Speltips

V75 Boden 7/10-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 7 oktober, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Boden 7/10-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75:a avgörs på Bodentravet och kändes till en början som en omgång som hamnat i kläm mellan två stordagar med Åby förra veckan och Solvalla nästa. Men Boden har kämpat på bra för att locka dit hyggliga hästar och jag måste ändå säga att man fått ihop en bra och spelvärd omgång. Det kan som vanligt hända lite vad som helst och räkna med att hemmalaget är riktigt laddat. Jag tror det blir hyggligt bra betalt idag, då det finns en del mycket spännande skrällbud. Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2140a:

4 Head Run har sett helt lysande ut på slutet och var riktigt vass senast. Fick ett bra läge, är snabb ut och det ligger i farans riktning att han tar ledningen direkt och sedan inte blir utmanad. Jag vågar dock inte ta gift på det ändå, då den gasglade Ove A Lindqvist sitter innanför med 2 Maybach WF som är ojämnt startsnabb. Vissa dagar öppnar han som ett spjut, andra dagar är kallbloden snabbare. Har hästen en bra dag där han öppnar snabbt, ja då är det han som sitter i ledningen och ska slås. Inte helt säkert man gör det då han är en riktigt bra häst i grunden. Wäjersten har med två kanoner också. Han kör själv 10 HC’s Crazy Horse som alltid går starkt till slut och är väldigt tuff. Kan få en fin rygg att gå i och ger sig sällan över ett upplopp. 12 Chitchat var riktigt fin i comebacken senast och lär vara ytterligare förbättrad till idag. Kan runda hela gänget om det blir lite tempo på loppet.

Rank: A: 4 B: 12-10-2 C: 1-11-6-3 D: 9-8-7-5

V75-2, Klass 2, 1640a:

Här lär det laddas från start… 1 Nite Owl är snabb ut och växer en klass i ledningen. Man har laddat för detta en tid och nu går man all in med barfota runt om och jänkarvagn, båda för första gången. Mycket intressant start! 2 Jeans N Both släppte ledningen efter 600 meter senast och hängde med ok in i mål. Bättre distans och mer trimmad för stordåd nu. Kan också öppna och lär laddas vad som går från start. 7 Hagrid gjorde ett topplopp senast då han drog i bra tempo, men fick ge sig med 25 meter kvar mot två bra hästar. Bättre distans nu och han är väldigt snabb också. 11 Kluster håller sin fina form och gick bra efter galopp senast. Kan avsluta vasst och är ett tidigt segerbud. 9 Emperor Godiva är i fin form och har fina förutsättningar. Han har en riktigt vass speed att tillgå och får han en smygresa kan han fälla alla över upploppet. Favoriten 4 I’ve Got Pepper har tre raka segrar och det ser snyggt ut, men det är betydligt tuffare emot idag. Kan öppna bra och lär få en fin position. Kan vara starkast till slut men sammantaget en svag favorit ändå. 3 Andante TM har ett bra läge, är snabb ut och kommer han till ledningen blir han farlig. Men som nämnt så är det två till innanför som är lika snabba… Går bra bakifrån också och är med i matchen. 8 Ding Dong är inte så tokig och är i hyfsat bra form. Kan avsluta vasst och hamnar han inte alltför knepigt till i loppet så är han en av dem som kan göra upp om segern. 5 Jamie Sisu är en bra häst, men kort distans är nog inte riktigt hans melodi. Men som ni säkert förstått redan så tar jag med alla så han åker med på systemet ändå. Dessa nio hästarna utgör B-gruppen i loppet, de resterande tre tror jag inte kan vinna, men jag streckar inte nio av tolv…

Rank: A: – B: 1-2-7-11-9-4-3-8-5 C: 6-10-12

V75-3, Kallblodsdivisionen, 2140:

8 Storspjuver gick ett starkt slutvarv i tredjespår senast och hade greppet ett tag över upploppet, men fick ge sig mot Bokli Rapp som blivit fint framdragen av just Storspjuver. Storspjuver är i riktigt fin form och han går alltid starkt till slut. Han är dessutom väldigt snabb om han hittar en bra rygg att gå i. Jag tror han får en fin resa här och går med i en bra rygg med varvet kvar. Avlossar sin vassa speed över upploppet och brottar ner de till slut. Jag chansspikar!

Rank: A: 8 B: 11-2-7-6-9-4 C: 12-1 D: 3-5

V75-4, Diamantstoet, 2140:

11 Olly Håleryd är tveklöst bästa hästen i fältet och motiverad storfavorit. Hon var dock sjuk senast och fick stå över några jobb för det. Är givetvis bra tränad nu också men första starten efter sjukdom är alltid vansklig och det kan saknas lite tempo i henne, det är ju ändå två månader sedan senaste starten. Därför garderar jag med två hästar som är i bra form och som kan utmana om favoriten har en dålig dag, nämligen 14 Florence Ima och 12 Icegirl LA. Båda är väldigt snabba till slut och får de sina rygglopp fram till 3-400 kvar så är de med i matchen. Denna trion höjer sig över resten av gänget och jag känner mig stark med dessa tre.

Rank: A: 11 B: 14-12 C: 1-2-3-4-7-15-6 D: 9-10

V75-5, Silverdivisionen, 1640a:

3 Devils Tongue gick helt ok senast och behövde det loppet. Han är snabb ut och har perfekta förutsättningar här. Kan mycket väl hålla hela vägen, men kan också bli stekhet och då kan det bli en lång väg till mål. 9 Laradja Vrijthout har börjat fungera även bakifrån numera och han är i bra form. Håller han sig lugn så kan han avsluta ruskigt vasst och är med i segerstriden. 6 Anchor Man är den roliga skrällen i loppet. Han satt sist hela vägen senast och Magnus körde ingenting med honom. Är i bra form och trivs bra med kort distans. Kan gå sylvasst en bit och det är inte helt omöjligt att han hittar den rätta vägen idag. 1 Laredo Boko satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut. Samma läge igen och riskerar att sitta fast igen, men hittar han ut så är han ett hett segerbud. 5 Lindysmusclemania blev jag oerhört besviken på näst senast då han förlorade från ledningen. Kanske att han inte är den topphäst vi har trott? Såg fin ut senast men det var ändå ett prov utan värde. Han kan givetvis sprattla till och bara vara bäst här, liksom för att täppa till truten på oss som tappade tron på honom näst senast….

Rank: A: 3 B: 9-6-1-5 C: 7-11 D: 2-4-10

V75-6, Scandal Plays minne, Gulddivisionen, 2140a:

4 Rome Pays Off inledde bra hos Bergh, men tappade allt vad form och harmoni hette och flyttades till Wäjersten i vintras. Hittade dock inte stilen ändå och åtminstone jag trodde han hade gjort sitt som tävlingshäst. Men i de tre senaste starterna har han sett ut som den kanon han var när han kom till Sverige och varit riktigt bra. Avslutade fint senast och visade att formen sitter där. Lär köras mot ledningen i ett tidigt skede och sedan kan jag inte se någon som ska kunna plocka ner honom. Spikas!

Rank: A: 4 B: 3-12-8-7-10 C: 9-11-5-2 D: 6-1

V75-7, Klass 1, 2640a:

3 Luv You Schermer var Magnus väldigt uppåt på senast och hästen infriade de förväntningarna med råge då han stod för en rejäl uppvisning. Blev dock stekhet i ledningen och det har han inte råd med idag när det är längre distans. Är dessutom inte lätt att resa med och det är långt mellan Stockholm och Boden. Är ändå motiverad favorit, men det gäller att han håller sig lugn. 4 Always Face har två raka galopper inför detta vilket såklart inte är bra. Han har dock hög kapacitet, gynnas av distansen och kan öppna riktigt bra. Har en vass spurt också och är ett givet segerbud här. 12 B Sacamano har kommit tillbaka bra efter ett års uppehåll och gynnas av den långa distansen. Går alltid starkt till slut och plockar ner många under slutvarvet, kanske alla. 8 A Kind Of Magic satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut. Risigt läge, men går starkt till slut och är inte helt golvad. 10 Star Muscle var nära att brotta ner sin gamla stallkamrat Heartbeat Thunder senast, men nådde inte ända fram. Nu kör Wäjersten igen, vilket lär bli ett kärt återseende. Hästen är i bra form och har en bra avslutning, kan mycket väl blanda sig i segerstriden. Avslutningsvis streckar jag även hemmahästen 11 Djang Limit som har två lopp i kroppen och såg fin ut senast. Formen pekar rakt uppåt och han har en vass spurt att tillgå. Inte helt borta ändå.

Rank: A: 3-4 B: 12-8-10-11 C: 5-6-2-9 D: 7-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 229:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Hugg nu en andel, så jobbar vi in sjuan tillsammans och har en riktigt go lördag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson