Speltips

V64 Axevalla 4/4-23 med Axevalla-Carlson

V64 ® 4 april, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Axevalla 4/4-23 med Axevalla-Carlson

Björn Goop var inte särskilt intresserad av att vinna med min spik Prosperous S igår, då han kröp ner i tredje inner redan i första sväng och sedan satt fast där resten av loppet. Nu blev det ju ingen högre utdelning precis, men lite bättre hade det ändå blivit. Nåväl, vi fick med oss en dubbeljackpot till kvällens V64 som avgörs på hemmabanan Axevalla!

Jag har haft ögonen på den här omgången i några dagar och fastnade direkt för en häst som jag såg just på Axevalla för drygt två veckor sedan. Han är näst intill ospelad ikväll och jag fattar ingenting. Jag går givetvis på den hästen som spik, något annat finns inte!

Omgången innehåller en del storfavoriter som gör årsdebut och det är alltid svårbedömt. Det handlar förvisso om bra hästar, men en årsdebut är alltid svårlöst och det behövs inte mycket för att det ska kunna skrälla. Självklart ska storisarna garderas ikväll och jag är inne på att det blir hyfsat bra betalt.

Loppen är förstås bra ikväll och man känner hur storloppssäsongen närmar sig på allvar när det är dags för Första Testet till Stochampionatet, V64-5, tillika Giant Diablos lopp. Ingen av de åtta startande har provat den långa distansen tidigare, vem löser det bäst ikväll? Nu kör vi!

Spikarna:

V64-3: 11 Kendall Jackson

Kördes till ledning efter 400 meter senast och höll undan till en säker seger. Var lite trög till slut, men behövde det loppet efter en kortare paus. Möter inget speciellt motstånd ikväll och har ett bra läge då han är startsnabb. Jag tror han hittar en fin position direkt och avgör enkelt under loppets sista 5-600 meter. Men Jepson är så lurig så han kan lika gärna köra till spets direkt och avgöra redan då…

V64-6: 1 Boss Design

Här kommer han då, hästen jag skrev om lite tidigare. Galopperade hejdlöst i en ogiltig start senast och tog ett par felsteg i den giltiga starten också, men kom på bättre tankar och kunde forceras till ledning efter drygt 500 meter. Fick sig en rejäl tryckare då men svarade upp och fick till sist lugna ner det en kort bit. För på sista bortre långsidan var det dags igen och han krigade hela vägen men 50 meter före mål fick han ge sig. Det var inga dåliga hästar som var före heller, Beartime vann knappt före DraupnerBoss Design gjorde helt enkelt ett topplopp och visade att formen sitter där. Han är ingen raket från start men lär få en fin resa och han har en vass avslutning att tillgå. Anders får helt enkelt se till att hitta en lucka i tid och blåsa ner de över upploppet. Jag tror han lyckas med det och spikar alltså, trots att han som sagt är näst intill ospelad…

Skrällbud:

V64-1: 8 Hennesy Am

Visade inget extra på Momarken senast men går ner rejält i klass nu och det brukar hästar kunna känna av. Kan avsluta rejält och jag är inne på att han kan vara vassast över upploppet.

V64-2: 8 Good Moments

Satt fast med gott om krafter kvar senast och såg fin ut. Kan öppna bra och lär hitta en fin position direkt. Kan också avsluta bra och det är inte helt otroligt att han flyger förbi alla över upploppet.

V64-4: 12 Make It A Star

Håller jämn och fin form och är van att möta betydligt tuffare motstånd än ikväll. Kan avsluta vasst och det långa upploppet passar henne perfekt. Barfota bak för första gången i år kan betyda en del också.

V64-5: 1 Ziva

Satt fast med en del sparat senast och det såg bra ut. Kan få en perfekt smygresa på innern här och med fritt i tid kan hon definitivt utmana till slut, då hon har bra fart i sig.

V64-ranken:

V64-1: 8-6-3-5-1-2-4-7

V64-2: 8-4-12-2-1-5-10-11-7-6-3-9

V64-3: 11-9-1-5-3-2-4-7-6-8

V64-4: 12-7-4-1-10-9-3-5-8-11-2-6

V64-5: 2-1-6-4-3-8-5-7

V64-6: 1-9-6-10-3-5-4-11-2-12-8-7

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V64” och säljs i 10 andelar á 96:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V64” – systemet:

Nu tar vi dem!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson