Speltips

V75 Färjestad – Unionskampen (23/9)

V75 ® 23 september, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Färjestad - Unionskampen (23/9)

V75 Färjestad med SPETS OCH SLUT

Lördag & V75 på hemmabanan Färjestad, fantastiskt! Givetvis kommer jag vara på plats. Lite lätt nederbörd att vänta enligt väderrapporten, men vad jag ser med mina ögon utanför fönstret nu så är det sol blandat endel moln. Banan kommer kanske bli lite hård då det regnat dagarna innan, men snabb i vanlig ordning. Att tänka på när vi kommer till Färjestad runda oval som mäter 1000 meter är att spår 1 är inte helt optimalt, inte ”sämst” i Sverige men svårt att hålla upp ledningen där ifrån. Bästa spåren är mitt i banan & jag håller 4-5 som dom kanske bästa spåren. Upploppet mäter 177 meter & att sitta i den främre träffen är en fördel.

Här nedan kommer ni få lite om mina tankar i varje lopp gällande mitt system SPETS OCH SLUT. Länk till systemet hittar ni längst ned på sidan, en andel kostar 150kr & systemet består av 10 andelar (snurras max 2 ggr). Nu tar vi oss an omgången!

V75-1 STL Klass I – 2140m voltstart:

Vi inleder med näst lägsta klassen men tycker det är en befogad favorit i inledningen & två hästar som sticker ut. Mer öppet där bakom.

2.Always A Pleasure – Magnus Jakobsson (43%) – Fin utveckling & loppets klara förstahäst. Bra spår & allround. Jag tror att det finns goda chanser till att man kommer iväg såpass bra att man håller ledningen här ifrån. Oavsett så sitter man bra på det & hästen att slå i loppet. Lite väl mycket spelad kanske, men landar man under 40% så är det en tänkbar spik. Vunnit 6/7 i spets. Gått upp i klass om man inte galopperat i senaste loppet, då det var segern som rök i och med den galoppen i sista sväng innan upploppet. Tränaren låter riktigt positiv inför uppgiften.

7.Jimbaran Zon – Conrad Lugauer (14%) – Stall i kraftigt stigande form. Startsnabb & ett offensivt upplägg att vänta. Stark travare som kanske är hästen med högst kapacitet i grunden i fältet. Galopperade i Derbyuttagingen. Intressanta ändringar nu med barfota runt om. Springspår & andrarank i loppet.

10.Vallatonian – Per Oleg Midtfjeld (2%) – Norsk Derbyhäst. Slutade 4a i det Norska Derbyt & håller bra klass. Utvecklas för varje start & har en fin form för dagen. Kan man få loppet i ledarryggen & sen lucka? Stark avslutare. Outsider! Platsbud i förstahand men vid klaff med och utmanar. DRAG!

Rank: 2 – 7 – 10 – 11 – 8 – 1 – 9 – 3 – 6 – 4 – 12. (5 struken)

V75-2 STL Klass II – 2640m autostart:

Lägsta klassen & även fast det talar emot hur jag brukar spela, så hittar vi min bästa spik i omgången, i just lägsta klassen.

5.Going Cash – Magnus A Djuse (46%) OMGÅNGENS BÄSTA SPIK. Här tror jag på spets & slut. Hästen står för den absolut bästa kapaciteten i loppet & jag tror detta är en häst som kommer gå upp i klasserna hyfsat snabbt om han får vara frisk & fortsätta sin fina utveckling. öppnade riktigt tufft mot Mondriaan Boko senast, fick ge sig utvändigt om denne & la sig i rygg. Fick aldrig fritt efter det & gick över mållinjen med ”allt sparat” i rygg på vinnaren Mondriaan Boko. Formen fortsatt på topp & jag tror man är huvudet högre än alla andra här. Vunnit 2/3 på distansen & tycker att tränaren Timo Nurmos. Nedstruken till spår 4.

Rank: 5 – 1 – 10 – 4 – 9 – 8 – 3 – 11 – 7 – 12 – 6.

V75-3 STL Gulddivisionen – 2140m autostart:

Ju mer man kollar på Gulddivisionen så blir det rörigare & rörigare är min känsla. Det lutar åt att det blir ett tråkigt trehästarslås här. Här kommer min topp tre rank:

7.Mellby Jinx – Erik Adielsson (28%) – Startsnabb häst & jag tror man är bästa hästen här i loppet. Adielsson i sulkyn tillhör en av landets formstarkaste för dagen & jag tror Erik sänder ”Jinxen” mot tätposition. Tror inte man laddar 100% mot ledningen över 2140m dock. Tycker man kliver ner i klass här mot vad man mött på slutet. Öppet huvudlag nu & fin form för dagen. Är väl spåret som är mitt enda frågetecken, lite väl långt ut på vingen? Tror ändå att Erik löser det.

6.Charmant De Zack – Alessandro Gocciadoro (20%) – Hög kapacitet & enligt tränaren så är man tillbaka i samma form som vid segern på Romme. Är ingen startraket, men kommer kunna gå ett offensivt upplägg & gynnas vid körning mellan 3, 7 i inledningen. Stark avslutare.

3.Missle Hill – Örjan Kihlström (41%) – En favorithäst för min del, som nu är som pånyttfödd. Min andrahäst i loppet. Gör bra lopp mest hela tiden för dagen. Tycker man är för mycket spelad till 40% & därför rankar jag ner ekipaget här. Har ju trots allt ”bara” vunnit 3/20 senaste starterna. Men topp 3 väldigt ofta, speciellt på slutet. Startsnabb & om Örjan vill köra i ledningen så tror jag att man kan hålla ut Mellby Jinx.

Rank: 7 – 3 – 6 – 4 – 8 – 5 -1 – 2.

V75-4 STL Diamantstoet – 2140m voltstart:

4.Global Collection – Mats E Djuse (27%) – Min förstahäst i loppet & tycker hästen blir stabilare i stilen för varje start som går. Toppform för dagen, kan öppna bra & bör vara ikapp framspårs volten tidigt. Dock så tror jag inte man sitter i ledningen då jag tror 1.Notice’Em – Örjan Kihlström (32%) kommer leda loppet länge. Global Collection har tjänat bäst i fältet & Fredrik Wallin har riktigt bra form i stallet för dagen. Har 2/3 i ledningen. En av två hästar i loppet för Fredrik Wallin.

11.Nelsonbrighteagle – Tom Erik Solberg (5%) – En av omgångens drag. Norges bästa kusk hittar vi i sulkyn & segervan häst (10/34 i karriären). Vunnit på V75 förut så att man klarar av nivån det vet vi sedan innan. ”Minicomeback” nu & även fast tränaren är övertygad om att formen är på topp, så är jag lite osäker på den. Bra spår för att kunna få rygg på min förstahäst i loppet (Global Collection).

10.Dior Lily – Carl Johan Jepson (4%) – Tränaren Fredrik Wallins andra häst i loppet. Inte samma kapacitet som Global Collection men har hemmakusken Jepson i sulkyn, springspår & startsnabb. Kommer kunna sitta bra på det tidigt & garderar man är detta ekipaget givet på kupongen. Man ändrade även träningen på hästen för 2-3 starter sedan & man har fått fin effekt på det meddelar tränaren i en intervju till Travronden.

Rank: 4 – 1 – 7 – 11 – 10 – 13 – 15 – 3 – 14 – 9 – 5 – 2 – 12 – 6. (8 struken)

V75-5 STL Silverdivisionen – 2140m autostart:

Spännande & en lite oviss Silverdivision där den nya propositionen gör möjligheten för våra bästa ston som tjänat som en guldhäst får delta i dessa loppen mot hingstar/valacker.

6.Imperatur Am – Magnus Teien Gundersen (25%) – I ett öppet lopp så är detta samtidigt min tänkbara spik i loppet. Kan öppna medel, men inget för spetskörningen. Stark & speedeig häst som bedöms på sin senaste insats (blek) men det berodde mest på kuskens styrning snarare än hästens prestation. Man ville dämpa tempo för att kunna hålla inne värsta motståndaren i rygg. Effekten blev att man istället fick en speedig häst förbi sig & där ifrån kunde man inte accelerera ikapp denne. En av tre hästar i loppet som jag håller högre än dom andra. 12.Blackflash Bar – Alessandro Gocciadoro (18%) är kanske bästa hästen men ska runda allt. Den andra också ett sto, men helt bortlottad i mina ögon, 8.Chebba Mil – Robin Bakker (5%). Imperatur Am ensam A-häst för mig i loppet. Offensivt upplägg & man kommer placeras som första eller andra utvändigt om ledaren tidigt. Styrkan & speeden för att plocka ned alla finns här.

7.Callisto – Carl Johan Jepson (7%) – Grym för två starter sedan. Senast i en kort galopp tidigt i loppet men tar sig tillbaka starkt till en 5e plats. Gick 10.5 över 1640 trots galopp & allt tyder på att formen är fortsatt på topp. Siktades egentligen mot Jubileums Pokalen men en halsinfektion satte stopp för den satsningen. Kuskbyte från Salvatore till Rally-Calle i sulkyn på hemmabanan Färjestad ser jag som ett STORT PLUS. Draget i loppet!

5.Ture L.A. – Johan Untersteiner (16%) – Blir hyfsad betrodd & vid gardering måste hästen med på kupongen. Detta är min spetshäst i loppet & som vi vet kan det räcka hela vägen när vi tar oss an banan på Färjestad. ”Spets & slut bud”. Toppform.

Rank: 6 – 7 – 12 – 5 – 4 – 10 – 2 – 1 – 9 – 3 – 11. (8 struken)

V75-6 STL Kallblodsdivisionen – 2140m autostart:

Unionskampen, landskamp mellan Sverige & Norge att vänta här när våra Kallblodshästar gör upp om det. Här hittar vi ett spikförslag men inte helt bestämt mig än vad systemet landar i i slutändan.

Spetsanalysen landar i att det är 2.Järvsöodin (15%) & 3.B.W.Sture (9%) som gör upp om det & vid gardering ska båda dessa hästarna med på kupongen. Sedan kommer 7.Tangen Bork utifrån med ett offensivt upplägg.

7.Tangen Bork – Tom Erik Solberg (57%) – Norges bästa kusk upp på nordens bästa kallblod. Det är min take på det. Tränarna låter riktigt uppåt & tror på en toppen insats från Tangen Bork. Är det något som talar emot så är det väl just det att det är spår 7 & långt ut på vingen men jag tror man öppnar såpass bra att man sitter i främre träffen tidigt. Tvåa i Elitkampen & kommer med fem raka vinster. Går från alla positioner. Hästen att slå i loppet.

Rank: 7 – 2 – 3 -8 – 4 – 1 – 6 – 5 – 9 – 10.

V75-7 STL Bronsdivisionen – 2140m autostart:

Spännande avslutning & här tror jag att favoriten tillhör en av dom bästa hästarna i fältet men samtidigt så tycker jag att 2.Lozano Di Quattro – Tobias J Gustafsson (48%) tillhör omgångens mest överspelade ekipage. Gardering för min del som gäller!

10.Excusez Moi – Magnus A Djuse (17%) – Detta är min förstahäst i loppet & hade det löst sig någorlunda senast så hade man nog vunnit det loppet, satt fast på innerspåret en bit in på upploppet & fick gå i rygg på ledaren. Nu ett bra smygläge & med fritt så kommer den fälla många över (det förvisso) korta upploppet.

3.Pure Muscle – Ulf Ohlsson (12%) – Spetshästen i loppet & jag tror man kommer köra här så länge det går. Kan mycket väl vara spets & slut som gäller här. Tränarens bästa chans i omgången & besitter en riktigt hög kapacitet i grunden.

5.Finn Palema – Hans Crebas (2%) – Min kioskvältare i avslutningen & jag tycker man är helt bortglömda bland spelarkåren här. Galopp senast & ”nollan” i raden ser nog många som ett minus, men omstart i volten gjorde att hästen blev för het, autostart nu. Barfota bak till denna starten ser jag som ett plus. Knallform för dagen. Platsbud först & främst.

Här har ni fått lite av mina tankar denna lördagen på V75 Färjestad. Ser fram riktigt mycket på denna omgången & hoppas kunna pricka in sjuan på plats. Senast jag var på plats & satte sjuan var under Elitloppshelgen. På Årjäng blev det ett ”spikbyte” från Always A Pleasure till Kingsman som kostade systemet SPETS OCH SLUT över 800 000kr. Nya tag denna omgången. Hoppas ni vill hänga med på systemet så jobbar vi in sjuan tillsammans. GÖR en bra helg & väl mött! Hålligång!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson