Speltips

V75 Bergsåker 17/2-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 17 februari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Bergsåker 17/2-24 med Axevalla-Carlson

V75 håller ställningarna som ett fantastiskt spel. Efter fyra avdelningar förra veckan var värdet strax under 3000:-, det slutade med att ingen hade sju rätt efter två jätteknallar i slutet. Därmed har vi en enorm jackpot idag, det snackas om 75-80 miljoner bara i sjurättspotten och ”alla” kommer spela V75 idag. Bergsåker arrangerar och man hade en liten förhoppning om att det skulle bli en kul och svår omgång, därför var besvikelsen rätt stor på söndagskvällen när man såg att det bara blev nio hästar i Silverdivisionen och en jättelampa i huvudloppet Bergsåker Winter Trot, som trots en halv miljon i förstapris inte lockar ett bättre fält än en vanlig Gulddivision under vintern. Tanken var bra, men det kanske är läge att tänka ett varv till och få ihop lite roligare och bättre lopp istället?

Men, allt är inte negativt och omgången är trots allt väldigt öppen och svår ändå. Jag är ändå inne på att det blir bra betalt idag och jag kommer t.o.m gardera megalampan High On Pepper då han blir för hårt spelad. Man måste ju ta chansen och det är ju spel vi håller på med. Nu kör vi!

V75-1, Klass 2, 2140:

2 Oracle Vixi blir lördagens skrikhäst nummer ett, då han blivit perfekt nerstruken till innerspåret och har en bra chans att hålla upp ledningen. Satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut, men är fortfarande lite grön och har inte den hårdheten som de andra har. Kan trots det leda runt om och han blir tipsetta även hos mig. 11 The Flying Eagle gjorde debut för Mattias Djuse senast och det blev seger direkt. Det var visserligen ett billigt lopp, men hästen fungerade och såg fin ut. Han har mest tävlat lite mot sig själv förut, då han haft lätt att stressa upp sig, men håller han sig lugn och reglerbar så är han riktigt bra. Kan avsluta riktigt bra och ska räknas tidigt här. 10 Staro Royal Mark vinglade och for i ledningen senast och han är ännu lite opolerad. Höll hyggligt till andraplatsen då och formen är bra. Kan få en fin resa här och helbrorsan till Makethemark är med och gör upp om segern här. 7 Forbidden To Rest var inte som bäst senast och kan bättre. Kan komma iväg bra från start och hitta en fin position. Har en bra avslutning och är inte helt borta. 3 Justin Bieber Sisu har hittat formen och gjort två bra insatser på slutet. Håller han ordning på benen kan han vara med i segerstriden igen. Sista strecket till 8 Adele Gel som ståtar med två raka segrar som hon tagit på bra sätt. Formen är fin, läget är som gjort för en smygresa och med fritt i tid kan hon sänka alla med en vass spurt. Större under har skett…

Rank: A: 2-11 B: 10-7-3-8 C: 4-9-6-12 D: 5

V75-2, Stolopp, 2140:

15 sura, tjuriga kallblodsston gör upp och det luktar skräll lång väg. Trots det håller jag åtta hästar i handen här och tror det räcker, då de är bättre än de övriga sju. Tipsettan till 8 Dån Klara som genomgick en kraftig förvandling och förbättring när hon kom till Olle Alsén i början av maj förra året. Hon är lite besvärlig då hon kan lägga av eller galoppera om hon blir först för tidigt, men har hon sällskap med sig hela vägen biter hon ifrån. detta vet Olle och han kör därefter också. Med i segerstriden igen. 12 Klack Nova var inte helt hundra i årsdebuten senast och kan betydligt bättre. Hon kan gå riktigt starkt under slutvarvet och jag räknar kallt med att hon är en av dem som gör upp om segern här. 10 Åse Mona blev störd till galopp med 350 kvar senast och hon tappade en del mark. Avslutade bra som trea och såg fin ut efter det. Har bra fart i sig, men är också väldigt galoppbenägen. Felfri utmanar hon om segern. 6 Ethel fick inte travet att stämma riktigt senast och det blev också en galopp under vägen. Formen är bra och hon har slagit de här hästarna förut, men då stått lite bättre till. Har en vass avslutning och kan mycket väl blåsa ner de till slut. 9 Minna CG var borta i över ett år, men har kommit tillbaka bra och har nu fyra lopp i kroppen. Satt fast senast och fick aldrig chansen och hade en del sparat över mål. Kan få en fin resa i ryggar här och hon går riktigt fort till slut. Loppets storrysare! 14 Alfa Lina är enormt ojämn av sig, men har hon en bra dag och är på rätt humör så kan hon hävda sig i det här sällskapet också. Hon är riktigt speedig och med rätt resa kan hon överraska över upploppet. 1 Bork Tindra hade lite otur senast men gick helt ok när hon väl fick fritt. Intressant läge här och kan leda det här länge, kanske hela vägen. 3 Guli Smilla var bra senast och visade fin form. Kan få en fin smygresa här och med fritt i tid kan hon vara med och göra upp om segern.

Rank: A: 8-12-10 B: 6-9-14-1-3 C: 4-11-2 D: 7-15-13-5

V75-3, Bergsåker Winter Trot, 2640a:

3 High On Pepper blir jättefavorit och det är inget fel med det då han är i dunderform och ser oslagbar ut för tillfället. Konkurrenterna vill inte längre tävla mot honom utan vinkar fram honom och följer med bakom. Han har såklart en jättechans till att ta sjunde raka segern här, men blir otroligt hårt spelad (över 80%) och det är ingen häst som är värd det. Jag kan inte hålla mig ifrån att gardera och tar då med 11 Axel Ruda som Pär Ländin öser beröm över. Hästen var riktigt fin vid segern senast och kändes väldigt fin i ett träningsjobb i veckan. Spåret gör att han hamnar lite knepigt till, men han har en ruskig avslutning och kanske att man kan lugga storfavoriten på speed? Jag plockar också med 9 Demon som var chanslös mot High On Pepper på Axevalla näst senast. Åkte sedan till Frankrike där han galopperade bort sig. Formen är lite svårbedömd, men han har bra fart i sig och klarar distansen. Kan avsluta riktigt vasst han också och han är inte helt golvad i alla fall.

Rank: A: 3 B: 11-9 C: 6-8-7-10 D: 5-1-4-2

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Från början var jag inne på att spika 13 Jade Sisu här, men då Lugauer inte vill ha dödens och kanske därmed inte vågar ladda från start, så har jag övergett den tanken. Men spik blir det ändå, fast på 6 Exactement som är i riktigt fin form. Hon fick läget här och med 7 Elysia struken så ligger vägen mot ledningen öppen och därifrån tror jag inte hon förlorar detta. Spets och slut, helt enkelt!

Rank: A: 6 B: 5-8-13-11 C: 9-1-14-4-10 D: 3-15-2

V75-5, Silverdivisionen, 2140a:

Omgångens skamfläck med endast åtta hästar till start. Jag streckar hälften av dem och tipsettan går till 5 Xanthis Hilton som håller sin fina form. Han är startsnabb och laddas hårt mot ledningen, hittar han dit har han en bra chans. 4 Kayla Westwood fick aldrig fritt senast och hade rubbet sparat över mål. Är i bra form, kommer få en fin resa och är ganska tuff till slut. Kan mycket väl brotta ner de till slut och är ett givet bud. 7 LA Boko tog en enkel seger senast och såg fin ut. Formen är bra, men han brukar inte vara lika kaxig när det handlar om V75 och han har lite svårt att vinna då. Nu är det dock enklare emot än vanligt och visst kan han vinna detta. 2 Cab Frontline var chanslös mot just LA Boko senast, men formen är bra och jag gillar hästen skarpt. Han går bättre i ryggar och han lär få en sådan resa idag. Lyckas han hitta loss i tid så är han med i matchen.

Rank: A: 5-4 B: 7-2 C: 6-1 D: 3-8

V75-6, Klass 1, 1640a:

Omgångens öppnaste lopp och det är väl egentligen bara 6 Lokomotiv som är chanslös. Därmed blir det en klassisk helgardering här, även om tipsettan hamnar på favoriten 3 Judge Dredd Sisu. Han är i kanonform och har två raka segrar på ett bra sätt. Han är snabb ut och jag tror han tar ledningen, men det kan kosta då värsta motståndaren, 4 Never To Young också vill dit. Hon är också i bra form och kommer vara med i segerstriden igen. 5 Benchmark kan också öppna, men Örjan laddar nog inte från start. Kan brotta ner de från dödens om det behövs och ska inte nonchaleras. 1 Erjon är också i bra form men besväras av innerspåret då han inte är någon raket ut. Men med fritt i tid är han med i segerstriden. Sedan gillar jag ju en sådan som 8 Magical Survivor som är på väg uppåt i klasserna och trots spåret tror jag inte han är helt borta. Kan avsluta riktigt vasst. 11 Zätamustangen avslutade fjolåret bra och gör nu årsdebut. Tråkigt läge, men kapaciteten är hög och han är inte helt borta. Men som sagt, det blir alla här…

Rank: A: 3-4-5-1 B: 7-10-8-11 C: 2-12-9 D: 6

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

Vi avslutar omgången med en spik och det på 4 Humble Stance. Han har sett helt lysande ut i de tre senaste starterna och är i toppform. Det är alltid lite lurigt att gå från isbana till vanlig bana, men jag är helt inne på att han löser det på ett bra sätt. Han är stark och tuff, tål att gå i dödens och jag tror han bara mosar det här gänget sönder och samman. Favoriten, 3 It’s Peppertime, har inte visat någon form alls hittills och är kraftigt överspelad. Jag tror han är chanslös idag också…

Rank: A: 4 B: 7-12-10-8 C: 1-3-6-9-11 D: 2-5

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 367:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson