Speltips

V75 Axevalla – Spets & slut 15/4

V75 ® 14 april, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Axevalla - Spets & slut 15/4

I söndags fick vi se en riktigt fin utdelning på Solvalla när det var finalen av spring race, tre vinnare fick strax över 21 miljoner för 7 rätt. Tyvärr fick mitt system nöja sig med endast 5 rätt. Hade jag vågat gå rätt ut på min klara A-häst i V75-6, 7.Indivia så hade faktiskt det blivit 6 rätt & minst 20 000 kr på systemet. Synd när det började så bra, läst mig till intressant info på superskrällen i V75-2, 5.Lincoln Abe Boko (Endast spelad till 0.60% & vinnaroddset till 61,65 gånger). Det var min 5e rankade häst i loppet, då jag tyckte att hästar som Money Smile & Holy Ground fick lite väl mycket procent på sig, samt att det var riktigt spännande ändringar på Lincoln Abe Boko. Men nu ska man inte ”gråta över spilld mjölk”, nära skjuter ju ingen hare som sagt.

Nya tag på Axevalla denna lördag där vi hittar flera fina lopp & just Axevalla är en bana man verkligen gillar. Brukar allt som oftast leverera fina banunderlag, bra tävlingar & inte minst ett upplopp som mäter härliga 227 meter. Trots det långa upploppet, som bjuder in bakspårshästarna över upploppet, min bästa spik en ”spets & slut” vinnare. Bästa spiken & mina tre bästa drag i omgången kommer här nedanför. Samtliga hästar finns givetvis med på mitt system, dit hittar ni via länken längst ned på sidan. En andel kostar 150kr & ett system består av 10 andelar. Nu till omgången!

Omgångens spelvärda spik

2.Walking The Wire – Fredrik Berg (4%)

V75-2 STL Klass II – 1640m Autostart:

Det hör ju inte till vanligheten att jag spikar i den lägsta klassen på V75 direkt. Men detta är en riktig superspik i mina ögon till ENDAST 3%. Detta är en ”nästagångare” för mig & jag tänker testa att gå rakt ut direkt på draget. Behövs givetvis att hästen gör en bra prestation, att det klaffar från start & så finns det ju ett motstånd att ta med i beräkningarna. Jag var på Färjestad under långfredagen & kollade samtliga lopp under V75-dagen då. Det var där jag fick upp ögonen för Walking The Wire, hästen gav ett riktigt fint intryck som tvåa över mållinjen & visst, man var en bit efter segraren i lopp 1 (Vinnare: Always A Pleasure – Magnus Jakobsson) men som Walking The Wire gick i loppet & inte minst svarade bra över upploppet tycker jag att detta är en betydligt större chans än 4%. Hästen är väldigt startsnabb & blir han bara inte ”bekväm” av sig för att det är hemmabanan Axevalla så tror jag detta är en dunderspik. Detta är alltså min spets & slut vinnare i loppet, jag tror helt ärligt på en superchans här. Det snackas om att det är flera ekipage som ska laddas från start, så visst finns det risk för körning i inledningen men ”the wire” tror jag lyckas hålla upp ledningen till 70%, scenario två är att man tar rygg på spetshästen. 3.Gold Eagle kan öppna, men tycker dock den hästen blir lite överspelad, då jag tror Bergh kommer trycka på med 5.The Real Ragnar om det är 3an som hamnar i ledningen. Walking The Wire möter (i mina ögon) något lättare ”topphästar” i detta loppet än senast & här finns det ingen Always A Pleasure från start med spåret innanför som på Färjestad. Den hästen hade varit spelad till 50-60% i detta loppet. Tränaren Fredrik Berg låter väldigt uppåt inför denna starten & målet är just spets & slut som gäller. Har även läst mig till att detta är en riktigt ”king” på gården & i träningen, hästen är väldigt trött av sig i träningen men det är när det kommer till loppen det händer något. Detta kanske inte stärker min tanke på att spika hästen, men vecka-vecka som man startar nu är nog den allra bästa chansen att ”ställa iordning” hästen på. Hästen har mött betydligt tuffare hästar under karriären än vad man gör denna lördagen som sagt & gör man ett liknande lopp som på Färjestad (utan att gå framåt) tror jag man vinner detta. Jag gillar förutsättningarna här med vecka-vecka, fin prestation senast & det perfekta startspåret. SPIK!

Värst emot min spik är 9.Email – Dwight Pieters (18%). Kommer från en rekordsänkning när hästen vann på Färjestad senast & det gjorde han när han tävlade i amerikansk sulky för första gången. Med klaff från trevliga spår 9 kan det gå hela vägen. En häst för tvillingspelarna tillsammans med min spik.

En annan häst som visar både styrka & snabbhet, som landar i min tredjerank i loppet är 5.The Real Ragnar – Robert Bergh (18%). Fin form även här & är den hästen som jag tror främst kommer utmana om ledningen & troligen den vi hittar utvändigt om ledaren annars. Tvillingförslag 2.

Rank: 2, 9, 5, 11, 3, 1, 6, 7, 4, 10, 12, 8.

Kupongrensarna i omgången

V75-1 STL Klass I – 2140m Voltstart: 3.Fönix Vagn – Victor Rosleff (5%) – Hästen har 4 segrar på 6 strater i år & fin form för dagen. En vass spurtare som gynnas av Axevallas långa upplopp & samtidigt ett bra startspår. Kommer kunna få en fin resa.

V75-4 STL Diamantstoet – 2140m Voltstart: 14.Black In Black – Christian Fiore (0%) – Tycker detta är en helt bortglömd häst i loppet. Tycker vi får en befogad men alldeles för stor favorit i Marabou Brodda (56%) i detta loppet. Jag gillar spår 14 på tillägg & volt. Hästen kommer med en fin form, där hon stod för ett starkt lopp senast & passerade mållinjen (som 5a) men med endast en längd bakom Bottnas Idol. MILJONDRAGET!

V75-6 Roupéz Profilens lopp – 2640m Voltstart: 7.Fortnite – Örjan Kihlström (5%) – Här tycker jag det låter väldigt uppåt på tränaren. Ett öppet lopp bakom mina två A-rankade hästar, så här kostar jag på lite streck. Jeppe säger att hästen (Fortnite) borde vunnit i det senaste loppet & formen är okej. Runt 90%, krävs lite mer för att vinna detta loppet men det är perfekt distans för hästen & ett perfekt startspår också, kan man bara hitta ett bra spår/rygg så tror man på en topp tre plats från stallet.Örjan upp i sulkyn nu, han börjar varva igång inför sista helgen i maj nu.

Tack för att ni tog er tid att läsa lite om mina tankar, där ni fick min spelvärda spik samt hästarna som måste med på den garderade kupongen. Ett platsspel kanske är prio ett på ”dragen” men mista klaff för någon av dom så är dom med där framme över mållinjen . En andel kostar 150kr & länk hittar ni här nedan. Varmt välkomna, trevlig helg & väl mött!

//JonasJoooo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson