Speltips

V64 Axevalla 14/7-23 med Axevalla-Carlson

V64 ® 14 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Axevalla 14/7-23 med Axevalla-Carlson

Fredagens V64-tävlingar är en riktig höjdare. Det har blivit dags för sex uttagningslopp till Stochampionatet på Axevalla, en av sommarens absoluta höjdare. Vi har en storstjärna i form av Joviality med i startlistan och hon är naturligtvis årets klara förhandsfavorit. Hon utmanas dock av ett gäng riktigt bra ston som alla vill göra livet surt för storfavoriten. I finalen alltså, ikväll är hon överlägsen…

Förutsättningarna är enkla, det är de två första i varje uttagningslopp som går till finalen som avgörs nästa söndag. Det brukar kunna skrälla till i några av loppen den här dagen och det är ingen omöjlighet att det blir så ikväll också. Jag är lite inne på att det kan bli hyggligt betalt och har en del roliga skrällar att bjuda på. Så nu kör vi!

V64-1, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

6 Future Sox fick hård press i ledningen senast och åkte dit med 50 meter kvar. Hon är snabb ut och lär laddas mot ledningen även här och kommer hon dit finns det en bra chans att ta hem loppet. 1 Quantity Of Time har visat att hon klarar distansen och fick ett spännande läge här. Det blir förmodligen en fin resa på inner och med fritt i tid kan hon blåsa ner alla med sin vassa speed. 11 Jewilla körde Mats Djuse mer eller mindre bort i försöken till Stosprintern senast. Satt fast till slut med gott om krafter kvar och såg riktigt fin ut. Tråkigt läge igen men kan avsluta vasst och är inte golvad. 8 O’Mara Zon tvingades till en stenhård öppning senast och den satt i benen när det var dags för upplopp. Är i bra form och tål tuffa upplägg. Håller hon sig lugn hela vägen så är hon med i segerstriden. 9 Jackie Jaam är inte så tokig och även om hon är bäst i ledningen så tror jag hon kan utmana här. Hon kan avsluta starkt också och är loppets roliga rysare.

Rank: 6-1-11-8-9-5-2-3-4-12-10-7

V64-2, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

11 Miking har fått tuffa lopp på slutet men visat fin moral och fightats om segern ändå. Är i mycket bra form och kan gå en rejäl repa sista 6-700. Både stark och snabb, given i segerdiskussionen här. 1 Mellby Korall blev ju grovt påkörd i finalen av Stosprintern senast. Har hon inte tagit skada av det, så kan hon öppna bra och har därmed ett spännande läge. Formen är på topp och felfri är hon med i matchen här. 3 Kayla Westwood lider lite av att hon inte är så startsnabb och hamnar oftast lite knepigt till i loppen. Men hon har en enorm avslutning och är i riktigt bra form. Med i segerstriden igen. 8 Bold Face gjorde ett jättelopp efter galopp senast och visade att formen sitter där. Har hög kapacitet och skulle hon lyckas gå felfritt är hon ett hett segerbud här. 5 Jade Sisu kom aldrig in i matchen i Drottningens pokal senast. Har därefter siktats hit och ska vara i bra form. Snabb ut och kan nå ledningen, farlig därifrån.

Rank: 11-1-3-8-5-6-4-10-7-2-9

V64-3, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

Så kommer hon här då, årets favorit 7 Joviality. Hon kom från USA med stora, tunga meriter och gjorde ingen besviken när hon vann Drottningens pokal lekande enkelt. Var sedan bra tvåa bakom Jazzy Perrine och senast bollade hon med ett bra gäng och såg helt strålande ut. Lång distans för första gången kan vara ett problem för hästar som kommer från USA, men i det här fallet är jag inte orolig. Hon har visat sig vara stark och tuff och trots att det nu då är ett varv mer än hon är van vid så tror jag ändå hon bara är överlägsen även här.

Rank: 7-4-6-9-8-10-12-5-2-11-3-1

V64-4, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

12 Decision Maker fick en fin resa senast och avslutade bra som tvåa bakom just Joviality. Är i bra form, har en sylvass avslutning och en vass kusk som vet hur man vinner Stochampionatet från spår 12. Given i segerstriden igen. 2 Urbina Southwind har visat att hon klarar distansen och formen sitter där den ska. Barfota runt om för första gången och Örjan i vagnen skvallrar om att man går all in här. Kan mycket väl ta hem det här. 1 Global Dancer blev överflyglad starten av Stosprintern senast och när Björn försökte ta ut henne i andraspår blev det för trångt och hon galopperade bort sig. Fin form annars och hon är snabb från start. Håller hon upp ledningen så kan hon leda runt om. 11 Independence Day hade ett risigt utgångsläge senast och kördes lite passivt, men avslutningen var riktigt vass och hon var inte stort slagen. Blir bättre för varje start och kan definitivt utmana här. 9 Hot Lane har utvecklats rejält och är i sitt livs form. Kan avsluta sylvasst och är inte golvad. 8 Ninepoints Birdie har tagit två enkla segrar från ledningen i år. Får en svårare uppgift nu, men är riktigt bra och ska inte nonchaleras. Avslutar vasst och är med i matchen. 6 Joy Sisu såg segerfarlig ut runt sista kurvan senast men galopperade precis när man svängde in på upploppet. Vinner inte ihjäl sig men är i bra form och har även hon en vass avslutning. Felfri kan hon blanda sig i det hela.

Rank: 12-2-1-11-9-8-6-10-7-3-5-4

V64-5, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

12 Luxury River skuttar och far lite i stilen men när hon väl går felfritt hela vägen så är hon riktigt bra. Hade en bra dag senast och formen är på topp. Distansen tror jag passar henne utmärkt och nu rycker man alla skorna för första gången. Kan visa sig vara starkast över upploppet. 8 Beauty Smart Face inledde året med tre raka segrar innan hon fick en liten paus. Efter det har det bara varit besvikelser rakt igenom, men hon har kapaciteten för seger här. Hon gynnas av distansen och har ett blytungt slutvarv att tillgå. Kan krossa alla om hon har den rätta dagen. 1 Queen Belina stod för en fin årsdebut näst senast och gjorde det bra senast också då hon fick öppna stenhårt utan att komma till ledning. Avslutade sedan bra och visade att formen sitter där. Kan öppna snabbt och håller hon upp ledningen är såklart mycket vunnet. 4 Jurista borde ha vunnit senast, men det gick trögt över upploppet och hon blev ”bara” tvåa. Kan öppna bra och får en fin resa här. Hanterar hon distansen bättre ikväll är hon med i segerstriden. 5 Jelly Bean Mearas fick det serverat senast men såg samtidigt väldigt fin ut och avgjorde på ett bra sätt. Behöver ett smyglopp igen och kan vara med i segersnacket i så fall. 3 Infinity Bellezza är i väldigt bra form och var mycket bra senast då hon reparerade en startgalopp på bästa sätt. Har inget emot distansen och kan få en bra resa här. Går starkt till slut och är loppets stora rysare.

Rank: 12-8-1-4-5-3-9-6-2-10-7-11

V64-6, Uttagningslopp StoChampionatet, 2640a:

12 Riverdale Z imponerade stort i försöket till Drottningens pokal, men i finalen klappade hon ihop totalt med 350 kvar från ledningen. Hon visade sig vara sjuk efteråt och har inte startat sedan dess. Givetvis har man haft siktet inställt på detta en längre tid och jag är inne på att Conrad har satt henne i fin form igen. Hon är väldigt speedig och vill vara först när mållinjen passeras och jag tror hon är det ikväll.

Rank: 12-5-8-7-10-2-4-1-6-3-9-11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V6”, säljs i 10 andelar á 112:- och varvas max två gånger. Notera att jag ikväll då spelar endast i sexrättspotten, alltså V6! Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V6” – systemet:

Njut av fin sport ikväll, så ses vi på Axevalla nästa helg!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson