Speltips

V75 Halmstad 6/7-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 6 juli, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Halmstad 6/7-24 med Axevalla-Carlson

Dags för lördagens fina V75-omgång på Halmstad och det är en riktigt intressant omgång som garanterat kommer ge mer betalt än den vi fick se i torsdags. Faktum är att lördagens omgång brukar ge bra betalt och jag är inne på att det kan bli så även denna gången. Det finns i alla fall fina skrällbud som definitivt är med i leken och sitter de så kan det bli riktigt kul.

Jag går på tre spikar idag för ovanlighetens skull och det pga att jag heltäcker två lopp som ser enormt öppna ut. Nu kör vi!

Dagens omslag: Hell Bent For Am som vann Guldsprintern förra året

V75-1, Klass 2, 2140:

Jag brukar ju aldrig kolla, lyssna eller läsa intervjuer med kuskar och tränare inför omgångarna, mest beroende på att de inte kan något om motståndet. Under fredagen hade jag dock på lunchtravet på tv:n och hajade till när Johan Untersteiner pratade om 5 Eminent Kronos här. ”De få vara jävligt bra om de ska slå honom”, sade han och sprudlade av optimism. Han är favorit i loppet och var riktigt fin senast, men brottas med ett femtespår i volt samtidigt som han är lite känslig för grusstänk. Felfri kanske han är totalt överlägsen, men jag tycker det är rätt givet att gardera med tanke på förutsättningarna. Tipsettan istället till 7 Celerity Broline som är i riktigt fin form och gjorde det bra från dödens senast. Kan öppna bra och kommer han till ledningen blir han inte lätt att plocka ner. 1 Spirit Of Love kördes invändigt senast och tog sig ut till andraspår runt sista kurvan. Fick dock aldrig fritt och satt fast med gott om krafter kvar. Kan få loppet här och med fritt i tid kan han ställa till med en skräll direkt. 9 Poker Lane var mycket bra senast men mötte helt enkelt en bättre häst. Formen är på topp, det är egentligen bara kusken emot. Roger Malmqvist vinner inte ihjäl sig längre precis… 8 Nunchaku avslutade bra senast efter en väldigt defensiv styrning. Blir intressant med Mats Djuse här. 2 Autumn Shine LA kan få en fin resa och är inte borta på något sätt. Kan avsluta riktigt vasst. 6 Victory Poseidon kan öppna och får en fin resa. Kan slå till med lite flyt på vägen.

Rank: A: 7-5 B: 1-9-8-2-6 C: 3-4 D: 12-10-11

V75-2, Bronsdivisionen, 2140a:

De två mest spelade, 2 Great Time Trot och 5 Spartakus, är riktigt snabba från start och gör upp om ledningen. Den som drar det längsta strået där har halva loppet vunnet och jag är lite inne på att Spartakus nog är snabbare från start. Var riktigt fin vid segern senast och är i toppform. Segerstrider igen. Great Time Trot var även han fin senast och är också i fin form. Är även han med i segerstriden. Men det finns några till som kan vara med och bråka, framförallt då 1 Swish The Cash som har hög kapacitet när det stämmer för honom. Adrian Kolgjini har haft en tung period men nu börjar hästarna komma tillbaka i form och från det här läget är Swish The Cash ett hett segerbud. 3 Tuppen avslutade vasst i comebacken senast och lär vara ytterligare förbättrad med det loppet i kroppen. Ska kunna få en fin resa här och är riktigt snabb till slut. 8 Niagara River är enormt speedig och härdad i ganska tuffa gäng i Frankrike. Jobbigt läge här men kan hon få draghjälp fram till 300 kvar kan hon mycket väl blåsa ner alla över upploppet. 4 Denco’s Galliano gav sig lite för lätt mot Pingis senast efter att ha fått bestämma i ledningen. Nu lär det bli en ryggresa och han kan gå starkt till slut också. Ska inte glömmas bort.

Rank: A: 5-2-1 B: 3-8-4 C: 6-9-11-12 D: 10-7

V75-3, Guldsprintern, Gulddivisionen, 1609a:

Dagens höjdpunkt och förutom 300.000:- i förstapris får vinnaren också en biljett till Hugo Åbergs Memorial om lite drygt tre veckor. Det snackas om duellen mellan 2 Hustle Rain och 3 Joviality överallt, men jag tror inte någon av de vinner detta! Jag går istället all in på 1 Get A Wish som gjorde debut för Johan Untersteiner senast och flög fram över upploppet då efter en försiktig styrning. Här har hästen ett perfekt innerspår och han är väldigt startsnabb. Jag tror han lyckas hålla upp ledningen och då kommer Johan köra där. Jag har faktiskt svårt att se någon passera honom till slut och är helt inne på att han leder detta runt om. Spik!

Rank: A: 1 B: 2-3-8 C: 4-7 D: 5-6

V75-4, Wången Cup, final, lärlingslopp, spårtrappa, 2140a:

Han startar i tredje ledet, men det visste man när man anmälde till start. han har sex raka segrar, varav de två senaste har kommit i Flemming Jensens regi. Han, hästen alltså, är stark, tuff och otroligt snabb sista 700 och kusken har vunnit med honom tidigare. Såg fin ut vid spetssegern senast och visade full form igen efter en strykning. Hästen jag menar är förstås 14 Grumbazz Kini och jag tror han är totalt överlägsen här. Möter ett enklare gäng än vanligt och trots ett besvärligt läge så tror jag han bara rundar alla hur lätt som helst. Jag spikar utan att tveka!

Rank: A: 14 B: 11-9-4-1 C: 7-3-10-6-8 D: 5-2-13-12

V75-5, Klass 1, 2640a:

Så dyker han upp här då, omgångens mest spelade häst, 5 Janks Morton. Han imponerade i vintras när han vann både försök och final i Klass 2, men har sedan dess varit hemma och tränat istället för att starta på. Han har hunnit med att vara sjuk också, men det var ett bra tag sedan nu. Jag är av den uppfattningen att man inte kan träna sig till utveckling och hårdhet, utan man måste vara ute i lopp och utsättas för de prövningarna också. Därmed tror jag han är klart sårbar och kan mycket väl förlora det här. Given att gardera med andra ord, problemet är att när jag väl började gardera så hade jag 10 hästar streckade. Jag kan ju inte dissa de två som blev över, så då blir det streck för alla här och tipsettan går till 2 Star Cash som nu har lopp i kroppen och kommer vara förbättrad till denna start. Kan öppna bra och distansen är inga problem. Segerstrider! 7 Coin Master drog på i ledningen senast men lyckades inte hålla undan för Cab Frontline som vann med knapp marginal. Gjorde dock ett kanonlopp och såg fin ut. Formen är bra och styrkan finns där. Kan sänka alla. 1 Luca Barosso har kapacitet så det räcker en bit upp i klasserna men är inte helt att lita på ännu. Styrkan finns där och distansen har han visat att han klarar. Barfota runt om nu planeras och han blir enormt intressant här. 10 Vicky Montoya är i fin form också och vann via sin vassa speed senast. Söker en bra rygg att gå i här och med draghjälp till 300 kvar kan hon bli riktigt farlig över upploppet. 4 Enjoy The Moment vill gärna till ledningen och hittar han dit kan det gå. 8 Cheops har gjort två fina lopp i år och är på väg mot toppformen. Knepigt läge här men går bra till slut och är inte golvad på något sätt. 6 RK Star är stark och gillar distansen, kan skrälla med lite flyt på vägen. 9 Dogleg gynnas av distansen men formen är inte helt på topp. Kapaciteten finns dock och han kan skrälla om allt klaffar. 3 Hellacopters är i bra form men vinner inte ihjäl sig. Rätt intressant ändå med Örjan i vagnen… 12 JS Camaro är bra i grunden och behövde loppet senast. Läget gör dock att det blir svårt nu, men skrällchansen finns ändå. 11 Parameter står stenhårt inne i loppet men det vet han själv inte om. Klarar distansen men får det nog riktigt tufft här.

Rank: A: 2-7-1 B: 5-10-4-8 C: 6-9-3 D: 12-11

V75-6, Diamantstoet, spårtrappa, 2140a:

Jerry Riordan har fått in ett riktigt spännande nyförvärv i form av 8 Cathrinelle som får göra regidebut här. Hon är enormt snabb från start och kommer laddas mot ledningen trots spår åtta. Jag är inne på att hon sitter i ledning efter en bit och därifrån blir hon enormt svårslagen. Hon har mött betydligt tuffare motstånd än så här tidigare och gjort det klart bra, utmanade t.ex en så bra häst som Catullo Jet i höstas. Det enda som talar emot är att Ulf Ohlsson kör, men från ledningen kan inte ens han missa. Blås till spets, sen är loppet över! Spik!

Rank: A: 8 B: 2-3-5-9 C: 4-10-12-1 D: 7-11-6

V75-7, Silverdivisionen, fördel ston, 2140a:

Ett väldigt jämnt lopp avslutar omgången och jag streckar faktiskt alla även här. Tipsettan till favoriten och den trolige ledaren 4 Laredo Boko som är i riktigt fin form och är den som är snabbast av de invändiga. Tar förmodligen hand om ledningen och kan mycket väl rinna undan därifrån, men det är som sagt ett jämnt lopp och ingen är i chanslös. 1 Mulberry fick aldrig helt fritt senast och gick i mål med gott om krafter kvar. Öppnar hyggligt och kan få en fin resa. Med fritt spelrum med 300 kvar kan hon blåsa ner alla till slut. Det kan även 3 Lucifer Boko göra. han har stått för fina avslutningar på slutet och är i fin form. Får en fin resa här och är med i segerstriden med sin vassa avslutning. 7 Queen Belina var ute mot tufft motstånd senast och gjorde det hyggligt bra. Letar fortfarande efter toppformen men den kommer så sakteliga. Kan öppna riktigt snabbt och är hotet i spetskörningen mot Laredo Boko. Från ledningen kan hon mycket väl hålla hela vägen, medan hon kan avsluta sylvasst när hon får gå i ryggar. Med i segerstriden. 2 Draupner har även han en sylvass avslutning och nu har ett perfekt läge dessutom. Kan gå ruskigt fort till slut och ska inte räknas bort. Det ska man såklart inte göra med 10 Olga Utca heller. Hon är van vid tufft motstånd och gör alltid sitt. Har hon en bra dag kan hon blåsa ner alla över upploppet. 9 Boli You SM är hopplöst osäker, men felfri kan han slå vem som helst. Formen är dock ett stort frågetecken efter alla galopper. 8 Larry Wood var fin vid segern senast. Knepigt läge nu, men avslutar bra och har han inte för långt fram kan det gå igen. 12 Iceland Falls är på väg mot toppformen och kan blixtra till över upploppet här. Går enormt snabbt till slut och är inte helt borta. 5 Kayla Westwood kan avsluta vasst också men möter nog lite för tufft motstånd idag. 6 King Of Greenwood hänger med i de flesta tempon men behöver lite tur på vägen för att kunna ta hem detta.

Rank: A: 4-1-3 B: 7-2-10-9 C: 8-12 D: 5-6

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag är jag då inblandad i 1,5 system, nämligen följande:

Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 294:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Carlson & Karlsson”, tillsammans med Mattias Karlsson, säljs i 10 andelar á 229:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Båda andelsspelen är exklusiva, dvs att de inte varvas.

”Carlsons V75” – systemet:

”Carlson & Karlsson” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson