Speltips

V75 Bergsåker 11/11-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 11 november, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Bergsåker 11/11-23 med Axevalla-Carlson

Förra lördagens V75:a på Bjerke blev allt annat än svår då favoriterna stod pall för i stort sett allt. Därmed har vi en jackpotomgång den här lördagen när det är dags för Bergsåker att arrangera. När jag såg startlistorna i söndags kväll tyckte jag att omgången kändes iskall, med minst två jättefavoriter och en hel del som skulle bli hårt betrodda. Men ju mer jag tittat på det under veckan så har jag svängt och ser lite möjligheter till en hygglig slant i alla fall. Vädret är ju en parameter som kan ställa till det och när inte ens SMHI kan säga vad det blir för väder, ja då kan det bli precis vad som helst…

Jag hade tänkt ha en formtoppad hemmaprofil med mig i podden den här veckan, men fick tyvärr åter ställa in då min förkylning inte gett med sig än. Men det är på väg åt rätt håll nu, så jag tror podden är tillbaka nästa vecka! Men det är då det… Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, 1640a:

Jag går ut hårt den här veckan och spikar direkt i den första avdelningen! Det är 5 Filippa BJ som får förtroendet som ankare och hon har gått helt ok den senaste tiden utan att få vinna. Nu är det dock perfekta förutsättningar för henne med rätt distans, ett bra spår och ett rätt så överkomligt motstånd. Hon är vindsnabb både från start och till slut och det är lite upp till kusken att lägga upp det som han vill. När jag dessutom hörde tränarens intervju häromkvällen där hon meddelade att Filippa BJ gått ett monsterjobb med en hejdundrande avslutning utan att vara det minsta pressad, då insåg jag att hon har toppchans.

Rank: A: 5 B: 4-9-1-11-2 C: 8-7 D: 3-6-10

V75-2, Brimsguttens minne, Dubbelcupen final, 2140:

Här blev det riktigt besvärligt… Jag väljer dock den enkla lösningen och streckar alla. Loppet är vidöppet och näst intill ingen är chanslös. Tipsettan till 6 Slotts Elden som avslutade fint senast och är i hyfsat bra form. Kan öppna rappt och kommer han till ledningen kan det bli väldigt intressant. 13 Guli Orkan är i bra form. Trivs bäst när han är med där framme och han kan få en bra start här. Inte helt otänkbart att han kan fälla alla med en vass avslutning. 8 Haga Modde var riktigt fin senast och är i fin form. Kan få en trevlig resa här och är med i striden. 10 Eld Tekno är inte så tokig som raden antyder och det finns bra fart i honom. Måste ha lite flyt på vägen såklart, men kan går riktigt vasst den sista biten och är inte helt golvad. 11 Pyrotek är kanske bästa hästen i fältet och motiverad favorit, men han brottas med ett femtespår i volten och han är inte helt säker på benen i det läget. Felfri är han kanske helt överlägsen, men jag är rädd för att det kan bli en startgalopp. 7 LQ Widde gjorde en riktigt bra comeback senast och visade att han har en del kvar att ge på banorna. Lurigt läge med innerspår och inte heller han är ju speciellt säker på benen hela vägen. 4 Svarte Petter hade krafter kvar senast när han galopperade bort sig med 550 kvar. Formen är bra och nu är han anmäld barfota runt om, vilket i så fall bli för första gången. Ruskigt intressant, om man nu kan köra så under dagen. 2 Lundåsens Teknik var blek senast och stod inte att känna igen riktigt. Har han studsat tillbaka är han med i striden här, men intrycket senast lämnade en del att önska. 3 Dån Klara är i riktigt fin form, men möter nu tuffare motstånd. Med en smygresa och fritt utrymme med 150 kvar kan hon dock bli farlig. Ja, som ni ser, det är många om budet här och jag tar med hela gänget.

Rank: A: – B: 6-13-8-10-11-7-4-2-3 C: 14-1-5 D: 15-9-12

V75-3, Hilda Zonetts lopp, Gulddivisionen, 2140a:

5 Great Skills har bara gjort fem starter i år, men förutom i årsdebuten så har det varit i stenhårda gäng där hon bara krossat alla utan pardon. Nu spänner man bågen ytterligare med en Frankrike-satsning efter detta och jag tror t.o.m man siktar på att få med henne i Prix d’Amerique! Hon blir givetvis enormt hårt spelad idag, men jag kan inte se vem som skulle kunna utmana om någonting här. Lär glida till ledningen efter en liten bit och så är loppet över för de andra.

Rank: A: 5 B: – C: 3-8-2-6 D: 9-7-4

V75-4, Norrlands Elitserie, stofinal, 2140:

9 Olly Håleryd har imponerat rejält på slutet och är i absolut toppform. Har visat enorm fart och styrka och blir givetvis en svår nöt att knäcka även den här gången. Men hon kan vara lite bråkig i volten och hon har ett lurigt andraspår att reda ut. Kan det bli galopp? Ja, inte helt omöjligt i alla fall, därför väljer jag att gardera. 4 Cigars Eagle Owl har stått för fina avslutningar på slutet men inte hunnit fram. Är i fin form och lär få en fin resa här. Går alltid starkt till slut och är med i segerdiskussionen här. 6 Olea Håleryd har varit sjuk och är väldigt svårbedömd. Har dock ett fint läge här då hon är startsnabb och jag tror hon tar hand om ledningen. Skulle hon ha en bra dag kan hon definitivt hålla undan. 10 Young Mistress kom fram fint i andra ytter med 650 kvar senast men kort därefter tröttnade hästen framför och hon drogs bakåt en bit. Kom ner på innerspår och fick fritt med 250 kvar igen men då var det för sent. Såg fin ut annars och går alltid starkt till slut. Kan absolut vara med i segerstriden här. 15 Sayonara fick det serverat senast och den segern sade inte så mycket mer än att formen är ok. Barfota runt om nu om banan tillåter är ett plus, men minussidan är att hon ska dra runt på tränaren själv. Kan gå med maxklaff.

Rank: A: 9-4 B: 6-10-15 C: 12-11-8-14-13 D: 2-1-5-7

V75-5, Klass 2, 2640a:

5 Sparky’s Dream fick en fin resa senast och avslutade bra över upploppet. Hann dock inte fram till ledaren som rann undan den sista biten. Visade ändå att formen sitter där och han såg fin ut. Har tidigare visat att han kan hävda sig bra i den här klassen och motståndet känns inte stekhett idag. Kan öppna bra och jag är inne på att han tar sig till ledning här. Därifrån har jag svårt att se honom förlora det här loppet och jag bankar i en tredje spik på kupongen!

Rank: A: 5 B: 1-4-3-8-10 C: 7-9

V75-6, Klass 1, 2140a:

2 Västerbo Ajax var blek näst senast och galopperade bort sig senast så formen är ett enda stort frågetecken. Men läget är bra och han kan öppna fort, frågan är dock hur hårt man vågar ladda med honom? Tar han sig till ledningen kan han absolut hålla hela vägen och är ett hett segerbud här. 5 Perkins vann ett billigt lopp senast men såg fin ut och visade att formen är där den ska vara. Är väldigt snabb till slut men också från start och kan vara med i spetsstriden också. Kan leda runt om om han kommer till ledningen och är även han ett hett segerbud. 3 Andy Gel har gjort två bra lopp på slutet och formen sitter där. Enormt kuskplus med Adielsson idag och då ökar vinstchansen markant. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 7 Mercenary har varit sjuk och är väldigt svårbedömd. Står dock perfekt inne i loppet så jag fattar att man tar chansen här. Kan öppna bra och lär få en fin position. Håller han ihop travet hela vägen är han tillräckligt bra och stark för att segerstrida. 8 Galant Ima var fin vid segern senast. Har kapacitet för att runda hela gänget, men trivs trots allt bäst med tätkänning. Kan dock överraska med Örjan i vagnen. 10 Anytimeisnow gjorde comeback senast och behövde det loppet. Var lite trög hela vägen men avslutade ändå helt ok och lär vara rejält förbättrad till idag. Kan gå en rejäl repa till slut och är inte golvad. Favoriten 9 Chimi har vunnit två raka från ledningen och dit kommer han inte idag. Han är inte så bra som folk tror och får det riktigt svårt idag.

Rank: A: 2-5 B: 3-7-8-10 C: 6-9-1-11 D: 4-12

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

Ett jämnt lopp där ingen är helt avsågad och jag blåser på med streck för alla även här. Tipsettan till 8 Invisible Sun som gjorde ett bra lopp senast och visade fin form. Kan gå riktigt vasst till slut och är med i segerstriden idag. 5 King Of Djazz gjorde det bra senast och krigade hela vägen. Har en ruskig avslutning och kan blåsa ner alla över upploppet. 2 Load Master var fin vid segern näst senast men lite sämre senast. Kan öppna vasst och från ledningen kan han bli svårslagen om han är på rätt humör. 4 Kinky Boots var bra senast men det var mot lite enklare motstånd. Tuffare emot idag men med en fin resa kan han avgöra med sin vassa speed. 1 Chitchat var blek senast och knappast full frisk. Intressant läge här och med fritt i tid kan han blåsa ner alla den sista biten. Men det är som sagt ett jämnt lopp och jag streckar alltså alla…

Rank: A: – B: 8-5-2-4-1 C: 11-7-3-10-12 D: 9

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 263:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och jobba in sju rätt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson