Speltips

V75 Åby – Åby stora pris

V75 ® 11 augusti, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Åby - Åby stora pris

V75 Åby med systemet ”SPETS OCH SLUT” – lördag 12/8

Då var det dags för Åbys största travdag för året, där vi får se finaler (meeting 5) i samtliga STL Klasser från Klass I till Diamantstoet & inte minst Gulddivisionen, tillika så Åby Stora Pris där 12 ekipage tävlar en prissumma på 1,5 miljoner till vinnaren. Loppet tillhör ett av dom största internationella loppen & det avgörs över 3140 långa meter. Utöver dessa loppen kommer vi även att få ta del av ett intressant Fyraåringslopp som placeras i V75-3. En rolig omgång på förhand & jag hoppas innerligt att vädergudarna är med oss en dag som denna. Tyvärr så har jag, tillsammans med ett litet gäng ställt in årets Åby-resa då ”ekvationen” inte gick i lås.

Att tänka på när vi ska ta oss an travovalen i Mölndal är att det är dubbla open stretch-spår & ett upplopp som mäter 180 meter. Så ryggledare eller andra par in, ges chansen till att gå på ”innern” när det kommer till upploppsstriden. Historiskt sett så är det bästa spåret mitt i banan på Åby, spår 5 & 4 är dom spåren som resulterat i flest vinster historiskt. Kan det ha att göra med den dubbla open stretchen & taktiken från start? Spännande omgång & här nedan kommer min bästa spik samt några av mina speldrag denna lördag.

Likt förra veckan så körs systemet ”Joo & Alex Spelvärda” för 77kr/andelen även denna lördag, ranken & tankarna var rätt på det förra lördagen så vi vill göra ett nytt försök nu på Åby. Annars är tanken egentligen med det systemet att vi kör varannan vecka, jackpotomgångar eller om vi är på plats. Jag lägger till länken till det systemet efter min text som ligger till grunden för mitt system SPETS OCH SLUT. Nu kör vi!

Omgångens bästa spik

5.It’s Peppertime – Jorma Kontio (40%)

V75-4 STL Klass II – 2140m autostart:

Än en gång går jag emot hur jag spelat förut & spikar i den lägsta klassen, kanske bara att acceptera att jag inte kan låsa mig vid en sådan tanke, trav är ju trots allt trav. En spik som inte är så svår att hitta för spelarna kanske då ekipaget står i 40% redan dagen innan lördags-starten. Men tycker att hästen är underspelad till 40%, då det är galopp emot & det är i så fall direkt efter bilen som hästen ”strulat” i två starter förut, men det är något jag tagit ställning till & tycker ändå inte det är befogat att gardera. Loppets klart starkaste häst & har en riktigt stark speed att tillgå. Vann senast från spår 11 efter en lång avslutning från sist i kön, men avgör rätt så enkelt om ni frågar mig över det långa upploppet på Axevalla. Nu från spår 5, mycket bättre men samtidigt så har hästen visat sig ”lite rädd” bakom bilen förut som sagt, som till exempel på Årjäng från spår 4. Men Jorma får försöka hålla It’s Peppertime så lugn han kan & det blir en lugn start. Jag tror det kommer bli en körning initialt & det gynnar ”Pepparn” än mer om han inte (mot all förmodan) försöker ladda iväg.

Dom allra startsnabbaste är 6.Tuppen – Peter Arnqvist (6%) & 7.Deeply Express – Jimmy Ehlers (5%), där den sistnämnda spikade jag senast, då över 1640m. Just Deeply Express blir min andrarankade häst i loppet då jag tror denna sitter i tät-positionen som sagt & där har det gått ifrån runt om förut. Från spår invändigt om min spik är det 3.Keep Gamble – Magnus A Djuse (16%) som bör laddas framåt, men tror som sagt det står mellan 6 – 7 om att sitta i spets initialt. Keep Gamble blir min fjärderankad häst i loppet. ”Tuppen” vann sitt senaste lopp men känns iskallt till denna starten i min bok. Om man garderar loppet så håller jag som tredjerank i loppet, 9.Always A Pleasure – Magnus Jakobsson (12%). Startsnabb häst, men frågan är hur man får det kört här ifrån då jag inte tror startryggarna är dom bästa. Sen ändring på Årjäng från just Always A Pleasure till Kingsman kostade detta systemet över 800 000kr inspelat.

Som ni kan läsa så tror jag att It’s Peppertime står med tre ben över linjen redan & jag tror det är galopp emot helt enkelt. Tycker detta är en riktigt grym häst & har en häftig styrka, med den där härliga speeden över upploppet. Tränaren Katja Melkko håller ”Pepparn” otroligt högt, hon säger att hästen i grund & botten har en lika hög kapacitet som stjärnan i stallet, High On Pepper, & låter som sagt väldigt optimistisk inför denna uppgiften. Allt känns bra med hästen efter senaste loppet på Axevalla & It’s Peppertime kommer gå med samma utrustning som senast (vanlig vagn, halvstängt huvudlag & skor runt om). Hålligång Jorma!

*Deeply Express är en häst att hålla ögonen på framöver. Fortsätter den utvecklas & får vara hel så sticker jag ut hakan ordentligt nu & att det kan vara en häst för Sweden Cup inom några år. Jimmy Ehlers startsnabba valack är bara 4 år & ser riktigt fin ut för dagen.

Speldrag i omgången

V75-1: 4.Dragonfly – Magnus Teien Gundersen (2%)

V75-2: 6.Behind Bars – Peter Untersteiner (5%)

V75-2: 7.Mellby Joker – Örjan Kihlström (11%)

V75-3: 1.Hilton – Jeppe Juel (1%)

V75-3: 5.S.I.P. – Örjan Kihlström (12%)

V75-3: 11.Dubbio Amletico – Mika Forss (1%)

V75-6: 1.Our Pearl – Björn Goop (2%)

V75-6: 10.Ultra Violet – André Eklundh (4%)

V75-6: 13.Isabelle Cash – Magnus A Djuse (5%)

V75-7: 4.Power – Robert Bergh (11%)

V75-7: 5.Feydeau Seven – Björn Goop (5%)

Här har ni fått min bästa spik i omgången samt några av mina speldrag som är ett måste på mitt system denna lördag på Åby. Denna texten/spelförslag ni läst här ovanför gäller alltså endast mitt system SPETS OCH SLUT där en andel kostar 150kr & ett system består av 10 andelar.

Här nedan kommer även en länk till det nya systemet som jag gör tillsammans med Alex där en andel bara kostar 77kr & ett system som består av max 20 andelar.

Joo & Alex Spelvärda:

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/245205_V75_2023-08-12_6_5

Tack för att ni tog er tid & väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson