Speltips

V75 Bergsåker – Multijackpot 75 miljoner

V75 ® 25 augusti, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Bergsåker - Multijackpot 75 miljoner

V75 Bergsåker – Multijackpot med SPETS OCH SLUT

Lördag, V75, multijackpot & löningshelg för dom allra flesta, då rekommenderar jag att LÄMNA IN SYSTEMEN I TID. Jag ser riktigt mycket fram emot omgången, givetvis för att det är en stor jackpot att spela om, men inte minst så tycker jag att det är roliga & spelvärda lopp. Är det en ensam spelare som prickar in 7 rätt så är man alltså garanterad 75 miljoner kronor & det är ett nytt rekord bland V75, den kakan hade varit något alldeles extra att ta del utav givetvis. Vi avslutar V75-omgången med Sundsvall Open Trot, där vi får se (i mina ögon) Sveriges bästa häst San Moteur, som går av stapeln i V75-7 där han främst utmanas av Hail Mary från stall Redén.

Att tänka på när det kommer till Bergsåker är att det kanske tillhör den banan som alltid levererar ett toppfint underlag för hästarna. Här ska det vara näst intill orimliga väderförhållande för att man kanske ens ska överväga att vara orolig för underlaget på den 1000 meter långa ovalen. Upploppet mäter 200 meter & ligger strax över medel sett till våra svenska banor. Här ska vi även nämna att innerspåren bakom bilen är riktigt bra & man kan säga att hästar som i vanliga fall inte är några katapulter iväg kan öppna bra från spår 1 på Bergsåker.

Denna texten som kommer här nedanför gäller enbart mitt system SPETS OCH SLUT där en andel kostar 150kr & ett system består av endast 10 andelar (snurras max 3 ggr).

Ni kommer även hitta andelen ”Joo & Alex spelvärda”, där en andel kostar 77kr & det systemet består av 20 andelar. Ett litet billigare system sett till andel men det systemet ska ha ett så pass värde att hittar 7 rätt hem, då ska det inte vara många andra som är med & gör upp om potten. Länk hittar ni längre ner på sidan. Nu är det dags att ta tag i omgången!

V75-1 STL Silverdivisionen – 1640m autostart:

Vi inleder jackpotomgången med kortdistans, vilket inte känns allt för vanligt men ett lopp där jag tycker att 2.Comes With Age – Magnus Jakobsson (38%) är & blir en befogad favorit. Galopperade bort segern senast i finalen på Åby. Galoppen berodde inte på att hästen var dålig. Två bra lopp i kroppen (fram till galoppen senast) & på Åby var det över 2140m, nu är det alltså ett varv kortare & jag tror man spetsar här, där ifrån är det hästen att slå. Distansplus för ekipaget. Skulle kunna vara en fin lösning med att spika direkt i inledningen, procenten lite väl höga kanske men samtidigt min ensamma A-häst i loppet & bli inte förvånade om jag skulle öppna jackotomgången med en spik.

Vid gardering så vill jag inte gå ut allt för hårt med strecken & bakom favoriten kommer jag strecka 5.L.A. Boko – Mats E Djuse (13%) & 6.Mellby Joker – Daniel Wäjersten (16%) , båda från Ställ Wäjersten & jag rankar dom i den ordningen som jag skrev dom, men Mellby Joker är min fjärdehäst i loppet. Två hästar som alltid gör bra lopp & där främst Mellby Joker är den som jag tror vi kommer hitta längst fram initialt då den hästen är riktigt startsnabb & lär testa för spets. Därför tror jag mer på L.A.Boko från stallet, att han får en lugnare start & inte ”ödslar” för mycket energi i början då det finns flera startsnabba innanför. Daniel låter för övrigt väldigt nöjd med båda hans hästar & ser dessa två som hans bästa chanser (i början av veckan) i denna omgången.

Min tredjehäst i loppet & en häst jag gillar är 9.Devils Tongue – Sandra Eriksson (8%), startsnabb men samtidigt tror jag detta läget är perfekt för detta ekipaget då det som sagt är risk för körning med flera startsnabba initialt & här ifrån kan man smyga med i antingen rygg på ledaren eller sitta långt framme i ett andraspår.

V75-2 STL Klass II – 2140m autostart:

Lägsta klassen & här ser det på förhand ut som att det är upplagt för 2.Decathlon – Magnus A Djuse (44%) från ett perfekt spår. Trots att hästen inte öppnar mer än medel så lär vi få en offensiv styrning av kusken & det är väl mest troligt att man kommer få överta efter en bit. Men jag såg hästen i Eskilstuna för två starter sedan & jag tror inte man vunnit det loppet om man blivit ”bjuden” till ledningen som man blev då, så jag hoppas att motståndet vågar köra mot favoriten i loppet. En av landets bästa kuskar upp bakom en stor favorit i lägsta klassen på V75, jag garderar & hoppas på lite rensning bland systemen här. Men med det sagt är detta en trolig vinnare på förhand men långt ifrån en spik hos mig till dessa procenten. Min andrarank i loppet men samtidigt en av två i min A-grupp.

4.Natural Mine – Björn Goop (13%) känns given på kupongen & blir min tredjehäst i loppet. Detta är min troliga ledare i loppet & här ifrån kan det mycket väl bära hela vägen runt om. Nu får man även upp Björn Goop i sulkyn för första gången, samt att man nu anmält med amerikansk vagn & barfota runt om till denna starten är väldigt spännande ändringar. Beroende på hur hovarna ser ut kan det bli barfota fram/skor bak har man även meddelat från stallet. Oavsett intressanta plusfaktorer!

Bästa hästen i fältet med ett jobbigt utgångsläge men helt given på systemet är 8.Ringo Adore – Ulf Ohlsson (11%), Reijo Liljendahl’s valack lovar gott för framtiden & jag tycker det känns som han kliver ner i klass nu sett till några av hästarna han mötte i den senaste starten. Läget emot, men tror på en toppeninsats & min förstahäst i loppet, men läget gör att jag inte vågar spika.

Min bästa skräll i loppet är 7.Funcio – Rikard N Skoglund (4%). Detta är en startsnabb häst efter självaste (trummor) Nuncio. Finns en del likheter här tycker jag sett till styrkan & speeden. Roligt fynd bakom dom betrodda, kan öppna snabbt & bör kunna hitta ner i en fin position.

V75-3 STL Kallblodsdivisionen – 2640m autostart:

Lång distans att vänta när våra kallblodshästar ska ut & tävla i Svenskt mästerskap. Här hittar vi hela SEX hästar från Stall Jan-Olov Persson, lägg där till att denna kallblodskungen även tränat 10 av dom 11 startande hästarna i fältet, IMPONERANDE! Jag tycker det är ett lurigt lopp i form av att spårlottningen gör det lite kämpigt för mig & det gör att min tipsetta ändå landar i favoriten 4.Bäcklös Uriel – Mats E Djuse (36%) då jag tror det är ett plus sett till startspåret mot största utmanaren. Men jag är lite tveksam till formen om den är lika bra som under Elitloppshelgen? Någon gång ska den ju mynnas ut & jag tror det krävs att formen är 100% över lång distans. Hade det varit 1640m hade jag spikat utan att fundera. Kan mycket väl leda detta runt om & det är väl denna hästen JO Persson tror allra mest på i loppet. Jag varnar dock för att det är ett minus på distansen här, där har hästen 0/3.

Den tidigare supertalangen & numera 9-åriga hingsten, efter självaste Månprinsen A.M., får vi från innerspåret 1.Månlykke A.M. – Gunnar Melander (26%). Tidig talang som man märkte direkt att han skulle tillhöra eliten i sin framtida karriär & givetvis är det där vi hittar honom sedan flera år tillbaka. Hästen har dock (vad jag har för mig läst någonstans) besvärats av lite skadebekymmer under karriären som hämmat honom från att kunna starta kontinuerligt & kanske kunna tävla på sina 100% i varje lopp. Vilket kanske även påverkat hans ”status” lite. Men med det sagt så är det fortfarande en av landets bästa hästar, nu med två lopp i kroppen dessutom. Kan öppna bra, men innerspåret ser jag samtidigt som en liten fälla för hästen då det lär vara några utvändigt som laddas så man riskerar att bli ”inlåsta”. Samt lite Melander vs Stall JO Persson faktor över det hela, vilket är 1 mot 6 i detta fallet, även fast varje ekipage givetvis kommer göra sitt för att vinna. Skulle Månlykke haft spår 2-4, då hade jag nog faktiskt övervägt att spika Melanders stjärna. Nu landar han som andrahäst i A-gruppen, det trots att han gynnas mer än favoriten över lång distans. Två lopp över kort distans efter uppehåll, kan ha tagit fram hästen ordentligt här.

Dessa två nämnda är på förhand dom kanske mest troliga & att låsa på två hästar kan bli aktuellt, men garderar jag ytterligare så är min tredjehäst i loppet är 5.Järvsöodin – Marcus Lillius (11%) som jag tycker har styrkan för att kunna gå hela vägen över 2640m. Kommer med bevisad form efter senaste starten & avslutade riktigt vasst sista 400m.

Fjärdehästen i loppet & kanske den som gynnas allra mest av att det är lång distans är ”maskinen” 10.Soldhöjdens Drake – Torbjörn Jansson (3%). Tillhör topp 3 sett till vad han kan över distansen, har en fin styrka & formen är kraftigt uppåt.

V75-4 STL Diamantstoet (Lärlingslopp) – 2140m voltstart:

Stolopp & lärlingar. Kommer dom iväg i volten utan omstarter eller är det risk för att vi kommer få se ett gäng uppvarvade hästar efter att vi fått höra omstarts-signalen? Riktigt spännande lopp där favoriten & loppets bästa häst hittas från 20m tillägg, 13.Imhatra Am – William Ekberg (37%). En häst som kliver ner i klass rejält sett till motstånd & en befogad favorit. Kusken, tillika så skötare & Jörgen Westholm’s högra hand i stallet låter väldigt uppåt inför denna uppgiften & tror stenhårt på Imhatra Am i detta loppet. Jag vågar inte spika, visst att det enbart är två hästar från 20m tillägg men samtidigt är det lärlingar & hela 12 ekipage att runda framför dom. Nu är det även vanlig vagn som gäller vilket jag kanske ser som ett litet minus samtidigt som hästen gjort bra lopp i Frankrike då med vanlig vagn. Men detta är bästa hästen i loppet sett till kapacitet & hon har tjänat 3 miljoner mer än 14.Nina Ginto – Kim Moberg (1%) som står på samma volt. Det säger endel om hur bra Imhatra Am är.

Har lite svårt att ta ställning i detta loppet som sagt, jag gillar favoriten men samtidigt många att runda. Målet är att försöka hålla det kort & landa på 3-4 streck, men jag kommer nog ta ytterligare några streck i slutändan. Glöm inte 9.Donna Summer – Malte Handfast (4%). En av våra lite nyare talanger inom travet & någon vi kommer få följa en hel del framöver. David Persson låter positiv kring hästen & nu verkar man fått fart på henne igen, likt resten av stallet. Ready Cash sto som har lite hett temperament men sköter hon sig så blir hon att räkna med. Behövs viss klaff, men kommer från två bra lopp & är nu helt bortglömd bland spelarna.

V75-5 STL Bronsdivisionen – 2640m autostart:

Här hittar jag omgångens roliga spik (om inget anmärkningsvärt händer) & det är en häst från samma stall som jag avslutade föregående ”spalt” med, nämligen från Stall David Persson. Min roliga spik landar i 7.Hobart – CJ Jepson (7%). En häst som man nu fått ordning på & ser mycket fräschare ut än förut. Distansen är plus & detta är en stark häst som jag tror kommer få ett perfekt lopp för att sedan fälla allt & alla över upploppet. Detta är ingen spetshäst utan Calle Jepson som känner hästen väl (& håller hästen väldigt högt i detta sammanhanget) kommer kunna öppna bra & hitta ner i ett andraspår. Hästen kommer från två stärkande prestationer, vann näst senast & nu tror jag det är dags att vara först över mållinjen igen. Tränaren David Persson låter väldigt uppåt i dom intervjuerna jag hört/läst så mellan raderna låter det som att hästen ska ”vara med på fotot”.

Värsta hästen emot sett till kapacitet är favoriten i loppet 12.Dragons Bar – Alessandro Gocciadoro (34%). Hur är formen hos ”gul kusk”? Hans hästar presterar ojämnt men samtidigt så kommer dom där topparna emellan. Vi närmar oss hösten & jag tror italienaren kommer försöka kräma ut det sista innan det är dags att bege sig mot en höst/vinter i Italien. Finns fin styrka & speed här, men jag tror helt enkelt att det är spåret som fäller favoriten. Han kommer vara offensiv om det behövs för blir det inte tempo i loppet har han nog absolut ingen chans bakifrån utan då kommer det kosta att sända fram via ett tredjespår. Men Alessandro har chockat oss förr.

Spetsstriden står mellan 1.Maybach W.F. – Ove A Lindqvist (15%) & 5.Fenix Brick – Björn Goop (5%), statistiken säger 7/7 i spets vs 5/5 i spets mellan dessa två hästarna. Jag väljer att ranka upp Fenix Brick & det ekipaget landar in som min femtehäst i loppet. Medans Maybach W.F. är min sjätterank.

Min tredjerank i loppet är 2.Jetborne – Örjan Kihlström (12%) som kommer sitta perfekt på det i ett andraspår & min fjärderankade häst är 4.No Limit Express – Magnus A Djuse (13%).

*Men min roliga spik i omgången hittas i detta loppet & det är 7.Hobart – CJ Jepson.

V75-6 STL Klass I – 1640m autostart:

”En eller alla” är första tanken här. Min förstahäst i loppet är 9.Danao Degli Dei – Alessandro Gocciadoro (23%). Men det är formen hos den ”gula piloten” som oroar mig lite, samtidigt som det finns många fina drag där bakom i loppet. Bakspår & kort distans talar emot lite det också men hästen har såpass bra kapacitet att man kan runda & plocka ner allt över det långa upploppet. Tror man tar rygg på Galant Ima & ”liftar med” där en bit innan vi kommer få se ett avancemang av Gocciadoro på sista långsidan av ovalen. Nu även anmält barfota runt om till denna starten, vilket ska ses som ett plus.

Jag håller 2.Galant Ima – Mats E Djuse (10%) väldigt högt här & det landar faktiskt i min andrarankade häst i loppet. Till denna starten är det även anmält barfota runt om för första gången i karriären & från ett perfekt spår så tycker jag att 10% är i underkant. Tränaren Roger Nilsson låter klart uppåt i formen på hästen efter senaste loppet & även om hästen är mer stark än snabb så kommer ”sättningen” av balansen göra hästen snabbare samt att man kanske redan i ett tidigt skede kan sitta som tvåa i ett andraspår.

Hästmässigt så är det 12.Kendall Jackson – Magnus A Djuse (24%) som gör upp om förstaplatsen med Gocciadoros häst om högsta kapaciteten bland hästarna i loppet. På förhand är spår 12 det sämsta att ha över kort distans, men det långa upploppet är där emot en gynnsam faktor. Har en ruggig avslutning & det minsta som det löser sig längs vägen så är detta ett hett segerbud. Tyvärr lite för mycket spelad för att ”fynda” från ett bakspår.

Min bästa skräll i loppet är 6.Because The Night – Daniel Wäjersten (5%). Startsnabb häst som vi kommer hitta långt framme direkt & hittar man hela vägen till ledningen så kan det räcka hela vägen här. Borde kanske vara runt 10% åtminstone i loppet. Kommer från en bra insats i ett tufft lopp senast vilket kändes positivt, då man ska ha med sig att hästen strulat & galopperat endel. Har en fin kapacitet men lite för osäker & man vill kanske se hästen fungera lite mer ”kontinuerligt” innan man kan lite helt på hästen. Det är en startsnabb häst i grunden & lyckas man så är det en kupongrensare, samtidigt som galopperna på slutet kommit vid ”laddning” från start.

V75-7 Sundsvall Open Trot – 2140m autostart:

Travmässigt så är detta en fantastisk upplaga & den bästa på många år, dock så hittar vi omgångens bästa spik här & det är ingen mindre än 6.San Moteur – Björn Goop (49%). Hästen har nu ett lopp i kroppen (Årjäng) så han kommer vara ännu bättre i form till denna starten, samtidigt har förberedelserna varit mer ”optimala” inför SOT-loppet då han fått varit hemma på gården & kört sina träningsrundor, varit i sin favorit box i 3 veckor nu. Inför starten på Årjäng så kom han mer eller mindre direkt från ”bockningen” på Menhammar till start på V75. Att han skulle vara bra visste vi alla men där emot fanns det en hel del frågetecken då, men tyckte det var en given spik även i den starten. Jag tror som sagt att han bara rundar detta fältet & i mina ögon är detta Sveriges bästa häst, kanske Europas bästa häst när han tävlar på topp. Skötaren Håkan & tränaren Björn Goop låter båda helt påställda & nöjda med hur ”Motorn” känns för dagen. Att vi får San Moteur till (i skrivande stund) 49% känns som ett rån på förhand. Bästa spiken i omgången kommer från Värmland, Lökene, San Moteur.

Värst emot är självklart hästen som jag tror vi hittar i spets efter en bit (om 1.Click Bait – Per Lennartsson väljer att släppa) är 2.Hail Mary – Örjan Kihlström (28%). Som i sin tur visat sin storhet & hur bra faktiskt hästen är sedan han kom till Daniel Redén. En häst jag gillar & hade det inte varit för att ägarna satt upp Åke Svanstedt i Elitloppet, utan att man istället haft Erik Adielsson i sulkyn tror jag man tävlat om pallplatsen. Haft fin form ett tag men nu tror jag man möter ”övermakten”.

För er som ska gardera ytterligare så är 3.Borups Victory – Daniel Wäjersten (8%) nästa häst på tur. Skulle någon av dom andra två nämnda ekipagen göra bort sig så är detta draget. En häst som är påväg in bland eliten på allvar & nästa sommar tror jag vi ser denna hästen vara bland toppen på allvar i Sverige.

Här har ni fått några rader om hur mina tankar går inför denna jackpot-omgång & detta ligger som grund på mitt system SPETS OCH SLUT, där en andel kostar 150kr & ett system består av 10 andelar (snurras max 3 ggr). Länk hittar ni i vanlig ordning i rutan lite längre ned på sidan. Tycker det ser väldigt spännande ut inför denna lördagen som sagt & givetvis triggas man igång av den där multijackpoten på 75 miljoner.

Här nedanför får ni även länken till mitt & Alex system där en andel kostar 77kr & systemet består av max 20 andelar. Ett system för den lite billigare pengen (man kan äga 1/10 -del om man köper två) men tanken är att detta systemet ska ha ett än större spelvärde.

Joo & Alex Spelvärda (77kr/andel) :
https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/245205_V75_2023-08-26_9_5

Tack för att ni tagit er tid & ha en fin helg! Så hoppas vi på att vi är med & hugger på potten.

Väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson