11,8/800. Dock var hon inte lika bra i starten efter. Där svek hon som storfavorit, spelad till 1,32. Till hennes försvar så fick hon dödens med 1500 kvar. Jag tycker att hon är svårbedömd.

10 DONNA SUMMER (4%) var trea bakom IT’S A GIRL på Mantorp men startade då 20 meter bakom denne. Nu står dessa två på samma startvolt. Hon står även 20 meter före CRASHED EGGS och hon höll undan för denne, med likande förutsättningar, då dessa möttes på Örebro 29/12. Hästen håller formen och är ett kul streck här.

12 SO SUPERB (3%) går man för seger med! Norskt huvudlag för första gången. Även ryckhuva för första gången. Var bra senast som tvåa bakom QUARCIA, som startade 20 meter bakom. SO SUBERB har 20 meters försprång även denna gång. Hon avslutade nästan lika snabbt som QUARCIA sista 700 senast, så helt borta är hon inte här.

2 NIKKI MINAJ (3%) är jämn och säker. Var nära att vinna från rygg ledaren senast i loppet som CRASHED EGGS vann. Hon var då före VILJA T.Y.C., vilket hon även var på Gävle 2/12. Inte ofarlig med passande lopp. Rikard N Skoglund tog två segrar på V75 förra veckan och är i stöten. Kul till låg procent.

8 DAME LANE (2%) har svårt läge här men formen är god. Höll bra från ledningen senast i loppet som IT’S A GIRL vann. Även om formen är god så har hon bara en seger av 17 möjliga från andra positioner än ledningen. Får tufft.

TIPS: 15-3-6 Outs: 4

V75-5

7 AMALENCIUS B.B. (75%) blir man sugen på att fälla. Hästen har ändå tre galopper i raden. Men med tanke på hur han såg ut senast och med tanke på motståndet så ska man nog vara försiktig med strecken här. Örjan har kört hästen en gång tidigare. Då blev det seger. Jag har svårt att se Örjan bränna detta. Dock är det spel det handlar om och jag kan bara inte spika en häst till 74% med tre galopper i raden. STÄNKARN jobbar inte så.

4 ASTRUM (14%) är värst emot. Vann sitt försök på Bollnäs efter att ha fått bestämma helt från spets. Jag har lite svårt att bedöma den här finnen men han är givetvis tidig om megalampan kommer bort.

3 FEDERER (2%) avslutade sista 200 snabbast av alla i hela omgången på Mantorp 8/1. Det räckte till att fånga in MOJO EXPRESS på linjen. FEDERER öppnar bra och är den som tar ledningen initialt här. Med tanke på form och läge så är detta ett mycket roligt streck till 2%.

6 MOJO EXPRESS (1%) höll starkt som tvåa från dödens senaste. Blev slagen av FEDERER på linjen. Visat bra form och till 0,7% är det ett kul sträck. Lill-Jämten upp igen bakom.

1 XERXES MILLPOND (1%) håller mycket bra form och avslutade bra via 11,5/700 senast. Härifrån blir det en invändig smygare och till 0,6% så är han tidig på min lapp i alla fall.

10 SOLKATTENS FERRARI (2%) avslutade, precis som FEDERER, mycket snabbt i senaste starten. Hästen håller mycket bra form. Erik Adielsson kör igen. Pass upp till 2%.

9 ART BROWN (2%) får sista strecket. Spår nio är överskattat och jag har svårt att se honom vinna loppet härifrån. Men hästen är under utveckling. Om megafavoriten kommer bort och om det blir körning, vilket inte är helt ovanligt då det är finaler, så ska han med till 1,6%.

TIPS: 7-4-3 Outs: 6

V75-6

Gulddivisionen, 2140 auto

6 DISCO VOLANTE (22%) fungerade igen senast och tog då enkelt hand om ledningen. Många menar att det såg ansträngt ut men han vann säkert. Det kan bli samma scenario igen. Ledningen tar han och han kan mycket väl rinna undan här med. Det är inte den tuffaste guldfinal vi har skådat.

1 GLOBAL ADVENTURE (28%) var smällfin senast då han slog av MILLIGAN’S SCHOOL på linjen. Han öppnar helt ok. Han har spetsat tre gånger av fem från bricka ett bakom bilen. Rygg på DISCO VOLANTE och lucka på det, så kan nog Erik sätta dit GLOABL ADVENTURE igen. Formen finns där.

5 LUCIFER LANE (6%) blir lite bortglömd nu. Senast fick han ett rygglopp på DISCO VOLANTE och fastnade med gott om krafter kvar. En fin preparé inför denna final, och från fina spår fem så får han en fin resa. Det brukar kunna bli körning i finalerna och då ska LUCIFER LANE, som har en vass avslutning att tillgå, passas.

4 HAZARD BOKO (12%) tycker jag gör bra lopp hela tiden. Senast höll han helt ok efter att få ha gått i dödens på DISCO VOLANTE. Hästen tål att göra en hel del själv. Per Lennartsson är åter tillbaka i sulkyn. Tänkbar.

3 REMARKABLE FEET (5%) får åter Örjan i sulkyn och det gick ju bra senast då han kunde vinna från rygg ledaren. Får han ett fint lopp så är han inte alls borta från segerstriden här. Han öppnar bra och Örjan kan nog servera hästen ett fint lopp.

10 BLE DU GERS (16%) känns formlös och seg för dagen. Per Oleg som kör nu igen och han har aldrig vunnit med hästen i Sverige. Känns ej het denna gång till 16% och känslan är att vi steker den. Per Olegs chans att vinna loppet är om han lyckas komma fram till dödens tidigt. Därifrån kan han slå Disco Volante om han är vid sunda vätskor. Dock tveksam till om Per-Oleg hittar den manövern.

7 MILLIGAN’S SCHOOL (7%) borde ha vunnit senast för att få godkänt och härifrån får han inte ledningen och då får han svårt.

TIPS: 6-1-5 Outs: 4

V75-7

Bronsdivisionen, 2140 auto

4 CHAMP LANE (44%) sticker till ledningen och där tror jag att han stannar hela vägen in i mål. Han är obesegrad från ledingen efter sex försök. Senast gick han enkelt undan före IMAGE RAPIDA som hade fått ett drömlopp. Nu blir det första starten med rycktussar. Biken åker på. Träningsrapporterna går i dur. Nurmos är mycket optimistisk. Vi går ut på en spik!

TIPS: 4-5-3 Outs: 1

TÄNKBARA SPIKAR: SWEETMAN (V75-1), QUARCIA (V75-4), AMALENCIUS B.B. (V75-5), DISCO VOLANTE (V75-6), CHAMP LANE (V75-7)

SKRÄLLARNA: BARITONE ARTIST (V75-1), IMMIGRANT AM (V75-2), FEDERER, XERXES MILLPOND, MOJO EXPRESS, ART BROWN, SOLKATTENS FERRARI (samtliga V75-5)

MÅSTESTRECK: IMMIGRANT AM (V75-2)

LYCKA TILL!

/Stänkarn

Patrik Ahl's andelsspel

Se fler andelsspel från Patrik Ahl