Speltips

V75 Bergsåker med Spets & slut 27/8

V75 ® 27 augusti, 2022 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Bergsåker med Spets & slut 27/8

49 MILJONER I JACKPOT & SUNDSVALL OPEN TROT som grädde på moset denna lördag, håll i hatten! En fin fin omgång att vänta när vi ska ta oss an V75 i ”drakarnas stad”. Travbanan på Bergsåker är ”rejäl” & är landets fjärde största. Banbredden mäter visserligen normala 21 meter, men har där emot ett av landets längsta upplopp på 200 meter.

Bästa spiken från förra veckan, Bedazzled Sox, blev ”tyvärr” tvåa efter målfoto & man tappat sista biten på upploppet. Men där emot så satt tvillingen som jag rekommenderade i min text & den tvillingen kunde ju inte bli mer hundraprocentig efter man fått ett förstorat målfoto på dom båda över mållinjen (Bedazzled Sox/ Following). Spelade helt utan storfavoriten Corazon Combo som jag kände var överspelad hela veckan, sjönk i % rätt rejält mot spelstopp gjorde han också. I min text här nedan hittar ni i vanlig ordning min bästa spik i omgången, samt några av mina drag i dom loppen där jag kommer gardera. Denna lördagen är det 50/50 på att jag testar att spela med tre spikar, då framför allt två av favoriterna är väldigt befogade. Samt den ena spiken har ett bra värde i ett annars öppet lopp & även en häst som jag tycker står på tur. Allt här nedan till grund för mitt system, SPETS & SLUT.

Omgångens bästa spik

2.Park View – Kim Eriksson (24%)

V75-5 STL Silverdisvisionen – 1640m Auto:

Om allt står bra till här när man vaknar på lördagen, resan & allt känns bra väl på plats så är detta omgångens bästa ”spets & slut-häst” i mina ögon. Detta är min klara spetshäst i loppet & jag ser inget annat än att man sitter i ledningen här eftersom man bör kunna hålla ut 1.Even´s Cool Boy – Robert Dunder (18%). Finns motbud i loppet absolut, några av dom kommer jag till senare. Park View kommer med en fin form för dagen & hade det inte varit för att hästen galopperat bakom bilen från spår 1 på Åby senast hade man nog haft en 1a eller 2a högst upp i raden nu gissar jag på. Man hade inte lyckats hålla ut Chapuy den gången kanske men ett rygg lopp & gå tillslut via stretchen som vinnaren Jaguar Dream gjorde i det loppet, det är ju också något som just Park View också kan fick vi ju se. Visserligen ingen stretch att nyttja till denna starten, men på Bergsåker från spår 2 så bör man hitta direkt till spets. För er som gillar att kika i lopparkivet så tycker jag ni ska ta en kik på vilket upplopp man gör senast på Åby & lägg där till markförlusten hästen tvingas ta ikapp pga startgaloppen. Man plockade ner hästar som Emoji & Ultion Face över upploppet. Man slutade även på en fjärdeplats på Rättvik för två starter sedan, då hästen blev lite väl het i ledningen över 2140m & när dunderskrällen Dats So Cool passerat under första tredjedelen av upploppet så åkte Kim bara med utan att köra på hästen. Nu är det ett perfekt spår igen & ”bäddat” med sprinterdistans, tränaren Erik Killingmo låter även han väldigt uppåt inför denna starten. Detta är i grunden en travsäker häst & varför det blev galopp senast, kan jag inte riktigt läsa mig till, mer än att även tränaren blev förvånad. Men trav är trav, som man brukar säga. Jag gissar på att detta är en häst som kan komma att stiga i % ju närmare spelstoppet vi kommer. Hästen var runt 18% när jag bestämde mig för att gå rakt ut på Park View. Här ska det jobbas spets & slut, skicka från start Kim så löser du detta.

Motbuden: Min andrarankade häst i loppet är 5.Dwayne Zet – Magnus A Djuse (21%). Man låter uppåt från stallet & hästen kommer nu med maxad balans, barfota runt om, helstängt huvudlag & amerikansk vagn. Min tredjerankade häst i loppet är 8.Gooner – Daniel Wäjersten (17%) som kommer gynnas kraftigt om det blir körning från start. Visst, spår 8 är iskallt på förhand men löser det sig någorlunda här ifrån & körning på min spik så bjuds man in. Hästen ser smällfin ut för dagen & jag trodde man skulle vinna på Åby senast, såg bombklar ut som han gick över upploppet då.

RANK: 2 – 5 – 8 – 3 – 1 – 11.

Tvillingförslag: 2.Park View – 8.Gooner / 3.Falcon Am. (Valfri insats)

Måste-hästarna i garderingsloppen

V75-1 STL Klass I – 1640m Voltstart:

Favoriten 4.Kissinger Boko – Björn Goop (25%) ska ses med bra chans om man trampar iväg här. MEN..

1.Behind Lord – Örjan Kihlström (16%) – Känns nästan underspelad till dessa procenten. Detta är en startsnabb häst som gick väldigt bra från ett dåligt läge senast. Formen är bra för dagen & även om det är ett långt upplopp på Bergsåker så kan man leda runt om. Kort distans & voltstart, hur många krånglar det för från start? Till denna starten ”växlar man upp” till barfota runt om.

6.Firefoot – Magnus A Djuse (16%) – Kliver man iväg från start här så är detta också en startsnabb häst/ekipage. Ska inte nonchaleras alls, då man har 6 segrar på 10 starter denna säsongen. Hästen har galopperat endel på slutet & vart står han för dagen nu med volt? Många ser nog det även som en nackdel med anmält skor runt om till denna starten, men jag ser det som ett stort plus då det får hästen att hålla travet bättre. Angående läget så säger tränaren Oscar Berglund att det är nog näst intill ett perfekt spår för hästen i volten, men lite frågandes är han allt över hur han ska volta.

8.The World Is Mine – Tomas Pettersson (3%) – Detta är ett ekipage jag ofta nämner som ”skräll” & får man loppet kört här så är det en häst som kan avsluta bra. Det är givetvis pengar som gäller här i första hand & ett platsspel ligger väl till klar fördel till hands än att spela vinnare (eller varför inte köra på Svenska Spels Topp 5 som dom erbjuder på lördagarna). Hästen ser väldigt fin ut för dagen & jag tror att en seger i raden inte är allt för långt borta nu.

RANK: 4 – 1 – 5 – 11 – 8 – 6.

V75-2 STL Klass II – 2140m Autostart:

Lägsta klassen & allt som oftast kommer jag rekommendera att gardera här. Hästarna utvecklas väldigt olika & favoriten i detta loppet verkar landa på 5.Liberty Boko – Robert Bergh (24%), en favorit jag inte kommer förlita mig helt på i detta loppet. Roliga motbud & drag finns..

6.Mon´s Tornado – Henrik Svensson (11%) – Detta ekipaget åker enbart med på kupongen för att det finns ett ställe här intill där jag bor som heter ”Mon”. Nej skämt å sido. Detta är en häst som kommer från en bra prestation när det var V75 på Bollnäs senast. En stark & rejäl häst som tål göra mycket av jobbet på egen hand i loppet. Han kan öppna OK bakom bilen men inte så mycket mer. Tränaren/kusken har sagt att han enbart kommer fokusera på att få iväg han felfritt, sedan att han känns fin för dagen. Jag tror mycket på en felfri ”Tornado” i detta loppet, man hade fyra raka segrar innan man nu på dom två senaste starterna resulterat i två tredjeplatser. 3/5 segrar över den aktuella distansen. Tycker det är ett mer passande gäng denna lördagen än senaste motståndet på Bollnäs. Min förstarankade häst i loppet.

12.Southridge Jeremy – Ingvar Nyberg (1%) – Klart att det ska mycket till för att detta ekipaget ska hinna fram från spår 12. Men kan vi få lite heta hästar framme i täten så är detta en häst som kommer fälla många över det långa upploppet på Bergsåker. Det gäller som sagt att det löser sig lite på resans gång här men minsta klaff så är detta omgångens utropstecken. Det verkar som man kommer testa att köra med norskt huvudlag för första gången i hästens karriär. Detta en häst främst om man ”penslar på rejält”. Samtidigt tycker jag detta är en av hästarna som presterat med mest spännande formkurva uppåt i startfältet på slutet.

8.Babsans Bankir – Magnus A Djuse (3%) – Visserligen det tråkigaste spåret men samtidigt en tidig häst på min kupong. Första loppet med Magnus A Djuse i sulkyn, vilket kan slå väl ut. Sedan ändrar man även tillbaka till barfota runt om som vid starten näst senast. Tycker man kommer med en bra prestation senast & avslutade bra i ett tredjespår sista 5-600m, sen ha med sig att det var med skor runt om då. Tror som sagt att skorycket & ny kusk i sulkyn är spännande ändringar här.

RANK: 6 – 7 – 2 – 5 – 3 – 8.

V75-4 STL Diamantstoet – 2140m Autostart:

Här hittar vi en av omgångens megalampa & att hon är en grym häst, det råder det ingen tvekan på men jag tar på mig dumstruten här om hon krossar allt för 8.Ivanka Amok – Magnus A Djuse (59%), FEMTIONIO PROCENT i skrivande stund, nej här ska vi försöka fälla. Kommer från en grym prestation & två raka segrar. MEN segrarna har enbart kommit på Solvalla & Eskilstuna, visst att Timo Nurmos har superform i stallet för dagen men jag tycker det är läge att gardera då hästen rest så långt. Här kommer jag måla på ordentligt då favoriten galopperat i 275 starter denna säsongen & senaste galoppen kom från ett liknande läge.

11.Loaded Leia – Markus B Svedberg (9%) – Jag var på Åby senast (Åby stora pris-dagen) & såg hennes slutvarv & avslutningen som hon stod för. Helt klart loppets bästa avslutning efter en resa invändigt. Man spurtade lätt ner (som även är dagens motståndare) 6.Global Boost – Rikard N Skoglund (3%), men inte minst så lämnade man hästar som Nova Mahiron & Zanella långt bakom sig över upploppet. Lägg där till att man inte hittar någon Faeza Zet i detta fältet heller. Nej jag sticker ut hakan & rankar detta ekipaget som etta. Formen på topp & att man är 40 procentenheter ”sämre” än favoriten köper jag inte, här ska vi försöka ta betalt.

4.Annie Lennox – Tomas Pettersson (1%) – Ett annat ekipage som kommer med en fin form & nu rycker man skorna runt om för första gången på hästen. Tror det kan slå väl ut från ett bra spår & en startsnabb häst. Är detta den initiala ledaren i loppet? Möter tuffare nu än vad man är van vid men läget & sitta i ledningen eller i ”värsta fall” ryggledare med en lucka 150m kvar. Kan vara för bra för att vara sant men till ynka 1 % så åker dom med. Rankar in ekipaget som 3-4.

13.Special Topmodel – Dwight Pieters (1%) – Hemmahäst som trivs bäst i ledningen. Men samtidigt är detta en märr som också kan ha en vass avslutning att ta till, då läget är vad det är så lär denna duons lopp bli lite kört så också. Att man sparar speeden tillslut helt enkelt. Man kan öppna bra & jag tror Dwight löser en fin plats i loppet & får en fin resa, detta kan vara loppets fynd faktiskt. Kommer fälla många över upploppet. Kan ändå se mig Pieters kasta ut hästen i ett 3-4e spår när det vankas upplopp, vart i ledet ”går man från”? Hästen har gått på V75 förut & mötte senast tufft motstånd i Finland. Känns som formen på denna hästen bara stiger för varje lopp.

RANK: 11 – 8 – 5 – 4 – 13 – 1.

Tre roliga tvillingförslag: 11.Loaded Leia – 4.Annie Lennox / 5.Golden Opportunity / 13.Special Topmodel. (50kr/kombination)

Här har ni fått lite av mina tankar i omgången, alltså fyra av sju lopp som ni fått ta del av. Hoppas ni vill hänga med på en andel denna jackpot-omgång, annars hoppas jag att ni kan ha nytta av mina tips på annat vis. Jag kommer överväga att spela med tre spikar som sagt, men det kommer jag avvakta med fram tills närmare inlämning & där efter får vi se hur det blir. Men om fallet blir så, då kommer det streckas på ordentligt i dom resterande loppen. En andel kostar i vanlig ordning 150kr & ett system består av 10 andelar. Hoppas ni fått en trevlig läsning & ha en fin helg. Väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson