Speltips

Uppstickarens V75-analys till Gävle 15/1

14 januari, 2022 Tips av: Uppstickaren
Tips av: Uppstickarens V75-analys till Gävle 15/1

Förra veckan spikade jag min delägde OSKAR OF SAND. Det är lätt att spela med ”hjärtat” då man är delägare men hästen gjorde ett topplopp och nu laddar vi för finalerna på Solvalla. Jag hade andra alternativ till spikar då både min chansspik (IT’S A GIRL) samt min tänkbara spik (CHAMP LANE) vann sina lopp. Även mitt måstestreck (REMARKABLE FEET) vann sitt lopp. Så hade jag inte varit delägare i OSKAR OF SAND så kanske jag hade valt en annan spik och då hade systemet suttit. Men jag ångrar inte valet av spik. OSKAR OF SAND landade på 35% och där tycker jag att det blev ett bra värde och med ett litet längre upplopp så vinner han loppet.

Full av självförtroende lyfter jag blicken mot Gävle…

V75-1

Bronsdivisionen, 2140 volt

Här ser det upplagt ut för 1 SOUL TAN (25%) att hitta till ledningen. Ulf Ohlsson upp bakom nu, vilket är ett plus. Ulf har kört hästen 7 ggr och vunnit 5. Från ledningen har SOUL TAN 12 segrar på 13 försök. Jag ser ingen som kan utmana om ledningen. 4 AVA har ett snävt spår. 6 DOUBLE FORMULA söker rygg. 7 ANCHOR MAN är inte lika snabb som SOUL TAN första biten och jag tror inte att den luggar SOUL TAN på spets. Ledningen är åtråvärd då upploppet endast mäter 178 meter. Förutsättningarna är bra för 1 SOUL TAN. Tänkbar spik!

7 ANCHOR MAN (21%) går upp en klass nu men håller bra form. Avslutade 12,2/800 i STL-final senast och gick på i 4-spår 550 kvar. Mats E Djuse hoppar upp i sulkyn nu och det finns en liten chans till att nå ledningen här. Givet streck vid gardering.

8 ARCH LANE (16%) är den häst som har tjänat mest pengar i loppet. Hästen är dessutom jämn och säker. Räknas tidigt om tipsettan kommer bort. Vanlig vagn nu istället för ”bike” men det är inget jätteminus då hästen har 12 segrar av 20 starter med vanlig, varav 2 inom de senaste 5 starterna.

Tänkbart streck även 12 AXL BROWN (5%) som står tufft inne och har ett uselt läge men som har form. Fast med sparade krafter senast. Även 11 DEVS DEFINITIF (12%) har gjort det bra. Nu är det dock inte ”Lill-Jämten” som kör och hästen har gått upp i klass och tjänat snabba pengar. Kan inte göra så mycket själv i loppen utan lever på sin styrka. 6 DOUBLE FORMULA (4%) får vanlig vagn på sig, vilket är ett minus. Annars låter det optimistiskt från stallhåll och de räds inte motståndet. Kanske finns det i korten att man laddar för spets och vill stanna där? Luring.

TIPS: 1-7-8 Outs: 6

V75-2

Kallblodsdivisionen, 2140 auto

14 NÅRJE (22%) är kanske bästa hästen men toppformen är inte där. Söker ryggar och det får inte strula för mycket. Givet segerbud vid klaff!

10 SOLDHÖJDENS DRAKE (16%) passas med Torbjörn Jansson, som är vass på kallblod, i sulkyn. Har slagit Bäcklös Faron i de två senaste mötena. Dessutom är hästen stark och tål jobb. Tränaren optimistisk. Tidigt streck!

Hemmahästen 7 BÄCKLÖS FARON (19%) gäller som spetsfavorit. Oskar Kylin Blom tror att han får ledningen om han kör men är osäker på om han vill. Farlig om han kommer till ledningen där han har 2 segrar på 3 försök. Slutade tvåa i Kriteriet. Passas på hemmaplan.

13 KALMAR (10%) har kapaciteten men letar formen och 15 LOME STORM (6%) kan slå till om han inte spänner sig så mycket i loppen.

TIPS: 14-10-7 Outs: 13

V75-3

Gulddivisionen, 2640 auto

3 MILLIGAN’S SCHOOL (65%) ska bara vinna detta. Fått tuffa lopp sista tiden. Betydligt mer passande förutsättningar nu. Vi bankar in spiken och går vidare. Spets och slut!

TIPS: 3-7-9 Outs: 11

V75-4

Diamantstoet, 2640 volt

Här blir 13 CARRY CASH (54%) stor favorit och den har verkligen toppchans. Det är den häst i fältet som gynnas mest av den långa distansen och hästen har varit mycket bra i sina senaste fyra starter. CARRY CASH har dessutom varit ute  i hårdare motstånd än detta trots att hon tjänat snabba pengar. Hon är en tänkbar spik men eftersom vi spikar den stora favoriten MILLIGAN’S SCHOOL i gulddivisionen så kan vi inte spika CARRY CASH om vi vill vinna lite större slantar. Det som motiverar en gardering av favoriten är att hon denna gång ska gå med vanlig vagn istället för ”bike”.

Vi garderar med 12 WHELK (9%) som är från samma stall. Får nu Mats E Djuse i sulkyn. Hon klarar distansen och är van tufft motstånd. Formen är god. Får hon de rätta ryggarna så ska hon passas tidigt. Vi fyller på med 8 GLOBAL BENEFIT (4%) som nu har lopp i kroppen efter fyra månaders frånvaro. Såg fin ut i sin comeback och bör ha gått framåt med det loppet. Farlig vid draghjälp.15 AVA (2%) plockas med till 2% då hon absolut är skrällduglig i denna klass. 1 NIKKI MINAJ (6%) och 2 ARIANE SUMMIT (1%) plockas med på lägena. Den sistnämnde tar förmodligen hand om ledningen med den förstnämnde i rygg. Dessa gynnas av att gå på innerspår över 2640 meter. ARIANE SUMMIT blev dessutom fast med allt sparat i lördags och dessa sparade krafter kanske kan räcka långt nu på lördag istället? Rolig till 1%.

Jag steker betrodde CRASHED EGGS (12%). En häst med 1 seger på 29 starter är inget jag går igång på till den procenten. 6 andra platser skvallrar dessutom om att hästen kanske inte vill sätta nosen först? Enda segern togs efter ett perfekt lopp och ändå med en knapp marginal. Segern togs dessutom barfota runt. Torbjörn Jansson vinner heller inte allt för ofta på V75 nuförtiden. Nej, dessa krossade ägg steker vi.

SAGA DOC (3%) är ändå småintressant till den procenten men hon har inte startat sedan 9/10 och dessutom varit struken 2 ggr efter det. Stora frågetecken för formen med andra ord. Dessutom har hon aldrig vunnit över distansen samt att hon bara har 1 seger av 36 starter med skor runt om på hovarna. Känns ej het och lämnas utanför kupongen.

TIPS: 13-12-8 Outs: 15

V75-5

Klass II, 1640 auto

2 NO LIMIT EXPRESS (33%)utser jag till omgångens ”chansspik”. Detta är en kapabel häst som var duktig tvåa på V75 på juldagen i Umåker. Då på en opassande vinterbana. Här tror jag att han kan profitera på ett troligt tufft tempo med många startsnabba hästar som vill till ledningen. Mats E Djuse hittar en fin position i draget från detta läge och tackar för kaffet och bara blåser förbi dem!

Tuff inledning på loppet att vänta då många vill till ledningen. 7 ROCKET BOY (4%) ska ladda men den kommer väl inte före 4 BILLY IDOL (16%) med Jorma Kontio i jollen? Jorma från framspår med startsnabb häst. Pass upp! Nu är dock BILLY IDOL lite blöt till slut och på V75 har jag svårt att tro att han räcker hela vägen hem, särskilt om han har fått offra en del för att komma till ledningen.

3 GERONIMO AM (23%) satt i ledingen efter 500 meter från spår 8 för fem starter sedan. Då öppnade man 10,0 första 500. Det finns i korten att GERONIMO AM är den som är snabbast från start. Dessutom fast med sparade krafter senast. Passas tidigt.

5 MR CARIOCA (5%) är inte heller oäven från start och vi vet att spår 5 över 1540 auto är nöten. Se upp!

1 STOJWEILER ONE (4%) gick bra efter sen lucka senast. Här är han garanterad en fin resa och är inte helt borta ur segerdiskussionen.

TIPS: 2-3-4 Outs: 5

V75-6

Klass I, 3140 auto

4 BITCOIND’ ARC (33%) är i nuläget ”bara” streckad till 33%. Hästen lär trenda uppåt rejält ju närmare spelstopp vi kommer men till dessa procent måste man spika då det känns som ett massivt övervärde! Formen är såklart svårbedömd då han gör comeback efter sju månader. Men Nurmos brukar ha väl tränat och stallet tror på bra segerchans direkt. Jag tror att han vinner loppet 6 ggr av 10 och allt under 60% spikas.

Det låter påställt vad gäller 3 BORUPS TORNADO (9%) som nu har två lopp i kroppen efter sex månaders frånvaro. Första med helstängt huvudlag nu och stallet hoppas på att hålla ut utvändiga ekipage. Men Ulf Ohlsson är en klok man och lär nöja sig med ryggen på Jorma över lång distans.

TIPS: 4-3-5 Outs: 11

V75-7

Silverdivisionen, 2140 auto

En rivig silverdivision avslutar omgången. Det kan bli fart på tillställningen även här. 3 DATS SO COOL (11%) öppnade 03,6/200 den 27/11. 6 MOROTAI DEGATO (5%) öppnade 02,8/200 den 11/9. Mellan dessa hästar finns även 5 DARK ROADSTER (17%) som öppnar bra. Jag tror att DATS SO COOL håller ut MOROTAI DEGATO med hjälp av ”solfjäderseffekten” och kostar inte öppningen för mycket så blir han segerfarlig. Hästen gick bra i silverfinalen senast och avslutade 09,9/700. Stallet är optimistiska och vill ge detta en ärlig chans.

En som kommer att profitera på den förmodade tuffa inledningen av loppet är 10 EDDY WEST (44%). Han kan komma att få loppet helt serverat här. EDDY WESTT var duktig tvåa i silverfinalen senast bakom EMOJI men före DATS SO COOL. EDDY WEST har en vass speed och avslutade 08,9/600 senast. Många kommer säkert att sitta med singelstreck på EDDY WEST inför V75-avslutningen. Detta är anledningen till att inte jag spikar. Det finns några roliga bakom, t ex 9 INDY LANE (13%), som liksom vår tipsetta profiterar på den förmodade startrusningen. Hemmahästen 6 MOROTAI DEGATO (5%) lär hamna bra på det och blir farlig här, liksom tidigare nämnde 5 DARK ROADSTER (17%) som dock riskerar dödens här och då blir det tufft.

TIPS: 10-9-3 Outs: 6

Veckans bank: MILLIGAN’S SCHOOL – jag gör ett undantag och blundar för procenten. Han ska bara vinna detta.

Tänkbara spikförslag: SOUL TAN, MILLIGAN’S SCHOOL, CARRY CASH, NO LIMIT EXPRESS, BITCOIND’ ARC, EDDY WEST

Skrällen: AVA

LYCKA TILL!

/Uppstickaren

Uppstickaren's andelsspel

Se fler andelsspel från Uppstickaren