Speltips

V75 Åby 1/4-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 1 april, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Åby 1/4-23 med Axevalla-Carlson

Första försöket i Paralympiatravet brukar vara startskottet våren, men i år får den väl mest räknas som en förlängning av vintern. Man har utökat antalet försök till fem och det första är alltså tidigarelagt med en vecka. Bara åtta hästar till start, men det är ganska bra klass på loppet ändå.

Det är alltså Åby som kör veckans V75 och det är en lurig omgång som kan innehålla en del överraskande vinnare. Loppen blir ju lite annorlunda körda på Åby också, tack vare open stretch. Det ser som sagt väldigt intressant ut och jag är som vanligt inne på att det kan bli ganska bra betalt.

Åby satsar stort på den här tävlingsdagen såklart. Man har en stor äggjakt för barnen, man inviger en ny lekplats där man kan köra ponnys och man har dessutom en countryfestival pågåendes under hela dagen fram till sent på kvällen. Jag gillar initiativen och hoppas att det blir mycket folk på Åby idag, trots vädret… Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2140:

8 Ture LA galopperade direkt i starten i årsdebuten senast, men gick bra efter det och tog sig i mål på ett bra sätt. Lite smålurigt läge här, men hittar han ut i tid kan han mycket väl blåsa ner alla över upploppet. 7 Västerbo Imtheman har väl inte visat någon glimrande form, men har ett perfekt läge idag då han är startsnabb. Får dessutom Magnus A Djuse som kusk och man behöver inte vara raketforskare för att förstå vad de siktar på. Kommer han till ledningen kan han hålla hela vägen, alternativt att man släpper och försöker ta ner de via open stretch till slut. Ett hett segerbud idag! 9 Draupner har gjort två strålande lopp i år och är i kanonform. Kan få en fin resa här och han har ett starkt slutvarv att ta till. Inte helt otroligt att han tuggar ner de till slut. Favoriten 6 Bottnas Idol hoppade bort sig innan start förra lördagen. Nu är det voltstart och det ska inte vara några problem, men han är ingen superraket från start. Preben lär dock köra fram tidigt med sin starka häst och det är väl inte helt otänkbart att han blir släppt till ledningen. Kan bli svårfångad då, men är långt ifrån något spikförslag från min sida. Jag avslutar streckandet med att ta med 2 King Of Greenwood som gick bra i gyttjan på Momarken senast. Formen finns där och han går vasst över upploppet. Tar han sig iväg felfritt så får han en fin resa och kan forsa förbi alla över upploppet.

Rank: 8-7-9-6-2-1-4-12-11-5-3

V75-2, Klass 2, 2640a:

5 Böhmaren visade senast att han håller bra V75-klass. Avslutade bra då som trea och såg fin ut. Kan öppna bra och det finns en chans att han kan ta sig till ledningen, men det är inget måste då han går starkt från andra positioner också. Han har ett stort ägargäng som håller låda på publikplats och de kan få jubla rejält efter målgång om det vill sig väl. 3 Alessio fick fritt sent senast och galopperade precis i samma veva. Brukar annars sköta sig bra och formen finns där. Han går vasst till slut och kan han hänga med i en bra rygg fram till 300 kvar kan det bli roligt. 11 Smile Silvio rann undan enkelt från ledningen i årsdebuten senast och såg helt lysande ut. Har hög kapacitet och går starkt från alla positioner. Segerstrider om det inte strular under vägen. 7 Humanity Pellini satt fast senast bakom två bra hästar och hade lite sparat över linjen. Utvecklas för varje start och distansen är inga problem. Kan han hitta en hygglig position från start så har han en bra avslutning att tillgå och är inte borta på något sätt. Favoriten 1 Nyras Lars R har tagit två snygga segrar i år och ser bättre ut för varje start. Innern är dock lurigt för hans del då han inte är någon raket och han kan hamna illa till. Men hittar han ut så har han givetvis en bra chans att ta hem det här. 9 Fosbury Zet har tagit sina två första segrar i karriären på ett bra sätt och är i toppslag. Distansen tror jag han klarar och han har en vass avslutning. Kan blåsa ner de till slut med lite flyt på vägen.

Rank: 5-3-11-7-1-9-2-10-4-8-12-6

V75-3, Algot Scotts minne, Paralympiatravet, försök 1, 2140a:

Algot Scotts minne har körts sedan 1985 och endast en gång har det varit över medeldistans, annars har det varit kort distans. Mängder med topphästar har vunnit det här loppet tidigare och man får härliga minnen när man tittar tillbaka. I år är det då medeldistans som gäller och tyvärr blev det endast åtta hästar i loppet. 20 minuter innan anmälningsstopp var det dock 12 anmälda, men fyra hästar togs alltså bort kort innan. Tipsettan går till 5 Rackham som gjorde årsdebut förra onsdagen och trots att han såg lite rund ut så gjorde han en bra insats som trea. Lär gå framåt med det loppet i kroppen och han tål ju tuffa upplägg. Har han en bra dag så är han ett hett segerbud såklart. 7 Cicero TG gör årsdebut och det ryktas om ruskigt fina banjobb inför det här. Han utmanade självaste San Moteur just på Åby förra året och var stor i nederlaget den gången, så kapaciteten finns. Kan definitivt utmana om segern. 3 Beartime har årsdebuten avklarad och han flög då fram över upploppet till en knapp seger. Såg fin ut och lär vara ytterligare förbättrad till idag. Kan ju avsluta sylvasst och får han rätt lopp är han inte avsågad. Jag plockar också med 8 Emoji som även han gör årsdebut. Flemming åker inte till Åby för att peta näsan, utan det är seger som gäller. Han håller Emoji som sin bästa häst och han kommer att gå för de stora loppen i år. Så gissa om Flemming är sugen på en seger direkt här.

Rank: 5-7-3-8-1-6-2-4

V75-4, Henning Kraffts minne, Diamantstoet, 1640a:

Henning Kraffts minne har körts sedan 1986 och även här finns det såklart en hel del fina ston som har vunnit genom åren. Här hittar jag också min första spik för dagen och det är 5 Nina Ginto som äntligen har fått ett vettigt läge. Hon har perfekta förutsättningar här och kommer serveras en fin resa. Hon är våldsamt snabb till slut och formen är bra. Jag är helt inne på att hon bara blåser ner de andra och avgör det här i god tid innan mållinjen. Kör i tid bara, Gustav!

Rank: 5-6-1-4-3-9-7-10-8-2-11

V75-5, Silverdivisionen, 2140a:

1 Kentucky River gör årsdebut och det är naturligtvis inget snack om att han är bästa hästen i fältet. Innerspåret är dock hans största problem och det är inte helt otroligt att han sitter fast på innern. Hittar han ut i tid så vinner han detta såklart, men jag är inte säker att han hittar ut och garderar. 11 Behind Bars satt fast förra lördagen och gick i mål helt obrukad. Krångligt läge igen men går starkt till slut och formen finns där. Segerstrider om det klaffar för honom. 9 Full Of Muscles var med i samma lopp som Behind Bars förra lördagen och satt också fast med allt kvar. Såg formstark ut och även han har en mycket vass avslutning. Kan dyka upp i segerstriden över upploppet. 12 Wish Me Magic är i bra form och gör nästan alltid bra lopp. Sylvass till slut även han och om inte Hanna kör alltför passivt pga läget så kan det lösa sig bra till slut. 2 Arvid SH är snabb ut och siktar på ledningen. Kan mycket väl hålla hela vägen om han kommer dit och är ett givet segerbud här.

Rank: 1-11-9-12-2-4-5-3-8-6-10

V75-6, Diamantstoet, 2140:

En, många eller alla? Det är frågan man ställer sig inför de här stoloppen varje gång och den här gången väljer jag det mellersta alternativet. Jag streckar åtta hästar och hoppas komma levande ur det… Tipsettan till 7 Pam Trot som är veckans skrikhäst. Hon visade fin form direkt i årsdebuten, nu har hon ett fint springspår och Magnus A Djuse i sulkyn. Det kan bli ledning direkt och då blir hon förstås svår att tas med. Men det är ju ston och det kan skrälla, så det blir ett gäng till. 1 Rizzi Brodda har sett fin ut i år och avslutade bra senast. Formen finns där och från det här läget blir hon klart intressant. Blåser förbi via open stretch? 3 Queen har ingen rolig rad men hon har så mycket mer att ge. Börjar hon bjuda till ordentligt i loppen så kan hon definitivt vinna ett sådant här lopp. Barfota runt om idag är intressant och hon kan avsluta vasst. 10 Beauty Smart Face har tre raka segrar från ledningen och har imponerat så smått. Det blir dock ingen ledning här och även om hon har en bra avslutning så får det inte strula för mycket om hon ska fixa det här. 8 Brilliant Minds satt fast senast mot hyggliga hästar och hade brakvunnit med fritt i tid. Såg fin ut och formen finns där. Med fritt i tid kan hon avsluta vasst och överraska rejält. 12 Special Chance chansade Djuse med invändigt med 150 kvar när Frankie Godiva bröt ut lite förra lördagen. Det fanns dock ingen plats och det blev galopp, men hon var inte tom i det läget. Har en vass avslutning att tillgå och är inte helt borta trots läget. 4 Nunja har imponerat i tre raka segrar i år, men möter nu lite tuffare motstånd. Felfri kan hon dock duga här också. Jag avslutar streckandet med att ta med 5 Broccoli Bell som hängde med bra senast och visade att hon klarar den här klassen också. Klarar hon starten och får en fin resa så är hon inte helt golvad.

Rank: 7-1-3-10-8-12-4-5-9-15-6-2-11-14

V75-7, Klass 1, 1640a:

Här hittar jag dagens bästa spik och det är i form av 3 Keystone Cash. Han gick riktigt bra sista 800 i fjärdespår på Momarken senast och höll starkt till tredjepriset. Tänk då på att det var årsdebut, fel distans och en tomte i sulkyn. För så är det, Bo Westergaard är ingen bra kusk längre. Nu blir det dock Nicklas Korfitsen istället och det är ett klart plus. Distansen är dessutom rätt och läget är bra. Hästen kan öppna bra men brukar gå bäst bakifrån så det mest troliga är väl att man letar upp andra ytter och blåser ner de över upploppet. Jag tror i alla fall han vinner det här och spikar utan tvekan.

Rank: 3-6-8-10-5-4-1-2-9-12-7-11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 255:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson