Speltips

V75 Färjestad 29/6-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 29 juni, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Färjestad 29/6-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång avgörs på Färjestad och det är en riktig dunderomgång man har fått ihop. Fattas bara annat när det är STL-finaler, samt de två huvudnumren förstås, E3-finalerna. Toppklass rakt igenom och det ser väldigt intressant ut. Spelmässigt så finns det några tänkbara skrällbud, men de är inte så många som det brukar vara och risken för en utdelning under 100.000:- är uppenbar. Men vi siktar så högt vi kan, som vanligt… Nu kör vi!

Dagens omslag: Expo Wise As som vann E3-finalen förra året

V75-1, Bronsdivisionen, final, 2140a:

5 Dea Sprint Bar övertygade stort vid segern senast då hon dundrade runt i ledningen och var totalt oslagbar. Blir enormt hårt spelad den här gången (faktiskt den mest spelade hästen i hela omgången), men jag kan se henne förlora detta då hon nu möter mycket tuffare motstånd. Men det går ju inte att räkna bort henne då hon är bra själv. Min tipsetta är istället 1 Make It Schermer som har oerhörda fartresurser men som oftast bråkar med sig själv. Han kan bli enormt hetsig och bara dra iväg om man laddar med honom, men från det här läget går det nog inte att göra något annat. Formen är på topp och håller han sig någorlunda lugn kan han leda det här runt om. 7 Pingis stod för en ny fin insats senast och han håller sin dunderform. Han är stark, räds inte dödens och kan ta de den tunga vägen om det behövs. Med i segerstriden. 8 Poleposition kördes tidigt till ledningen senast och då var de andra rökta direkt. Han kunde vinna efter behag och såg riktigt fin ut. Lurigt läge, men han är stark och går bra den sista biten. 4 Imperator FI tog sig ut i andraspår direkt senast och sedan var det game over. Såg väldigt fin ut och ska räknas tidigt här också. 9 Matiere avslutade bra senast och är i fortsatt fin form. Han är mest stark, men går bra över medeldistans också och blir det tufft tempo på det hela kan han komma in i matchen till slut. Brutalt bortglömd!

Rank: A: 1-7 B: 8-4-5-9 C: 10-6-2-3 D: 12-11

V75-2, Klass 2, final, 2140a:

Omgångens jämnaste lopp där ingen är chanslös och jag plockar med alla… Tipsettan till 4 Cherokee Face som avgjorde på ett snyggt sätt senast och visade fin form. Kan få en fin resa igen och ska räknas tidigt. 1 Stens Rebell fick fritt lite för sent senast, men avslutade vasst och var nära att hinna fram. Nu blir det barfota runt om för första gången, vilket alltid är intressant. Snabb ut också och får en fin resa. Segerstrider. 6 Competivo var riktigt stark och fin vid segern senast. Tål tuffa upplägg och formen kan inte vara bättre. Given i segerstriden även här. 8 Heavenly Zet fick en tuff resa senast men var riktigt bra och kämpade hela vägen. Blev målfotoslagen tvåa, men intrycket var fortsatt bra. Uselt läge här förstås, men har hög kapacitet och går inte att räkna bort. Även här första barfota runt om… 12 Keyword avslutade riktigt bra näst senast och fortsatte efter det med att avsluta lika vasst till seger senast. Formen är på topp och trots läget går det inte att räkna bort honom. 10 Anse Macquereau svarade för en fin insats senast och är under fortsatt snabb utveckling. Kan avsluta riktig bra och är märkligt bortglömd av de tidiga spelarna. Kan mycket väl dyka upp i segerstriden igen. 7 Dostojevskij fick backas ner i femte inner senast och fick inte chansen förrän det var för sent. Avslutade dock mycket bra och såg fin ut. Med en lite offensivare styrning idag kan han mycket väl vara med och hugga om segern. 5 Ready West fick en fin resa i ledningen senast men kunde inte stå emot bl.a Competivo till slut. Var dock inte stort slagen och kämpade hela vägen. Bättre distans idag och kan mycket väl utmana om segern. 2 Imperial Wine har hög kapacitet men får inte ut det i loppen. Har straffat ut sig med två raka startgalopper på slutet, går han felfritt idag är han en skräll att se upp med. 3 JH Million fick ge allt för att hålla undan från ledningen senast och imponerade inte. Kan dock öppna snabbt, men lär släppa över dagens distans. Får han fritt i tid kan han speeda ner de till slut, men det krävs en del tur. 11 Facetime Love gick ett starkt slutvarv senast och vann på ett bra sätt. Betydligt tuffare emot nu och dessutom ett uselt läge. Får nog svårt, men jag tar ju inte tio av tolv hästar… Därför åker även 9 Allan Zonett med på kupongen, trots att han bara hängde med senast och såg allmänt tråkig ut. Vinner inte idag heller.

Rank: A: 4-1-6-8 B: 12-10-7-5 C: 2-3-11 D: 9

V75-3, E3, final, hingstar/valacker, 2140a:

2 Magic In seglade iväg till en enkelt seger från dödens senast och såg enormt fin ut. Fick ett perfekt läge då han är snabb ut och tar han sig till ledningen så kan han leda det här runt om. 3 Phantom Express behövde inte förta sig från ledningen senast och han vann med det som behövdes. Fin form och är med i segerstriden även här. 1 Free Time Jepson fick sig en liten tryckare i ledningen med varvet kvar senast men svarade upp det och rann sedan iväg till en smått överlägsen seger i fin stil. Han är dock ingen superraket från start vilket gör läget lite problematiskt. Med fritt i tid är han ett givet segerbud såklart. 4 Dream Mine vann även han lätt från ledningen senast och är under stark utveckling. Kan få en drömresa här och går inte att räkna bort.

Rank: A: 2-3-1-4 B: 5-9-8 C: 6-12-7-11 D: 10

V75-4, Diamantstoet, 2140a:

7 Esperia Font var helt överlägsen senast och vann enkelt från ledningen. Nerstruken ett spår nu vilket är en fördel och kommer hon till ledningen igen är hon ett givet segerbud. 8 Dutchess Sun är dock stenhård och i sitt livs form. Har stått för två brutala insatser på slutet och verkar inte bry sig om vilket lopp hon får. Given i segerstriden igen. 9 Mi Amore Bros håller sin form och kan få en fin resa härifrån. Hon är riktigt snabb över upploppet och skulle kunna blåsa ner hela gänget till slut. 15 Celiaz avslutade bra senast men det räckte ”bara” till andraplatsen. Fick dock segern i efterhand då Gabi Kyvsgård blev diskad dagen efter. Är i fortsatt bra form och trots läget går hon inte att nonchalera. 3 Mazuocco Boko är i toppslag för dagen och var väldigt nära segern senast. Har en stark avslutning att tillgå och är inte helt borta här, trots tufft motstånd. Detsamma gäller 2 Honey Dun Girl som även hon kan avsluta riktigt vasst. Två roliga skrällbud som rensar friskt!

Rank: A: 7-8 B: 9-15-3-2 C: 5-14-12-4 D: 13-1-11-10

V75-5, Klass 1, 2140a:

11 Emerald Island har utvecklats något enormt under året och är i absolut toppform. Avslutade riktigt bra ute i spåren sista 700 senast och trots en störning på upploppet blev han tvåa, en längd efter vinnaren då. Han har ett jobbigt läge här och möter bra motstånd, men jag är helt övertygad om att han är överlägsen alla andra här och att han på något sätt löser den här uppgiften galant ändå och bara vinner. Han går från alla positioner och har en superkusk i vagnen, vad kan gå fel? Som sagt, jag tror han vinner det här och spikar utan att tveka.

Rank: A: 11 B: 2-4-6-3 C: 8-12-1-10 D: 7-9-5

V75-6, E3, final, ston, 2140a:

5 SG Empress är efter fem starter fortfarande obesegrad och hon har löst sina uppgifter på ett fint sätt. Senast gled hon enkelt undan med en säker längd i en snabb avslutning och såg riktigt fin ut. Öppnar bra och kommer hon till ledningen blir hon svårslagen igen. Går dock bra från andra positioner också och ska ses med fin chans. 9 O’Hara Boko hamnade i dödens efter 500 meter senast men det struntade hon i. Låg lugn där och satte enkelt klorna i ledaren över upploppet och gled undan med en säker längd. Hade krafter kvar och såg mycket fin ut. Kan avsluta sylvasst och är ett givet segerbud återigen. 2 Oriana Boko är i toppform och har en mycket vass avslutning att tillgå. Får en fin resa här och är även hon med i segerstriden igen.

Rank: A: 5-9-2 B: 12-4-8-6-11 C: 10-1 D: 3-7

V75-7, Färjestads Jubileumslopp, Silverdivisionen, final, 2140a:

1 Triton avslutade strålande fint senast och såg fin ut. Är i fortsatt kanonform och fick rena drömläget här. Han är startsnabb och vi vet vad Erik gjorde senast han körde, då Triton flög till ledning från ett sjättespår. Jag är helt klar på att ingen kan ta honom från start här och då är mer än halva loppet vunnet redan. Visst, han möter bra motstånd men är bra själv och från ledningen tror jag inte någon rår på honom idag. Spets och slut!

Rank: A: 1 B: 12-10-7-8-9 C: 4-2-5 D: 6-11-3

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag är jag då inblandad i 1,5 system, nämligen följande:

Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 275:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Carlson & Karlsson”, tillsammans med Mattias Karlsson, säljs i 10 andelar á 229:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Båda andelsspelen är exklusiva, dvs att de inte varvas.

”Carlsons V75” – systemet:

”Carlson & Karlsson” – systemet:

Häng med på andelarna och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson