Speltips

V4 Axevalla 27/6-23 med Axevalla-Carlson

V4 ® 27 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V4 Axevalla 27/6-23 med Axevalla-Carlson

Tävlingar på hemmabanan är alltid trevligt och jag tänker försöka följa det så mycket jag kan framöver och då skriva ut tipsen här på sidan. Idag är det V4 som är det stora spelet, så det är det vi går på här. Nu kör vi!

V4-1, 2640a:

Flemming Jensen dyker upp på sin gamla hemmabana, även om det är rätt många år sedan han var tränare på Axevalla. Här har han med sig 1 Tom Crowe som presterade bra förra året, men i år har det inte varit lika roligt. Nu gör hästen debut för Flemming och han rycker skorna direkt, för första gången i Tom Crowes karriär. Just när det är debut för Flemming brukar hästarna vara riktigt bra i ordning och jag tror inte det är något undantag den här gången. Hittar man bara ut i tid från innerspåret så har han en toppchans att ta hem detta. Omgångens spik!

Rank: 1-4-6-3-7-12-11-5-10-8-2-9

V4-2, 2140a:

15 ston och spårtrappa, det kan bli en jättesmäll här. Tipsettan till 4 Selene Race som inte alls var på humör senast, men det berodde på att man fick starta om loppet efter en olycka och då struntade hon helt enkelt i det. Öppnar normalt sett raskt och kan hon norpa åt sig ledningen här har hon en bra chans. 10 Queens Park avslutade bra senast och är på väg mot formen. Kan få en fin resa här och går starkt till slut. Ska inte nonchaleras. 15 Targaryan blev överflyglad i ledningen med varvet kvar senast och såg seg ut med 600 kvar, men sög tag i grejerna runt sista kurvan och gick undan till en lätt seger i fin stil. Går alltid bra till slut, men läget är besvärligt och det kan bli tufft att hinna fram. 6 Stepping Moneygirl fick en fin resa senast och avslutade bra. Det kan bli en fin resa här igen och då kan hon vara svår att stå emot över upploppet. 9 Proud Mary fick fritt sent senast och avslutade bra. Formen sitter där och hon ska inte räknas bort i det här sällskapet. 12 Infinity Bellezza är inte så tokig och har bra fart i sig. Bättre distans idag och kan skrälla med lite flyt på vägen. 13 Hattrick Didamgård hoppade bort sig senast men har även hon bra fart i sig. Kan avsluta vasst och är inte helt borta om allt klaffar. 1 Corsa Astrea har packat ihop helt från ledningen två gånger på raken, så formen är klart tveksam. Men Dalborg tror mycket på hästen och nu rycker man skorna. Öppnar snabbt, men kanske att man släpper direkt idag med tanke på de två senaste loppen? Kan skrälla om formen har hittats helt plötsligt.

Rank: 4-10-15-6-9-12-13-1-7-5-14-11-8-3-2

V4-3, 2140a:

6 Gerben visade sin rätta sida igen senast då han gick ett tungt slutvarv i dödens och höll undan till slut. Är ju en bra häst i grunden och har en bra chans att ta hem detta. Men han är ojämn i prestationerna, så jag garderar. 5 Glorius Rain hamnade i tredje inner senast och det blev ett hack för långt ner. Avslutade bra via open stretch och ser ut att vara kraftigt på väg mot toppformen. Ska kunna få en fin resa här och är stark till slut. 11 Borups Tornado hade en omöjlig uppgift senast och det gick helt enkelt lite för snabbt för honom. Avslutade vasst näst senast och är ett givet segerbud här om han inte hamnar alltför tokigt till. 3 Stella Nova Race har inte fått till det alls i år, men har hög kapacitet. Kan öppna snabbt och tar hand om ledningen initialt och eftersom hon trivs bäst där kanske det är läge att köra där idag? Kan skrälla om allt klaffar. 9 Fromheaven Idzarda fick tuff press under slutvarvet senast och fick ge sig kort för mål. Går bra bakifrån också och kan mycket väl blåsa ner alla om han får spara speeden till upploppet. 2 Fighter Simoni behövde loppet senast och lär vara rejält förbättrad till idag. Har ingen rolig rad, men är bättre än så och kan tugga ner de den sista biten.

Rank: 6-5-11-3-9-2-4-7-10-1-8

V4-4, 2140a:

7 Heartbeat Julie var fin vid segern senast och gick äntligen felfritt igen. Hon trivs bäst i ledningen och lär laddas direkt. Lyckas hon ta sig dit kan hon definitivt hålla hela vägen. 4 Ad Astra satt fast med rubbet kvar senast och såg väldigt fin ut. Kan få en fin resa återigen och hon har en vass avslutning att tillgå. Om inte Morgan somnar under loppet så kan hon blåsa ner alla. 9 Pingis är i bra form men hoppade bort sig senast. Har även hon en sylvass avslutning och felfri är hon med i matchen över upploppet. 1 Excellent Diamond är förmodligen bästa hästen i fältet, men är ingen raket från start och kan hamna illa till. Hittar han fritt i tid kan han bli svårslagen, då han går tufft till slut och är i riktigt bra form. 11 Lindstedt Boko återkommer efter en liten paus där man också varit hos veterinären och åtgärdat lite småsaker. Har kapacitet för att bara köra över alla och bara ta hem det här, men man väljer ändå att ligga lite lågt i förhandssnacket. Men skulle han vara så bra som han kan vara är han med i matchen. 2 Carlitos Venere vinner inte ihjäl sig, men är i bra form och hänger med i de flesta tempon. Lär få en fin resa här och han kan avsluta riktigt bra om han får chansen. Kan ställa till med en storskräll här och är inte helt golvad.

Rank: 7-4-9-1-11-2-10-5-12-3-8-6

Andelsspel:

Jag gör ett andelsspel till idag och systemet säljs i 10 andelar á 58:-. Det är exklusivt, så när det är slut så är det. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V4” – systemet:

Tänk på att V4 startar kl 12.20!

/Niclas

Se fler andelsspel från Niclas Carlson