Speltips

V64 Jägersro 11/7-23 med Axevalla-Carlson

V64 ® 11 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Jägersro 11/7-23 med Axevalla-Carlson

Tisdagens V64-omgång avgörs på Jägersro och det är såklart jackpot ikväll igen. Omgången håller rätt bra klass för att vara en tisdag och det ser mycket intressant ut. I vanlig ordning så har jag en del skrällbud att lyfta fram och sitter de så blir det bra betalt. Men det är ju V64 vi pratar om och där brukar favoriterna få styra och ställa som de vill. Därför lägger jag alla äggen i en och samma korg och kör bara mot sexrättspotten, dvs V6. Det är ändå där jackpotpengarna finns och vi får ju 2,5 ggr när vi sätter den. Missar vi nånstans är det noll, men det blir det ju allt som oftast ändå om man har t.ex fyra rätt. Nu kör vi!

V64-1, Elimination Super Trot Cup 2023, 2140a:

De tre första går till finalen som körs i Berlin 19 augusti. Ingen tvekan om att 1 Keystone Cash är bästa hästen och han är snabb ut, men just innern kan ställa till det och han är inte helt pålitlig in i första kurvan. Felfri gör han de andra till statister, men i min värld ska han garderas. Tipsettan till 5 Nugget Zon som trots raden är i ganska bra form. Han är snabb som en vessla från start och jag tror han tar sig till ledningen. Det borde vara läge att köra där idag och det är inte omöjligt att han kan hålla undan. 2 Captor Delleselve var helt överlägsen senast efter en stark slutrunda. Kan öppna hyggligt och bör få en fin resa. Avslutar sylvasst och är med i segerstriden. Sista strecket går till 6 Grappa Boy. Jag spikade honom i lördags men då var inte Christoffer intresserad av att göra nånting, utan satt nöjd sist i fältet. Hästen avslutade bra tillsammans med de andra och såg fortsatt fin ut, så formen ska finnas kvar. Kör Christoffer för seger ikväll kan den komma…

Rank: 5-1-2-6-4-3-8-7-9

V64-2, 2140a:

6 Rex Tile blev lite väl het senast och galopperade som slagen med 400 kvar. Formen är bra annars och han lär ta hand om ledningen även här. Håller han sig lugn kan han leda runt om. 5 Silent Eagle har tre raka snygga segrar med sig och är i toppform. Går alltid starkt till slut och ska räknas tidigt även här. 2 Daiquiri Grif har nog bäst fart i sig, men har inte alltid travet med sig och galopperar ofta. Skulle han ta sig runt felfri är han ett hett segerbud, speciellt som han kan avsluta ruskigt fort. 9 Ranby Lavec återkommer efter en paus och är svårbedömd, men har visat fina kvaliteter hittills. Kan få en fin resa här och är snabb till slut. Inte helt golvad. 1 Manifest Boko har ännu inte missat en plats bland de tre på sina 10 starter. Håller sin fina form, men är ingen raket från start och kan hamna illa till. Hittar han ut har han kapacitet för att segerstrida.

Rank: 6-5-2-9-1-4-10-12-11-7-8

V64-3, Uttagningslopp Summer Meeting Mares, 2140a:

De två första går till finalen som avgörs på Jägersro 25 juli. 2 Cassandra Ferm är snabb från start och lär susa till ledningen. Är dock lite ojämn av sig och man vet aldrig var man har henne. Kan leda runt om och ska ses med en bra chans. 9 Garden Leave är i toppform och vann enkelt på ett bra sätt från dödens senast. Lite lurigt läge nu men är snabb av sig och tål att göra en del själv i loppen. Kan hinna fram. Draget är annars 4 Mook som är en stenhård häst och som tål tuffa upplägg. Var grym på Solvalla under Elitloppshelgen, men det såg inte lika bra ut senast då hon inte var helt hundra. Står dessutom tufft inne i loppet, men är hon fräsch och fin så har hon verkligen chansen ikväll ändå.

Rank: 2-9-4-6-5-7-8-1-3-10

V64-4, 2140:

Kvällens öppnaste lopp enligt mig. 7 Loveley Lasse gjorde comeback senast men tog en sympatigalopp efter 50 meter. Fick ändå en fin resa och gick bra genom sista kurvan, men avsaknaden av lopp lös igenom över upploppet och han höll mest farten. Lär vara rejält förbättrad ikväll och blir mycket farlig om han går felfritt. 6 Arcoveggio gjorde det bra senast och är i fortsatt fin form. Bättre distans ikväll och han har en vass avslutning. Ska inte nonchaleras. 5 Eagle Trot var fin senast då han vann enkelt via dödens sista 700. Bättre motstånd ikväll, men går han felfritt från start och håller sig lugn hela vägen kan han tugga ner de andra till slut ändå. 1 Hollywood Stone var ute mot tufft motstånd senast men var heller inte bra. Kanske att distansen inte passade? Fin i tre raka segrar innan dess, så kapaciteten finns. Fint läge här och lyckas han hålla upp ledningen så är han med i matchen. 3 Matchpoint Pellini var usel senast och var knappast frisk. Kan öppna bra och kommer han till ledningen så höjer han sig en bit. Inte helt otroligt att han leder runt om. 10 Capovento Pax är i bra form och kan en del. Har en vass avslutning och kan blåsa ner alla över upploppet.

Rank: 7-6-5-1-3-10-2-9-4-8

V64-5, Uttagningslopp Breeders Course 3 years old 2023 Second Final, 1640a:

De två första går till finalen som avgörs på Jägersro 25 juli. 4 Eros Jet flög till ledningen senast och höll ett bra tempo. Fick dock ge sig kort före mål mot stallkamraten Everything Bi som helt enkelt var bättre. Är redan klar för finalen om två veckor och kanske går ut mest för att underhålla formen. Normalt sett tar han ledningen här och då blir han svårslagen. Men det beror alltså på hur mycket Gocciadoro går in för det här loppet. Därför plockar jag med två hästar till och först då blir 2 Elite d’Arc som satt fast senast bakom fine Novato. Fick fritt alldeles för sent och kusken begärde inget i det läget. Såg fin ut och är snabb ut. Kan knappast ta emot Eros Jet, men lär få en fin resa och kommer utmana om segern över upploppet. 6 In Motion gjorde årsdebut senast och vann enkelt med gott om krafter kvar. Har redan visat fina farter och kan mycket väl vara med i segerstriden även här.

Rank: 4-2-6-1-12-7-11-3-9-10-5

V64-6: Åbergs Nästa!, 1609a:

9 Seven Nation Army har gjort fina insatser hela året, men ändå inte vunnit lopp i år. Senast blev det t.o.m startgalopp i Oslo Grand Prix. Nu är det dock slutlekt, nu är det dags att visa hur bra hästen är och mot detta motståndet går det inte att tro på något annat än en överlägsen seger. Han är helt enkelt mycket bättre än de andra och jag tror han bara kör över allt och alla ikväll. Solklar spik!

Rank: 9-6-5-2-1-3-10-7-4-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V6”, säljs i 10 andelar á 115:- och varvas max två gånger. Notera att jag ikväll då spelar endast i sexrättspotten, alltså V6! Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V6” – systemet:

Hänger ni på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson