Speltips

V75 Bergsåker 26/8-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 26 augusti, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Bergsåker 26/8-23 med Axevalla-Carlson

Bergsåker kör sin största dag för året under lördagen med Sundsvall Open Trot och SM för kallblod som klara huvudnummer. Det är V75 som gäller och det med en jättepott med ca 75 miljoner i sjurättspotten! Ska man spela V75 någon gång så är det verkligen idag! Spelvärdet är extremt högt och dessutom ser omgången ganska öppen och väldigt tilltalande ut. Jag tror det blir riktig bra betalt idag och självklart ska vi vara med och hugga! Nu kör vi!

V75-1, Malabar Circle Ås lopp, Silverdivisionen, 1640a:

2 Comes With Age såg två banarbetare precis innanför banan med 500 kvar senast, blev skrämd av dem och galopperade bort en trolig seger. Han är i toppform nu och han är dessutom otroligt startsnabb. Det är det flera som är här men jag tror inte att någon tar sig förbi favoriten från start. Får han sedan ta det lugnt en liten bit så är chansen bra att han rinner undan till seger. 3 Kagan är dock ingen lätt krabat att besegra. Han är också i toppform, höll strålande från dödens senast och kan få en drömresa här. Går alltid vasst till slut och kan snuva favoriten på segern kort före mål. 9 Devils Tongue vann lätt från ledningen näst senast och var förra lördagen ute i Finland och luftade sig. Kan även han få en riktigt fin resa här och går väldigt starkt till slut. Kan mycket väl blåsa ner de över upploppet och är en given utmanare.

Rank: 2-3-9-6-4-5-7-11-8-12-10-1

V75-2, Klass 2, 2140a:

Två hästar sticker ut, men det är lägsta klassen och det blir en rejäl gardering. Jag har dock 8 Ringo Adore som förstahäst. Han stretade emot länge och väl senast men fick till slut ge sig mot Working Class Hero som vann Derbykval i tisdags och befinner sig i en helt annan klass. Ringo Adore var stor i nederlaget och nu är han tillbaka i sin riktiga klass igen. Jag förstår de som spikar, men det är tre punkter som skaver för min del: Klass 2, åttondespår och Ulf Ohlsson. 4 Natural Mine gjorde ett grymt lopp på Axevalla näst senast och följde upp det med en bra insats veckan efter. Kan öppna rätt bra och ska kunna få en fin resa här. Avslutar vasst och är med i segerstriden. 9 Perkins har två lopp i kroppen och utvecklas för varje start. Han går bra bakifrån också och kan mycket väl hinna fram till seger. 7 Funcio börjar det släppa för och avslutningen senast var plusbetonad. Lurigt läge från start, men hittar han en bra rygg att gå i kan han blanda sig i segerstriden över upploppet med sin vassa spurt. 2 Decathlon fick en tung resa i dödens senast och kunde inte rå på ledande och vinnande Loaded Olle. Gjorde det dock bra ändå och har kapacitet för seger. Men så är det det där med Nurmos hästar och bortaplan. Ju längre bort från Solvalla de kommer desto sämre går det och det är långt ifrån säkert att han grejar detta. 6 Staro Quantas satt fast senast med gott om krafter kvar. Kan avsluta bra och är inte helt borta. Detsamma gäller 10 Spader som får ett rejält kuskplus idag. Går kanske bäst i ledningen men funkar hyfsat bakifrån och kan storskrälla med maxklaff på loppet.

Rank: 8-4-9-7-2-6-10-11-3-5-12-1

V75-3, SM för kallblod, 2640a:

En mycket märklig favorit i 4 Bäcklös Uriel som inte har något att skryta med över distansen. Trots att han är i bra form så ratar jag honom fullständigt här. Tipsettan går till 5 Järvsöodin som har formen på topp. Riktigt fin senast och hade gott om krafter kvar. Distansen är ingen fördel för honom heller, men hittar han till ledningen, vilket jag tror, så kan han hålla hela vägen. 11 Pydin är nog den som gynnas mest av distansen och formen är klart bra. Ska förmodligen gå med jänkarvagn idag (bestäms dock under lördagen) och det kan ge en grym effekt. Han är dessutom väldigt snabb till slut och kan definitivt plocka ner alla över upploppet. 1 Månlykke AM jagar fjärde raka SM-guldet. Har gått bra i sina två starter efter vila och höll starkt från dödens senast. Hittar han ut i fritt läge så är han given i segerstriden. 8 BW Sture går alltid bra och är väldigt speedig. Kan blåsa ner alla till slut.

Rank: 5-11-1-8-3-10-7-4-6-2-9

V75-4, Lars Lindbergs minne, Diamantstoet, 2140:

7 Kit Crown är besvärlig i volten men när hon kliver iväg i rätt gångart är hon väldigt snabb. Det kan bära iväg till ledningen och då är hon hästen att slå. Duger bra i de här loppen och är ett givet segerbud. 1 Young Mistress är i kanonform och fick ett bra läge. Hon kan öppna bra och det är väl inte helt otroligt att hon håller upp ledningen, men det troligaste är väl rygg ledaren. Med fritt i tid är hon sylvass till slut och är med i segerstriden. 13 Imhatra Am går ner minst tio klasser i det här loppet, men är inte van vid att behöva runda ett helt fält ute i spåren och förmodligen göra jobbet själv. Men skulle hon få lifta med i en rygg fram till 400 kvar, då är hon stenklar. 9 Donna Summer har hittat formen och var grymt bra vid segern senast. Kan även hon avsluta sylvasst om hon bara håller sig lugn hela vägen. 8 Curie är även hon i bra form och van vid tufft motstånd. Har också en väldigt snabb avslutning att tillgå och kan blåsa ner alla om det klaffar. 6 Athena Face kördes till ledning senast men fick ge sig mot två mycket bra hästar till slut. Kan öppna bra och lär få en fin resa. Går starkt till slut och är ett segerbud om inte Dante klantar till det. 5 Thelma MM gjorde det bra senast och är i fin form. Går hon iväg felfritt och kan spara speeden till upploppet så kan hon blanda sig i segerstriden.

Rank: 7-1-13-9-8-6-5-11-12-4-3-10-2

V75-5, Bronsdivisionen, 2640a:

Nu börjar de märkliga favoriterna att rada upp sig! 12 Dragons Bar blir favorit här och jag kan inte förstå varför. Han såg bedrövlig ut på Axevalla senast och galopperade i såväl värmning som lopp. Nej, han går vi inte på en gång till… Tipsettan till 1 Maybach WF som har fått ett fint läge. Kan öppna riktigt snabbt och lyckas han hålla upp ledningen är han ett hett segerbud. Formen finns där och han gillar distansen. 7 Hobart gick ett starkt slutvarv senast och är i bra form. David Persson är optimistisk och det är väl inte helt otänkbart att hästen bara sänker alla under slutrundan. Ska räknas väldigt tidigt. 5 Fenix Brick hoppade bort sig i ett vattendrag senast och fick inget riktigt lopp i sig. Har tränat bra efteråt och han gillar distansen. Kan gå riktigt starkt under sista varvet och är inte helt golvad här. 4 No Limit Express är en väldigt knepig häst som blandar och ger. Har han en bra dag kan han bomba till ledning och dra i ett stenhårt tempo och ändå hålla undan utan problem. Men han kan lika gärna vara helt ointresserad eller hoppa bort sig. Måste ändå med på kupongen! 9 Eldorado fick fritt sent senast men sköt till vasst och såg fin ut. Laddas främst mot KGB’s minne nästa söndag, men kan få en fin resa här och har en ruskigt vass avslutning så det kan gå ändå. Sista strecket till 11 Newlight Coger som är i bra form, älskar distansen och kan avsluta vasst. Skulle kunna skrälla om allt klaffar till 110%.

Rank: 1-7-5-4-9-11-12-2-3-8-6-10

V75-6, Klass 1, 1640a:

12 Kendall Jackson imponerade vid segern senast men jag tror han får svårt att upprepa den segern här. Jag spikar andrahandsfavoriten istället, nämligen 9 Danao Degli Dei. Han var riktigt fin i första loppet på Axevalla senast, men sedan tvingades han ut i två lopp till den kvällen och såg sämre och tröttare ut för varje steg. Nu har han fått en paus efter det och rapporteras träna riktigt fint. Vi vet vad han visade i första starten på Solvalla i maj och jag tror vi får se en liknande prestation idag. Jag är helt inne på att han bara blåser runt hela gänget på ett enkelt sätt.

Rank: 9-4-5-2-12-6-1-10-11-3-8-7

V75-7, Sundsvall Open Trot, Gulddivisionen, 2140a:

6 San Moteur blir klar favorit, men han har mest sysslat med aveln under året och är knappast i toppform, något som behövs idag. Får högst troligt gå i dödens idag och jag tror inte han mäktar med att vinna detta. 2 Hail Mary vann Hugo Åbergs från dödens och var grymt bra. Det lär bli ledningen idag och han lär bli tuff att slå, men jag tror han blir passerad kort före mål. Jag går nämligen all in på den som kommer hamna i andra ytter, nämligen 4 Borups Victory. Han satt i sjätte ytter förra onsdagen med 600 kvar, gick till egen attack med 250 kvar och flög fram över upploppet, men kunde såklart inte rå på Francesco Zet. Det var dock en toppinsats av Wäjerstens femåring som är på väg att ta sig in i eliten på allvar. Här ska det som sagt bli andra ytter och med den speeden han visade upp senast så tror jag inte att någon kan stå emot honom över upploppet.

Rank: 4-2-6-9-5-7-3-1-10

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag, när det är jättejackpot, gör jag två andelar till V75. ”Carlsons V75” som jag presenterar här, säljs i 10 andelar á 187:- och är exklusiv, dvs att det inte varvas. Andelar till ”Carlsons V75” hittar ni via denna direktlänken. Sedan har jag då också ”Carlsons special” som säljs i 10 andelar á 450:-. Det är också exklusivt och det systemet blir inte synligt förrän vid 16-tiden. ”Carlsons special” hittar ni via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Imorgon är det V75 på Charlottenlund med bl.a Danskt Derby! Då kör vi igen, såklart.

Men nu njuter vi av en fin lördag och jobbar in de stora slantarna till oss!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson