Speltips

V75 Örebro 21/10-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 21 oktober, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Örebro 21/10-23 med Axevalla-Carlson

Som ni säkert redan vet så är det Örebro som kör V75 den här lördagen. Som vanligt ser det enormt intressant ut och jag trycker därför på lite hårdare än vad jag brukar. Jag har egentligen redan sagt det jag vill säga i podden (som ni hittar här: https://minandel.se/speltips/v75-orebro-21-10-23-podden/) men vill ju gärna skriva några rader om mina tokiga skrällar som faktiskt kan vinna. Dessutom fick jag lite feedback från en trogen läsare som gärna ville veta lite mera varför jag dissar ev hårt spelade hästar. Så vi kör en liten runda ändå.

V75-1, Bronsdivisionen, 2640:

Ja, här spikar jag favoriten 4 Millmighty som imponerar nästan varje gång han startar numera. Distansen är perfekt och han hoppar iväg i rätt gångart från spåret också. Jag tror han körs till ledningen i ett tidigt skede och sedan är det game over. De andra då? 6 Fat Rabbit brukar jag ha svag tro på och med Redéns vikande stallform så tror jag ännu mindre på honom nu. 5 Kinky Boots brottas med femtespåret och jag tror det är minst 90% galopprisk från start. 11 Declan gillar jag egentligen, men tyckte han visade tveksam skalle senast och får överbevisa mig först innan jag kan tro på honom igen. 7 Olga Utca är därmed värst emot och hon älskar distansen. Får hon en ryggresa till 300 kvar blir hon givetvis farlig, men jag tror inte hon rår på Millmighty ändå.

Rank: A: 4 B: 7-5-11-6 C: 1-12-10-8 D: 3-9

V75-2, Klass 2, 2100a:

Här blir det sju streck på kupongen. Favoriten 2 Luca Di Quattro är en bra häst och trots stallformen så åker han med på systemet då han ändå har klassen för att vinna. Förstahästen för min del är dock 11 Valnes New Love som har gjort två starka lopp efter frånvaro och rimligen lär vara i toppform nu. Svårt att vinna bakifrån på Örebro, men det går och kör Kontio i tid så kan han lösa det. Jättevarning för 10 Ironhide Sisu som går barfota runt om för andra gången i karriären. Gick så näst senast och var smällfin då, om än i ett lite billigare lopp än det här. 5 Funcio var struken för tre veckor sedan för en sårskada. Det är troligen inget att hänga upp sig på, men jag rankar ner honom lite pga det. Och på tal om att ranka ner, 8 Joint Chief tillhör de bättre hästarna i loppet men tappade travet fullständigt sista 100 senast och det kan vara något som stör honom till slut. 7 Kluster underpresterade senast och kan betydligt bättre. Han får en chans till. Slutligen 3 Rocky Brodde som är i bra form och har en vass avslutning, kan absolut hinna fram. 4 Victory HH är det en del spel på, men han möter betydligt tuffare motstånd nu än vad han har gjort på slutet och jag ratar honom helt.

Rank: A: 11-10 B: 3-2-5-7-8 C: 4-9-1 D: 6-12

V75-3, Klass 1, 2100a:

Här blir det en klassisk heltäckning, dvs alla. Tipsetta blir 10 Portofino, som jag tror vinner om han går felfritt, men jag vågar inte lita på det. 8 It’s Peppertime har varit ute mot tufft motstånd, kan slå till här om han har en bra dag. 9 Jolicoeur har imponerat på slutet och är nog bättre än vad man tror. Har en stark avslutning och skulle kunna runda hela gänget under slutvarvet. 7 Galliano Peak kan laddas mot ledningen där han trivs bäst. Är ändå lite trög men med Flemming i vagnen lär han nog hållas vaken. 1 Northman Maxus är riktigt bra, men besväras av innerspåret då han inte är någon raket från start. Hittar han däremot fritt utrymme i tid är han med och gör upp om segern. 3 Valmar EW går alltid bra och är i bra form, men hur är det egentligen med segerviljan? Lurigt lopp, jag streckar som sagt alla.

Rank: A: 10-8 B: 9-7-1-3-11-5-6 C: 4-12

V75-4, 2140:

Ett riktigt dåligt lopp där endast fem hästar kan vinna. Tipsettan, och chansspiken på ”Poddandelen”, är 5 Rapid Pal som verkar ha släppt sin galopperiod nu och felfri är han väldigt bra. Kan öppna bra, Lövgren är en vaken kusk och kommer de till ledningen kan loppet vara över. Jag har dock respekt för favoriten 14 Michigan Bro som oavsett löpningsförlopp alltid är med i segerstriden ändå. Men det är tufft att runda ett helt gäng från tillägg på Örebro. 9 Star Cash gör alltid bra lopp också, men segerviljan är rätt svag. Kan trycka ner de från dödens men måste då samtidigt hoppas på att det inte kommer någon smygandes bakom. Kan gå. 8 Västerbo Blizzard var bra senast och visade fin form igen. Kan få en fin resa och med fritt i tid är han med i matchen. Slutligen 1 Wilson Laylock som fick läget och kan leda länge om man vill, kanske hela vägen. Men det mest troliga är att man släpper till Rapid Pal och hoppas på en lucka. Kan skrälla med klaff. Övriga göre sig icke besvär….

Rank: A: 5 B: 14-9-8-1 C: 10-6-4-11-7 D: 2-15-12-13

V75-5, Silverdivisionen, 2609a:

Återigen blir det sju hästar på kupongen. 10 Barbro Kronos får tipsettan då hon är i strålande form och trivs bra över distansen. Kan avsluta som ett skott och är ett hett segerbud här, tillsammans med 6 Sayonara. Hon är också i bra form även om det inte syns i resultatraden. Slog sig på ett knä förra lördagen, nu går hon barfota och då slår hon sig inte. Även hon är en vass spurtare och är med i matchen. 7 Mustang Racer vill jag varna kraftigt för. Han är i riktigt fin form och Bergh lär köra offensivt här. Inte helt otänkbart att han kan ta sig till ledningen och blir farlig därifrån. Men han kan avsluta starkt också… 4 Power Doc har tappat lite av sin startsnabbhet, men gjorde ett bra lopp senast och är säkert lite extra vässad nu när det är hemmaplan. Tar han sig till ledningen är han ett hett segerbud också. Favoriten 3 Ready Tonight är ju en väldigt bra häst, men pga stallformen hos Redén så rankar jag ner honom en bit. Vågar dock inte lämna honom utanför systemet då han ändå kan sänka alla. 8 Kapten Brodde är stark och trivs över distansen, men har mest fått mopsa upp sig i lite enklare lopp hemma på Solvalla. Vi vet att Nurmos hästar blir fullständiga nervvrak när de tävlar på någon annan bana, men han åker med på kapaciteten och att han kanske kan vara undantaget från ”hemmaregeln”? Till sist en annan som mest vill hålla sig nära sin hemmabana och det är 5 Under Armour. Hade loppet körts på Jägersro eller Kalmar hade jag förmodligen spikat honom, nu blir han bara ett streck i mängden. Distansplus och i toppslag, men resan kan stöka till det för honom.

Rank: A: 10-6 B: 7-4-3-8-5 C: 9-11-1 D: 2-12

V75-6, Carl-Erik Lindbloms lopp, Diamantstoet, 2140:

12 Faeza Zet är favorit, men med stallform och läget inbakat så tror jag inte hon hinner fram till seger. Detsamma gäller 15 Glorius Rain som var riktigt fin senast, men läget gör att det blir svårt att vinna. Nej, jag spikar istället 2 Ninepoints Birdie som tappade stilen helt med varvet kvar senast. Fick besöka veterinären efter det och blev uppfräschad. Tränar bra efter det och här lär det bli ledningen då hon är snabb från start och jag tror helt enkelt hon leder det här runt om.

Rank: A: 2 B: 15-12-13-1-6-8-7-5 C: 11-3-14-4 D: 10-9

V75-7, Gulddivisionen, 2100a:

En ganska så blek gulddivision, men det är väl det vi får vänja oss vid nu och ett halvår framåt. Tipsettan till den som förstörde min V75-kupong förra lördagen, nämligen 4 Castor The Star, som då fick en position han egentligen inte skulle ha. Blev sedan snällt utsläppt och tackade för det genom att spurta till seger. Här ser det ut som att han tar sig till ledning och blir såklart svårslagen där, men samtidigt har han faktiskt inte slagit de hästar han möter idag så det kan vara ett favoritfall på g… 7 Indy Rock gjorde en vass debut för Redén senast och såg riktigt fin ut. Har han inte drabbats av den vikande stallformen så har han både kapacitet och fart för att sänka hela gänget. 12 Mellby Jinx har alltid en vass avslutning och trots spåret kan man inte räkna bort honom. Dessa tre höjer sig över resten och det är också de tre jag streckar. 9 Beartime var överraskande tvåa i SM senast men fick då en drömresa. Måste ha det igen men blir nog inte bättre än trea den här gången. 1 Brother Bill vill vara på Solvalla och där är han inte nu…

Rank: A: 4-7-12 B: 9-1-8-5 C: 6-10-11 D: 3-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 429:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en riktigt spännande lördagseftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson