Speltips

V75 Örebro – Spets & slut 29/4

V75 ® 29 april, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Örebro - Spets & slut 29/4

V75 Örebro

Denna lördagen är det dags att ta sig till Närke & Örebrotravet. En bana som brukar leverera fina & snabba tävlingar såhär års. Örebro är även känt för sina ”mileslopp” eller för att förtydliga, ”Elitloppsdistans” över sina kortlopp, alltså 1609 meter istället för 1640m bla. Ett annat lopp som är känt för denna omgången är Örebro Int`l, stayerloppet i V75-7 som går över 3140 meter. En bana där det är en fördel att sitta i främre träffen & ledningen är kanske den allra ”hetaste” positionen att sitta i som det snackas om på förhand inför tävlingarna på denna banan. Upploppet mäter korta 175 meter. Lite regn & ostabilt väder till en början men lagomt till kl.16 ska det spricka upp & solen ska skina med sin närvaro. Omgången ser spännande ut på förhand & jag blir inte förvånad om att vi kommer få en hög utdelning denna afton. Våren är kommen & banorna i vårt avlånga land kommer leverera snabbare banor för varje dag som går. Här nedan får ni min spelvärde spik samt några av mina drag i omgången.

Omgångens spelvärda spik

6.L.A.Boko – Daniel Wäjersten (21%)

STL Silverdivisionen – 2100m Autostart:

En häst som nu fått två lopp i kroppen & lär gå framåt ordentligt sen senast. Detta är en häst som behöver tävlas igång & tycker man låter uppåt/lite optimistiska från stallets håll inför denna starten. Kanske behövs ett lopp till för att räcka på lördagarna men jag chansar & går rätt ut på L.A.Boko redan denna lördag. Initialt tror jag det är Bo Westergård´s 1.Zaffiro Jet – Nicklas Korfitsen (5%) som spetsar & sedan tror jag man släpper efter en bit, där tror jag det är L.A.Boko som kommer för att överta då 3.Laradja Vrijthout – Conrad Lugauer (20%) ska få ett lugnt upplägg, annars en riktig startsnabb herre & ett hett bud om segerstriden på lördagarna, men hade kanske helst sett den hästen över kort distans. Daniel Wäjersten är en av landets mest vinstrika tränare för dagen, samt att han själv har en fina 24,7% när det kommer till segrar i sulkyn denna säsongen & hittar man det på en formstigande häst, i en offensiv roll i detta loppet = känns tryggt att luta sig mot. Ett jämspelt lopp sett till procent som sagt & här finns det värde i att ta ställning anser jag. Både 7.Hipster AM – Erik Adielsson (21%) & 8.Falcon Eye – Johan Untersteiner (12%) vann lopp denna omgången på Örebro förra året, så ”historiskt” bör båda närma sig formen även detta året. Jag rankar 7.Hipster AM som trea i loppet, då jag tycker man vek ned sig från ledningen senast & formen känns något dalande?, kanske kusken som slarvade bort det mer än hästen senast? Det intressanta här är första vecka-vecka start på Hipster AM. Falcon Eye är min andrahäst i loppet, nu med ett lopp i kroppen & detta var tidigt en talang/intressant häst som var en av Norges bästa hästar ett tag. Hårde ”Falken” vann Örebro Int´l förra året, stayerloppet över 3140 meter. Det loppet är väl nästan en form av ”uppladdning” inför Harpers-loppet sista helgen i maj kan man nästan säga. Så Falcon Eye är en rejäl häst som besitter en fin styrka. Men tillbaka till min spik, L.A.Boko, en derbyfinalist som formkurvan är stigande på & avslutade sista 1000m i 12,5-tid. Hästen har vunnit 8/20 lopp i karriären & tror man nu tar sin första seger för säsongen på Örebro. Sett till pengar står man lite hårt inne men det är en såpass kapabel häst som visat mycket, tror man får en bra säsong & det spelar ingen roll, man kan vinna från ledningen eller utvändigt om ledaren. Behöver ingen speciell position. Jobbar vi Wäjersten!

Speldrag i omgången

V75-1: 5.The Baron – Erlend Rennesvik (2%) – Startsnabb häst & kommer se till att det körs från start.. Har man den rätta dagen så kan det bära hela vägen till ledningen här & då kan det räcka långt. Tror att man sitter utvändigt om 3.So Far Away Ås efter 150m.

V75-1: 10.Betting Pacer – Björn Goop (4%) – Ett lopp i kroppen nu & här är det fin form. Minsta klaff & körning om spetsen bland hästarna bakom bilen kan denna märren flyga fram över upploppet. Startar bakom snabba hästar.

V75-2: 4.Vision Of Gideon – CJ Jepson (3%) – Segervan herre som nu är anmält barfota runt om för första gången. Rally-Calle i sulkyn & omgångens kioskvältare!

V75-2: 5.Northman Maxus – Per Lennartsson (2%) – Står bra inne i klassen. Har inlett säsongen med 4 segrar & 1 andraplats på sina 6 starter. En av dom bättre hästarna i loppet men lurigt spår.

V75-4: 12.Keystone Cash – Nicklas Korfitsen (4%) – Kort distans & spår 12 är inte optimalt, men med stor risk att det blir ett hårt tempo i inledningen kan man bjudas in här ifrån. Detta är en häst som klarar dom flesta uppläggen, samt är både stark & snabb. Kommer med absoluta toppformen för dagen.

V75-7: 6.Grant Hall – Rikard N Skoglund (3%) – Fint facit på denna duo, 3 segrar på 4 starter har häst & kusk tillsammans. Springspår & startsnabb häst, initialt är detta ledarhästen i loppet. Blir svårt att plocka ned en av mina favorithästar & loppets klara favorit 13.High On Pepper (50%) men jag spelar med några strecka i det avslutande loppet & då är den troliga ledaren i loppet rätt given på kupongen.

V75-7: 8.Versace Face – Örjan Kihlström (7%) – En häst jag haft svårt att ta till mig men Redén har fått iordning hästen fint, blev snabbare under förra säsongen & inte enbart stark som han tidigare varit. Lång distans ett plus & nu ett lopp i kroppen. Spår 2 på andra startvolten är bra, bara för Örjan att köra rakt fram.

Här har ni lite av mina tankar, min spelvärda spik i omgången. Sen även några av mina speldrag som kanske först & främst är en platschans men med klaff är dom med för att kriga om segern . En andel till mitt system kostar 150kr & systemet består av 10 exklusiva andelar, så först till kvarn som gäller. Länk till systemet hittar ni här nedan. Trevlig helg & väl mött!

//JonasJoooo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson