Speltips

V75 Färjestad 22/1 med Spets och Slut

V75 ® 22 januari, 2022 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Färjestad 22/1 med Spets och Slut

49 MILJONER I JACKPOT på hemmabanan! Denna lördagen är det dags för V75 på min hemmabana Färjestad & att dom har en omgång nu i Januari hör inte vanligheterna till men dumt att klaga på det när travets elitserie kommer på besök såhär tidigt på året. Kul att få vara på plats igen när det vankas V75. Färjestad har ett av landets kortare upplopp som mäter 177m & lägg där till att spår 1 inte brukar vara någon fördel samt att spår 7-8 kan kosta en hel del om man vill ta sig till spets, det bästa är spår 4-5 om man har en snabb häst. Men det trevligaste av allt, vi har en jackpot på nästan 50 miljoner att jaga denna lördag. Denna helgen testar jag ett nytt upplägg på mitt system SPETS & SLUT med ENDAST 10 andelar á 150kr, tanken är ett slagkraftigt system fast med färre andelar på systemet. Jag kommer även lägga systemet ”HEMMAPLAN” denna lördag hos ombudet. Där kostar en andel 120kr. Hoppas du vill hänga med på något av systemen!

Omgångens bästa spik

3.Equal To Non – CJ Jepson (29%)

  • I en svårspikad omgång tycker jag om att ta ställning i ett öppet lopp där jag går rakt ut på hemmahästen från Stall Goop som nu får ”Rally-Calle” i sulkyn. Detta är en travsäker men speciell häst som gått iväg bra i sina voltstarter, denna starten är det autostart & här tror jag inte man når någon spets till en början men här ifrån tror jag Jepson kan styra loppet lite på hur hästen känns för dagen. Antingen kliver han fram i spets & övertar efter 5-700m annars så låter han hästen få gå i ett andraspår för att trycka av hästen tillslut. I spets tror jag vi hittar 1.Sjaman som jag varit inne på endel till en början & kan leda loppet länge. Men får bara Jepson iväg Equal bra från spår 3 & där ifrån sedan hålla ut den värsta motståndaren i loppet, tillika storfavoriten, 4.Global Classified – Mattias Djuse (42%) ökar segerchansen enormt. Equal To Non står bra inne i loppet & detta är en häst som vi kommer få se högre upp i klasserna. Hästen har bra form, stark & besitter en hög kapacitet, så tror detta är ett bra ekipage att luta sig mot i omgången. Jag lutar mig mot loppets andrarankade & att vi får se Björn Goop ta årets första tränarseger.

Favoriter i fara

V75-2 Diamantstoet, 2140m voltstart:

  • Jag tycker vi hittar en lite väl högt spelad i 6.Queen Ratzeputz (24%) med Claes Sjöström i sulkyn, duon ser ut att förbli favoriter fram till start. Nurmos sto vann visserligen direkt i comebacken efter ca 4 månaders vila från tävlingsbana men jag tycker det finns spännande drag i detta loppet. Två singelprocentare som jag vill nämna är 8.So Superb – Ole Johan Östre (6%), kommer med bra form, senast på Halmstad var hon hovöm men tränaren meddelar också att formen är intakt efter det loppet. Stark & tål göra jobbet, kan gynnas på en Färjestadbana. Ska man ta ställning i detta öppna loppet så tycker jag från 40m, 12.Quarcia – Tomas Pettersson (13%) är den som är mest intressant. En häst jag gillar, står bra inne & kommer få ett fint lopp här ifrån, kan man få gå på rulle i rätt ryggar ska man vara bland dom tre som gör upp. 13.Chablis Ribb – CJ Jepson (5%) , är det andra ekipaget som jag inte vågar lämna utanför kupongen. Josefin Ivehag har bra form på hästarna för dagen & med just detta stoet så låter man henne få tävla på så länge formen är kvar. Man tycker hästen står bra inne & här ifrån så hoppas man kunna få smyga med i ryggen på min andrarankade i loppet 15.Devs Daffodil (19%).

V75-3 Gulddivisonen, 2140m Autostart:

  • Från innerspåret hittar vi 1.Ble Du Gers – Per Oleg Midtfjeld (43%) som blir en an omgångens stora favoriter. Hästen hade 6 raka segrar innan fjärdeplatsen senast. Hård häst som tål göra jobbet men tycker att man har ett chansartat läge från spår 1 då hästen inte borde orka hålla upp någon ledning här. Jag har svårt att släppa 2.Lucifer Lane – Johan A Nilsson (21%) , hästen svek senast tycker tränaren & kanske att man inte ska gå i ledningen runt om nu utan spara & gå tillslut. Sista 300m i den förra starten sa kusken själv att han bara satt & funderade på hur mycket han skulle vinna med, inte OM dom skulle vinna. Kan som sagt vara segermelodin här att få ett rygglopp om det är så att hästen inte trivs med spetslopp för dagen & man unnar verkligen ekipaget att få sätta nosen först över linjen. Snackisen i loppet & inte minst i omgången är hur formen är på 6.Disco Volante (22%) som i vanlig ordning har Ulf Ohlsson i sulkyn. Galopp innan start senast & vart har vi formen? Normalt sett så tror jag detta är spetshästen i loppet. Där ifrån blir man svåra att plocka ned. Tränaren Stefan Melander säger dock att hästen känns riktigt bra i träningen & att han är nöjd med han för dagen. Lutar ändå åt att detta blir omgångens spets-spik. På systemet ”Hemmaplan” där ska 4.Ragazzo Da Sopra – Markus Niklasson (2%) med, då hästen är matchad inför just detta loppet. Kan öppna bra men lär inte ta någon längd på invändiga hästar.

V75-4 Kallblodsdivisionen, 2140m Voltstart:

  • Här handlar det om Robert Bergh´s två hästar, 3.Buska Blyg – Robert Bergh (41%) & 11.Lome Storm Örjan Kihlström (30%). Jag tror att många kommer gå på Buska Blyg dels för att man tror Bergh valt den bästa hästen från stallet, men egentligen beror det helt på att han själv äger en del i den hästen. Lome Storm är ett stort kuskplus & i ett lopp med ”bara” 11 hästar så är det min förstahäst då jag tycker att det är bästa hästen i fältet samt formen på några av motståndarna har oklar form. På mitt system ”Hemmaplan” lutar det alltså åt att spika 11.Lome Storm – Örjan Kihlström. Vid gardering så ska man plocka med 5.Sundbo Komet – Ulf Ohlsson (9%). Här ifrån kan man öppna bra & tror vi hittar detta ekipaget i ledningen tidigt i loppet & där ifrån tror jag att man är med i segerstriden. Robert Skoglunds bästa chans av tre i loppet säger han i en intervju till Travronden. Hur länge leder 1.Kajsas Ture – Susanne Österberg (0.7%) loppet? Kan leda runt om så plats är ett givet spel på sidan av. Borde stå i 9-10 ggr på plats.

V75-7 Silverdivisionen, 2640m Autostart:

  • För er som inte hittar andra spikar i omgången så tycker jag att intrycket vi fått se på 10.Four Guys Dream – Stefan Persson på slutet är en befogad spik-kandidat i omgången. Men jag väljer att försöka syna på mina system då hästen redan har kvalat in till finalerna på Solvalla den 5e Februari & visst ska man vara med i segerstriden här men till 43% så vill jag ha med flera hästar här då det kan smälla ordentligt om man är med på spelet inför den avslutande avdelningen. Miljondraget i omgången är 5.Baritone Artist – Markus B Svedberg (4%). Detta är en häst som borde stå i högre procent här i mina ögon. Hästen är lite speciell, men han verkar ha fattat vad det handlar om & senast gick man bra från ett dåligt spår 12 på Gävle. Nu har man spår 5 från start & kan öppna bra. Når man ledningen eller kommer man vilja gå i rygg? Jag tror vi får se 6.Upper Face – Adrian Kolgjini (13%) i ledningen efter en bit & då ska dessa två ekipage med på min kupong. 11.Nero Maximus – Conrad Lugauer (3%) är en häst som kommer med en bra prestation från senast & har fin form för dagen. Att vi kommer få se ett bra lopp av Nero är jag helt övertygad om då han gick en 14-tid över 3140m för fyra starter sedan. Rysare i avslutningen!

Här har ni mina tankar inför V75 på Färjestad. Analysen gäller först & främst mitt system SPETS OCH SLUT, men att man kommer kunna hitta mina tankar även i systemet ”Hemmaplan”. Spikarna kan komma att se annorlunda ut på ombudets system men där får ni se den preliminära raden i god tid. Här nedan kommer en länk till systemet ”Hemmaplan” som kostar 120kr & består av 12 andelar. Länken till mitt vanliga system ”Spets & Slut” hittar ni längst ned i vanlig ordning.

HEMMAPLAN:

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/65361_V75_2022-01-22_15_5

Väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson