Speltips

V75 Jägersro (Lördag 3/9)

V75 ® 2 september, 2022 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Jägersro (Lördag 3/9)

Hela 54 miljoner i jackpot denna lördag på Jägersro! En fin travhelg att vänta längst ned i södra Sverige med dubbla V75-omgångar & inte minst där Svenskt Travderby 2022 ska avgöras under söndagen. Denna texten gäller som sagt lördagens jackpot-omgång men jag kommer köra ett system till båda omgångarna (lördag & söndag) så in & nyp en andel på mitt system SPETS & SLUT, så jagar vi potten tillsammans båda dagarna. Denna helgen kommer jag ENBART spela med två exklusiva system. På lördag består systemet ENDAST av 10 andelar & på söndagen kommer jag testa en ny ”ram” med 15 andelar. Vad jag menar med exklusiva system är att jag inte snurrar systemet flertalet gånger utan det är först till kvarn som gäller till dessa omgångarna då det enbart finna 10st & 15st andelar till salu. En andel kostar 150kr i vanlig ordning. Men nu till bästa spiken på lördag, HÅLLIGÅNG!

Omgångens bästa spik

7.Hipster Am – Björn Goop (17%)
V75-7 STL Silverdivisionen – 2140m Autostart:

Tycker det finns ett bra värde att gå emot storfavoriten här, med en häst som kommer med fin fin form för dagen, utvecklas mest hela tiden är känslan & gjorde ett bra lopp i Jubileumspokalen senast. Man avslutade bra efter sen lucka på upploppet i Jubileumspokalen & i mina ögon avslutade man bättre än en klasshäst som Önas Prince bla. Samtidigt så såg hästen ut att gå med sparade krafter över mållinjen, efter man suttit fast & nu kliver man ner rejält i klass. Magnus A Djuse i sulkyn hade vi då, men till denna starten är Björn Goop tillbaka i sulkyn bakom Hipster Am vilket får ses som ett kuskplus. Formen på Goop & hur han kör för dagen är helt magiskt att se, då är han en av dom absolut bästa kuskarna i världen. Startsnabb häst som kommer laddas framåt från start, trots spår 7 (som är ett litet minus) men man bör hamna rätt bra på det här ifrån ändå är min känsla på förhand. Jag är inte helt förvånad om man sitter utvändigt om ledaren tidigt i loppet faktiskt. Att ”Hipster” ska nå ledningen från start tycker jag kanske är lite långsökt på förhand, där främst storfavoriten 6.Zorro Wind – Örjan Kihlström (59%) kan öppna bra från start & kanske blir släppt fram, men tycker inte man ska underskatta 1.Sandsjöns Enzo – Marc Elias (2%) från innerspåret heller. Sen är frågan hur man gör med 3.A Good Point – Kevin Oscarsson (0%), där har vi också en riktigt startsnabb häst som jag tror kan ställa till det för storfavoriten i loppet & tävlas det i inledningen, vilket jag verkligen hoppas, så tycker jag att favoriten verkligen är i fara här om man inte blir släppt till ledningen alldeles för lätt. Jag tycker Zorro Wind till runt 60% är iskallt faktiskt. Det är kanske just storfavoriten som är det klara hotet om segern på förhand, men jag tycker nästan ”Gul kusk´s” hästar presterar bäst när Alessandro Gocciadoro själv sitter i sulkyn & tycker man nu blir överspelad. Visst att det är en av världens bästa kuskar upp nu i form av Örjan Kihlström, MEN en av världens bästa & inte minst formstarkaste kuskar för dagen sitter ju upp i sulkyn just bakom min spik så för mig är det inget att fundera över mer än så. Tycker hästarna ska vara näst intill jämnspelade här & absolut inte att Zorro Wind ska vara mer än det dubbla i procent. Så som strecken är fördelade & sett till smygläget rankar jag upp 8.Borups Tornado – Ulf Ohlsson (4%) som tvåa i loppet. En rutinerad V75-häst & som tål att gå i ett hårt tempo, detta ekipaget kommer fälla många över upploppet. Jag ser Björn ladda från start & köra hyfsat offensivt, sedan kommer vi få se ett upplopp där Goop gungar in Hipster Am först över mållinjen med 2-3 längder. Jobbar vi hela vägen Goop!

Rank: 7 – 9 – 6 – 1 – 3 – 2.

Måstehästarna” i garderingsloppen

V75-2 STL Klass II – 1640m Voltstart:

3.M.T.Rick Nash – Markus B Svedberg (14%) – Detta ekipaget landar i min förstarank i loppet & när favoriten (i skrivande stund) 2.Il Forte – Oscar Ginman (20%) inte startat på nästan 3 månader är det för svårbedömt hos det ekipaget. (Man var avstängd för dopning & att man inte kan få ett kvallopp för Il Forte innan man kliver ut på V75 tycker jag är dåligt). M.T.Rick Nash kan öppna bra det vet vi alla & jag tror detta är ett gynnsamt läge mot förhandsfavoriten från spår 2. Om man ”läser mellan raderna” i en intervju av tränaren/kusken Markus B Svedberg verkar det som att formen på Nash ska vara ruggigt bra för dagen. Verkar nämligen som att det kommer vara karriärens bästa lopp från hästens sida nu på lördag så som han ska kännas för dagen, samt att han tror själv på att man är ledaren i loppet efter 150m. Kan detta vara ”spets & slut”? Kan landa i en spik om tongångarna är fortsatt densamma hela vägen in till lördagen på mitt system. Det trots den lägsta klassen, men tror man tar sig förbi startsnabbe Il Forte i voltstart.

8.Al Pacino – Adrian Kolgjini (7%) – Mitt bästa drag i loppet om man garderar med 3-4 streck. En häst som har bra form för dagen & kan få ett fint lopp om man trampar iväg bra här. Kan bli körning där framme & sitter man bra på det när det vankas upplopp på 190m så kan denna hästen gå en vass avslutning. Senast rådde man aldrig på vinnaren Eagle Rock men man stod för en vass avslutning i form av 1.09,5 sista 400m. Ett plus nu är att man anmält barfota fram för första gången i hästens karriär. VARNING!

Rank: 3 – 2- 10 – 8 – 6 – 1.

V75-4 STL Diamantstoet – 2140m Voltstart:

6.Lazy Beach – Magnus A Djuse (4%) – Ett öppet lopp på förhand, men i detta ekipaget hittar jag värde då jag tror man blir underspelad pga att folk enbart kikar i raden. Man tävlade sjuk under sommaren vilket givetvis satte ned resultaten i loppen. Man satt invändigt i ett fjärdespår & var ”inlåst” helt enkelt senast i uttagningsloppet till det norska stoderbyt. Bra spår, offensive Magnus A Djuse i sulkyn & att man nu även kommer kunna använda körspö tror jag kommer göra sitt. En rolig skräll som jag rankar upp i loppet.

7.Fluttershy A.F. – Stefan Persson (11%) – Detta är min förstahäst i loppet. Jag tror Stefan kommer kunna öppna såpass bra att man till & med sitter i ledningen tidigt här. Fin form för dagen & startsnabb, 5/6 segrar när man suttit i ledningen. Klart förstaval i loppet i mina ögon då jag tror man blir extra svår att tugga ner om man sitter i ledningen. Ingen utrustningsändring till denna starten, utan det blir murphybländare på vänster sida, barfota bak & vanlig vagn (som det måste vara i voltstart).

15.Hattusa – Ulf Ohlsson (2%) – Från 40m tillägg, med 12 hästar på startvolten gör att det blir otroligt många att runda, men blir det någon galopp eller omstart så det löser sig någorlunda från start är detta en väldigt kapabel märr. Tycker inte att det ska diffa 11% mellan detta ekipaget & högkapable 14.Nova Mahiron – Thomas Uhrberg (12%). Minsta klaff så är man med där framme är min take på det. Kommer kunna kliva iväg hyggligt & till denna starten kan det eventuellt bli en ändring till norskt huvudlag.

Rank: 7 – 9 – 14 -15 – 6 – 2.

V75-6 STL Bronsdivisionen – 2140m Autostart:

9.Hobart – Emilia Leo (10%) – Här har vi en häst med superform & jag tycker att man har ett intressant läge. Man har rygg på startsnabba hästar & jag tror man sitter bra på det direkt här. I det senaste loppet var man riktigt nära att kvala in till derbyt så att formen är så maxad den går inför denna helgen är något man måste ha med sig. Emilia Leo har kört hästen förut & har statistiken 3-2-1 på 8 starter med hästen. Tycker man blir underspelad & kom ihåg att när man skulle fälla ned skygglapparna på det norska huvudlaget senast så gick snöret av, så dom fälldes aldrig ned. Den växeln finns alltså fortsatt sparad.

4.Luringen La Ma – André Eklund (7%) – Startsnabb & jag tror detta är ledaren initialt i loppet, sedan är frågan om man kommer köra där eller låta 7.Bravo Sabotage -Stefan Persson (2%) låta överta eller ej. Jag tror inte att så är fallet utan att André kommer ladda & köra hästen i ledningen för att ge den bästa möjliga chanser här. Jag tror det kan hålla hela vägen, speciellt om värmningen ser ut som densamma på favoriten i loppet 11.Charliebrown Effe – CJ Jepson (33%) (som visserligen är en grym häst & för bra för bronsdivisionen när han är i sitt vanliga skick) men jag tror att Luringen, just kan komma att lura spelarna i denna omgången & leda runt om.

Rank: 2 – 11 – 9 – 4 – 7 – 10.

Här har ni min bästa spik i omgången samt några av mina drag i garderingsloppen på lördag, allt till grund för mitt system SPETS & SLUT. Jag kör som sagt ett system även till derby-söndagen där spelstopp är kl.15.00 & jag hoppas ni vill hänga med på båda systemen denna helgen, känslan är fin & jag tror det kan komma att ge endel på 7 rätt. En andel kostar 150kr i vanlig ordning & denna helgen är det först till kvarn som gäller. Trevlig helg, tack för att ni tog er tid & väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson