Speltips

V75 Färjestad – Långfredagen 7/4

V75 ® 7 april, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Färjestad - Långfredagen 7/4

V75 på hemmabanan Färjestad & givetvis kommer jag vara på plats då långfredagstravet på Färjestad har blivit en tradition innan det är dags för påskfirandet med familjen. Tycker dock det är lite blandad klass på loppen denna fredagen på Färjestad men samtidigt är det dukat för en riktig fartfest. Visst, hade man placerat V4-4 med San Moteur på V75 istället så hade det enbart förenklat V75-raden. Men samtidigt så vill man ju se denna världsstjärna på den stora scenen. Fantastiskt att han ska ut på Fredag & att man får se honom göra comeback live för att laddas mot sista helgen i maj. San Moteur är en favorithäst hos mig & min vinnare av årets Elitlopp på förhand. Hoppas förberedelserna kommer gå enligt plan, hästen får träna på ordentligt & vara frisk. Fina inbjudningar redan till Elitloppet förövrigt, känns som vi kommer få ett riktigt grymt startfält 2023.

Men nu till långfredagstravet, glöm inte att V75-starten är kl.15.00. Tror vi kommer få en riktigt bra & snabb bana på Färjestad på fredag. Vädret ser helt perfekt ut under veckan & banskötaren Hultman kommer lösa uppgiften klockrent. Även långfredagen lovar superväder då det visar 10-12 plusgrader & strålande sol, perfekt för att ta sig en kall dryck utomhus på Färjestadtravet. Jag tror på en snabb bana som sagt & att sitta i spets är en fördel, men jag tycker dock att man ska passa andraspåret, inte helt fel att sitta utvändigt om ledaren på Färjestad då kurvorna känns ”brantare” på denna Färjestad-ovalen, ibland är känslan att man får en jäkla fart i andraspår. Men främre träffen en klar fördel, ett upplopp som mäter 177 meter & här är det rak startbilsvinge. Dagens största lopp hittar vi i V75-6 Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, som är ett femåringslopp där vi hittar 300.000 kr i förstapris. Min bästa spik i omgången samt några av dragen kommer här nedan, väl mött!

Omgångens bästa spik

9.Clarissa – Alessandro Gocciadoro (46%)

V75-1 Femåringslopp Ston – 2140m Autostart:

Inget större fynd till spik, men ändå känns hon underspelad till dessa procenten. Favoriten i fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen förra året, Clarissa, ska nu ut & göra årsdebut på Färjestad. Klart man inte är helt säker på formen när det är årsdebut men detta är en häst som är huvudet högre än resterande i fältet om du frågar mig & hon kommer bli väldigt betrodd i denna omgången. Passerar hon 50-55% innan spelstopp tro? Spår 9 ser jag faktiskt som helt perfekt då detta är en häst som inte är så startsnabb men desto mer stark & speedig. Från detta startspåret kommer Gocciadoro inte bränna någon extraspeed i början utan få en fin start, sitta i ett andra spår, låta dom andra hästarna köra om ledningen där framme & sedan avancera framåt i god tid. Jag tror vi kommer få se Clarissa utvändigt om ledaren med varvet kvar till mål. I hästens senaste start, gjorde hon ett fint lopp på Vincennes & den prestationen räckte till en tredjeplats. Ska tillägga att Clarissa då gick i ett andraspår, för att sedan gå i ett tredjespår när backen kom & sedan spurtade hon riktigt fint över det långa upploppet. En riktigt högkapabel häst som ser lite ”strulig” ut i sin stil men ja, kapaciteten är riktigt hög här. Stark & rejäl, kommer kunna göra jobbet helt på egen hand. Tränaren meddelar själv i en intervju till Travronden att han har kört ett banjobb med hästen över 1600 meter & gick då en 1.12-tid. Alessandro tror att märren ska ha gått fram ytterligare efter det banjobbet & då ser jag faktiskt att det enbart är galopp emot här. Vi inleder omgången med att spika italienskan.

Spetsstriden står mellan 2.Seventh Heaven – Magnus A Djuse (5%), 3.Red Lady Express – Björn Goop (6%) & 6.Faeza Zet – Örjan Kihlström (21%). Den sistnämnda är den mest intressanta av dom på förhand, även sett till var denna säsongen kan leda för henne. ”Faeza” tog stora kliv i sin utveckling förra året & hon har även visat upp en fin startsnabbhet. Red Lady Express tar ledningen om allt är som det ska är min ”take”, men kapacitetsmässigt är det ”Faeza” som jag tycker går mot en otroligt spännande årsdebut. Utmanar Örjan, Goop om ledingen? Känns som Örjan inte kommer ladda 100% den första biten, utan jag tror det är Magnus A Djuse som kommer försöka det som går mot Goop initialt. Tar han sig förbi blir det att räkna med. Men tränaren till Red Lady Express, Christian Persson har meddelat att han helst ser Goop ladda det som går mot spets & att man sedan kör där, med Faeza Zet tidigt i ett andraspår. Sedan efter ca 1200 meter kommer Gocciadoro farandes med Clarissa ute i spåren. Tycker det finns ett roligt tvilling/triospel i detta loppet.

Utgång: 9.Clarissa. Mot hästar: 2.Seventh Heaven – 3.Red Lady Express – 7.Faeza Zet.

Speldrag i omgången

V75-2: 14.Trefilov – Kai Johansen (8%) – Detta är ”snackisen” i loppet. Hästen är ordentligt underspelad i mina ögon. Norsk gäst som har avslutningen som sitt främsta vapen, minsta klaff kan man fälla allt över det korta upploppet. Har gjort bra lopp mot hård konkurrens förut.

V75-3: 5.Jollywood – Adrian Kolgjini (4%) – En 4årig hingst efter Bold Eagle, tycker man kliver ner lite i klass sett till motstånd & klarar man bara spår 5 i volten blir man att räkna med här.

V75-3: 10.Dareios Di Poggio – Björn Goop (4%) – Ensam på 20m tillägg & tjänat mer än det dubbla mot dom andra hästarna i loppet. Bättre form än vad raden visar. Farlig främst vid körning där framme.

V75-5: 6.Önas Rose – Hanna Reiser (6%) – Ett lopp i kroppen nu efter comebacken & såg väldigt fin ut. Kommer med garanti att gå framåt med det loppet i kroppen & spår 6 ska inte vara några problem i volten, snarare tvärtom, då detta är en märr som kan öppna raskt & jag hoppas man då körs mot ledningen. Barfota bak för första gången i karriären.

V75-7: 2.Swish The Cash – Adrian Kolgjini (7%) – Den hästen som kommer med bäst tid från det senaste loppet, bäst snittid i hela fältet till & med. Härdad mot bra motstånd på slutet. Galopperat i 1/3 av sina lopp, men felfri så är detta hästen att slå.

V75-7: 11.Jonathan Bank A.B. – Ole Johan Östre (1%) – Ja ni läser rätt, detta är en riktigt miljonskräll i avslutningen. Här finns det en riktigt fin grundkapacitet & har man dagen då är det inte enbart ”fina pengar” detta ekipaget springer om när det vankas ett 177 meter långt upplopp. Klarar distansen galant & kommer med en fin form inför detta loppet.

Här har ni fått min bästa spik i omgången samt några av mina drag i garderingsloppen. Ett riktigt fint väder att vänta denna långfredag på Färjestadtravet & känslan säger att vi kommer få en fin ”racerbana”. Häng med mig i jakten på 7 rätt genom att ”rygga” mitt system SPETS & SLUT. Grunden till detta systemet är klart dagen innan V75, så små justeringar kan komma att göras under tävlingsdagen men samtliga nämnda hästar i min text kommer ALLTID finnas med på systemet. En andel kostar 150kr & systemet består av 10 andelar (snurras max 2 ggr). Länk finns här nedanför.

Glöm inte att säkra upp din jackpot-andel även inför söndagens ”springrace-jackpot” på Solvalla med över 65 miljoner i potten. Det är ju en rollerpott under ”springrace”, så den miljonkassen kommer fyllas på ytterligare. Mina andelar dit finns öppen för köp redan nu som sagt, så hoppas du vill hänga med på SPETS & SLUT även på söndag.

Tack för att ni tog er tid & väl mött!

//JonasJoooo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson