Speltips

V75 Eskilstuna 3/6-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 3 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Eskilstuna 3/6-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång skulle ha körts på Mantorp, men efter att ett elakt virus letat sig in på stallbacken blev tävlingarna flyttade till Sundbyholmstravet strax utanför Eskilstuna. Det är dessutom jackpot, vilket ATG säkert är glada för, då baksmällan efter Elitloppshelgen mildras rejält. Omgången håller såklart bra klass och det ser inte särskilt lättlöst ut då det vimlar av tveksamma favoriter och spelbara drag! Behöver jag säga att jag tror på en bra utdelning idag igen? Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2640:

Ett lurigt långlopp inleder och tipsettan går till 12 Conrads Diderot som var riktigt bra efter en stor startgalopp senast. Felfri hade han vunnit det loppet utan problem. Tuffare emot idag såklart, men är tuff själv och har ett tungt slutvarv. Går han felfritt är han med och fightas om segern. 7 Olga Utca har alltid en sylvass avslutning men hinner sällan fram till seger. Hon är dock stark och tuff och man kan liksom alltid lita på att hon kommer flygandes ute i spåren över upploppet. Kan hinna fram idag. 1 Enge Eros avslutade vasst senast efter en sen lucka och såg fin ut. Hade han kunnat öppna från start hade jag förmodligen gått på honom som spik idag, för han är i fin form och gillar förutsättningarna. Men han är som en sköldpadda från start och kan hamna illa till. Med fritt i tid är han dock med och gör upp om det. 9 Dream Sensation fick en fin resa senast och avgjorde med lätthet över upploppet. Går alltid starkt till slut och är given i segerstriden även här. 8 Orlando har härdats av loppen i Frankrike och lång distans är något hon älskar. Kan avsluta vasst och är inte helt golvad här. 4 Rossi Garline var fin i debuten för Christoffer Eriksson senast men har varit struken och sjuk efter det. Svårbedömd form med andra ord, men vid sunda vätskor duger han bra i den här klassen. 10 Jello W trivs bäst när han är med där framme, men förvånade senast när han spurtvann från kön. Distansen passar perfekt och har han lärt sig att gå bakifrån nu också så är han med och gör upp om det.

Rank: 12-7-1-9-8-4-10-11-5-6-3-2

V75-2, Klass 1, 2140:

Här blev det riktigt jobbigt när jag skulle ta ut systemet… Jag kunde bara räkna bort en häst och då fick det såklart bli streck för alla. Tipsettan till årets skrikhäst på V75, 2 Lozano Di Quattro. Han har inte haft något flyt med sig när han provat på V75-lopp och han kanske inte är bättre? Men jag tror fortfarande att han är riktigt bra och får han det att stämma och går felfritt så är jag inne på att han är riktigt segerfarlig idag. 4 Judge D var bra senast men är ute över en bättre distans idag. Brukar vara stabil från start och kan sitta bra till. Går starkt till slut och är med i matchen. 9 Real Scotch gjorde tre riktigt bra lopp under februari och mars, men tvingades sedan till en paus igen. Eftersom man anmäler till V75 direkt i återkomsten så tror man på hästen, men formen är ändå svårbedömd. Men kapaciteten finns där och jag blir inte förvånad om han sätter nosen först. 1 That’s It höll bra från dödens senast och har hittat formen. Begåvas med Magnus A Djuse i vagnen idag och från innern är det inte otroligt att man håller upp ledningen. Farlig i det läget! 8 Farfars Dream avgjorde på ett bra sätt senast och såg fin ut. Kan få en fin resa här igen och har en stark avslutning. Kan vinna med lite flyt på vägen. 5 Grand Canyon Sisu är tillbaka på banorna igen och alla verkar ha glömt bort hur bra han är. Kapaciteten är hög, men femtespåret är inte så lyckat. Felfri är han med i segerstriden. 6 Greensboro Zet är favorit, men det förstår jag inte. Jag tycker han är lite överreklamerad och är inte att lita på alls. Avslutade visserligen bra senast men behöver nog en del tur för att vinna här. 10 Linares har hittat en grym formtopp och han var riktigt fin vid segern senast. Nu blir det till att gå bakifrån och det är ingen lätt uppgift, men med den formen han är i så kan det gå ändå. Ja, som sagt, jag streckar alla här…

Rank: 2-4-9-1-8-5-6-10-7-11-12-3

V75-3, Ina Scots ära, 2140a:

Väldigt fint fyraåringslopp trots bara nio startande. Tipsettan till 5 Coquaholy som alltid ser fin ut, alltid levererar vassa avslutningar, men segrarna uteblir ändå. Han är i bra form och nu blir det barfota runt om, vilket hans klart bästa gren. Ska inte kunna hamna så illa till från start och han är ju som sagt sylvass över upploppet. Jag tror han kan greja det idag, men väljer att ta med tre hästar till som är ruskigt bra. 3 Barack Face är en personlig favorit och han var bra vid segern senast. Såg kanske inte så rolig ut i stilen, men man letar efter den perfekta sko-balansen för honom och man hade kanske lättat honom lite för mycket senast. Marginellt tyngre idag och har en skyhög kapacitet. Går han felfritt blir han svårfångad. 7 Periculum var klart bättre på Vermo senast men tvingades återigen göra grovjobbet från dödens. Nu hoppas man kunna få gå i ryggar idag för att spela ut speeden, något vi inte har sett av honom i Sverige ännu. Jag tror fortfarande att han är en kanon och att han kommer bli riktigt vass till slut, kanske att vi får se något av det idag. 2 Joe Dalton hade otur senast då han drabbades av materialfel i första kurvan och galopperade bort sig. Har hittat tillbaka till det han lovade i början av karriären och är snabb från start. Kan bli svårpasserad från ledningen om alla grejer sitter på plats idag.

Rank: 5-3-7-2-4-9-6-1-8

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Som vanligt gäller ”en eller alla”-devisen från mig i Diamantstoet och idag blir det en… Jag spikar nämligen 6 Beauty Smart Face som är en ruskigt stark, tuff och fin häst. Senast gick hon ett bra slutvarv men var för sent ute, men formen ska vara på topp i alla fall. Tar sig knappast till ledningen här, men är som sagt stark och kan gå den tunga vägen och klara det ändå. Jag tycker hon möter ganska så lämpligt motstånd och jag är helt inne på att hon bara krossar det här gänget oavsett position. Gustav Johansson har kört hästen förut dessutom, så han vet vad som finns mellan skalmarna.

Rank: 6-10-4-2-1-9-8-14-12-15-7-13-11-3

V75-5, Klass 2, 1640a:

Favoriten 3 De Facto är spelad till 61% just nu och det är alldeles för mycket i min värld. Dels är han fortfarande orutinerad, dessutom har Nurmos stall inte imponerat så här långt i år. Hästen vann visserligen senast och var bra, men halva fältet hoppade bort sig så det kanske såg bättre ut än det var. Kan i och för sig vinna loppet, men ska definitivt garderas. Tipsettan istället till 5 Spartakus som ser ut att ha utvecklats fint under vintern. Fin i två raka segrar och fick ett perfekt läge här. Snabb ut och biter ifrån sig bra från ledningen. Kan leda runt om. 1 Dancing Days är i fin form och kan också öppna bra, men innern på ”Eskils” är problematiskt. Skulle hon lyckas hålla upp ledningen kan det gå, annars får hon hoppas på en lucka då hon kan avsluta vasst också. 10 Make It Schermer har bara gjort fem starter men gjort det bra hela tiden. Går ut i sitt tuffaste lopp hittills och dessutom då från bakspår över kort distans. Kan dock flytta rejält på sig och det är inte omöjligt att han blåser ner de till slut ändå. 7 Global Braveheart satt fast senast med krafter kvar. Jobbigt läge från start men kan han hitta ner i en hygglig position så är han ändå med i matchen. Kan gå vasst till slut och är inte borta. 11 Global Currency går bäst i ledningen men har bra fart i sig och går det lite för fort där framme så kan hon nog matcha de till slut. Inte helt golvad.

Rank: 5-1-10-3-7-11-9-2-12-4-6-8

V75-6, Östgötaloppet, Gulddivisionen, 2640a:

Intressant regidebut för 9 Admiral As, men att han ska vara favoritspelad här köper jag inte alls. Redén säger att man mest vill se var hästen står och hästen själv har ju inte visat något mer än galopper på väldigt länge. Nej, han lämnar jag till andra att gå på. Jag spikar istället 11 Charmant De Zack som Gocciadoro tar upp till Sverige då det saknas lopp i Italien för hästen. Han var direkt usel i Lotterian senast, då han efter en fin resa i försöket tappade travet i sista kurvan och inte gick nånting efter det. Samma visa i Consolation-loppet då han bara hängde med på innern. Är dock bättre över längre distanser och han är en ruskigt bra häst kapacitetsmässigt. Han går starkt under slutvarvet och jag tror han bara flyger förbi dagens motstånd. Får vi se ”bålgetingen” vinka till publiken igen? Jag tror det!

Rank: 11-3-12-4-9-5-8-10-2-7-6

V75-7, Silverdivisionen, 2140a:

5 Great Skills har årsdebuten avklarad och avslutade riktigt fint då efter en snäll resa. Kan öppna bra och lär laddas mot ledningen. Därifrån kan hon bli svår att plocka ner och hon har en bra segerchans. Men det saknas inte motstånd, så jag garderar. 6 Born To Run gör en spännande debut för Stefan P Pettersson och vi kommer ihåg hästens uppvisningar förra året. Har tränat bra inför detta, men formen är såklart svårbedömd. Löper han upp till vad han kan är han en given segerkandidat. 7 Lara Boko gör årsdebut och hon var ju helt fenomenal förra året. Men det är årsdebut och formen kanske inte är helt på topp direkt. Kan dock vinna om hon är sådär överjävligt bra redan nu. 9 Kagan är på väg mot toppformen och går alltid starkt till slut. Kan få en fin resa här och det är inte helt otänkbart att han nyper de kort före mållinjen. 11 Vinci Nice var blek senast men jag är inne på att han inte gillar lång distans. Har bra fart i sig och är han som han ska vara kan han blåsa ner hela gänget till slut. Spännande med Örjan dessutom…

Rank: 5-6-7-9-11-12-4-2-3-1-10-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 550:- eftersom jag trycker på lite extra när det är jackpot och det varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Nu jobbar vi in sjuan!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson