Speltips

V75 Jarlsberg 9/7-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 9 juli, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Jarlsberg 9/7-23 med Axevalla-Carlson

Innan vi börjar så vill jag bara be om ursäkt för gårdagen som var allt annat än rolig. Två rätt är pinsamt dåligt och det blir inte bättre av att fyra förstareserver vann. Med väldigt god vilja kan man säga att det var nära, men i ärlighetens namn så var det ju långt därifrån. Jag vill dock påminna om att det är sådant som kan hända, att det kommer ett rejält magplask och så studsar man tillbaka snabbt därefter igen. Så låt oss hoppas att studsen kommer direkt idag!

Det är nämligen V75 på Jarlsberg idag och det är en liten minijackpot inbakad också. Bara två miljoner extra i sjurättspotten, men ändå. Omgången innehåller en hel del intressanta och riktigt bra lopp, såsom Jarlsberg Grand Prix för fyraåriga ston, Anders Jahres pokallopp och så kronan på verket då – Ulf Thoresen Grand International. Som vanligt finns det en del favoriter som är illa ute och det kan bli hyggligt betalt till slut. Nu kör vi!

Spiken:

V75-5: 7 Grumbazz Kini

Är i sitt livs form och har sett ruskigt fin ut på slutet. Han avslutade vasst från fjärde ytter senast till en säker seger, även om han fick draghjälp fram till upploppet så var han bra. På Solvalla körde han bara över alla från dödens, men det var mot ett enklare gäng. Nu möter han bra hästar, men är startsnabb och lär laddas mot ledningen. Når han dit är han stenklar, blir det någon annan position så är han stark till slut också och jag tror han bara är bäst idag.

Låset:

V75-6: 6 B A Superhero och 9 Falcon Eye

B A Superhero var överlägsen från ledningen senast och var ruskigt fin. Är i toppform och lär nog komma till ledningen även här, för inte svarar stallkamraten 5 ID Excepetional? Har såklart en riktigt bra chans att ta hem det här, men jag dubblar ändå med Falcon Eye, som satt fast i Kalmarsundspokalen senast och såg läcker ut. Stall Untersteiner åker upp enbart för detta loppet, nog måste man ha höga segertankar då? Visst, spåret är ingen höjdare, men hästen är riktigt vass till slut och kanske kan nypa dit de över upploppet.

Skrällbud:

V75-1: 8 Cash DE

Gjorde comeback förra söndagen och kördes till ledningen efter 600 meter. Därefter hände ingenting i loppet och han gick undan till slut med någon längd. Det loppet sade ingenting egentligen mer än att han är tillbaka på banan efter en lång frånvaro. Han klarar distansen bra och han kan avsluta riktigt vasst. Med en bra draghjälp fram till sista sväng så kan han ställa till med en smäll direkt.

V75-2: 10 Todin

Satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut. Brukar dock gå bäst i ledningen och dit kommer han inte idag. Men skulle allt klaffa för honom och han är på rätt humör så finns ändå chansen att ta ner dem till slut. Helt omöjligt är det inte.

V75-3: 9 Gabi Kyvsgård

Öste Westergaard beröm över inför senast, vilket visade sig vara helt rätt då hon avslutade vasst till andrapriset. Såg riktigt fin ut och det var en flygmaskin som kom långt ut i banan. Återigen bakspår och bra motstånd, men går hon som senast över upploppet så kan hon definitivt vara med och utmana om segern.

V75-4: 10 Lexie BR

Avslutade bra i försöket efter en ganska så passiv styrning. Behövde det loppet och lär vara rejält förbättrad till idag. Det kommer gå rysligt fort i det här loppet och kör de ihjäl varandra där framme, då tror jag att Lexie BR har en bra chans att spurta ner de.

V75-7: 8 Feydeau Seven

Fick det visserligen serverat senast med en fin resa och vansinnestempo, men såg riktigt fin ut när han avgjorde på två steg över upploppet. Formen är bra, men läget är bedrövligt. Han går dock starkt till slut och det är inte helt otroligt att styrkan gör att han har en chans att ta hem det här över upploppet.

V75-ranken:

V75-1: 9-2-5-15-8-3-14-13-11-10-6-7-4-12

V75-2: 5-2-9-10-3-6-7-4-1-8

V75-3: 3-9-10-5-2-4-1-6-8

V75-4: 1-3-2-5-10-8-4-6-9-7

V75-5: 7-9-5-3-12-11-4-6-1-2-10-8

V75-6: 6-9-5-3-1-4-8-2-7

V75-7: 10-6-8-4-1-2-5-9-3-7

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 265:- och varvas max två gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar som alltid högt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson