Speltips

Uppstickarens V75-analys till Färjestad 22/1

V75 ® 21 januari, 2022 Tips av: Uppstickaren
Tips av: Uppstickarens V75-analys till Färjestad 22/1

Återigen sex rätt för Uppstickaren. Återigen är det en nos/hals som skiljer oss från att sätta sjuan. MILLIGAN’S SCHOOL var på intet sätt dålig och gjorde ett ok lopp även om han borde ha vunnit för att få fullt godkänt. GLOBAL ADVENTURE såg smällfin ut och jag tror inte att MILLIGAN’S SCHOOL såg att GLOBAL ADVENTURE kom som skjuten ut ur en kanon längst ut i banan.

Vi är nära nu och vi ger oss inte. Det finns inga genvägar utan det är bara fortsätta att jobba hårt och att borra ner sig i startlistor och lopparkiv.

Mot Färjestad. Häng på!

V75-1

Bronsdivisionen, 1640 auto

Rivig inledning att vänta då hästarna 1–5 är startsnabba. Jag tror att 2 LASS REVENUE (6%) är den som är snabbast initialt. LASS REVENUE öppnade 04,5/200 senast men söker förmodligen en ryggresa här då hästen har haft svårt att räcka till på V75 tidigare. Jag tror att 3 BRAVO SABOTAGE (36%) är den som sitter i ledningen efter 500 meter. 5 PERE UBU (21%) lär vara en av de startsnabbaste som Peter Untersteiner har suttit bakom men nu är det skor på och det är möjligt att han tappar något av sin explosivitet då samt att han även har startsnabba 4 KIM DI QUATTRO (17%) innanför sig och därför tror jag att, med ”solfjädereffektens” hjälp, att vi får se BRAVO SABOTAGE i ledningen efter 500 meter. BRAVO SABOTAGE har 7 segrar på 11 starter från spets men är inte beroende av den positionen utan kan vinna även från andra positioner, vilket han visade i sin näst senaste start. Han har även tre segrar på sex försök i V75 och om inte inledningen blir för tuff så tror jag att han tar sin fjärde seger på V75 denna start. Han vann tämligen obrukad senast från ledningen och kusken behövde inte använda vare sig rycktussarna eller norsken.

4 KIM DI QUATTRO har formen på topp och vann enkelt bakifrån senaste och för tre starter sedan blev det en enkel seger från ledningen i ett klass I försök. Jag tror inte att han kommer till ledningen här men det bör bli en fin resa i andra ytter kanske med rygg på PERE UBU. KIM DI QUATTRO är tidig på kupongen.

5 PERE UBU har inte startat sedan 13/11 då han stumnade från ledningen 100 kvar. Gick med skor runt om då och det blir samma igen. Här ser det ut att kunna bli dödens och då tror jag att han får svårt. PERE UBU har bara 1 seger på 8 starter i lopp med ett förstapris på 110 tkr eller mer.

1 MASTER BLASTER (6%) öppnar bra och får en fin resa härifrån. Är den som har tjänat minst i loppet och har som bäst en andraplats på V75 efter fem försök. Streckas på läget.

11 ANCHOR MAN (7%) kan profitera på den förmodade snabba inledningen. Var betrodd senast men galopperade efter 100 meter. Nu blir han lite bortglömd och då är han intressant. Han har dock aldrig vunnit från bakspår bakom bilen. Hästen håller dock god form och nu när ”Lill-Jämten” svingar sig upp bakom så blir jag inte alls förvånad om ekipaget är först över mållinjen.

Det ser ut som om det blir spets och släpp för 2 LASS REVENUE och att den därmed får vinnarhålet. Han har gjort det fullt godkänt i de senaste starterna och formen är god. Han har dock aldrig varit bland de tre på V75 på åtta försök. Han står bra inne i klassen och är den som har tjänat mest i fältet och streckas på läget.

Tränaren är optimistisk gällande chanserna för 6 OKASHI CHERI (1%). En 9-åring som har tänt till med två raka segrar. Kusken, Roy Atle Ruud Nilsen, har aldrig vunnit lopp i Sverige på 77 försök och är ingen som drar till sig streck. Hästen har dock skrällt på rikstoton tidigare och har även vunnit på V75. Klart spelvärd till 1%!

Biken åker på 9 ISSIAH (0.4%). Då tuff inledning förväntas tycker jag att detta är ett kul streck. Ryggen på snabba LASS REVENUE borgar för en fin resa i högt tempo och jag blir inte förvånad om vi inleder med en tokskräll signerad Per Lennartsson! Hästen har dock aldrig varit bland de tre första i lopp med 110 tkr eller mer på sex försök och har heller aldrig vunnit från bakspår bakom bilen på 14 försök men jag räknar med överpace i loppet och hoppas på att jobba in skrällen!

TIPS: 3-4-11 Outs: 2

V75-2

Diamantstoet, 2140 volt

15 DEVS DAFFODIL (19%) håller toppform och står bra inne i loppet. Hon är van dessa förutsättningar och hon är med och gör upp om segern här. Vinnaren hittas ofta från andra tilläggsvolten i denna typ av lopp.

Jag tror att 10 KIRSI BOKO (13%) är den som sitter i spets efter 500 meter trots sitt tillägg. Johan Untersteiner sänder framåt från springspår på mellanvolten och sedan tror jag att den förmodade ledaren 2 OLGA TOOMA (4%) släpper och siktar in sig på en ryggresa. KIRSI BOKO borde kunnat lite bättre efter en fin resa senast och lite frågetecken för formen är det. Hon avslutade dock 11,6/800 och hon är lite ojämn. Skulle det bli ledningen kan hon mycket väl hålla undan på Färjestads korta upplopp (177 meter).

12 QUARCIA (13%) är en stentuff märr som kan vinna med flera olika typer av upplägg. Hon går hela vägen in i mål. Hon är även vass på kortspeed, vilket hon visade senast då hon avgjorde kort före mål och avslutade 09,8/400. Hon är van att möta tuffare motstånd och för tre starter sedan så gjorde hon det fullt godkänt mot hästar som MILLIONDOLLARRHYME och MILLIGAN’S SCHOOL. Blir livsfarlig här om hon kan följa med i bra ryggar varvet kvar. Given på kupongen!

6 QUEEN RATZEPUTZ (24%) vann direkt på ett bra sätt efter fyra månaders frånvaro senast. Negativt med voltstart och vanlig vagn men Nurmos tror att hästen går framåt rejält med senaste starten och att hon närmar sig toppformen.

13 CHABLIS RIBB (5%) visade näst senast att hon kan vinna även bakifrån. Hon tog då sin första seger på 21 försök från en annan position än ledningen. Hon deltog i nästan alla större finaler som unghäst och är van att möta kanoner som FIFTY CENT PIECE, HONEY MEARAS, SAYONARA med flera. Här siktar man på ett lopp i rygg på DEVS DAFFODIL som hon mötte senast på nyårsafton. Den gången vann DEVS DAFFODIL. Nu blir det vanlig vagn i stället för bike, vilket är ett minus.

8 SO SUPERB (6%) har ett knepigt femtespår i volten och kommer från galopp. Enligt stallet blev hon hovöm då och ursäktas. Stallet låter smått optimistiska inför denna start och menar på att formen sitter där och att hon är med och gör upp om det. Hästen är stark och rejäl och tål tufft upplägg. Hon har inget emot om banan skulle bli tung. För tre starter sedan vann hon just på Färjestad på en tungsprungen bana.

TIPS: 12-15-10 Outs: 6

V75-3

Gulddivisionen, 2140 auto

6 DISCO VOLANTE (21%) har galopperat i sina senaste två starter vilket är högst oroväckande. Ulf Ohlsson tog dock på sig galoppen senast och hästen ser ändå fin ut och träningsrapporterna är goda. Felfritt brakar han till ledning här och vid sunda vätskor så tror jag att han vinner. Kul spik då han inte kommer att bli favorit.

Favorit blir 1 BLE DU GERS (43%) som har lärt sig att öppna allt snabbare och som inte är helt oäven från start och har bland annat svarat ut hästar som COCKSTILE och HANDSOME BRAD från just innerspår. BLE DU GERS var jättefin för två starter sedan men jag tycker bara att han var godkänd i finalerna på annandagen två veckor senare. Björn Goop och Erik Adielsson har kört de senaste två loppen och nu blir det Per Oleg Midfjeldt som hoppar upp bakom. Per Oleg har aldrig vunnit med hästen i Sverige på fyra försök. Från stallet menar man dock att Per Oleg inte kommer att sitta fast och att man är här för att vinna. Kommer DISCO VOLANTE bort så ligger vägen till ledningen öppen för BLE DU GERS för ingen lär vilja svara om han kommer tidigt.

2 LUCIFER LANE (21%) är startsnabb men man lär vilja köra i rygg med hästen nu. Han har gått i ledningen de två senaste starterna och gett sig sista biten i båda. Hästen är klar för finalerna på Solvalla och här lär man vilja ge hästen ett snällt lopp inför finalen 5/2.

3 HALVA VON HAITHABU (4%) uppges att vara ruskigt startsnabb men då hästen inte har startat sedan 7/11 och dessutom är uppanmäld i gulddivisionen så tror jag att körande Claes Sjöström skulle vara väldigt nöjd med ryggen på DISCO VOLANTE.

Skrällvarning vill jag utfärda för 10 MADELEN L.T.C. (1%) som ser väldigt formstark ut för dagen och som nu får Erik Adielsson i vagnen. Kul till 1%!

TIPS: 6-1-2 Outs: 10

V75-4

Kallblodsdivisionen, 2140 volt

Ett rätt tunt kallblodslopp där Robert Bergh har två hästar till start, vilka båda spelar huvudrollen på förhand. Favorit ser 3 BUSKA BLYG (42%) ut att bli före 11 LOME STORM (30%). Befogad favorit och jag tycker att det är ett vettigt spikförslag. Bergharn väljer själv att köra BUSKA BLYG och jag tror inte att han lämnar ifrån sig sin bästa vinstchans frivilligt. LOME STORM är dessutom väldigt knepig och lär tappa från start då det är voltstart. Det ska dock nämnas att BUSKA BLYG inte är att lita på och att han har två galopper på de fem senaste starterna. Här siktar Bergharn på en felfri avgång och sedan kör han fram mot tät och övertar och stannar där hela vägen in i mål.

Övriga hästar tror jag inte räcker till helt enkelt. Skulle möjligen kunna vara 5 SUNDBO KOMET (9%) som nu får Ulf Ohlsson i sulkyn och som fastnade med sparade krafter senast. Innan dess var han överlägsen i monté och det är inte omöjligt att Ulf Ohlsson sänder framåt direkt och hinner före BUSKA BLYG till ledningen och då är det inte helt givet att Ohlsson släpper.

TIPS: 3-11-5 Outs: 9

V75-5

Klass II, 2140 auto

Här tror jag mycket på hemmahästen 3 EQUAL TO NONE (29%). Det är en välstammad 6-åring som är kvar i lägsta klassen och som är fint inmatchad på pengarna. Att Jepson hoppar upp nu när Lill-Goopen är i Frankrike tror jag inte behöver vara negativt. Goop är ju fortfarande segerlös detta år och formen är inte den bästa. Härifrån tror jag att Jepson serverar hästen en fin resa (kanske i rygg på GLOBAL CLASSIFIED?) och sedan tror jag bara att han är bäst under slutvarvet.

Spetsstriden står mellan 1 SJAMAN (9%) och 4 GLOBAL CLASSIFIED (40%). Stallet tror att de kan hålla ledningen med den förstnämnda och chanserna till det ökar nu när Erik Adielsson svingar sig upp bakom för första gången. Jag säger dock syn på det då jag inte tror att Mattias Djuse kommer att nöja sig med dödens för GLOBAL CLASSIFIED. Jag tror att Mattias Djuse pressar sig till ledningen och att GLOBAL CLASSIFIED sitter i ledningen efter 500 meter. Skulle Erik svara så sitter Jepson väldigt bra på det med EQUAL TO NONE.

Bakom tycker jag att det ser rätt tunt ut. 2 SUPER EXPRESS S.W. (1%) är en fint stammad häst men står hårt inne här och känslan är att han startar mest för att det är hemmaplan. Kan ändå vara kul till 1%.

Loppets enda sto, 8 YES SUN (1%), får svårt från detta utgångsläge men det rapporteras om laddning från start. Vi får se vad hon hamnar. Formen är dock helt ok. Skulle hon sätta upp tempo på loppet så gynnar det min vinnare, EQUAL TO NONE.

TIPS: 3-4-1 Outs: 2

V75-6

Klass I, 2140 auto

Tuff inledning att vänta med många startsnabba. 3 NINJA ZON (4%) är min spetsfavorit initialt. Däremot tror jag att Markus Niklasson släpper ledningen till 6 KING OF GREENWOOD (20%). 5 ES TRENC (11%) är snabb och var med i 07,5/500 öppning för fem starter sedan. Risken är dock stor att han får dödens här då jag inte tror att Niklasson vill släppa till den över full distans. Risken finns att ES TRENC inte står pall sista biten och då är det ingen rolig rygg att ha. Därför hoppas jag att Stefan Persson sänder mot front direkt med KING OF GREENWOOD och håller ett hårt och jämnt tempo, för att inte bjuda in Örjan med AMALENCIUS B.B (17%), och stannar där hela vägen in i mål!

Värst emot min tipsetta här tror jag att 4 TURE L.A (17%) är. Från detta läge tror jag att Johan Untersteiner serverar sin häst ett fint lopp och med fart på tillställningen så blir han livsfarlig till slut.

10 HANNIBAL FACE (17%) ska också räknas med fart på tillställningen. Annars tror inte att det är omöjligt att Adrian sitter i dödens varvet kvar då han inte vill lämna något åt slumpen (han går ur klassen om han når topp 6) och är ute i angeläget ärende.

12 AMALENCIUS B.B återkommer efter tre månaders frånvaro. Vi har ju sett att Timo Nurmos hästar kommer väl förberedda men jag tror det blir svårt att vinna härifrån såvida man inte bjuder in Örjan i loppet genom att köra för långsamt där framme. Annars tror jag att Örjan är inne på att ge AMALENCIUS B.B. ett snällt lopp i dennes comeback.

Skrällen är 1 HABRIK AM (3%) som kan lifta med på innerspår och Roger Walmann vinner ju med ”allt” för dagen.

TIPS: 6-4-10 Outs: 3

V75-7

Silverdivisionen, 2640 auto

Här blir 10 FOUR GUYS DREAM (44%) klar favorit. Hästen ser ut som en ”rund miljon” för dagen men jag vill ändå utfärda en varning. Hästen är klar för finalen på Solvalla 5/2 och jag tar inte gift på att prio ligger på att vinna detta lopp. Det kan bli ett snällt upplägg där man kör på chans. En annan faktor är att hästen aldrig har vunnit över distansen på fem försök.

5 BARITONE ARTIST (4%) är tidig för mig och är veckans ”måstestreck”. Här tar han ledningen och jag ser inte riktigt vem han ska släppa till? Det skulle vara om Stefan Persson sänder direkt med FOUR GUYS DREAM, vilket dock är fullt rimligt att han gör. BARITONE ARTIST är i form och gick i mål med sparade krafter senast. Det är inte otänkbart att Adrian bakom 6 UPPER FACE (13%) är den som ställer frågan och sätter press. Då gynnas hästar som 9 INNOVATION LOVE (8%) och 12 MAESTRO CROWE (18%).  Den senare har nu två starter efter tre månaders frånvaro och såg fin ut sist då han avslutade 10,5/700. Distansplus nu och räknas tidigt. INNOVATION LOVE avslutade bra bakom SWEETMAN senast efter att ha fått fritt sista 150 och ska passas här.

4 BEARTIME (8%) får förmodligen vinnarhålet här och måste passas.

TIPS: 10-5-12 Outs: 4

TÄNKBARA SPIKAR: DISCO VOLANTE (V75-3), BUSKA BLYG (V75-4), EQUAL TO NONE (V75-5), KING OF GREENWOOD (V75-6)

SKRÄLLARNA: ISSIAH (V75-1), OLGA TOOMA (V75-2), MADELEN L.T.C. (V75-3), HABRIK AM (V75-6)

MÅSTESTRECK: BARITONE ARTIST (V75-7)

LYCKA TILL!

/Uppstickaren

Uppstickaren's andelsspel

Se fler andelsspel från Uppstickaren