Speltips

V75 Bollnäs – Jackpot 41 miljoner

V75 ® 15 december, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Bollnäs - Jackpot 41 miljoner

V75 Bollnäs – Spets och slut

Vintersäsongen är i fullgång & jackpot denna lördagen på Bollnäs att vänta. En fantastisk omgång att ”komma tillbaka till” efter ca 1 månads uppehåll, så är det nu dags att veva igång travandet igen med mitt system ”spets och slut”. Jag har sett loppen på lördagarna & följt travet men utan några större spel. Under denna perioden har jag även hunnit iväg till Lökene, Stall Goop & Håkan Arvidsson för att hälsa på i mina ögon Europas bästa häst, San Moteur. Som vi för övrigt kommer få se på Vincennes sista helgen i januari då det vankas Prix d’Amérique. Topp 3 är mitt tidiga spel på ”motorn” men som han sett ut så har han alla chanser i världen att sätta nosen först i loppet. Håller alla tummar för att hästen får bästa tänkbara förutsättningar inför det loppet.

Men nu fokus på V75 & Bollnäs denna lördag. Bollnäs är en av två banor i Hälsingland (Hagmyren den andra). Det har varit mellan 6-10 minusgrader hela veckan, men under lördagen kommer det slå om & bli mildare. Av väderprognosen att döma så verkar det vara främst mot kvällen under lördagen det blir plusgrader, så med lite tur får vi behålla minusgraderna under omgången. Kan vara bra att veta, om vissa hästar slipper tävla med brodd osv. Upploppet mäter 207 meter & tillhör ett av dom längre upploppen i Sverige. Erkänt bra banpersonal som brukar få bra ordning på banunderlaget i alla lägen, så även om vädret kan skifta endel är det inget som oroar mig på förhand. Men som sagt, det är om det blir ändringar med brodd eller inte som kan påverka utgången. Men även om väderomslaget skiftar en hel del från minus till plus under sista dygnet så tror jag att det är kyla i marken & att man inte kommer salta banan. Här kommer min spetsspik & några av speldragen till mitt system ”Spets & slut” denna jackpotomgång.

SPETSSPIKEN

2.Rome Pays Off – Daniel Wäjersten (8%)

V75-5 STL Gulddivisionen – 2140m auto:

Jag tar ställning i den högsta klassen & spikar mig ur Gulddivisionen. Daniel Wäjertsten har två hästar med i loppet, Rome Pays Off & 5.Global Adventure – Erik Adielsson (23%). Varför spikar jag då den mindre betrodda & vilka är värst emot?

Jag underskattar absolut inte Huddlestone när det kommer till startsnabbheten, men det är debut i Gulddivisionen & jag tror min spik tar sig förbi hyfsat lätt, Wäjersten har även sagt i sina intervjuer att han ska ladda mot spets & att han sedan vill köra där. Jag håller faktiskt Rome Pays Off som en väldigt klar spetsfavorit i loppet, men finns flera scenario som hästen kan vinna på ifall det är andra ekipage som laddas mot spets. Hästen har segrat i 3 av 4 lopp från spets. Värst emot är väl egentligen stallkamraten Global Adventure, men jag tror inte Erik Adielsson kommer ”ställa frågan” eller köra mot Wäjertsen för att riskera att låta hästen ”gå tom” om ledningen. Ett annat ekipage som jag där emot tror kanske kommer ladda är 7.Dark Roadster – Ida Riesterer (4%), men debut i Gulddivisionen även här & vill man riskera att tömma hästen direkt? Speciellt när man har spår långt ut på vingen också. Laddas framåt men för att hitta en rygg på ledaren eller andra utvändigt (rygg på Global Adventure)?

Jag tror som sagt att Rome Pays Off är hästen att slå från ledningen. Daniel låter väldigt uppåt på hästen & formen ska vara bra för dagen. Sparade krafter senast, bör kunna vara en moralhöjare till denna starten. Klar favorit i loppet verkar det som att 11.High On Pepper – Jorma Kontio (45%) kommer att bli. Jorma bakifrån? Måste framåt tidigt är min take på det, tror det är risk för att det kan bli ”trafikproblem”. Men det är en häst jag gillar & kanske den bästa hästen i startfältet men medeldistans kanske är i det ”kortaste laget”. En tvillinghäst i mina ögon denna omgången.

SPELDRAG I OMGÅNGEN

V75-1: 10.Always Face – Petter Lundberg (5%)

V75-1: 12.Liberty Boko – Magnus A Djuse (3%)

V75-2: 13.Crazy Life – Jorma Kontio (4%)

V75-3: 1.G.K. Talisman – Per Lennartsson (4%)

V75-3: 6.Cherieff Sund – Mats E Djuse (8%)

V75-4: 14.Soldhöjdens Drake – Per Lennartsson (4%)

V75-6: 4.Xanthis Hilton – Magnus A Djuse (9%)

V75-6: 12.One Cristal – Per Lennartsson (2%)

Då har ni fått min tänkbara ”spets & slut-spik” denna omgången, samt några av speldragen. En andel kostar 150kr & systemet består av endast 10 andelar (exklusivt). Varmt välkomna att delta, nu går vi för sjuan. Tack för att ni tog er tid & ha en fin helg!

//J.Johannesson

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson