Speltips

V75 Jägersro 22/4-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 22 april, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Jägersro 22/4-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång avgörs på Jägersro och som vanligt när det gäller V75 så ser det superintressant ut! Svårighetsgraden är hög och jag är inne på att det blir bra betalt idag. Sportsligt sett är det en höjdare också med riktigt fina hästar i loppen. Den största stjärnan uteblir dock, då San Moteur tyvärr fick strykas för feber. Men det blir ett bra race ändå. Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2640:

6 Boli You SM har ju varit en följetong på V75 som ständig ”nästagångare” då han antingen suttit fast eller spurtat som ett skott. Nu är han favorit efter två raka, snygga segrar och formen är på topp. Han är snabb från start och det är ingen tvekan om att han kommer dundra till ledningen här. Sedan gäller det att han håller sig lugn… Han kan bli väldigt het om man laddat för mycket från start med honom, men han har bättrat sig på den punkten och jag tror han löser det idag. Jag är helt och hållet inne på att han leder det här runt om och spikar utan att tveka.

Rank: 6-11-2-9-5-7-1-3-8-12-4-10

V75-2, Klass 1, 2140a:

4 Leroy Boko hoppade troligtvis bort segern senast på Åby. Såg enormt fin ut strax innan galoppen och hade gott om krafter kvar. Jag kan bara tänka mig vad Lugauer tänkte i det läget. Både han och hästen lär vara revanschsugna och Conrad kommer ladda rejält för att ta sig till ledning. Går den planen i lås blir han svår att tas med, men det är inget måste då hästen går bra från andra positioner också. Felfri ett hett segerbud. 3 Al Pacino åkte dit i de sista stegen senast men gjorde ett bra lopp och såg fin ut. Nu rycker man skorna för första gången och det är alltid intressant. Formen sitter där, han kan öppna bra och han kommer ha en bra position. Segerstrider felfri. 2 Beachcomber är en riktigt fin häst som vann på ett bra sätt senast. Kan även han öppna bra och det kommer bli en fin resa för hans del. Kan avsluta vasst också och är given i segerstriden. 1 Jesse Schermer är lite småtrög av sig men gick bra senast från tredje ytter och hade nog lite krafter kvar som det såg ut. Innerspåret kan han inte utnyttja, men hittar han fritt utrymme i tid kan han sänka alla med en häftig långspurt. 5 Demon galopperade bort sig kort efter start senast och kördes bara runt därefter. Kan avsluta vasst och är inte helt golvad på förhand.

Rank: 4-3-2-1-5-11-9-10-12-6-8-7

V75-3, Klass 2, 2140a:

Omgångens öppnaste lopp i mina ögon och jag streckar alla… Tipsettan till 4 Rapid Pal som har tre raka galopper i raden. Har inte fungerat alls på slutet, men har visat hög kapacitet innan det och går han felfritt så har han en jättechans här. Kan öppna bra och kommer han till ledning blir han svårslagen. Men jag vågar inte lita på att han går felfritt… 6 Devs Donator vann enkelt senast mot ett billigt gäng. Går starkt till slut och är given i segerstriden. 3 Cash Heavy har hittat stilen på allvar och är i fin form. Siktar på en ryggresa för att spara speeden till upploppet och då kan det gå undan. En het utmanare! 12 Böhmaren har höjt sig rejält på slutet och blir bättre för varje start. Risigt läge nu men har ett starkt slutvarv och är inte helt borta. 11 Malto står stenhårt inne i loppet, men var ruskigt fin vid segern senast och visade att det finns kapacitet som räcker en bit till. Går snabbt till slut och ska inte nonchaleras. 5 Pure Attack var bra som tvåa senast och är i fin form. Kan få en fin resa här och han går bra till slut. Kan vara med och hugga om segern. Det var hälften av startfältet det, men den andra hälften kan också vinna loppet så jag tar som sagt med alla.

Rank: 4-6-3-12-11-5-8-9-10-2-1-7

V75-4, Diamantstoet, 2640:

Ston över lång distans brukar allt som oftast innebära helgardering från min sida, men inte denna gången. Jag nöjer mig med en trio som jag tror är bäst i loppet istället. Tipsettan till 7 Future Sox som avslutade vasst på Momarken senast. Formen ska vara fortsatt fin och man har siktat mot det här loppet. Är ingen raket från start men lär hamna hyggligt till ändå och hon går ruskigt bra till slut. Ska räknas väldigt tidigt. 13 Classy Knox har mött riktigt tufft motstånd på slutet och gjort det väldigt bra. Har en sylvass avslutning och kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet. 10 Lazy Beach var riktigt fin senast och visade att formen är på topp. Kan även hon avsluta vasst och jag tror hon är med i segerstriden igen.

Rank: 7-13-10-9-6-3-11-15-12-14-5-8-4-2-1

V75-5, Diamantstoet, 1640a:

8 Devs Daffodil gör årsdebut och är svårbedömd, men träningsrapporterna är riktigt bra och det låter klart uppåt från stallet. Hon är väldigt snabb till slut när hon får spara speeden och det är inte alls otänkbart att hon vinner direkt. 12 Eenymeenyminymoe var grym näst senast då hon bara krossade allt och alla. Senast blev det dock galopp till slut när tröttheten slog till. Enklare emot nu och hon tål att gå i spåren under slutvarvet. Kan sänka alla återigen. 7 Nova Mahiron gör också årsdebut och är lika svårbedömd som tipsettan. Man hör dock på Uhrberg att det är väl förberett och att hon kommer göra ett bra lopp direkt. Kan mycket väl visa sig vara starkast till slut. 9 Seventh Heaven fick stryk av två monster senast (Clarissa och Faeza Zet). Hängde dock med bra och visade att formen är på väg. Fint smygläge här och hon kan gå vasst den sista biten. Ska inte glömmas bort. 2 Affinity Face är ojämn av sig och återkommer nu efter en träningsperiod. Öppnar snabbt och kommer hon till ledningen kan det vara game over för de andra, då hon biter ifrån sig bra därifrån.

Rank: 8-12-7-9-2-6-5-4-1-11-10

V75-6, LC Peterson-Broddas minne, Paralympiatravet, försök 4, 2140a:

Som jag nämnde tidigare så fick 2 San Moteur strykas i veckan och det ställde till det för han hade t.o.m jag spikat… Men jag hittade en annan spik istället och går stenhårt på 4 Emoji. Han gjorde årsdebut senast och fick gå i dödens sista 1300. Höll strålande bra och visade fin form direkt. Lär vara ytterligare förbättrad nu och jag vet att Flemming siktar på de större loppen med honom under året. Emoji är ingen raket från start, men lär ändå hamna hyggligt till och han går alltid starkt till slut. Jag tror han knäpper av alla den sista biten och fixar en finalbiljett till Paralympiatravet!

Rank: 4-3-10-7-12-11-5-1-6-9-8

V75-7, Silverdivisionen, 2140a:

Ett ruskigt bra Silver-försök och inte helt lättlöst. Tipsettan till 9 Hipster Am som kopplade greppet på Readly Lavec senast men blev utkontrad i de sista stegen. Formkurvan pekar dock spikrakt uppåt och han lär få en fin resa här. Har en vass avslutning och kan mycket väl blåsa ner alla den här gången. 7 Eros Zola gick sista 800 i tredjespår senast och hade andraplatsen på gång när han blev hovöm kort före mål och galopperade. Fick en liten pust efter det, men formen ska vara fortsatt fin. Går alltid bra i loppen och han är både stark och snabb. Ska ses som en tidig segerkandidat. 5 Kentucky River såg smällfin ut senast men Åbys open stretch räckte ”bara” till en andraplats. Sitter inte fast idag och han kommer göra ett bra lopp igen. Kan sänka alla med sitt tunga slutvarv. 6 Karat River såg fin ut i årsdebuten och lär vara ytterligare förbättrad till idag. Kan avsluta vasst och är med i matchen. 11 King Schermer har inte startat på ett tag men har skyhög kapacitet när allt fungerar. Kan avsluta som ett skott och är inte helt golvad. 1 Charliebrown Effe är tillbaka i Sverige igen och gjorde det bra som fyra senast. Kan inte försvara innerspåret och kan sitta instängd hela vägen, men hittar han fritt är han ju sylvass till slut och går inte att räkna bort. 3 Akilles Face gör årsdebut och är svårbedömd. Har dock skyhög kapacitet även han och man kommer ladda för ledningen. Kan leda hela vägen om han slipper tokpress. 2 Gasolin återkommer efter en paus och är också svårbedömd. Kan dock få en fin smygresa här och har en sylvass avslutning. Större under har hänt…

Rank: 9-7-5-6-11-1-3-2-12-4-10-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag har jag två system öppnade, dels ”Carlsons stora” som jag presenterar här och dels ”Carlsons lilla” som tas ut så sent som möjligt och kan skilja sig mot systemet som visas här.

Carlsons stora” säljs i 10 andelar á 382:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas! Ni hittar till andelen via denna direktlänken.

Carlsons lilla” säljs i 10 andelar á 96:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar till andelen via denna direktlänken.

”Carlsons stora” – systemet:

Nu tar vi dem!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson