Speltips

V75 Momarken 18/3-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 18 mars, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Momarken 18/3-23 med Axevalla-Carlson

Två gånger om året arrangerar Momarken V75 och det här är en av dem. Det ingår i den sk Unionskampen (där Färjestad har hand om ”returmatchen”), men vem håller koll på den nuförtiden? Som vanligt så är det inga körspön tillåtna i Norge och banan har väldigt snäva kurvor, särskilt den sista kurvan är riktigt jobbig. Hamnar man för långt ut där är man rökt, trots att upploppet är 240 meter långt.

Annars så ser omgången greppbar ut, men när man säger så blir det väl en omöjlig rad. Så jag säger att det ser halvlurigt ut istället… Det finns som vanligt en del märkliga favoriter och några som är väldigt konstigt spelade, men de återkommer vi till strax.

Måtte bara ATG hålla hela vägen idag, det får inte bli en upprepning av förra lördagen… Nu kör vi!

V75-1, Stayerlopp, 3140:

Som vanligt när V75 går i Norge eller Danmark så inleder man alltid med ett stayerlopp. Tipsettan till 8 Starbec’s A To Z som är i fantastiskt fin form och ser riktigt fin ut. Han går otroligt snabbt sista 7-800 och det kan vara så att han bara sveper de idag igen, men det är ändå voltstart och där är han inte helt pålitlig. Dessutom, hur klarar han sista kurvan? Felfri är han med i matchen i alla fall. 10 Roofie satt fast senast och såg såklart kanonfin ut. Formen är bra och han har en sylvass avslutning. Kan han följa med i en bra rygg fram till 3-400 kvar så kan det bli riktigt bra. 7 Bransbys Juke Box är stark och trivs bäst över denna distansen. Klarar man starten och hittar ut i fritt spelrum så lär han komma ångandes rätt tidigt i loppet. Kan ta de på styrkan. 2 First In Line EP är också stark och gjorde det bra senast från dödens. Kan dessutom avsluta vasst och lär få en fin resa. Kan vara med i segerstriden med lite flyt på vägen. 1 Broadway Oro älskar också lång distans och brukar gå starkt till slut. Formen är bra och även han lär få en fin resa. Fullt tänkbar skräll. Jag plockar också med 3 Floydside Am som inte är så tokig och brukar gå bra över distansen. Kan avsluta snabbt och dessutom ska han gå barfota runt om nu igen. Inte alls borta! 4 Rittmester Hill är det lite tjat om, men han brukar inte räcka till i de här sammanhangen och jag tror inte han gör det idag heller. 12 Ble Du Gers var seg i årsdebuten och hur ska de få runt honom över tre varv? Nä, han får norrmännen spela på, jag står över…

Rank: 8-10-7-2-1-3-4-12-15-11-14-13-9-5-6

V75-2, Klass 2, 2640a:

Jag brukar ha en regel, ”spika aldrig i lägsta klassen”. Just det gör jag idag…. Men det är en riktigt bra häst för klassen och jag räknar iskallt med att han vänder ut och in på det här gänget. Det är 7 Sandokan jag pratar om och han visade näst senast hur bra han egentligen är. Senast blev det galopp i första kurvan, men det var ett olycksfall i arbetet. Det lär bli en snabb start här igen och antingen får han en behaglig resa i ledningen, eller så tar han de från dödens. Vinner gör han i alla fall!

Rank: 7-5-3-4-11-9-10-8-1-6

V75-3, Bronsdivisionen, 1640a:

Här lär det bli åka av från start då många vill till ledningen, men jag tror ändå att 2 The Baron är snabbast och håller upp det hela. Han är ute över sin favoritdistans och han är ruskigt startsnabb. Kan absolut leda hela vägen, men han är ganska blöt den sista biten så någon kan ju passera. 5 Ian BR är på väg mot toppformen och är rätt så snabb. Kan få en fin resa här och kan avsluta bra. Ska räknas väldigt tidigt. 4 Red Hot Roadster var riktigt fin senast och är i kanonform. Med i segerstriden igen. 8 Gentletron har visat fin form och kan gå en rejäl repa i spåren sista 6-700. Trots utgångsläget är han med i leken. 9 HM Lovely Comers är i kalasform och gjorde ett mycket bra lopp senast. Bröt dock ut en sista biten och släppte då fram The Baron som plötsligt fick fritt. Går bra bakifrån också och ska inte nonchaleras. 7 Es Trenc går normalt sett bara i ledningen men verkar ha utvecklats den senaste tiden. Med tanke på att Mikkelborg väljer att köra honom så kanske det kan vara så att han får överta ledningen och då blir han förstås farlig. 6 A Perfect Dutchess var rätt blek senast, men nu är det rätt distans igen. Kan avsluta vasst och är inte helt golvad.

Rank: 2-5-4-8-9-7-6-3-1-11-10-12

V75-4, Östfoldpokalen, 2140:

4 Ard gör en enormt intressant debut i Frode Hamres regi. Han har inte glänst i årets starter, men här låter det som att man siktar på ledningen och då ska det vara en bra chans. Kan dock gå starkt till slut också, men det är ju lättast att leda runt om. 8 Brenne Rön är i ruggigt bra form. Trivs dock bäst i ledningen och det lär bli svårt att ta sig dit nu. Funkar dock bakifrån också och är med i matchen här. 13 Stumne Fyr är tveklöst bästa hästen i fältet men det är tufft att stå med tillägg på Momarken och det måste till en mycket bra insats om han ska vinna. Han kan såklart göra det då han är ruskigt bra och han är dessutom väldigt snabb den sista biten. 15 Stensvik Martin är i bra form men får oftast vika sig mot nyss nämnde Stumne Fyr. Kan dock flytta raskt på sig och kan utmana om allt klaffar. Detsamma gäller 12 Todin som är väldigt snabb till slut. Har dock inte visat någon form hittills i år, men det kanske är dags nu?

Rank: 4-8-13-15-12-1-3-2-5-11-7-9-14-10-6

V75-5, Diamantstoet, 2140a:

5 Nelson Bright Eagle fick en lite besvärlig resa senast men avslutade vasst som tvåa. Visade att formen är där och här blev läget lite bättre. Kan få en fin resa den här gången och då kan hon definitivt blåsa ner de andra över upploppet. 3 Chloe’ Degli Dei gick starkt sista 600 senast och vann på ett övertygande sätt. Bra läge nu och ska räknas tidigt igen, trots längre distans och tufft motstånd. 1 Kashmina BR är i fin form och har ett bra läge då hon är snabb ut. Kan mycket väl hålla upp ledningen och då är mycket vunnet. Inte helt otroligt att hon leder runt om. 2 Ballerina Indika gjorde en strålande årsdebut senast och föll med flaggan i topp. Kan också öppna bra och kommer hon till ledningen är det hon som ska slås. Blir det inte ledningen så kan det bli en bra resa ändå och då har hon en bra avslutning. Med i segerstriden. Mitt sista streck går till 4 Magical Mile som är i riktigt bra form. Fick chansen för sent senast men avslutade vasst och visade allt bra. Kan få en trevlig resa här och hon går vasst till slut. Blåser hon ner alla?

Rank: 5-3-1-2-4-9-6-7-12-11

V75-6, Steinlagers äreslopp, 1640a:

1 Z Boko är ruskigt kvick från start och Kristian Malmin lär köra stenhårt för att hålla upp ledningen. Lyckas han med det är det en bra chans då hästen trivs allra bäst där. 2 Stoletheshow gör årsdebut och formen är svårbedömd, men alla vet ju vilken kapacitet han har. Det ser väl ut som att det blir dödens, men han kan ta de därifrån också. Jag plockar också med 3 Seven Nation Army som visade vilken bra häst han är några gånger under fjolåret. Det är årsdebut för hans del också, men får han en fin resa här så går han snabbt till slut och kan nå linjen först. Övriga göre sig icke besvär….

Rank: 1-2-3-7-4-9-6-5-10

V75-7, Klass 1, 2140a:

4 Thai Targaryan fick en blytung resa senast och slocknade med 300 kvar redan. Var dock ursäktad, så det tar jag inte så hårt på. Jag tror han tar ledningen här då han är riktigt startsnabb och i det läget tror jag han blir enormt svårslagen. Jag räknar med spets och slut för hans del och spikar. Det blir ju inte sämre heller av att Frode Hamre tycker att detta är hans bästa chans under dagen…

Rank: 4-7-6-1-5-10-12-2-3-9-11-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana. Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 167:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Nu tar vi dem!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson