Speltips

V75 Axevalla 22/7-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 22 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Axevalla 22/7-23 med Axevalla-Carlson

En kraftigt förbättrad och startsnabb (!) Karat River ödelade alla chanser till sex rätt igår, samtidigt som spiken Indy Rock återigen kördes passivt och galopperade dessutom med 700 kvar. Då hjälpte det såklart inte att resten satt klockrent, men det gav ett litet formbesked i alla fall.

Stochampionatshelgen på Axevalla fortsätter såklart under lördagen med den mest intressanta dagen spelmässigt. Det är ju dags för V75 och en väldigt öppen och svår omgång. Här får man verkligen gå hårt på sina idéer och det är ju det jag gör. Jag är helt inne på att det blir en svår tillställning som kommer ge väldigt bra betalt. Självklart så räknar jag med att vi är med och hugger bland miljonerna! Nu kör vi!

V75-1, Klass 2, 2640:

Timo Nurmos tränar de två mest spelade hästarna i omgången och jag tror ingenting på de… Här är 3 Keep Gamble favorit och han såg väl fin ut senast och var bra, men det är ett tuffare gäng han ställs mot idag och han måste höja sig ytterligare. Jag är klart tveksam till hans chanser, men eftersom loppet är vidöppet och jag streckar alla så åker han ju med ändå. Tipsettan dock till 7 RK Star som visserligen inte var så vass senast men gillar distansen och går bäst i ledningen. Jag är rätt säker på att Goop laddar mot ledningen och därifrån kan han bli svår att nå. 8 King Chaos blev allt fel för senast så den starten är bara att glömma. Distansen är ett plus och hittar Westholm bara ut i tid så är han med i matchen. 11 It’s Peppertime är en stark tuffing och skulle kunna runda hela gänget. Han är dock inte helt att lita på, vilket han visade förra lördagen, men felfri räcker han långt här. 1 San Sebastian är inte så tokig och stallet är i toppform. Kan få en fin resa här och med en lucka i tid är han inte golvad. 2 Putte är i bra form och kan alltid öppna bra. Ska kunna få en fin resa här och går alltid starkt till slut. Ska inte nonchaleras. 4 Wittgenstein åkte på första förlusten senast men fick då för långt fram efter en resa i kön. Tar han sig iväg felfritt är han tillräckligt bra för att utmana om segern. 6 Good Moments står tufft inne i loppet men det vet han själv inte om. Har en vass avslutning och skulle kunna ställa till med en jätteskräll om allt klaffar. 5 Västerbo Blizzard hängde bara med i kön senast och var inte särskilt uppåt. Gillar distansen och felfri duger han en bra bit i klassen. 10 Cheeky Doc är i lite bättre form än vad raden visar och kan gå ett starkt slutvarv. Inte helt borta, men det måste vara lite flyt på vägen också. 9 Explode är i bra form men lite tveksam på distansen. Smyger med och tar vad som erbjuds, men om flera kommer bort på något sätt och han har all tur i världen så kan det gå.

Rank: 7-8-11-1-2-4-3-6-5-10-9

V75-2, Silverdivisionen, 2140a:

Dags att hamra in första spiken! Men det är inte på någon av de betrodda… 12 Mr Mah Can är i ruggigt bra form och förra lördagen fick han fritt för sent för att hinna växla tempo. Hade gott om krafter kvar och såg dunderfin ut. Han har bara 8000 kvar till Gulddivisionen och det är hemmaplan – gissa om Sofia har laddat upp honom inför detta! Jag vet att det är tufft emot och ett uselt utgångsläge, men jag är helt inne på att han bara kliver runt allt och alla under slutvarvet och glider över mållinjen som solklar etta!

Rank: 12-3-2-11-5-4-1-9-6-10-8

V75-3, Axevallalöpning, Gulddivisionen, 2640a:

När vi ändå håller på så trycker vi in spik nummer två! 6 Emoji dummade sig bakom bilen senast och försvann direkt. Har varit lite besvärlig i de senaste starterna från start, men Flemming är inne på att det är den amerikanska vagnen som har ställt till det. Nu planerar han att byta till en vanlig vagn för att få Emoji att känna sig lugn och trygg igen. Hästen är snabb från start och jag tror han tar hand om ledningen efter en liten bit här. Blir väldigt svårslagen i det läget och jag är rätt säker på att han leder det här runt om.

Rank: 6-7-8-4-2-9-1-5-10-11-3

V75-4, Lärlingslopp, 2140:

Omgångens svåraste lopp, blunda och peka… Jag streckar alla, det känns som att det kan hända vad som helst. Tipsettan till 15 Cintra som hoppade bort sig direkt förra lördagen. Westholm var nöjd med hästen innan och formen lär inte försvunnit på en vecka. Nu är hon ensam på sin volt och då ska det väl inte kunna bli någon startgalopp? Går alltid starkt till slut och är ett hett segerbud här. 3 Hollywood Stone satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut. Kan öppna hyggligt och kommer han till ledning kan han bli jobbig att plocka ner. 10 Theycallmesixten flög fram över upploppet senast och visade fortsatt form. Felfri är han med och gör upp om segern här också. 8 Gilmore Trot blev störd till galopp senast och tappade allt. Fin form innan dess och sänker många bara han hittar ut i fritt läge. 7 Dioniso Degli Dei har inlett sin svenska karriär med två tredjeplatser. Öppnade ok näst senast och skulle kunna hamna bra till här. Kan avsluta vasst också och är klart intressant idag. 12 Italy Mearas trivs bäst i monté men är inte helt oäven när det kommer till vanliga lopp. Har bra fart i sig och med en ryggresa fram till 400 kvar så kan hon blåsa ner alla. 1 Summerrazz var bra senast men det var ett billigt lopp. Står dock fint till här och får en fin resa. Med lite flyt kan han kanske utmana om segern. Som sagt, jag streckar alla och hoppas på en skräll…

Rank: 15-3-10-8-7-12-1-6-9-14-13-5-4-11

V75-5, Diamantstoet, 2140a:

1 Ivanka Amok är klar favorit och det köper jag inte alls. Hon har gått bra i år och formen är bra, men hon ska gå med jänkarvagn… Hon har två starter med en sådan vagn – det har blivit två galopper. Har dessutom innerspår och snabba hästar utvändigt. Jag tror att det antingen blir en ny galopp eller att hon sitter insydd på innern. Jag ratar henne därför och streckar en trio som jag tror gör upp om segern. Tipsettan till 4 Nanny’s Girl som gick lika fort som resten av gänget senast men hade för långt fram. Får nu Björn Goop i vagnen vilket är ett plus och ska kunna få en fin resa. Är snabb som en vessla över upploppet och kan blåsa ner alla. 2 La Sassicaia är i bra form och gjorde en bra insats senast. Kan öppna snabbt och ska kunna få en fin resa. Går även hon vasst till slut och är ett givet segerbud. 11 Celiaz var lite småseg senast men höll undan till seger. Gocciadoro lär inte sitta i kön och sova utan drar i högertömmen så fort tillfälle ges. Kan mycket väl bara kliva runt alla.

Rank: 4-2-11-8-1-5-7-10-9-6-12-3

V75-6, Klass 1, 2140a:

Här kan det gå undan från start, vilket i så fall gynnar min tipsetta 7 Kaxig In. Han klarade inte av innerspåret senast men visade grym form innan det och har en stark avslutning. Kan tugga ner alla över upploppet. 4 Denco’s Rioja gjorde det bra i Finland senast och är i bra form. Öppnar snabbt för att direkt söka en bra rygg. Avslutar ruskigt vasst och med Örjan i vagnen lär hon få en sådan resa. 6 Moses Boko var riktigt fin senast och håller sin fina form. Behöver ha lite draghjälp längs vägen för att kunna utnyttja sin vassa speed. Med i segerstriden. 10 Valmar EW jagar första segern och den kommer när som helst. Avslutade bra senast efter en sen lucka och såg fin ut. Med lite flyt på vägen kan han tugga ner de till slut. Så kommer vi till spetskampen då… 2 Judge D galopperade dubbelt senast och fick en liten paus efter det. Är snabb från start och går bäst i ledningen, så nog lär han siktas dit. Hygglig chans om han hittar dit. 3 Edelweiss är också snabb ut och lär även han laddas. Är i bra form och biter ifrån sig bra i ledningen, men kan även gå bakifrån. Kan segerstrida här också. 5 Frazze är kanske allra snabbast från start, men det är ändå inte helt säkert att han lyckas sno åt sig ledningen. Kommer han dit är han ett hett segerbud, annars blir det nog för tufft.

Rank: 7-4-6-10-2-3-5-12-1-9-11-8

V75-7, Bronsdivisionen, 1640a:

Även här lär det gå undan från start då många vill till ledningen. Trodde ni jag var färdig med spikandet? Då trodde ni fel… Här går jag hårt på 10 Doge As som gjorde ett bra lopp senast men mötte övermakten i form av B A Superhero. Blev lite hovöm till slut och fick en kort paus efter det. Nu är det kort distans, vilket är ett plus och det lär som sagt gå undan från start, vilket gynnar honom. Jag är helt inne på att Gocciadoro kastar loss med 6-700 kvar och bara sveper allt och alla till en mersmakande seger.

Rank: 10-6-3-1-4-2-5-9-7-11-8-12

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag är det då alltså två system som gäller, nämligen följande:

Carlsons V75”: 10 andelar á 172:-, varvas max två gånger, hittas via denna direktlänken.

Carlsons special”: 10 andelar á 450:-, exklusivt, dvs att det inte varvas, hittas via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Systemet för ”Carlsons special” blir klart och synligt runt kl 16, då jag snurrat färdigt på stallbacken, tjötat hål i huvudet på tränarna och kollat på värmningar.

Idag tar vi inga fångar, vi siktar på miljonerna!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson