Speltips

V64 Axevalla 21/7-23 med Axevalla-Carlson

V64 ® 21 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Axevalla 21/7-23 med Axevalla-Carlson

Axevalla inleder Stochampionatshelgen med en ganska så trevlig och intressant V64-omgång som dessutom är jackpotkryddad. Det är riktigt bra klass på loppen och det lär bli en underbar tävlingsdag. Det finns som vanligt en del frågetecken på några av favoriterna och några som är väldigt felspelade med riktigt bra chans. Så nog kan det bli hyfsat betalt i alla fall!

Jag vill dock kasta in en brasklapp innan vi drar igång. V64-3 är andra avdelningen av heatloppet och i skrivande stund har jag ju ingen aning om hur det har gått i det första heatet. Det vill man såklart gärna se innan man gör klart systemet, så nedanstående är högst preliminärt. Nu kör vi!

V64-1, Bonnier News fyraåringslopp, 2140a:

3 Global Dubhe ryckte man skorna på för första gången i Sprintermästaren senast. I försöket gick han starkt sista 700 i tredjespår till andraplatsen, medan han galopperade bort sig i en trång situation i första kurvan. Han är ingen raket från start men kan få en fin position och har en mäktig avslutning. Ska ses med en bra chans här. 1 Milan Boko var grym på Solvalla under Elitloppshelgen näst senast då han trots bra tempo bara gick undan till en lätt seger. Senast blev det dock fullständigt galet då han fick inleda med tredjespår första 600, för att därefter tokköra sig till ledning. Var iskall 500 kvar, vilket inte var så konstigt. Lär få en fin resa här och är med i segerstriden nu när Örjan kör igen. 4 Dragons Bar borde ha vunnit senast för att få godkänt och han kanske är lite väl uppskruten? Visst, han får oftast tuffa lopp, men senast var i alla fall jag besviken på honom. Är han fågel eller fisk? Vi kanske får svaret ikväll? 6 El Vego Khalifa gick vad han kunde senast men distansen passade inte helt. Bättre distans ikväll och upploppet passar perfekt. Har en tung avslutning och kan skrälla till. Detsamma gäller 8 Combat Fighter som såg fin ut senast när han satt fast med gott om krafter med 100 meter kvar. Fick visserligen fritt då men kunde inte ta något på den korta biten. Han är ruskigt speedig över upploppet och lita på att Anders Svanstedt har spritsat upp hästen till detta.

Rank: 3-1-4-6-8-5-2-10-9-7

V64-2, Säkerhetstjänsts femåringslopp, 2140a:

7 Indy Rock kördes invändigt senast, men han avslutade som ett skott när han fick fritt spelrum över upploppet. Såg enormt fin ut och närmar sig toppformen på allvar. Här har han en bra uppgift och han kommer hamna ganska hyggligt till från start. Jag är helt inne på att han bara blåser ner allt och alla ikväll och han är hela omgångens stora idé. Jag spikar!

Rank: 7-4-1-6-5-3-2

V64-3, Heatlopp B, 1640a:

5 Danao Degli Dei blev en stor snackis i våras när Gocciadoro nämnde honom som en av de som skulle vara mest framgångsrik i Sverige i år. Han inledde också bra med en snygg seger, men efter det har det inte varit lika bra. Höll hyggligt från ledningen senast, men jag är inne på att det är kort distans han ska ha. Det borde vara perfekta förutsättningar för honom ikväll med andra ord och han är den vettiga favoriten. 4 Staro Peanut är ingen bluff och han gör oftast bra lopp. Ingen raket från start men desto snabbare till slut och hittar han en bra position här så kan han blåsa ner de över upploppet. 3 Linares var riktigt fin i sina två första starter i år, men därefter har det varit lite sämre. Kan han studsa tillbaka till maj-formen så är han ett hett bud här. Kan öppna bra och från ledningen kan han bli spännande. 8 Blue Boy Face provar kort distans för första gången och det ska bli intressant att se. Han är mest stark men har också visat upp en supervass speed och han lär gå fort över upploppet. Inte helt otänkbar som vinnare ändå.

Rank: 5-4-3-8-6-7-1-2

V64-4, Treåringsstoet, 2140a:

5 Frustration gjorde comeback senast och avslutade rykande vasst efter en snäll resa. Såg väldigt fin ut och ska ses med en vettig chans här. 9 Käraste Sisu satt fast i E3-finalen senast och hade gott om krafter kvar. Kan få en fin resa här och kan avsluta riktigt bra. Kan blåsa ner de till slut. 4 Sierra S gjorde det bra senast som trots hård press under slutvarvet bara länsade undan till en enkel seger. Siktar mot ledningen igen och därifrån kan hon bli svår att nå. 7 Kitty Mearas hade ett uselt läge senast men gick bra till slut och hade krafter sparade. Kan få en bättre resa denna gången och ska inte nonchaleras. 10 Esperia Font fick en tuff resa i dödens i just E3-finalen men stannade lite väl mycket över upploppet. Kan bättre och har hon återfunnit formen igen så är hon med i segerstriden.

Rank: 5-9-4-7-10-1-6-8-2-11-3

V64-5, Axevallas stora B-tränarlopp, 2140:

14 Triton är kraftigt på gång igen och avslutade bra i skymundan senast efter en invändig resa. Han är riktigt stark, tål tuffa upplägg och trots 40 meters tillägg tror jag han är med och gör upp om segern ikväll. 7 Tuppen var vansinnigt bra senast och ska nog tas på lite mer allvar. Det lär inte bli någon ledning initialt i alla fall, men körs förmodligen offensivt och provar att ta sig dit. Kan bli svårstoppad då och ska räknas tidigt. 5 Herkules Gertorp hängde med hyggligt mot just tuppen senast men var ändå långt efter i mål. Står nu 20 meter bättre till än senast och det kan han behöva. Körs mot ledningen och kanske att det kan hålla hela vägen. 9 Amazing Lady NO var ute mot tufft motstånd senast och avslutade bra i skymundan. Problemet var bara att det gjorde alla andra också… Enklare emot ikväll och har en ruskig speed till slut. Kan skrälla till här.

Rank: 14-7-5-9-11-13-12-6-1-3-4-8-10-15-2

V64-6, Axevalla maraton, 4140:

2 Luca Vialli Boko var enormt bra näst senast då han efter en startgalopp fick en snäll resa och spurtade som ett vilddjur till slut. Senast satt han instängd lite för länge och trots en hygglig avslutning kunde han inte ta något. Är i bra form och jag är inne på att han kör sig till ledning här. Därifrån kan han bita ifrån sig länge och kanske att han kan leda det här runt om? Jag dubblar dock med stallkamraten och förra årets vinnare av detta loppet, nämligen 8 Borups Tornado. Han har haft det tungt i år men avslutade helt ok senast och såg förbättrad ut. Kanske att han hittat formen nu och då blir han livsfarlig här. Kan gå ett riktigt tungt slutvarv och ska inte räknas bort.

Rank: 2-8-6-9-7-10-3-4-5-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V6”, säljs i 10 andelar á 85:- och varvas max tre gånger. Notera att jag ikväll då spelar endast i sexrättspotten, alltså V6! Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V6” – systemet:

Jag påminner också om mina V75-system till lördagen. ”Carlsons V75” öppnas som vanligt natten mot lördag, medan ”Carlsons special” redan är öppnat. Det systemet säljs i 10 andelar á 450:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Tanken här är att jag ska yra runt på stallbacken under lördagen för att få in lite info och även kolla värmningar och sedan blanda ihop det med mina egna idéer. Ni hittar till ”Carlsons special” via denna direktlänken.

Nu tar vi dem!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson