Speltips

V75 Åby 30/9-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 30 september, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Åby 30/9-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång avgörs på Åby och det är en riktig pangdag man har fått ihop. Inte mindre än åtta svenska mästare ska koras, lägg till det två uttagningslopp till Europaderbyt så förstår ni vilken toppdag det här är.

Själva V75-omgången ser öppen och lurig ut och det kan mycket väl bli några skrällar lite här och där. Jag tycker det finns några svaga favoriter och de ska vi självklart försöka fälla! Dessutom har jag två fina rysare som spikar…. Idag tar vi ner månen! Nu kör vi!

V75-1, Uttagningslopp till UET Grand Prix 2023, 2140a:

De fyra första plus den snabbaste femman går till finalen! Jag gillar inte de uppläggen då det helt enkelt inte krävs att man vinner eller i sämsta fall blir tvåa, det kan bli att man bara kör för att ta sig till final i det läget. Nu är dock de flesta så sportsliga så att de kör för seger ändå, så jag tror den risken är liten, men den finns ändå. Tipsettan går till 1 Never Mind’em som såg ut som en ny häst senast när man ryckte av allt som kunde ryckas. Travet flöt på perfekt och han glänste verkligen, även om vi ska komma ihåg att motståndet var blekt. Fick ett perfekt läge här och försöker hålla upp ledningen, men får ju som sämst rygg ledaren och kan då avsluta vasst också. Given i segerstriden. 6 Dancer Brodde flög till ledningen från spår sju i Derbyt, men hoppade bort sig kort därefter utan att man vet varför. Han har hög kapacitet och är ruskigt startsnabb, tar han sig till ledningen kan det vara game over för de andra. 2 Barack Face gjorde ett bra lopp i Derbyt då han drog stenhårt nästan hela vägen. Fick dock ge sig mot Joviality den sista biten, men var strålande som tvåa. Fungerar han i travet så är han med och gör upp om segern här. 8 Petho fick en besvärlig resa i norska Derbyt, men gjorde ändå ett kanonlopp. Kan avsluta vasst och är inte helt borta. 11 Staro Mack Crowe avslutade bra i Derbykvalet men nådde inte finalen. Risigt läge här men går alltid oerhört fort till slut och med lite flyt på vägen så kan det gå.

Rank: A: 1-6 B: 2-8-11 C: 7-5-9-4-10

V75-2, Monté-SM, 2140a:

En gång om året är montén med på V75 och direkt blir det ett jäkla liv om varför loppet är med på V75. Jag är dock bara positiv till det så länge det är bra hästar med och att de har startat i monté tidigare. Jonathan Carré är utan tvekan den bäste ryttaren i gänget och han rider också favoriten 11 Linus Boy. Hästen är dock gammal och trött numera och han bjuder inte alltid till. Därför går jag emot och spikar istället en som visade knallform senast, nämligen 5 Mellby Frodo. Han vann i både trav och monté på Biri senast och var hur bra som helst den dagen. Fick en paus efteråt och sedan har man siktat in sig på det här loppet. Formen ska vara fortsatt bra och han är dessutom snabb ut. Han är dock inte beroende av ledningen då han har en ruskigt vass avslutning också och jag är helt inne på att han får en bra position och spurtar ner hela gänget över upploppet till glada 5-6%.

Rank: A: 5 B: 10-7-4-11 C: 6-1-3-9-8 D: 2-12

V75-3, Ungdoms-SM, 2140a:

1 Putte fick gå i dödens senast och den positionen gillar han inte. Hade gjort sitt med 600 kvar men hängde ändå med hyfsat. Här har han ett fint läge då han är snabb från start och man siktar på att hålla upp ledningen. Misslyckas man med det så har han ändå rygg ledaren och då han är som ett spjut till slut så kan han vinna även därifrån. Given i segerstriden! 3 Mercury Boko blev jag förtjust i tidigt i vintras då han radade upp några segrar och var riktigt bra. Har mött tuffare motstånd sedan dess och har gjort det ok. Avslutade bra senast vilket visade att formen sitter där och även han kan öppna bra. Får en fin resa och är med i matchen här. 8 Mister Vredebest kördes lite väl passivt senast, men han avslutade bra i vida spår och såg helt ok ut. Har en vass spurt att tillgå och ska inte nonchaleras trots läget. 2 Gary La Marc gjorde comeback senast och vann enkelt från ledningen. Det var första starten på 11 månader, men han såg totalt okörd ut ändå. Lär vara ytterligare förbättrad nu och ska räknas tidigt. 4 Galliano Peak springer oftast och sover i loppen och är inte lättkörd. Senast somnade han till flera gånger i loppet och åkte dit över upploppet mot en smygkörd. Är han vaken hela vägen så är han med och gör upp om segern, den kapaciteten har han. 11 Jalapeno K hade otur senast då han satt i rygg ledaren med 600 kvar. Det uppstod en lucka utvändigt och han gick ut i den, men då satt han istället fast i andra ytter. Fick backa sig loss med 100 kvar och gick i mål med rubbet kvar. Går som ett spjut den sista biten och har han lite flyt med en bra rygg fram till 300 kvar blir han farlig över upploppet. Favoriten 7 Great Time Trot är en fin häst som dock är ute på lite för djupt vatten här…

Rank: A: 1-3 B: 8-2-4-11 C: 6-7-5-9 D: 10-12

V75-4, Diamantstoet, 2640a:

Som vanligt när det är Diamantstoet är det en eller alla som gäller. Jag går på en häst idag och det är 12 Mellby Ivy som är i riktigt fin form. Hon gick i dödens hela vägen senast, plockade ner ledaren men fick ge sig motvilligt på linjen mot en smygkörd Redbull Pellini. Hon är en av få som gynnas av distansen idag och hon tål dessutom att gå fram i dödens och göra sitt egna lopp. Dessutom kan hon avsluta ruggigt vasst och jag tror helt enkelt hon bara är bäst i det här sällskapet idag. Att hon bara är spelad till strax under tre procent är inget annat än skrattretande, tittar inte folk i lopparkivet längre? Bra för oss i och för sig, då vi får en skrällspik…

Rank: A: 12 B: 8-7-3-5-6-15-9 C: 11-4-13-14-2 D: 1-10

V75-5, Lärlings-SM, 2140a:

6 Combat Fighter var riktigt bra senast då han från tredje ytter svepte fram till dödens på två steg och gick sedan undan med en säker längd. Han är snabb från start och man laddar säkert mot ledningen, men han är också väldigt snabb till slut. Ska ses med en bra chans här. 12 Grumbazz Kini var knappt slagen tvåa från rygg ledaren senast och såg mycket fin ut. Är i kanonform och strular det inte för mycket från det här läget så är han med och slåss om segern. 9 Kingslayer Pellini blev trängd mellan hästar i sista kurvan senast och hoppade bort sig. Såg annars fin ut i det läget och det var gott om krafter kvar. Går alltid vasst till slut och trots en inte så vass kusk så har han ändå chansen. 1 Kinky Boots var riktigt fin senast och helt överlägsen. Krångligt läge här då han inte är någon raket från start, men hittar han ut i tid är han med i matchen. 7 Neo Turbo var bra från ledningen senast. Når inte dit nu men går starkt till slut också och ska inte glömmas bort. Favoriten 4 Doctor Gio har gjort bra lopp i Sverige men ännu inte vunnit. Jag tror helt enkelt att han inte har den skallen som krävs och han får det tufft idag igen.

Rank: A: 6 B: 12-9-1-7 C: 8-4-10-5 D: 3-11

V75-6, Sto-SM, 2140a:

Vilket lopp! 11 Great Skills blir knapp favorit och det med all rätt. Hon har imponerat så otroligt under året och vi har ännu inte sett botten i henne. Hon har ett besvärligt läge men hon går alltid starkt och är garanterat med i segerstriden. I mina ögon den solklart bästa hästen! 4 Felicia Zet utmanar och hon blir bara bättre för varje start. Tål att gå i dödens och när hon spänner ögonen i motståndarna runt sista kurvan så är hon riktigt rå. Det kan bli en härlig duell dessa två emellan, men det kan också dyka upp någon skräll… 6 Imhatra Am gör nästan alltid bra lopp, men möter oftast nån som är lite bättre. Har en sylvass avslutning och med lite flyt på vägen så är hon en av de som gör upp om segern. 8 Dear Friend var helt enorm senast då hon trots dödens bara krigade sig till segern och det efter en paus på över fyra månader. Tråkigt läge såklart, men även hon går ruskigt fort till slut och kan inte räknas bort. 7 Glamorous Rain fick äntligen vinna lopp senast och hon gjorde det i fin stil. Kan få fina ryggar att gå i och är inte helt golvad.

Rank: A: 11 B: 4-6-8-1-7 C: 12-9-5-10-2 D: 3

V75-7, Svenskt Mästerskap, Olle Goops pokal, 2640a:

8 Hail Mary har varit näst intill ostoppbar efter Elitloppet och behövde inte gå i botten för att ta hem Sundsvall Open Trot senast. Han blir klar favorit här men distansen är inte hans bästa, vilket han visade förra året då han stannade den sista biten i Åby Stora Pris. Riskerar dessutom få en tung resa idag då det lär vara upptaget i ledningen. Kan givetvis ta hem det, men jag har en roligare tipsetta i 6 Borups Victory. Han har tagit steget in i eliten på ett bra sätt och såg väldigt fin ut senast då han avslutade bra som tvåa. Lär få en fin resa här och går alltid starkt till slut. Garanterat med i segerstriden. 2 Power gick bra i Norge senast och var nära segern. Fint läge här och är som jag ser det loppets ledare. Får han bestämma en bit kan han definitivt hålla undan och ta en efterlängtad seger. Jag plockar också med 10 High On Pepper som gick bra i Jubileumspokalen (ja, jag vet att loppet inte heter så längre) senast och visade fortsatt fin form. Nu är det bättre distans för hans del och kanske att hans styrka fäller avgörandet till slut? Kan mycket väl skrälla.

Rank: A: 6-8 B: 2-10 C: 3-11-7-9-12 D: 4-5-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 191:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Som sagt, vi siktar mot månen idag! Ta chansen och häng med på en andel, vi har en bra chans att ta oss dit!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson