Speltips

V75 Färjestad 23/9-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 23 september, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Färjestad 23/9-23 med Axevalla-Carlson

Det har blivit dags för den svenska delen av Unionstravet, den norska kördes ju på Momarken i våras. Det är Färjestad som arrangerar i vanlig ordning och det är givetvis V75, som det ska vara på en lördag. Så mycket ”union” är det dock inte i år, då de norska inslagen inte är lika många som de varit förut. Men det finns en del som vågar ta upp kampen i alla fall!

Förra lördagen flyttade man ut Gulddivisionen från V75-kupongen då man tyckte att det var för få hästar samt att Admiral As skulle bli för stor favorit. Denna veckan är dock Gulddivisionen tillbaka, med skamliga åtta hästar bakom bilen, varav tre har vinstchans. Nog kunde man flyttat på Guld även denna veckan och tagit in ”Unionsstayern” (V4-4) istället?

Dagens V75-omgång ser både favoritbetonad och skrällbetonad ut. Allt hänger på hur kuskarna kör, helt enkelt. Har de tävlingsdjävulen i sig kan det bli riktigt svårt, är de fromma som lamm så har vi en favoritomgång istället. Jag hoppas givetvis på det förstnämnda, men tar inte gift på det…

Efter att ha fått önskemål om att presentera ranken på ett annat sätt – uppdelat i ABC och i vissa fall även D – så kommer jag prova det framöver. Jag har ju tidigare bara rankat de rätt upp och ner, utan att dela in dem i de här grupperna. Vi provar ett tag så får vi se hur det blir. Och har ni synpunkter, skicka ett mail eller hör av er på Twitter…

Avslutningsvis – förra lördagen blev ”Carlsons V75” inte inlämnat pga för få sålda andelar. Jag begriper att det inte är någon rättighet alls att göra andelar och tro att det ska säljas slut varje gång, men det är ytterst tråkigt när det händer. Då hade vi fått sex rätt och dubbla pengarna tillbaka. Så jag hoppas ni hänger med nu, snart lossnar det på allvar, förhoppningsvis redan idag! Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140:

7 Jimbaran Zon stod för en rejäl uppvisning senast då han svepte hela fältet på tre steg och försvann till en överlägsen seger. Hårdare emot idag, men har hög kapacitet när han fungerar fullt ut. Lär laddas mot ledningen här och hittar han dit kan han spåra hela vägen. Men han är inte helt att lita på och det kan bli en startgalopp också. Detsamma gäller favoriten 2 Always A Pleasure. Han har en öm punkt in i första kurvan där han kan hoppa bort sig, men den kan komma senare också. Som senast t.ex, då han galopperade bort en trolig seger på Bollnäs i utgången av sista sväng. Felfri håller han hög klass och blir givetvis en svår nöt att knäcka, men som sagt, galoppen kan komma. 10 Vallatonian fick en tuff start i Derbyt senast, men hittade ner i andra ytter efter 500 meter. Det blev sedermera fjärde ytter och han satt instängd med 700 kvar. Tog sig dock loss till slut och gick rysligt fort sista 350 långt ute i spåren. Formen är riktigt bra och han kan mycket väl fälla hela gänget under sista halvvarvet. 12 Rendez Vous trivs riktigt bra med Adielsson och är i fin form. Har även han en vass avslutning och kan blåsa ner hela gänget om allt klaffar på vägen.

Rank: A: 7-2-10-12 B: 8-11-4 C: 1-6-9 D: 3

V75-2, Klass 2, 2640a:

5 Going Cash satt fast med rubbet kvar senast och såg väldigt fin ut. Att det är ett varv längre idag är bara en fördel för hans del och han kan öppna bra också. Det är högst troligt att han tar sig till ledningen och då har han en ruskigt bra chans, men jag litar inte på Nurmos hästar som brukar ha svårt att prestera på bortaplan. Så det blir en kraftig gardering. 10 Lipton Scott fick en fin resa senast och det bara small till på bortre långsidan då han från tredje inner svepte gänget och försvann till en lätt seger. Stor fördel av distansen och kan mycket väl sänka alla igen. 3 Effective var bra på Visby näst senast men raka motsatsen senast. Återkommer efter en liten paus och är svårbedömd, men har både styrka och fart för att kunna utmana om segern. 7 Re Public fungerade inte med barfotabalans senast och nu återgår man till skor. Hängde med bra bakom Going Cash näst senast och kan avsluta vasst. Inte helt avsågad här. 8 Outlander är i bra form och var riktigt bra senast då han vann trots dödens sista varvet. Tuffare emot nu såklart, men går alltid starkt till slut och med lite flyt på vägen så kan han dyka upp i segerstriden. 12 King Of Silver är stark, så distansen är helt rätt. Har ett lopp i kroppen efter en paus och kan gå starkt under slutvarvet. Har dock sina tre segrar från ledningen, men kan gå bra bakifrån också. Sista strecket till 1 Joint Chief som är bra men besväras av innerspåret. Jag är tveksam till att han kan öppna så bra som behövs och han kan då vara illa ute. Men med fritt i tid, alternativt att han öppnar bättre än vad jag tror, så är han med i matchen för kapaciteten finns.

Rank: A: 5 B: 10-3-7-8-12-1 C: 4-9-11 D: 6

V75-3, Uno Sweds minneslopp, Gulddivisionen, 2140a:

6 Charmant De Zack kördes rejält passivt i Sundsvall Open Trot senast. Satt sist hela vägen och styrdes inte på förrän 220 kvar. Gick snabbt över upploppet, men det gjorde alla andra också så han kunde inte ta något. Respekten för de andra var för stor helt enkelt. Här behöver dock inte Gocciadoro vara rädd för någon, då han har, i mina ögon, den bästa hästen. Jag är inne på att han laddas iväg från start, tar dödens i värsta fall och trycker på i rätt tillfälle för att gå ifrån över upploppet. Jag tror kort och gott att han vinner detta och spikar.

Rank: A: 6 B: 7-3 C: 8-4 D: 5-2-1

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Som vanligt när det handlar om Diamantstoet så är det en eller alla som gäller. Denna veckan blir det en, nämligen 4 Global Collection. Hon imponerade stort senast då hon trots dödens sista 1200 bara gick undan med några längder och såg totalt oslagbar ut. Visst, hon fuskade lite med stilen sista 100, men då var hon ensam och lite trött också. Här ska Mats bara se till att ta sig ut tidigt och köra fram mot ledningen, som jag tror han kommer bli släppt till. Och hur ska hon förlora därifrån? Kör framåt bara, Mats, så har du segern klar!

Rank: A: 4 B: 11-7-9-1-13 C: 2-5-15-10-12 D: 3-14-6

V75-5, Silverdivisionen, 2140a:

Välkomna till dagens öppnaste lopp! Jag kan räkna upp 10 hästar som har segerchans, men kan ju inte strecka 10 av 12 så det blir alla. Tipsettan till 5 Ture LA som såg riktigt fin ut senast då han vann busenkelt från ledningen. Han kan göra en repris på det här, men det är lite tuffare emot idag. 1 Laredo Boko gjorde som oftast ett bra lopp senast och håller sin fina form. Kan öppna bra ibland och skulle han hålla upp ledningen så är han ett hett segerbud. 8 Chebba Mil börjar hitta formen på allvar nu efter fyra tuffa lopp. Hon är stark och tål att göra jobbet själv och har dessutom bra fart i sig. Trots spåret ska hon räknas tidigt. Detsamma gäller 12 Blackflash Bar som mötte stenhårt motstånd senast i Sto-EM. Känslan är att Gocciadoro hade lite för stor respekt för motståndet då, här är det lite enklare. Kan avsluta vasst och kan fälla alla till slut. 7 Callisto satt djupt nere i kön förra lördagen men avslutade sylvasst i skymundan. Nu får han en vettig kusk i Jepson och vi vet vilken speed hästen har till slut. Ja, han kan blåsa ner alla! 6 Imperatur Am kördes bort av pappa Gundersen senast, allt för att sonen skulle vinna. Nu kör sonen själv igen och hästen är i bra form, men att han ska vara favorit här köper jag inte. Han har en lite smickrande rad med 10 segrar på 16 starter, men är trots det lite ojämn och även om han kan vinna så är han inget säkert kort alls. 2 Yuvaraj kom bort senast men avslutade bra och visade att formen sitter där. Bättre distans idag och han är inte golvad på något sätt. Som sagt, det är ett vidöppet lopp och alla får ett streck på sig!

Rank: A: 5-1-8-12 B: 7-6-2-4-10-9 C: 3-11

V75-6, Unionskampen, Kallblodsdivisionen, 2140a:

7 Tangen Bork är den nya superstjärnan i Norge och han radar upp segrarna efter behag. Han är riktigt bra såklart, men ibland kommer segrarna av att han får lite hjälp av stallkamrater som kör för att sänka de andra. Han lär inte ta sig till ledning självmant, men kan mycket väl bli släppt dit om inte Marcus Lilius vill tävla på allvar. Kan dessutom galoppera från start när han har spår långt ut på vingen… Har en bra chans givetvis, men ska garderas! 2 Järvsöodin är i knallform och vann SM senast på ett bra sätt. Han är snabb ut och tar ledningen om Marcus vill och så får vi se hur han kör därefter. Kan hålla undan från ledningen, det är min känsla. 4 Grisle Odin GL är även han i kanonform och tog en välförtjänt seger senast efter en rykande avslutning. Han är långsam från start men går desto snabbare till slut och skulle han få fin draghjälp till upploppet så kan han sänka de. 3 BW Sture gick bra efter galopp senast och avslutade vasst. Kräver en fin resa, men får han det så är han inte helt borta.

Rank: A: 7 B: 2-4-3 C: 10-8-9-5 D: 1-6

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

10 Excusez Moi satt fast förra lördagen och fick aldrig chansen. Såg såklart riktigt fin ut och hade blivit svårslagen om han fått fritt. Kan svepa hela gänget om han är på rätt humör och har en bra chans. Men som sagt, Nurmos hästar på bortaplan är inget att hålla i handen. 2 Lozano Di Quattro hade ren och skär uppvisning senast då han trots en omöjlig resa bara gick undan och vann enkelt. Han kan öppna bra, men kan vara lite stirrig den första biten så det är inte säkert att man vågar ladda. Felfri är han givetvis med i segerstriden igen. 6 Lucifer Boko avslutar alltid vasst och vinner lopp när som helst. Kanske redan idag? Han är i kanonform i alla fall och får han en bra resa så är han inte borta på något sätt. 12 Eldorado kördes bort rejält senast då kusken var mer intresserad av att inte förstöra för stallkamraten. Avslutade bra som vanligt men hade för långt fram. Formen är på topp och klaffar det till 120% för hans del så kan han ställa till med en jätteskräll.

Rank: A: 10-2 B: 6-12-1-8-5-3 C: 7-11-9-4

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 285:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt, som vanligt. Häng på nu!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson