Speltips

V64 Axevalla 16/1-24 med Axevalla-Carlson

V64 ® 16 januari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Axevalla 16/1-24 med Axevalla-Carlson

Tisdagskvällens V64-omgång avgörs på hemmabanan Axevalla och det ser som vanligt ruskigt intressant ut. Det är en öppen och lurig omgång vi bjuds på och jag är ganska säker på att det blir bra betalt ikväll. Det ska bli smällkallt också, det pratas om 8-10 minusgrader med uppehåll.

Jag skrev ju i fredags att jag skulle köra ”Carlsons V64” för 96:-/andel framöver, men redan idag gör jag ett undantag och det blir 123:-/andel istället. Men jag tror vi får igen det med råge när kvällen är över.

OBS! Ny version kl 17.00 efter strykningar och lite mer info… Nu kör vi!

V64-1, 2140a:

Ett besvärligt lopp inleder och jag streckar halva fältet. Tipsettan till 1 Oasis Tara som hade lite otur senast men hängde med helt ok till slut och såg fin ut. Nu laddar man för ledningen ikväll och lyckas man med det kan det hålla hela vägen. 5 American Cash hängde med hyggligt från rygg ledaren senast och gjorde vad han kunde. Kan öppna raskt och från ledningen biter han ifrån sig bra. Kan dock gå bakifrån också och är med i segerstriden här. 12 Booster Broline ledsnade från dödens senast och det är inte så mycket att säga om. Kan avsluta bra och det långa upploppet är till hans fördel. 6 Dino Moko kanske är bästa hästen i fältet men har varit ifrån ett tag och gör nu debut i ny regi. Ska tas på allvar direkt, även om det kan behövas ett lopp i kroppen. 3 Cornet Beluga har mött tufft motstånd på slutet och går ner lite i klass ikväll. Är inte så tokig i grunden och segernollan är snart ett minne blott. Kan avsluta vasst och är med i striden. Sista strecket till 11 Apassionata AF som behövde loppet förra tisdagen och lär vara rejält förbättrad till ikväll. Kan gå som ett skott till slut och är inte helt borta.

Rank: A: 1-5 B: 12-6-3-11 C: 2-7 D: 4-9-10-8

V64-2, Stolopp, 1640a:

Ett öppet sprinterlopp för ston men jag går ändå kort och försöker lösa det på fyra hästar som jag tycker höjer sig över de övriga. Tipsettan till 4 Cavendish som fick en lite jobbig resa i dödens senast och ledsnade på uppgiften med 500 kvar. Såg bra ut fram till dess och känslan är att formen kan vara på väg. Kan öppna snabbt och ska laddas för ledningen, kan mycket väl hålla hela vägen i det läget. 8 Unique Wine var ute på V75 senast och fick göra en del jobb i spåren under slutvarvet. Höll hyggligt då och möter lite enklare motstånd ikväll. Läget blev dock ingen höjdare och hon vill helst inte göra så mycket jobb själv. Går dock starkt till slut och ska ändå räknas tidigt. 5 MT Tomorrows Hope kom upp för tidigt till bilen senast och galopperade bort sig. Anders Svanstedt låter väldigt uppåt inför kvällen och säger att hon har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, men varnar samtidigt lite för att hon ännu inte vunnit lopp. Dags ikväll? 3 Engine Wash fick inte fritt senast och hade nog lite sparat. Kan få en fin resa här och kan avsluta ganska hyggligt. Kan hon ta första segern ikväll?

Rank: A: 4 B: 8-5-3 C: 11-2-7 D: 6-9

V64-3, 2640:

1 Peach kördes fram i dödens efter ett drygt varv senast men låg lugn där och lufsade på. Hängde med ok, men tröttnade den sista biten och var en klar besvikelse. Kan så mycket bättre och här har han ett perfekt läge då han kommer leda loppet väldigt länge. Det ska normalt sett hålla hela vägen, men jag litar inte riktigt på att formen är tillräcklig för att bara gå undan och dubblar med 9 Full Of Muscles som avslutade bra senast efter en fin resa. Han kan gå riktigt starkt och snabbt till slut och upploppet talar för honom.

Rank: A: 1-9 B: 10-3-5-7-6 C: 4-2 D: 8

V64-4, Ladugårdsinredes Lärlings-/Amatörserie, 2140a:

8 Navy Zon är i riktigt bra form och hade allt sparat när han snubblade sig i galopp med 350 kvar senast. Hade varit långt framme felfri och såg fin ut innan galoppen. Hon har en vass avslutning och kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet. 4 Mr Birdman håller även han fin form och har offensive Tom Johansson i vagnen ikväll. Kan avsluta rejält och är med i matchen även denna gång. 12 Balzano Da Quattro galopperade dubbelt senast och hängde helt enkelt inte med över kort distans. Bättre distans ikväll och han är i bättre form än vad raden anger. Har ett starkt slutvarv att tillgå och är inte helt golvad. 2 Hollywood Trick har fått en liten paus inför det här, men har tränat bra och Stenströmer låter lite uppåt ändå. Hästen är snabb ut och når han ledningen så kan det hålla hela vägen. Litet frågetecken dock för skorna, då han är bäst barfota.

Rank: A: 8-4-12-2 B: 6-9-2-3 C: 5-7 D: 1

V64-5, 2140a:

Ett öppet lopp som kräver en del streck. Tipsettan till 4 Henry Palema som är i bättre form än vad raden antyder och har ett fint läge här. Öppnar snabbt och jag är helt inne på att han susar till ledning. Kan mycket väl hålla hela vägen och är med i segerstriden. 7 Vikens Dobetter är i bra form och gjorde en helt ok insats senast. Kan hon hitta en fin position här så kan hon utnyttja sin vassa speed till slut och är med i matchen till slut. 5 Vikens Takecool kördes resolut till ledningen efter 300 meter senast och stack sedan undan till en överlägsen seger. Såg helt underbar ut och formen ska vara densamma nu. Lär få en fin position och går bra även bakifrån. Ska räknas tidigt även här. 11 Mona Moonlight var bra vid segern senast då hon fick ta emot en del press längs vägen men ändå höll undan till en säker seger. Har en vass avslutning så trots läget är hon inte helt borta. 9 Bourbon Brodde är bra i grunden men är lite svårbedömd efter en liten paus. Kan få en fin resa här och har en bra avslutning. Kan dyka upp i segerstriden utan strul på vägen. 6 Michel F Boko kan också avsluta vasst och ska inte räknas bort.

Rank: A: 4-7 B: 5-11-9-6 C: 8-1-12-2 D: 3-10

V64-6, Fördel ston, 1640a:

6 King Only The One är i kanonform och har levererat vassa avslutningar på slutet, dock utan att få vinna. Kort distans kanske inte är hans bästa gren men med en favorit som inte är i toppform så har han en riktigt bra chans här ikväll. Det lär bli en offensiv styrning och Maria Törnqvist låter klart uppåt inför loppet. Jag tror han bara tuggar ner det här sällskapet ikväll och spikar!

Rank: A: 6 B: 5-9-1-3-2 C: 10-8 D: 11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V64”, säljs i 10 andelar á 123:- och varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V64” – systemet:

Häng med på en andel och få en riktigt spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson