Speltips

V75 Kalmar 13/1-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 13 januari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Kalmar 13/1-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång avgörs på Kalmartravet och det ser som vanligt enormt intressant ut. Stall Nurmos selar ut två hästar som blir jättefavoriter, men jag är starkt osäker kring båda två och kommer gardera rejält i de loppen. Vidare har vi en del roliga skrällbud som har bra chanser och två vidöppna lopp där jag tar med alla… Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, fördel ston, 2140a:

1 Dominic Wibb blir favorit, men det är nog mest på läget och att han är startsnabb. Jag tyckte han såg lite mätt ut senast och det är ingen garantiledning för honom heller, då det finns några snabba utvändigt. Men han får plats på systemet ändå då han är bra för klassen och har en vass avslutning när han fungerar. Tipsettan går dock till 5 Larry Wood som dock var blek senast. Han är lite ojämn av sig, men trivs bra på Kalmar och kan öppna som en vessla när han vill. Från ledningen kan han bli svårslagen. 6 Grappa Boy är klart bättre barfota, men det funkar ändå med skorna på. Kan få en vettig resa här och är alltid stark till slut. 12 Major Ass gjorde en mycket bra insats senast då han trots dödens gick undan till en behaglig seger. Kan avsluta vasst och ett långt upplopp passar perfekt. 2 Innovation Love fortsätter jag att jaga. Avslutade vasst via open stretch senast och är i bra form. Får en fin resa nu och jag är inne på att han kan blåsa ner de till slut. 11 Hipster Am satt fast med rubbet kvar senast och såg väldigt laddad ut. Det kan strula från det här läget men han är väldigt snabb sista 500 och med lite klaff på det så kan han hinna fram. Sista strecket till 8 Red Mile Brodde som är i kanonform och gjorde det bra från dödens senast. Läget är vad det är, men även han är snabb till slut och kan dyka upp i segerstriden.

Rank: A: 5-6 B: 1-12-2-11-8 C: 10-7 D: 4-9-3

V75-2, Klass 2, 2140a:

Efter förra veckans spikdebacle i Klass 2 så återgår jag till den säkra vägen och streckar alla… Jag tror dock mest på 9 Kingsman som Uhrberg låter väldigt uppåt på. Kommer dock med tre raka galopper och kan vara lite strulig av sig, men felfri är han en av de klart bättre hästarna i fältet. Har kapacitet att runda hela gänget och segerstrider som sagt felfri. 11 Nunchaku fick en underbar resa senast och avväpnade ledaren på två steg när han gick till attack med 800 kvar. Slarvade dock lite med stilen sista 200 men redde ut det och gjorde det bra. Med en liknande insats och i bättre trav den sista biten är han ett hett segerbud även här. 4 Ett Under har hittat stilen på allvar och var riktigt bra senast, trots dödens sista 1100. Tål att göra en del själv och är med i segerstriden igen. Favoriten 6 Mellby Jail hade fullt upp med att hänga med i klungan med varvet kvar senast men gick starkt sista 600 och gjorde vad han kunde. Bättre distans idag och visst kan det gå, men vi vet att Nurmos hästar går sämre på bortaplan och det är en faktor att ta med sig. 7 Rustico fick inte sitta ifred i ledningen senast och han orkade inte hela vägen. Kan han hitta en bra position här så är han med i matchen då han kan avsluta vasst. 2 Peak Cashflow var bra senast och visade fin form. Kan öppna bra och från ledningen kan hon bli en obehaglig överraskning för resten av gänget. 3 Patricia Bo såg fin ut senast och är även hon i fin form. Lär också laddas för ledningen och blir det hon som hittar dit så kan det hålla hela vägen. Men som sagt, jag tar alla…

Rank: A: 9-11-4-6 B: 7-2-3-8-10 C: 1-5 D: 12

V75-3, Klass 1, 1640a:

2 Swish The Cash har två raka segrar och blir klar favorit här. Kan dock vara lite besvärlig just i starten och galopprisken är större än vad det ser ut på papperet. Jag går därför helhjärtat på 7 Luca Barosso istället. Jag var inte särskilt imponerad av honom innan han vann på Åby trots en jättegalopp i starten. Visserligen var det loppet av ganska låg klass, men sättet han rundade alla på under sista varvet var fint och visade att han är en blivande klassklättrare. Nedstruken ett hack nu och han kan öppna bra, men det mest troliga är väl ändå att det blir dödens. Han är dock både stark och tuff, tål att göra jobbet själv och jag tror han vinner loppet även om det blir just dödens. Så här har ni dagens första spik!

Rank: A: 7 B: 3-2-11-1 C: 4-5-8 D: 12-9-10

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Ni som följer mig vet vad som kommer nu, det är en eller alla som gäller i de här stoloppen… Här tror jag dock stenhårt på 15 Safira Diablo som trots dödens efter ett varv senast bara gick undan till en lätt seger och såg helt okörd ut. Hon kan dessutom avsluta ruggigt vasst och jag tror hon rundar det här fältet utan problem. Spikas.

Rank: A: 15 B: 6-4-1-10 C: 12-3-2-14 D: 9-7-5-8

V75-5, Gulddivisionen, 2140a:

7 Four Guys Dream är min förstahäst i Guld, trots den bleka insatsen senast. Han var dock sjuk då och ska inte dömas för hårt på det. Han når ingen ledning idag, men går bra bakifrån också och har en visslande avslutning. Segerstrider så länge han slipper dödens. 5 Sweetman var bra senast och kämpade hela vägen. Han går bara i ledningen så taktiken är given – full laddning mot spets. Kan hålla undan om han slipper tryck på vägen. 2 Crack Atout är i fin form och utmanade just Sweetman till slut senast trots dödens nästan hela vägen. Kan avsluta vasst och är inte helt borta. 8 Lulius Boko blir klar favorit och alla snackar om hur bra han var i Derbyt för 1,5 år sedan. Men han har bara gjort en start sedan dess och fick då stryk av Phoenix Photo efter en ganska passiv styrning. Avslutade visserligen bra och kapaciteten finns där såklart, men att han ska vara stenklar? Nej, det får han allt bevisa först i så fall. 6 Kuyt F Boko avslutade vasst senast och såg faktiskt segerfarlig ut ett tag. Han är bättre än raden och med en smygresa kan han fälla alla till slut, större under har hänt. Jag plockar även med 10 Heart Of Steel som även han kan blixtra till med en vass speed emellanåt.

Rank: A: 7 B: 5-2-8-6-10 C: 12-9-4 D: 1-11-3

V75-6, Bronsdivisionen, 2640:

Vidöppet lopp igen och även här streckar jag alla. Tipsettan till en skräll, nämligen 7 Ikaros Di Quattro som är startsnabb och har gasglade Kim Eriksson i vagnen. Kommer de till ledningen, vilket inte är helt otänkbart, så kan det hålla hela vägen då hästen trivs ypperligt just därifrån. 5 Doctor Gio är väl annars bästa hästen i fältet, men han brottas med både voltstart och ett femtespår, så någon garanti för en felfri avgång finns inte. Felfri är han dock med i segerstriden. 10 Here’s Johnny Sox är i underbar form och vann busenkelt senast. Ny i klassen nu, men det vet ju inte han om. Kan avsluta rykande vasst och är med i segerstriden igen. 11 Triton är tillbaka på allvar nu och såg fin ut senast. Älskar lång distans då han är stark och tuff, men troligtvis blir det en försiktig resa i kön för att använda hans vassa speed till slut istället. 4 Don Cash är på väg mot toppformen och gillar distansen. Kan gå riktigt starkt till slut och felfri är han med i matchen. 6 Bold Knick är nog den starkaste i hela fältet, men formen är inte helt på topp och han har svårt för att vinna. Ingen startraket, men kanske kan ta över ledningen om inte Kim vill ha den och då ökar hans chanser. Favoriten 8 Winner Brodde är i fin form men har läget emot sig. är konkurrenterna vakna så sitter han fast på innern hela vägen, men hittar han ut i tid är han förstås ett segerbud återigen. Men som sagt, det blir alla…

Rank: A: 7-5-10 B: 11-4-6-8 C: 2-9-12 D: 1

V75-7, Diamantstoet, spårtrappa, 2140a:

10 Heroine Darling gjorde comeback senast och kördes fram till dödens efter 500 meter. Kopplade enkelt greppet över upploppet men fick ge sig, högst motvilligt, mot Marabou Brodda som liftat med i rygg hela vägen. Gjorde ändå en strålande insats och föll med flaggan i topp. Lär vara rejält framflyttad formmässigt till denna starten och jag tror hon bara mosar det här gänget under slutvarvet. Spikas.

Rank: A: 10 B: 2-6-11 C: 5-4-12-8-7 D: 9-1-3

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 294:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande eftermiddag!

Glöm heller inte att hänga med på ”Carlsons Big 9” som har premiär idag! Ni hittar andelen via denna direktlänken.

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson