Speltips

V75 Halmstad 11/3-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 11 mars, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Halmstad 11/3-23 med Axevalla-Carlson

Det är inte lätt att vara banmästare i dessa tider. Våren kom av sig helt och vintern har kommit tillbaka med besked. Stor eloge till de banorna som kört i veckan och som sett till att banorna trots allt varit riktigt fina!

När det kommer till veckans V75-bana Halmstad behöver man dock aldrig vara orolig. Där är det sommarbana året runt tack vare världens bästa banmästare – bröderna Johansson! Jag har skrivit det förr och jag tvekar inte att skriva det igen, de är helt enkelt bäst i världen. Ingen kan mäta sig med dem.

Därmed lär vi få en kanonbana denna lördagen och det till en omgång som kan bli riktigt lurig. Det finns en del frågetecken för vissa favoriter och som vanligt en hel del bortglömda hästar som rensar skönt i kuponghögen. Nu ska vi ”bara” se till att hitta dessa också… Nu kör vi!

V75-1, Stoeliten, 2140a:

Här startar en av dagens huvudfigurer och det är naturligtvis 1 Hirondelle Sibey som gör en mycket spännande debut för Björn Goop. Han har haft henne i drygt två veckor och hon har känts fin i träningen enligt Goop. Hon har mött enormt tufft motstånd i Frankrike och gjort det bra, var ju bl.a tvåa efter en vass spurt i Prix de Belgique men blev då stenhårt diskad för orent trav. Senast fick hon en tuff resa och galopperade över upploppet. Hon är snabb ut och jag har svårt att se någon ta en längd på henne från start. Därmed lär hon få sitta ifred i ledningen också och då blir hon enormt svårslagen. Jag räknar med det scenariot i alla fall och spikar!

Rank: 1-9-3-4-7-5-8-6-10-2

V75-2, Klass 1, 2140:

8 Brady DE har fått en liten paus efter att ha varit fullständigt lysande i de senaste starterna. Bakskorna ryker och det enda som man kan klaga på är väl utgångsläget med stängt bakspår. Hästen är stark och tål att göra en del jobb själv i spåren. Avslutar dessutom vasst och Persson brukar inte sitta fast när han har en bra chans på V75. Så jag räknar med att man tar sig ut i fritt spelrum tidigt och sedan bara avlossar kanonen under slutvarvet. Som ni säkert förstår så tror jag han vinner detta och spikar!

Rank: 8-3-9-6-11-12-2-1-5-7-10-4

V75-3, Gulddivisionen, 2140a:

Jag klagade på Gulddivisionen förra lördagen, men den här lördagen går det inte att klaga! 6 Önas Prince är tillbaka och ska man lyssna till Per Nordström så är hästen redan nu i Elitloppsform. Så är förstås inte fallet, men han har tränat bra i vinter och är säkert väl förberedd i alla fall. Lär bara bombas mot ledningen och hittar han dit så finns risken att han får bestämma som han vill och sedan bara glida undan. Men riktigt så funkar det inte ibland och jag tror att Giuseppe Lubrano gör ett drag i loppet och kör fram med 8 Pacific Face. Han är bara stark och måste därmed sätta upp tempot i loppet om han ska ha någon chans. Han är anmäld barfota runt om vilket lär betyda en offensiv satsning och han skulle kunna plocka ner favoriten den sista biten. Tipsettan ger jag dock till 10 Four Guys Dream som avgjorde på ett bra sätt senast och såg riktigt fin ut. Han har en sylvass avslutning och blir det lite tempo på det hela så lär han komma flygandes över upploppet återigen. 9 Aetos Kronos har varit fjärran från den riktiga formen, men nu ska han gå barfota runt om och då brukar han ju vara 50 meter bättre. Han har ju en ruskigt vass avslutning när det stämmer för honom och nu är det dags att leverera. Det är nog sista chansen för honom nu. Jag plockar också med 1 Ferrari Sisu som kan få rena drömloppet på innern och med fritt i tid vet vi vad han kan göra över ett upplopp.

Rank: 10-6-9-1-8-5-3-4-11-7-2

V75-4, Diamantstoet, Lärlings/ungdomslopp, 2140:

I vanliga fall brukar jag strecka alla i de här loppen, men inte denna gången… Tipsettan till 11 Magical Mile som var väldigt fin senast och visade att formen sitter där. Går hon iväg felfritt så kan hon få en hyggligt bra resa och hon är enormt speedig över ett upplopp. Kan flyga till seger igen. 9 Italy Mearas fick en fin resa senast och avgjorde på ett bra sätt och visade att hon funkar bra även i travlopp. Likadant här, felfri är hon med i matchen och hon går fort till slut. Det gör även 12 Pam Trot som är i fin form och har bra fart i sig. Felfri är hon också med i segerstriden. 8 Timeless gjorde ett ruggigt bra lopp förra lördagen och föll med flaggan i topp. Lurigt läge, men hittar man ut i tid så är hon vass till slut och ska inte nonchaleras nu heller. 5 Dixie Brodda fick en fin resa senast och avslutade bra via open stretch. Kan öppna bra men har ett snävt femtespår, vilket kan ställa till det. Går hon felfritt och får en fin resa så är hon inte helt borta. Sista strecket går till 1 Angel Of Mercy som fått ett lopp i kroppen efter en kortare paus. Kan få rena drömloppet här och Henriette brukar vara rätt vass i de här loppen. Hästen är såklart också bra och ska räknas med hygglig chans.

Rank: 11-9-12-8-5-1-2-4-10-13-14-3-6-7-15

V75-5, Klass 2, 2140a:

Återigen hittar vi omgångens mest spelade häst i Klass 2. Nu är det 3 Judge D som har det förtroendet och han vann enkelt i årsdebuten senast. Det var dock ett riktigt skräplopp och han ska inte övervärderas på det. Kapaciteten finns dock och han öppnar bra. Kommer han till ledning finns risken att han får trolla bort en del och då blir han svårslagen förstås, men i min värld så ska han definitivt garderas. Tipsettan ger jag faktiskt till 12 Mister Jigolo som dock inte var som bäst senast. Han är stark och har dessutom en vass avslutning. Nu råkar det vara så att Björn själv inte lät särskilt uppåt om segerchansen, men vad vet han? Jag är inne på att Mister Jigolo går som ett skott till slut och kan absolut hinna fram. 4 Dogleg är en riktigt fin häst med en hel del utveckling i sig. Gjorde årsdebut senast och avslutade bra efter en sen lucka. Kan gå den tunga vägen i dödens och jag är lite inne på att han är med i segerstriden oavsett resa. 1 Alessio ståtar med tre raka segrar och han har varit riktigt bra den senaste tiden. Han är dock ingen raket från start, så läget kan bli problematiskt. Men hittar han ut i fritt läge så går han starkt till slut och är med i striden. Sista strecket till 11 Böhmaren som gjort det riktigt bra på slutet. Han har en tung slutrunda att tillgå och han tar många till slut, kanske alla.

Rank: 12-3-4-1-11-9-2-5-10-8-6-7

V75-6, Bronsdivisionen, 2640a:

5 EL Jetpack har årsdebuten överstökad och han gav ett ruggigt intryck då. Helt okörd vann han i överlägsen stil från ledningen och såg fantastiskt fin ut. Nu ryker dessutom skorna och det kan vara så att han bara körs till ledning och så är loppet över? Men jag tycker ändå det finns några roliga emot, så jag garderar… 7 Bottnas Idol var riktigt bra när han vann Klass 1-finalen senast. Går upp i klass nu men han är i fortsatt bra form och distansen gillar han. Jag tror han är med och gör upp om segern, bara han får en hyggligt bra resa. 8 Ture LA gör årsdebut och formen är svårbedömd. Ska enligt Peter Untersteiner tränat riktigt bra under vintern, men läget gör att man inte är så uppåt ändå. Men skorna ryker direkt och han är ruskigt snabb till slut. Jag tror ändå han är med i segerstriden idag. 1 Catullo Jet lär bli lördagens skrikhäst, då det kommer riktigt fina rapporter om honom. Han är väldigt speedig över upploppet, men hur snabb ut är han? Vad jag har sett så är han ingen raket från start och då kan det bli problem. Men med fritt i tid så kan han utmana om segern. Jag plockar också med starke 10 Humble Stance som bara är stark och har en tung slutrunda. Kan sänka alla med lite flyt på vägen.

Rank: 5-7-8-1-10-6-2-12-3-4-11

V75-7, Silverdivisionen, 1640a:

Här kan det bli åka av! Tipsettan till 3 Cool Kronos som inte lär ha något med spetsstriden att göra. Han har sin bästa bit till slut och han tål att göra jobbet själv i spåren. Mycket stark häst som nästan alltid gör bra lopp och ska inte nonchaleras. 4 Corsaronero Font flög fram över upploppet senast och avgjorde på ett bra sätt. Kan öppna bra också och kan få en fin resa här. Med i segerstriden. 5 Eros Zola vill Flemming mest matcha här i Sverige och han har väntat in barfotadansen. Hästen kan öppna bra och går starkt även till slut. Alltid svårt att veta hur Flemming lägger upp loppet, men med i segerstriden lär de vara i alla fall. 1 Call Me Brodda har hittat en rejäl formtopp och hon är snabb ut. Skulle hon lyckas hålla upp ledningen kan hon leda det här runt om. 6 Kilimanjaro vann på ett bra sätt senast och visade fin form. Brukar gå bra här i Sverige också och är ett hett segerbud. 2 Bravo Sabotage fick ett fint läge och han kan öppna riktigt vasst. Drar han längsta strået i spetsstriden kan även han leda runt om, annars blir det tufft. Sista strecket till 11 Unique Creation som varit riktigt fin i sina starter för Johan. Risigt läge, men det kan bli stenhårt tempo här och då biter hans avslutning bra till slut. Bli inte förvånad om han störtdyker över upploppet…

Rank: 3-4-5-1-6-2-11-7-12-9-10-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana. Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 279:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt, som vanligt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson