Speltips

V75 Axevalla 23/7-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 23 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Axevalla 23/7-23 med Axevalla-Carlson

Som väntat blev det hög utdelning igår, men det gick inte som jag hade tänkt mig. Emoji var blek från ledningen och borde hållit undan, Celiaz galopperade efter 500 meter, Doge As galopperade i platsstriden kort före mål. Mr Mah Can var väl den ende som kom undan med någorlunda godkänt då han gick bra sista 500 men räckte inte till helt enkelt. Nåja, vi får en ny chans idag när det på nytt är V75 från Axevalla!

Det är ju dags för Stochampionatet och samtliga finalisterna är premiechansade, vilket innebär dubbla prispengar och alltså 2,4 miljoner till vinnaren. De övriga loppen håller också bra klass idag och i mina ögon är det en väldigt öppen och lurig omgång som jag tror kommer ge väldigt bra betalt.

Alessandro Gocciadoro har tre jättefavoriter i omgången, men om man ser till hans helg på Axevalla hittills, så är det ingen rolig historia. På nio starter har han endast en seger och det var med Danao Degli Dei i första avdelningen av heatloppet i fredags. Dessutom har det blivit fyra galopper, varav tre inträffade igår. Visserligen vann Southern Mazzarati montéloppet igår, men det var ju inte Alessandro som körde…. Det gör ju att jag i alla fall garderar hans hästar idag. Nog tjötat, nu kör vi!

V75-1, Karl-Erik Benders minneslopp, Stoeliten, 2140a:

6 Blackflash Bar blir klar favorit och var riktigt bra senast då hon gjorde debut för Gocciadoro. Plockade enkelt ner Iceland Falls från dödens och vann med en säker längd. Är hon lika bra som senast har hon såklart en toppchans här också, men som sagt, med tanke på ”bålgetingens” tunga helg så blir det gardering. 8 Glamorous Rain släppte ledningen med dryga varvet kvar senast och hängde sedan med bra som tvåa bakom Clarissa. Formen är bra och hon är snabb ut, men det lär knappast bli någon ledning nu ändå. Går dock bra bakifrån också och ska räknas tidigt. 2 Barbro Kronos avslutade bra senast och är i fortsatt fin form. Lite småtrög från start men kan ändå hamna hyggligt till här och hon har ju en enormt vass spurt. Skrällvann denna helgen förra året, mer påpassad nu och är med i matchen. 5 Chablis Ribb satt fast med rubbet kvar i comebacken senast och såg dunderfin ut. Ruskigt snabb ut och tar ledningen men lär släppa till första bästa. Kommer luckan i tid är hon snabb den sista biten och hon är inte helt golvad.

Rank: 6-8-2-5-7-1-3-4

V75-2, Länsförsäkringar Skaraborgs fyraåringslopp, 2140:

Ett vidöppet lopp och jag vräker faktiskt på med streck för alla. Tipsettan till 14 Nyras Lars R som normalt sett ska ha toppchans att runda hela gänget, men han var ordentligt svag senast och var knappast helt hundra. 6 Goodwin Zet har mest fått lufsa runt i lite enklare lopp och det här blir hans tuffaste uppgift hittills. Inte helt omöjligt att han sitter i ledningen tidigt och då kan det vara en bra chans. 10 Sparky’s Dream galopperade i sista sväng senast när han försökte hänga med Kaxig In. Det var inte slutsålt i det läget och felfri ska han tas på allvar i detta sällskapet. 1 Holger Danske har gjort det bra hittills och fick ett intressant läge. Vad det låter som kan han inte nå ledningen, men med fritt i tid kan han vara med och hugga. 5 Mister Vredebest har fin fart i sig och formen är som den ska. Kommer han iväg felfritt från sitt svåra spår så är han med i matchen här. Men som sagt, det är vidöppet och jag streckar alla.

Rank: 14-6-10-1-5-7-11-15-4-2-3-12-9-8-13

V75-3, Vara Entreprenads lopp, 2140a:

6 Doctor Gio är favorit här och han har gjort tre bra lopp i Sverige utan att vinna. Kanske inte riktigt har vinnargnistan och jag tror inte han vinner nu heller. Jag går emot helt och spikar istället 7 Capovento Pax som är i kanonform och var väldigt fin vid segern senast. Kan öppna hyggligt och ska kunna hitta en hygglig position. Har en riktigt vass speed att tillgå och jag tror han blåser ner alla över det långa upploppet som bör passa honom perfekt.

Rank: 7-12-6-11-5-4-8-1-9-3-2-10

V75-4, Slaget vid Axevalla Hed, 2140a:

En ny stor Gocciadoro-favorit i form av 2 Empire As. Han fick ge allt senast för att vinna och han gjorde det på ett bra sätt. Kan ta sig till ledning och då kan han såklart bli svårslagen, men det är gardering som gäller! Tipsettan till 8 Eclipse As som gjorde ett mycket bra lopp från dödens senast och var inte stort slagen. Risigt utgångsläge här men går starkt till slut och ska ändå ses med en bra chans att brotta ner de andra. 4 L Way Joli satt fast med rubbet kvar senast och såg makalöst fin ut. Utvecklas för varje start och kan få en fin resa här också. Med i segerstriden! 5 Kong Du Dalm har inte den roligaste av rader, men är ganska bra i grunden. Får en riktig kusk i vagnen idag och det kommer göra mycket! Ganska stark av sig och räds inte dödens. Kan sänka alla om allt klaffar. 9 Nehemiah Boko gick i dödens sista varvet senast och höll hyggligt i ett litet fält. Intressant läge här då han har en vass avslutning och är inte helt borta.

Rank: 8-4-2-5-9-3-6-7-1

V75-5, Fridhems Ambras lopp, Stochampionatet consolation, 2140a:

3 Quantity Of Time har varit ute i rätt tuffa lopp på slutet och oftast suttit fast med krafter kvar. Det gjorde hon senast också, i sitt försök till Stochampionatet. Såg väldigt fin ut då och formen är på topp. Kan öppna rätt bra och det är läge för ledningen här. Kommer hon dit tror jag hon bli extremt svårslagen, men det är ingen panik om hon missar då hon går bra bakifrån också. Jag spikar!

Rank: 3-10-2-4-7-5-9-12-6-8-11-1

V75-6, Stochampionatet, 2640a:

1 Joviality blir såklart storfavorit och det ska hon vara. Jag hade mina tvivel om distansförmågan inför försöket, men det var helt obefogat då hon trots en småtung inledning bara gick undan över upploppet med lätta steg. Så nu är frågan hur snabb ut hon är istället. Hon har inte laddats fullt ut än i Sverige men det behövs nu och jag är inte helt hundra på att hon lyckas hålla upp ledningen. Risken finns att hon i det läget blir fast på innern och då ska det till mycket tur för att vinna. Men i ledningen är hon överlägsen… Jag dubblar ändå med 4 Queen Belina som är enormt snabb från start och den som kan lugga Joviality på ledningen. Såg fin ut i sitt försök och från ledningen biter hon ifrån sig bra. Kan leda runt om!

Rank: 1-4-6-2-3-9-10-5-7-11-8-12

V75-7, Diamantstoet, 2640:

Helgen avslutas med ett vidöppet stolopp och jag blåser på med alla hästarna här. Vi vet hur svåra de här loppen kan bli och jag tar den säkra vägen här. Tipsettan till 8 Easy Star som sett fin ut på slutet och är i bra form. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 10 Starstrucked gillar distansen och är i bra form. Dubbla galopper senast oroar en del, men felfri duger hon väldigt långt här. 11 Hi D såg segerfarlig ut runt sista sväng senast men den fina avslutningen räckte inte hela vägen. Är i fin form och fäller många under slutvarvet, kanske alla. Spetsstriden står mellan 6 For Life och 7 Stellas Bellezza. For Life är i fin form och gör oftast bra lopp. Oprövad på distansen men löser det nog på ett bra sätt. Stellas Bellezza gör debut för Uhrberg och han låter lite uppåt. Hästen tränar bra och trots att hon inte startat sedan i oktober förra året så tror han att hon kan utmana om segern. Men jag streckar alla!

Rank: 8-10-11-6-7-1-5-13-14-9-4-15-12-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 446:- och varvas max två gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson