Speltips

V75 Jägersro 2/9-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 2 september, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Jägersro 2/9-23 med Axevalla-Carlson

Det är dags för Derbyhelg på Jägersro med allt vad det innebär. På söndagen är det givetvis Derbystoet och Svenskt Travderby dom är huvudnumren. Men det återkommer vi till imorgon. Här och nu är det lördagens V75:a vi ska bry oss om och det är en riktigt intressant och kul omgång. Jag är inne på att det ger bra betalt då det finns klara skrällchanser i några av loppen och samtidigt en hel del konstiga, svaga favoriter. Så jag gör som vanligt, går för de stora pengarna! Spänn fast er, nu kör vi!

V75-1, Stoeliten, 2140a:

Favoriten 2 Chebba Mil var rätt blek i EM för ston senast efter en fin resa. Behöver mer lopp i kroppen och kommer vara förbättrad idag, men jag tror inte det hjälper. Hon stöter nämligen på 4 Nova Mahiron som är på väg in i stoeliten på allvar. Hon är i bra form, ruskigt startsnabb, stenhård i psyket och ger sig sällan. Hon avslutade bra senast från ett jobbigt läge, här lär det bli ledningen direkt och jag är helt övertygad om att hon leder det här runt om. En go spik att inleda med!

Rank: 4-2-9-7-1-8-3-6

V75-2, Klass 2, 1640a:

Ingen tvekan om att två hästar höjer sig över de andra här, men vi kommer ihåg Klass 2 förra veckan, då en häst spelad på mindre än en procent sopade bort nästan alla system… Den fällan går inte jag en gång till, nu blir det alla! Tipsettan dock till 1 Mondriaan Boko som är en riktigt fin fyraåring. Han går bra från alla positioner och ser ut som en dröm. Kan öppna hyggligt, men inte säkert att det räcker för ledningen. Adielsson kan därmed få lite problem, men det får han lösa under vägen. Antingen kan han leda runt om eller så får han ta sig ut snabbt och ta ner de från en lite besvärligare väg. 2 Going Cash har utvecklats sedan förra året och varit fin i årets två starter. Kan öppna hyggligt också och kanske kan ta sig till ledningen, det är hans chans att vinna loppet. Blir det dödens tror jag det blir för tufft. 8 Dajanov var riktigt fin på Axevalla näst senast och gjorde ett klart bra lopp senast. Formen är bra men läget blev ju urtråkigt. Har dock en vass avslutning och han är inte golvad i det här sällskapet. 6 Discotheque har hittat formen och är väldigt snabb ut. Kan susa till ledningen och ställa till det lite för de två favoriterna. Inte helt omöjligt att han körs i ledningen om han kommer dit och kan då hålla hela vägen. 10 Oliver De Bos avslutade bra senast och är i fin form. Kan han smyga med i ryggar fram till 300 kvar kan han bli riktigt farlig över upploppet. Nu är vi inne på storskrällarna och bland de nämner jag 12 Matchpoint Pellini som har kapacitet men sällan visar det i loppen. Det behövs en del flyt på vägen såklart, men han är bra i grunden och ska inte räknas bort helt. 7 Astor De Castella vinner inte ihjäl sig, men har en vass avslutning och har han den där turen som krävs så kan han storskrälla.

Rank: 1-2-8-6-10-4-12-7-3-5

V75-3, Birger Bengtssons minne, Gulddivisionen, 1640a:

Oj oj oj… Här är det bara att tacka och ta emot för att folk uppenbarligen spelar mer på namn än hästarnas form. 1 Heart Of Steel hade jag räknat ut för längesen, men han har visat att han lever i de två senaste starterna. Sylvass avslutning näst senast och senast blev det en enkel seger från spets. Och just spets är något det blir idag också. Han är fortfarande som en raket från start och jag är helt inne på att han håller upp ledningen. Sedan får de bara se ryggen på honom, den formen har han nu. Ledning runt om alltså! Favoriterna då? 6 Aetos Kronos är en skugga av sitt forna jag, medan 7 Brother Bill i stort sett bara gör bra lopp inom en tiomilsradie från hemmaplan. De är med andra ord chanslösa i min värld…

Rank: 1-4-8-5-7-6-2-3

V75-4, Klass 1, 2640a:

Att sitta fast med rubbet kvar i ett Derbykval är något av det sista man vill göra, men det var precis vad 11 Kaxig In gjorde senast då Johan inte ville lämna andra ytter med dryga varvet kvar. Därmed satt han fast resten av loppet och hade som sagt rubbet kvar över mål. Här är det läge för revansch och motståndet är minst sagt enklare idag. Jag förväntar mig att Johan drar i högertömmen senast 800 kvar och bara lämnar hela gänget sista 2-300. Den kapaciteten har hästen och jag är helt säker på att han tar hem det här.

Rank: 11-4-6-2-8-5-10-12-7-3-1

V75-5, Bronsdivisionen, 2140a:

9 Rossi Garline är i kanonform och har levererat flera fina avslutningar under sommaren. Nu blir det Örjan i vagnen och det ser jag som ett klart plus. Kan mycket väl sänka hela gänget via sin raketspurt över upploppet. Men kör i tid bara, Örjan! 5 Dynamite Sensation är i toppslag för dagen och har avslutat strålande två gånger på raken. Nu har han läge för ledningen då han kan öppna rätt bra och kommer han dit kan han bli svår att komma åt. Går dock bra från alla positioner så han ska räknas tidigt i alla lägen. 10 Boli You SM var riktigt bra senast och visade lite av hur bra han är. Har en tung avslutning och kan mycket väl plocka ner alla till slut. Han har dock humöret emot sig, men håller han sig lugn kan det gå vägen. 7 Demon har tre raka galopper nu och det är förstås inte bra. Felfri har han kapacitet som räcker långt här och han ska inte nonchaleras helt. 2 Whothehillareyou fick en drömresa senast men fick ändå kämpa rejält för segern. Han är inte så tokig i sina ljusa stunder och kan öppna bra. Lär släppa till första bästa och med fritt i tid kan han ställa till med en skräll.

Rank: 9-5-10-7-2-6-1-11-8-12-4-3

V75-6, Diamantstoet, 2640:

Ja, ni ser ju själva. 15 ston över lång distans – det här kan sluta hur som helst. Jag streckar alla för att vara på den säkra sidan… Tipsettan till 2 Luxury River som kvävde sig senast, därav den bleka insatsen. Annars är hon i bra form, klarar distansen perfekt och har en bra chans om hon klarar att gå felfritt hela vägen. 14 Ultra Violet satt djupt nere i fältet med varvet kvar senast. Gick först i tredjespår och nådde dödens med 500 kvar. Gav ledaren en rejäl tryckare men tappade travet med 150 kvar och stannade helt. Kan bättre än så och är ett givet segerbud i det här loppet. 11 Marabou Brodda gör comeback efter att ha fått en paus sedan Elitloppshelgen. Brukar gå bra efter vila och har en skalle av guld, hon ska bara vara först. Kan gå ett tufft slutvarv och är med i segerstriden här. 5 Jannah får man börja ta på allvar nu efter tre raka segrar. Hon är snabb ut från alla lägen och kommer hon till ledningen så kan det bli fjärde raka. 3 Ektara fick en tuff resa i sitt försök till Derbystoet senast men höll ändå bra och visade viss form. Går hon felfritt har hon kapacitet för att vinna och ska inte glömmas bort. Men när man streckar alla vill man ju helst se en jätteskräll vina, varför inte 7 Hurlyburly som ännu inte vunnit lopp? Så dålig är hon inte och om allt klaffar för hennes del så kan hon blanda sig i striden till slut.

Rank: 2-14-11-5-3-15-1-12-9-7-13-6-10-8-4

V75-7, Silverdivisionen, 2140a:

9 Kagan satt fast med allt kvar förra lördagen och såg ut som en bomb. Täta starter är inga problem för Berghs hästar och Kagan har en vass avslutning att tillgå. Kan mycket väl blåsa ner hela gänget till slut. 6 Callisto har levererat snabba avslutningar i sina två senaste starter och är i toppform. Det är just speeden han lever på och måste köras lite på chans, men lyckas Salvatore Luongo hålla både sig själv och hästen lugn och hitta en bra rygg fram till 300 kvar så har man chansen att forsa förbi alla över upploppet. 1 Larry Wood kunde inte hålla ut Comes With Age senast och hamnade i tredje inner. Kom ut i dödens med 500 kvar och gick ok in över mål, men utan att glänsa. Var dock strålande fin från ledningen näst senast. Han är snabb ut och lyckas han hålla upp ledningen så är mycket vunnet. Då kan han hålla hela vägen och han är ett givet streck. 12 Behind Bars gör sällan ett dåligt lopp och har alltid en vass avslutning. Det krävs förstås lite flyt härifrån men stämmer det bara lite för honom så är han med i matchen på upploppet. Detsamma gäller även 10 Frodo Cash och 11 Donizetti som också har vassa avslutningar, men måste ha lite flyt med positioner och tempo. Och ja, Donizetti får en ny chans av mig trots att jag dömde ut honom efter senaste starten. Jag kan ju fel ibland…

Rank: 9-6-1-12-10-11-7-5-3-4-8-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 239:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med och jobba in en go sjua idag!

Imorgon är det som sagt återigen V75 på Jägersro, då med bl.a Derbystoet och Derbyt. Då kör vi igen.

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson