Speltips

V75 Boden 15/6-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 15 juni, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Boden 15/6-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång är den numera klassiska och mytomspunna ”midnatts-omgången” på Boden. Det är ju inte riktigt midnattstrav eftersom sista loppet går i mål ca kl 23.10, men sen start är det i alla fall. V75 startar t.ex inte förrän kl 20.30. Efter tävlingarna är det dessutom efterfest på Western Farm som tydligen ska vara något alldeles extra…

Själva V75-omgången kryddas av en jackpot och det ser rätt så intressant ut. Det finns två jättefavoriter, den ena garderar jag, den andra spikar jag emot… Sedan finns det som vanligt en del skrällar som kan göra sig gällande till slut. Så visst kan det bli en hygglig kväll… Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, 2140a:

3 HC’s Crazy Horse kördes invändigt senast och fick fritt för sent. Hade rubbet kvar över mål och såg mycket fin ut. Bra läge här och lär inte sitta fast den här gången. Kan blåsa ner alla till slut. 4 Heartbeat Thunder vann enkelt från ledningen senast och behövde inte förta sig. Öppnar snabbt och är den troliga ledaren och det är väl inte helt otroligt att han kan leda det här runt om. 9 Working Class Hero var på väg mot en framskjuten placering i Harpers senast men tappade stilen helt i sista kurvan och hoppade. Felfri duger han långt i det här sällskapet trots kortare distans och han tål att göra en del i loppen. 5 Night Art är på väg mot storformen och lär få en fin resa här. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden igen. 8 Maybach WF är i bra form men fick ett uselt utgångsläge. Kan dock öppna snabbt och lär provas framåt direkt. Kan också avsluta bra och är inte helt golvad ändå. 6 King Of Djazz lär laddas stenhårt mot ledningen och hittar man dit kan det gå. Han var dock lite småseg senast men lita på att det är spritsat till max nu när det är hemmabana.

Rank: A: 3-4 B: 9-5-8-6 C: 2-7 D: 10-1

V75-2, Diamantstoet, 2140:

Jättefavoriten 8 Relevant Stride hade åtta raka segrar innan hon senast åkte dit den sista biten mot Pure Steel. Har mest fått bestämma i ledningen, nu blir det en helt annan uppgift och jag tror inte hon grejar det, så jag spikar emot! Den jag spikar är 2 MT Special Girl som sett strålande ut i sina två senaste starter som hon vunnit lätt från ledningen. Hon är snabb ut och jag är helt inne på att hon tar hand om ledningen direkt. Blir svårpasserad därifrån och jag tror hon leder det här runt om.

Rank: A: 2 B: 8-14-4-3 C: 15-9-10-5 D: 11-7-1-6

V75-3, Klass 2, 2140a:

7 Heineken Bishop har tre raka segrar i år, alla tagna från ledningen. Det är ingen hemlighet att Sandra lär ladda hårt för att ta sig till ledningen igen och lyckas man med det kan det hålla hela vägen. Fungerar dock även bakifrån och ska räknas tidigt. 8 Zigzag Zagazoo var fin vid segern senast och är på väg mot toppformen med två lopp i kroppen. Uselt läge men går starkt till slut och är ett givet segerbud i det här sällskapet. 1 Goodwin Zet kördes fram till dödens utanpå Lancelot BR med dryga varvet kvar senast och utmanade hela vägen in i mål. Såg riktigt fin ut och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Innerspåret kan dock bli lite lurigt då han inte är någon raket från start, men med fritt i tid är han med och gör upp om segern. 9 Kurtz är stark, tuff och inte rädd för att göra jobbet själv i dödens om det behövs. Möter nu tuffare motstånd men är bra i grunden och kan mycket väl vara med i segerstriden igen. 12 Coin Boy LA var fin vid segern senast. har bra fart i sig men är inte helt att lita på än. Felfri kan han avsluta sylvasst och är inte helt borta.

Rank: A: 7-8 B: 1-9-12 C: 4-2-3-11 D: 10-6-5

V75-4, Kallblodsdivisionen, 2140:

Omgångens svåraste lopp… 9 Stålviktor är i kanonform och har gjort bra lopp hela året. Går alltid starkt till slut och kan sega sig förbi till slut. 11 Ivarsviking fick ett tufft lopp senast men brukar stå pall för det. Han höll till 100 kvar då och var klart bra som fyra. Har ett starkt slutvarv och kan mycket väl dyka upp i segerstriden igen. 7 Järvsömalla avslutade bra senast och är i fin form. Fick ett kalasläge här då han är snabb som en pil från start och jag tror han lyckas ta sig till ledningen. Kan bli svårtuggad därifrån. 6 Prinsen Af Sola avslutade fint senast och tog en välförtjänt seger. Brukar ha lite svårare på V75, men fick ett fint läge och lär få en fin position. Kan definitivt vara med och bråka om segern igen. 8 Sjövoll Julius är inte så tokig och är i hyfsat bra form. Kan avsluta rejält och med fritt i tid är han inte helt borta. 15 Mellem Frost provades barfota bak senast men det funkade inte alls. Galopperade bort sig från start då, så nu blir det skor runt om igen. Har bra fart i sig men ett besvärligt läge. Kan han hitta en bra rygg att gå i så har han ändå en vass avslutning och han kan skrälla med lite flyt på vägen. 13 Pyrotek har hög kapacitet och är i bra form. Ställer dock till det ibland för sig själv med en galopp på vägen. Kan öppna bra och kan hamna bra till direkt. Kan dyka upp i segerstriden om felfri. 1 Ravn Kiro har sprattlat till med två raka segrar och fick ett fint läge här. Kan hänga med i rygg ledaren och får han fritt i tid kan han blåsa ner de till slut. Helt omöjligt är det inte. Sista strecket till 3 Teknolina som var bra vid segern senast och är på väg uppåt i form. Ston brukar dock ha lite svårt att hävda sig på V75, men med Ove A i vagnen är man aldrig chanslös. Kan skrälla.

Rank: A: 9-11-7 B: 6-8-15-13-1-3 C: 5-2-12-14 D: 4-10

V75-5, Bronsdivisionen, 1640a:

3 The Oak LA var inte till sin fördel senast, men här har han perfekta förutsättningar. Distansen är rätt, spåret blev kanon och han har trimmats mot detta ett tag. Öppnar som en vessla från start och lita på att Ove A kommer gasa så länge lampan lyser. Kan bli svår att nå. Stallkamraten 6 Last Dying Breath är dock riktigt bra också och var fin vid segern senast. Öppnar även han snabbt och det finns väl lite i leken att han kan bli släppt till ledningen av stallkompisen? Går dock bra även bakifrån och är ett givet segerbud här. 8 Beacon Kronos har gjort comeback efter en lång frånvaro och är kraftigt på väg mot formen. Har skyhög kapacitet men kan stöka till det för sig själv ibland. Felfri duger han långt här och han är enormt snabb till slut. 4 Icon Mearas har varit ute i tuffa gäng från besvärliga lägen och har därför en lite tråkig rad. Är dock klart bättre än raden och ska kunna hitta en bra position här. Går starkt till slut och är inte golvad. 10 Henessi Walk drog hårt i ledningen senast och vann till slut enkelt. Är i fin form och går bra bakifrån också. Trots läget kan man inte räkna bort honom.

Rank: A: 3-6 B: 8-4-10 C: 2-5-1-9-7 D: 11-12

V75-6, Klass 1, 2640a:

5 Sultan Sea gjorde comeback senast efter 10 månaders frånvaro. Fick en tuff inledning med tredjespår första 800 innan han kom ner i dödens. Blev avlöst där med 1100 kvar och gick sedan iväg igen i tredjespår med 500 kvar. Avslutade klart bra utan att pressas och såg väldigt fin ut. Kan öppna bra och lär laddas mot ledningen här. Jag tror han har en bra chans att ta sig dit och därifrån borde han bli svårslagen. Spets och slut, tror jag på och spikar.

Rank: A: 5 B: 7-8-10-6 C: 3-2-11-12 D: 9-1-4

V75-7, Norrbottens Stora Pris, 2140a:

7 Francesco Zet fick segerraden bruten i Elitloppet senast och var uppriktigt sagt blek i försöket. Dök sedan till ledningen i finalen men blev som alla andra brutalt uppäten av Horsy Dream som var helt otroligt bra. Höll väl hyfsat till fjärdepriset, men behövde helt enkelt lopp i kroppen. Ska träna som en demon igen enligt Redén, men fick ett smålurigt läge och möter trots allt bra motstånd. Kan såklart visa sig vara överlägsen igen, men ska garderas den här gången i alla fall. 9 Always Ek var brutalt bra i försöket till Sweden Cup, men hade bränt krutet i finalen då krafterna tröt sista 50 och han blev tvåa. Var ändå väldigt bra den dagen och visade vad han kan. Går bra bakifrån och hittar han en bra rygg att gå i blir han livsfarlig över upploppet. 3 Great Skills gjorde en ruskigt bra comeback senast då hon fick gå sista 1200 i tredjespår och ändå var med i segerstriden hela vägen. Lär vara ytterligare förbättrad till idag och lär nog laddas mot ledningen. Inte helt omöjligt att hon håller hela vägen och visar hur makalöst bra hon är än en gång. 5 Castor The Star har haft lite oflyt i de senaste loppen och galopperat. Först i spetskörningen på Åby där det gick riktigt fort och senast blev han störd till galopp i sista kurvan utan vara tom. Kan öppna enormt fort men det kan vara upptaget där redan. Går dock bra även bakifrån och är inte helt borta ur segerstriden.

Rank: A: 7-9-3 B: 5 C: 6-8 D: 2-4-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 287:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vad det gäller ”Carlson & Karlsson” som jag brukar göra med Mattias , så ska vi höras av under lördag förmiddag. Det kan bli så att vi öppnar ett system under dagen men det kan också bli så att vi står över. Jag vet faktiskt inte än, men kolla in på andelssidan om ni är intresserade.

Ha en skön lördag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson