Speltips

V75 Boden 17/6-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 17 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Boden 17/6-23 med Axevalla-Carlson

Det har blivit dags för en av sommarens alla pärlor när det gäller travet, nämligen det mytomspunna midnattstravet på Boden. Fast det där med midnattstrav stämmer inte, eftersom sista loppet går i mål vid 23.10, men solen lär vara fortsatt starkt skinande då och det är en härlig atmosfär runt hela banan. Det lär väl bli extra mycket publik ikväll också, då Francesco Zet är med i kvällens huvudnummer.

Själva V75-omgången är förstärkt med en liten jackpot sedan i söndags och det ser väldigt spelvänligt ut, då det kan skrälla lite här och var. Jag är inne på att det blir hyfsat bra betalt ikväll i alla fall och nu är det dags, nu ska sjuan sitta!

Tänk på att V75 startar kl 20.30 ikväll! Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 1640a:

Favoriten: 2 Global Dash

Är i bra form och gillar distansen, men står tufft inne i loppet och möter nu tuffare motstånd. Jag tror han får det svårt idag och ratar honom från systemet…

Tipsettan: 6 Illfindmywayhome

Avslutade vasst senast och visade att formen är kraftigt på väg. Kan öppna bra men blir oftast stekhet då och man vill helst köra honom i ryggar. Kan han spara speeden till 300 kvar är han ett givet segerbud.

Skrällbud: 8 Maybach WF

Fick strykas under Elitloppshelgen pga allergiproblem och fick stå över jobb i 10 dagar. Tränaren tror dock inte han har tappat något, men det ser man ju först den sista biten i loppet. Hästen är dock riktigt bra och har en stark avslutning. Är han som han ska vara kan han blanda sig i det hela till slut.

Rank: 6-3-8-4-2-5-11-1-10-7-9-12

V75-2, 2640:

Favoriten: 13 Albert Zonett

Var grym i två segrar i april, men efter det har han bara varit en skugga av det och är inte i form. Står dessutom tufft till med 40 meters tillägg på bra hästar, jag tror inte han mäktar med det ikväll och även denna favoriten schasar vi bort från systemet!

Tipsettan: 5 Barolo Gene

Har sett strålande ut i två starter i år och Roger Nilsson har siktat på detta loppet med honom. Det låter väldigt bra från Roger och nu sätter man dessutom upp Örjan som kusk. Klarar man femtespåret så har man en bra chans att ta hem det här, då hästen går från alla positioner.

Skrällbud: 10 Florence Ima

Vann ett P21-lopp senast på ett bra sätt, men det ska man inte dra för stora växlar på. Däremot är Peter Eriksson lite småuppåt då han säger att om de kan smyga med i ryggar så kan man blåsa ner de över upploppet. Man siktar på ett sådant upplägg i alla fall och skulle allt klaffa kan vi ha en jätteskräll här.

Rank: 5-2-4-8-3-1-10-7-13-9-14-15-12-6-11

V75-3, Klass 1, 2640a:

Favoriten: 3 Debonair Mary

Bra vid segern senast efter en paus, men det var mot beskedligt motstånd. Har dock mött tuffare motstånd tidigare och skött sig bra. Lite av en humörhäst och ibland vill han helt enkelt inte vara med. Distansen är inget plus och dessutom blir det skor på alla hovarna nu, vilket också är ett minus. Nej, jag går på en annan häst här och steker även den här favoriten!

Tipsettan/spik: 2 Longgone River

Var riktigt blek förra lördagen, men den långa resan, värmen och det faktum att det var för långt mellan starterna satte ner honom. Nu har han spenderat veckan i Sundsvall och har därmed en mycket kortare väg till banan. Han är stark och gillar distansen, dessutom är han startsnabb och trivs bäst i ledningen. Jag är helt inne på att han tar hand om ledningen här och därifrån tror jag han bara vinner detta. Christoffer Eriksson låter också uppåt, så då är det inget att tveka på!

Skrällbud: 9 Classic Sun

Är i bra form men har mött lite enklare gäng. Kan dock avsluta bra och har inget emot distansen. Men att vinna blir nog svårt ändå…

Rank: 2-6-3-5-9-12-8-10-7-11-1-4

V75-4, Klass 2, 2140:

Favoriten/tipsettan: 1 Burn Notice

Har sett väldigt fin ut i sina två segrar på slutet och är i toppform, något som tränaren har siktat på. Läget är bra då han kan kliva iväg bra från start och håller han upp ledningen blir han svårstoppad. Det finns dock i leken att han missar ledningen och så är han sårbar, därför blir det gardering.

Skrällbud: 9 Guvenör Godiva

Har tagit två raka segrar i år, båda från ledningen. Dit kommer han inte ikväll, men han går bra bakifrån också och kan få en fin resa. Han är inte helt borta ur segerdiskussionen.

Rank: 1-6-10-8-9-5-2-7-12-11-3-4

V75-5, Silverdivisionen, 2140a:

Favoriten: 8 Blumen Indal

Smällfin senast då han krossade allt och alla från dödens under slutvarvet. Fick ett tråkigt läge igen, men visade hur bra och stark han är så han kan mycket väl vinna återigen. Är dock klar för finalen om två veckor redan, så hur hårt går han för seger ikväll?

Tipsettan: 7 Laradja Vrijthout

Har visat upp en ny sida av sig själv då han numera går att köra även i ryggar. Har avslutat mycket vasst de två senaste starterna och visat att formen är där. Här tror jag dock att Conrad laddar vad som går mot ledningen och det är inte helt otroligt att det kan hålla hela vägen.

Skrällbud: 2 Idomenio Sisu

Gjorde årsdebut senast men kördes lugnt från start och galopperade efter 200 meter. Såg dock inte helt perfekt ut innan, så helt oväntat var det inte. Har dock mycket hög kapacitet och är startsnabb. Växer en klass i ledningen och hittar han dit och får bestämma en bit så kan han definitivt hålla undan. Kan även avsluta vasst om man hellre kör i ryggar…

Rank: 7-8-2-11-4-10-5-9-3-12-1-6

V75-6, Diamantstoet, 2140:

Favoriten: 13 Invidia

Har visat fina avslutningar varje gång på slutet men inte hunnit fram. Är dessutom bäst i ledning över kort distans, så denna uppgiften är rätt tuff för henne. Formen är som den ska och får hon en bra rygg att gå i så kan hon hinna fram denna gången, men jag trillar inte av stolen om hon inte gör det. Ska verkligen garderas!

Tipsettan: 1 Olea Håleryd

Var inte som bäst senast och hade en del dåliga lägen i starterna innan. Formen ska dock vara bra och nu har hon läget man drömt om. Kan öppna riktigt bra och man siktar såklart på ledningen. Kan mycket väl hålla undan i det läget, men det är ju ett stolopp så allt kan hända…

Skrällbud: 12 Millie De Veluwe

Fick en fin resa senast och avgjorde med en rapp avslutning och såg fin ut. Formen sitter där och skulle hon få draghjälp fram till 300 kvar så kan hon blåsa ner alla över upploppet. Helt omöjligt är det inte i alla fall och hon är näst intill ospelad!

Rank: 1-6-7-12-14-15-13-4-9-10-2-3-5-8

V75-7, Norrbottens Stora Pris, Gulddivisionen, 2140a:

Favoriten/tipsettan/spik: 1 Francesco Zet

Vann årsdebuten efter en rasande duell mot 2 Castor The Star och då körde inte Örjan förrän de sista 300 meterna. Har bara två förluster under karriären och är en av de mest spännande hästarna i världen. Jag har bråkat med mig själv hela veckan över just innerspåret, lyckas han hålla upp ledningen, kommer han sitta fast eller blir det kanske rent av en galopp? Till slut så kom jag dock fram till att han nog ändå håller upp ledningen och då finns det ingen i det här gänget som nyper honom. Så det blir spik på storfavoriten till slut ändå…

Skrällbud: 4 Power

Är kraftigt på väg tillbaka till fyraårsformen och gick bra förra lördagen igen. Kan få en fin resa här och kan definitivt vara med och kämpa om andrapriset.

Rank: 1-4-5-2-10-8-7-3-6

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 416:- eftersom jag trycker på lite extra när det är jackpot och det varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Ha en fin kväll och njut av fin travsport!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson